Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#26 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Qler »

od ponudjenih definitivno fiesta.
VR6

#27 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by VR6 »

Yaris najbolji od ponudjenih, no vidim da je "ispao" iz izbora...

Sandera jos nisam vozao, fakat ne znam kakav je, no Fiesta nije neka cvjecka.
mayab

#28 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by mayab »

Jarane, vidi ti da isprobas prije kupnje i Sandera i Fiestu, makar kracu probnu voznju, pa opipaj kvalitet plastike i izrade, pa vidi sta zelis od opreme , i onda se odluci :thumbup:
Lesli Eldridž

#29 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

Čitate puno hrvatske i njemačke novine koje su kod nas najprisutnije, a i Englezi isto tako seru. Čuj kvalitet plastike. Sve je to isto, a auti su ipak većinom od lima. Kad nema argumenata i kad treba pljuvat po bilo kojem autu, plastika se proglasi nekvalitetnom. Neki novinar provalio i sad svi koriste taj "argument". :lol:
Epitop

#30 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Epitop »

Lesli Eldridž wrote:Čitate puno hrvatske i njemačke novine koje su kod nas najprisutnije, a i Englezi isto tako seru. Čuj kvalitet plastike. Sve je to isto, a auti su ipak većinom od lima. Kad nema argumenata i kad treba pljuvat po bilo kojem autu, plastika se proglasi nekvalitetnom. Neki novinar provalio i sad svi koriste taj "argument". :lol:
Provozaj se u novijim Ladama ili Dacia Loganu gdje je plastika ko rende, podera ruke.
Naravno da će kod skupljih auta biti sve kvalitetnije izrade i materijala koji se koriste.
vnm

#31 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by vnm »

Lesli Eldridž wrote:Čitate puno hrvatske i njemačke novine koje su kod nas najprisutnije, a i Englezi isto tako seru. Čuj kvalitet plastike. Sve je to isto, a auti su ipak većinom od lima. Kad nema argumenata i kad treba pljuvat po bilo kojem autu, plastika se proglasi nekvalitetnom. Neki novinar provalio i sad svi koriste taj "argument". :lol:
a gdje su tebi argumenti?
idi molim te kod bunje, sjedi u daciu, pa prohodaj 10 metara i sjedi u clia koji je mozda 2000KM skuplji sa istom opremom. otvori vrata jednom ili dva puta, poslusaj zvuk lima, probaj sjesti na ono neudobno sranje koje oni nazivaju sjedistima, vidi koliko ima plastika lufta na sve strane, pa onda reci da vrijedi ustediti 2000KM na osnovu toga svega.
Lesli Eldridž

#32 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

vnm wrote:
a gdje su tebi argumenti?
idi molim te kod bunje, sjedi u daciu, pa prohodaj 10 metara i sjedi u clia koji je mozda 2000KM skuplji sa istom opremom. otvori vrata jednom ili dva puta, poslusaj zvuk lima, probaj sjesti na ono neudobno sranje koje oni nazivaju sjedistima, vidi koliko ima plastika lufta na sve strane, pa onda reci da vrijedi ustediti 2000KM na osnovu toga svega.
Vrijedi, ali mi je clio ljepši i prije bih ga zbog toga odabrao. Inače mi ni clio nije nešto lijep (ah, po meni ružni francuski dizajn).
bijelo_dugme

#33 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by bijelo_dugme »

sanel76 wrote:Pomoć. Šta da odaberem? U pitanju su nova vozila.

Chevrolet Aveo 1,2 - 17 000 KM
Toyota Yaris 1,0 (paket Terra +)- 18 000
Ford Fiesta 1,25 Life II- 19 500 KM

Nemoj Chevu niposto. To je kinesko auto samo sto su najlepili krst na njemu. Yaris je kvalitetan ali dosadan. Koja Fiesta, ova nova sto sada izlazi ili? Nemoj da te zajebu sad kad nova izadje, obje su dobre ali ova nova je najljepsa u svojoj klasi!

Novi: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ford_ ... ont_MJ.JPG
Stari: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fiestamk7zetecs.jpg

Imas i Polo, izlazi novi model za par mjeseci, to znaci da bi mogo dobit ovog sada puno jeftinije ;-)
Za 207 neznam, imo sam 206:u jednom jest da sam moro razmontirat po auta kad sam moro mjenat ulje ali je za vozit super. Ko gocart.
Qler

#34 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Qler »

ma ja sam vozio avea to je katastrofa auto. lupis malo jace iznad kilometar sta kazaljka skoci na 100km/h :D majke mi. a mjenjaci su im isto tako praavo nekvalitetni.
and

#35 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by and »

od ovih predloženih toyota yaris,a pogledao bih i citroen c3 1,4 75ks,sa svom opremom i metalik bojom 17.800 km do registracije(tako piše,provjeriti)
zgembo_sa

#36 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by zgembo_sa »

Po meni Fiesta, eventualno Yaris pa tek onda Aveo. Ali najbolje je da sjednes u svakog od njih pa sam isprobas sta ti najvise odgovara. Svi smo mi ovdje subjektivni, zato najbolje je da sam odlucis. Najbolja ti je ona stara "sam pao, sam se ubio". Bolje to nego da te mi ovdje nagovorimo na neki auto, a ono bude ziva katastrofa...
Lesli Eldridž

#37 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

Kad malo bolje razmislim o ovde navedenim ponuđenim autima, meni bi prvi izbor bio ford fiesta. Ima majstora i servisa za održavanje, a za ove dalekoistočne mi je sve sumnjivo što se tiče servisne mreže i dijelova...
bijelo_dugme

#38 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by bijelo_dugme »

Znaci ista plastika u Mazdi iz devedestih godina i Mercedesa jel? :shock:
Bakir1

#39 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Bakir1 »

djeste plasticari sta ima?
kupiti auto od 20.000 KM i gledati kvalitet plastike pa dobro hajmo uvesti jos jednu nepoznatu polovne aute bmw 7,mercedes S,audi a8 itd.
pricamo o novim autima u cjenovnom rangu 20.000 KM a zna se sta u tu klasu spada ili sepet sa opremom ili na metre bez opreme pitanje je sada.
odkud vam pravo da komentarisete nesto sto niste vozili,probali,osjetili pod nogama?(cast pojedincima)
ja kad bih imao potrebu da imam monovolumen skoro do tih para ne bih bjezao od onog logana na kvadrat kako se vec zove,
imao sam prilike voziti se u tome odlican auto opravdava sva ocekivanja,kakva plastika klinci palci kad proguta vise od jednog passata varianta koji kosta kao 4 ta logana,samo sto je bosnji uvala da ga komsiluk vidi u loganu nije to to :-)
Neelix

#40 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Neelix »

opet ovi s homo autom savjete daju :D

ko vam je kriv sto se se zajeb.... :D
Lesli Eldridž

#41 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

Bakir1 wrote:djeste plasticari sta ima?
kupiti auto od 20.000 KM i gledati kvalitet plastike pa dobro hajmo uvesti jos jednu nepoznatu polovne aute bmw 7,mercedes S,audi a8 itd.
pricamo o novim autima u cjenovnom rangu 20.000 KM a zna se sta u tu klasu spada ili sepet sa opremom ili na metre bez opreme pitanje je sada.
odkud vam pravo da komentarisete nesto sto niste vozili,probali,osjetili pod nogama?(cast pojedincima)
ja kad bih imao potrebu da imam monovolumen skoro do tih para ne bih bjezao od onog logana na kvadrat kako se vec zove,
imao sam prilike voziti se u tome odlican auto opravdava sva ocekivanja,kakva plastika klinci palci kad proguta vise od jednog passata varianta koji kosta kao 4 ta logana,samo sto je bosnji uvala da ga komsiluk vidi u loganu nije to to :-)
:thumbup: A najbolji ti je onaj dio o kuđenju, faljenju i mišljenju o autima koje nikad nisu ni vozili. Ustvari ja idem korak dalje-kažem da nešto kude, a nisu nikad ni sjeli u te aute.
101power

#42 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by 101power »

ma pusti kume ,vidis da svi traze mane svemu ,najvise bi volili da dobiju za 100 maraka novi auta sa super kvalitetnom izradom i da se ne mora nikad servisirati,mijenjati ulje,nista ,samo vozis,jos kad se ne bi morao sipati....to bi bio pravi pogodak....
Bakir1

#43 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Bakir1 »

101power wrote:ma pusti kume ,vidis da svi traze mane svemu ,najvise bi volili da dobiju za 100 maraka novi auta sa super kvalitetnom izradom i da se ne mora nikad servisirati,mijenjati ulje,nista ,samo vozis,jos kad se ne bi morao sipati....to bi bio pravi pogodak....
Image
nihade iz ase jel citas ti ovo vrati bosnjama njihov narodni auto imas masine prese sve :lol:
Lesli Eldridž

#44 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

JaguarXKR wrote:
da, kvalitet plastike. uzmi accenta npr i uporedi plastiku njegove instrument table i obloga po vratima sa plastikom lexusa, jaguara ili nekog drugog proizvodjaca. tu se vidi da itekako postoji kvalitet plastike(eto citav svijet lud ti pametan), a tako je plastika u Yarisu dosta meksa i kvalitetnije sastavljena od one u Aveu. po tebi da neki novinar proglasi da ne valja Audi R8 ti bi rekao-ma ja, on provalio i sad nikome ne valja. bjez ba.
Eh na skoro svaki moj post nađe se hrpa nak'ih teoretičera i "stručnjaka" koji nešto kritikuju. Je'l i ovaj post za tebe i ostale k'o crvena marama ?
Lesli Eldridž

#45 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

bijelo_dugme wrote:
Znaci ista plastika u Mazdi iz devedestih godina i Mercedesa jel? :shock:
Jeste.
101power

#46 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by 101power »

Bakir1 wrote:
Image
nihade iz ase jel citas ti ovo vrati bosnjama njihov narodni auto imas masine prese sve :lol:
ma daj ovo je fotosop,ne moze se golf dvica vako zguzvat ,jedino da je brzina bila 200
Lesli Eldridž

#47 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Lesli Eldridž »

:lol: :lol: :lol:
ado-šampion

#48 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by ado-šampion »

Bez namjere da se i s kim svađam ili prepirem, šta god neko pričao i u (novim) autima do 20000 KM ima razlike u kvalitetu unutrašnjosti, itekako. Recimo, npr. Clio II (koji nije nov) i Logan su dva različita svijeta što se tiče izvedbe unutrašnjosti. Kad čovjek sjedne u Logan osjeća se baš jeftino, tako reći jeftinoća izvire iz svih pora, dok se za navedeni Clio to baš i ne može reći. Ne znam jel to svako osjeti i jel to svakom bitno, ali itekako ima razlika.
Haris.ba

#49 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by Haris.ba »

ado-šampion wrote:Bez namjere da se i s kim svađam ili prepirem, šta god neko pričao i u (novim) autima do 20000 KM ima razlike u kvalitetu unutrašnjosti, itekako. Recimo, npr. Clio II (koji nije nov) i Logan su dva različita svijeta što se tiče izvedbe unutrašnjosti. Kad čovjek sjedne u Logan osjeća se baš jeftino, tako reći jeftinoća izvire iz svih pora, dok se za navedeni Clio to baš i ne može reći. Ne znam jel to svako osjeti i jel to svakom bitno, ali itekako ima razlika.
A što ćemo se svađati što iznosimo mišljenja? :) Nego, osjećaj u autu je jedno, a "kvaliteta" plastike je drugo. Ko se u autu osjeća jeftino nek kupi Bmw . Ako nema para, nek zaradi.

A sad, Logan je ekstra auto naspram drugih ako se gleda cijena i na koga cilja to auto (pravljen za određenu grupu ljudi i može se reći teritoriju). Auto je pravljen za Istočnu Evropu. Za ljude kojima treba što jeftinije auto, koje je visoko odignuto od zemlje(zbog loših puteva), sa jednostavnim motorom. Za ljude koji će vozati auto češće po gradu, nego po magistralnim putevima, a rjeđe autoputevima. Naravno, nema smisla u takvo auto ugrađivati ekstra plastiku. Nit kome je namjenjen Logan će gledati plastiku. Clio II je pravljen za gradsku vožnju, dnevna duža putovanja autoputem, gradskim kvalitetnijim magistralama, za samce/mlađe porodice. Ima kvalitetniju plastiku više zbog imiđa Citroena, nego nasušne potrebe.

Kod auta cjenovnog ranga 15-18.000 kmica, najvažnije većini kupaca treba biti. Koliko će prelaziti godišnje (dizel,benzin), kakvim cestama, koliko će ljudi prevoziti (samac/porodica), ima lli klimu, održavanje i popravci, da li paket sa nekim dodacima koji autu povećavaju "gušt" korištenja skupo koštaju(abs, esp, alektrično štimanje retrovizora, maglenke, pripremu za muziku. Plastika dolazi na kraju. A auta tog cjenovnog ranga se uzimaju češće za decenijsku upotrebu da bi se gledala amortizacija.

I Logan sa klimom i abs - om na kraju izađe blizu 20.000 kmica, isto je sa Fiestom (ona što se reklamirala u seriji LZN nema klime, ima troja vrtata, jednu boju, a dođe 16.0000 - mada mislim da je ta "akcija" prošla). Vjerujem i sa ostalim modelima auta o kojima se pričalo na temi da je slično.
corsa

#50 Re: Chevrolet Aveo, Toyota Yaris ili Ford Fiesta?

Post by corsa »

Haris.ba wrote: Logan sa klimom i abs - om na kraju izađe blizu 20.000 kmica, isto je sa Fiestom (ona što se reklamirala u seriji LZN nema klime, ima troja vrtata, jednu boju, a dođe 16.0000 - mada mislim da je ta "akcija" prošla). Vjerujem i sa ostalim modelima auta o kojima se pričalo na temi da je slično.
Mislim da se za te cetiri hiljade razlike moze stici Logan s opremom, ako ne i prestici. :wink:
Post Reply