ljubav ili laž?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
pustopoljina

#26 Re: ljubav ili laž?

Post by pustopoljina »

necu vise,casna pionirska! (a bila sam pionir!)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#27 Re: ljubav ili laž?

Post by Latina »

bilo bi im bolje da svoje simpatisanje prebace na privatluk.
:D

Ali to ipak nije razlog da pustopoljinu ne poljubim za ovu recenicu :
pustopoljina wrote:izgleda da odrzah, malo se jezim na iskljucive osobe, a ucinilo mi se da bi nam zabranila ljubav.
:kiss:

Divno je to ( u principu ), ali pod uslovom da su obje osobe slobodne. Ja se JEZIM od osoba koje su u vezi/braku, a odrzavaju "vezu" s nekim na Netu.
pustopoljina

#28 Re: ljubav ili laž?

Post by pustopoljina »

uh-te koje su u vezi (u braku) a traze nesto tatrane :x (i ovaj od zagrebacke_cure)...
oni su samo prosirili polje djelovanja pojavom interneta.
Luce

#29 Re: ljubav ili laž?

Post by Luce »

Ma ja, preko neta im je teze uci u trag :D
madner

#30 Re: ljubav ili laž?

Post by madner »

Ne vidim u cemu je problem. Postavi ultimatum i znat ces na cemu si.
Bezveze se samozavaravas a ne moras.

Mozda jeste, mozda nije, ali sumnjam da ces saznat od nas :D
zeleno volim te

#31 Re: ljubav ili laž?

Post by zeleno volim te »

zagrebačka_cura wrote:imam jedan problem sa sobom i sa momkom kojega mnogo volim...ni sama ne znam kako da počnem...ali zanima me mišljenje neutralnih ljudi ..zato sam odlučila da ovo podjelim s vama...
upoznali smo se prije cca 1,5 godinu na netu...i neko vrijeme je bilo neobavezno čavrljanje na msn..pa smo pribavili kamere da se vidimo..provodili noći i noći pričajući o problemima i svemu i8 svačemu...i kako to na kraju biva rodila se ljubav...s moje strane sigurna sam u to...a i on tvrdi isto...i sada se pitate gdjeje problem...
ja sam iz zagreba..o je iz beograda...ja sam razvedena i imam djecu...a on ima djevojku s kojom je u vezi dosta godina...medjutim...kako se sve izdešavalo stali smo ooje...ustvari za sebe znam a vjerojatno i on...kaže da mu je mnogo stalo do mene i svašta nešto..ali ipak ne može da povrijedi nekoga ko je tolke godine bio ok prema njemu...ja sam načisto sa time što želim i ne vidim to kao pravi razlog,a on kaže da ja njega ne razumijem..jer postoje osječaji i sve to, ali ipak ne može to uraditi...ja sam predložila da dodje tu kod mene i bez obzira na sve spremna sam se boriti za njega...samo više nisam sigurna u istinitost njegovih osječaja...jer ako su iskreni ne vidim razloga da se sve ne ostvari...prijatelji mi kažu da me vuće za nos...ali ja jednostavno ne želim vjerovati u to...on kaže da on sebi nije bitan što pati..nego jednostavno ne može nju povrijediti...a s druge strane povredjuje mene.....eto...zanima me vaše iskreno mišljenje o ovome...
Neko te podrzava,neko te kritikuje,neki odmah u startu osudjuju sve a ja cu ti reci samo jedno: Napravi malu pauzu,nemoj mu se javljati,pisati,odgovarati ,izadji-prosetaj,i razmisljas i poslije nekog vremena sama donesi odluku sta ces i kako ces.
Barem ti nece biti zao jer ces biti sigurna "sama pala,sama se ubila" (ne mislim samo na ovu temu nego na cijeli zivot)............covjek sam sebi kroji sudbinu!
Znas kako ja sama sebi kazem: npr."Smeta mi kad jedem luk,zacinjeno,kiselo (a volim ajvar,kiseli krastavac....samo primjer) ......e ja ti imam dva izbora ili cu izbjegavati ono od cega mi bude lose ili cu jesti pa onda znam od cega mi je cir na zelucu proradio.izbor je moj,pa Bujrum.
Tako je i u zivotu!
U svakom slucaju ,ja ti zaista zelim da budes sretna,da li s njim ili s nekim drugim ili mozda samo sa svojom djecom...nije bitno...bitno je da si sretna! :dance:
:) :) :) :) :) :) :) :)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#32 Re: ljubav ili laž?

Post by Šeherzada »

Dzaba sve,ali ja ne mogu da svarim neke net ljubavi......Moze mi neko biti drag i simpatican,s nekim volim da pricam(pardon-kuckam) i razmjenjivam misljenja ,ali zavoljeti nekoga na net nacin i zvati ga ljubav to mi je nekako mozda za neke koji ljubav ne dozivljavaju kao sto je ja dozivljavam.Rijetko kada volim,ali kada volim onda je to svim srcem!
x0z0y0

#33 Re: ljubav ili laž?

Post by x0z0y0 »

zagrebačka_cura wrote:imam jedan problem sa sobom i sa momkom kojega mnogo volim...ni sama ne znam kako da počnem...ali zanima me mišljenje neutralnih ljudi ..zato sam odlučila da ovo podjelim s vama...
upoznali smo se prije cca 1,5 godinu na netu...i neko vrijeme je bilo neobavezno čavrljanje na msn..pa smo pribavili kamere da se vidimo..provodili noći i noći pričajući o problemima i svemu i8 svačemu...i kako to na kraju biva rodila se ljubav...s moje strane sigurna sam u to...a i on tvrdi isto...i sada se pitate gdjeje problem...
ja sam iz zagreba..o je iz beograda...ja sam razvedena i imam djecu...a on ima djevojku s kojom je u vezi dosta godina...medjutim...kako se sve izdešavalo stali smo ooje...ustvari za sebe znam a vjerojatno i on...kaže da mu je mnogo stalo do mene i svašta nešto..ali ipak ne može da povrijedi nekoga ko je tolke godine bio ok prema njemu...ja sam načisto sa time što želim i ne vidim to kao pravi razlog,a on kaže da ja njega ne razumijem..jer postoje osječaji i sve to, ali ipak ne može to uraditi...ja sam predložila da dodje tu kod mene i bez obzira na sve spremna sam se boriti za njega...samo više nisam sigurna u istinitost njegovih osječaja...jer ako su iskreni ne vidim razloga da se sve ne ostvari...prijatelji mi kažu da me vuće za nos...ali ja jednostavno ne želim vjerovati u to...on kaže da on sebi nije bitan što pati..nego jednostavno ne može nju povrijediti...a s druge strane povredjuje mene.....eto...zanima me vaše iskreno mišljenje o ovome...
a mene bas zanima ko li se krije pod ovim nikom :P
zagrebcanka...a ne prica Rvatski..
puno namjernih gresaka č/ć...na koje se pale pojedinici..oproban recept..
tema prozvakana mali milion puta...
hocunecu

#34 Re: ljubav ili laž?

Post by hocunecu »

pored stvari koje razumom poslozimo i prihvatimo,ja licno dok ne ˝pomirisem˝ :D tesko da mogu da zavolim,ali naucila sam da je jedna od vecih gresaka ravnati stvari po sebi tako da mislim da je sve moguce kako u zivotu opcenito,tako i u ljubavi
zagrebačka_cura

#35 Re: ljubav ili laž?

Post by zagrebačka_cura »

bierkof wrote:vjerovatno laz... too long; didn't read :D :D :D

Zezam se, pricitao sam. I prijatelji su ti u pravu. Vuce te za nos, a ti si sama priznala da ne zelis da vjerujes u to.
Ti si mu vjerovatno ego booster. Isto kao sto mnoge zene vole da oko nje skacu i igraju muskarci, to joj povladjuje, tako i neki muskarci vole da neka zenska umire za njima. Katastrofa. Cak da budem potpuno iskren, ne vuce on tebe za nos, ti sama sebe vuces za nos, on je u Beogradu.

Ne kontas da bi on morao da uradi sljedece :
1) ostavi svoj grad, porodicu, prijatelje, djevojku, posao
2) ostavi citav svoj dosadasnji zivot i preseli se u drugu sredinu.
3) Ponovo steci sve gore pobrojano

Kada shvatis da rijeci ne vrijede nista, biti ces sretnija. Stavi na papir sve sta je on do sada uradio za tebe, i cime je to iskazao svoju ljubav prema tebi, a da si sigurna da nije imao skriveni motiv.
Jos jednom ponavljam:
Ljubav kakvu vi zamisljate ne postoji.

Spusti se malo na zemlju, nemoj cekati dan kada ce doci princ na bjelom konju, i kada ce te skupa uzjahati preko oblaka, voditi ljubav u zacaranoj sumi, i zivjeti sretno ispod duge sa srnama i leptirovima...
That will never happen.
ja stvarno ne vidim razloga za strah ako su osječaji iskreni...svi problemi se mogu riješiti...ja bi sve ovo što si naveo uradila ako mi je stvarno stalo do nekoga...
Šeherzada

#36 Re: ljubav ili laž?

Post by Šeherzada »

zagrebačka_cura wrote:
ja stvarno ne vidim razloga za strah ako su osječaji iskreni...svi problemi se mogu riješiti...ja bi sve ovo što si naveo uradila ako mi je stvarno stalo do nekoga...
Ali draga moja napomeni da ti je stalo ali PREKO INTERNETA :lol:
zagrebačka_cura

#37 Re: ljubav ili laž?

Compos_Sui wrote:
a mene bas zanima ko li se krije pod ovim nikom :P
zagrebcanka...a ne prica Rvatski..
puno namjernih gresaka č/ć...na koje se pale pojedinici..oproban recept..
tema prozvakana mali milion puta...

ne znam čime si došao do zaključka da ne pričam hrvatski...možda zato što ne rabim rijeć kaj?...a što se tiće č i ć...hmmm ne pazim baš na to...ali to nije pokazatelj jezika:)
zagrebačka_cura

#38 Re: ljubav ili laž?

Šeherzada wrote:
zagrebačka_cura wrote:
Ali draga moja napomeni da ti je stalo ali PREKO INTERNETA :lol:

osječaji su čudna stvar..kada smo se napokon vidjeli još su se više pojačali..znaći nije samo fantazija...
Air Ramiz

#39 Re: ljubav ili laž?

Post by Air Ramiz »

Ja mislim da je on ispao licemjeran prema svojoj djevojci, a neiskren prema tebi. Tebi je prosipao šuplju noćima, a kad si ti zagrizla, e onda se vadi. Nije ni trebao započinjat flertovanje ako ima djevojku. Mi bismo u Sarajevu rekli: pakšu, zato ti je bolje :run: od njega...my humble opinion...
lolita_xx

#40 Re: ljubav ili laž?

Post by lolita_xx »

zoom66 wrote:
nije tvoje da brines odakle ko tippkaa. ;)
e vala bas :) bas mi zanimljiv ovaj nacin zapazanja :)
x0z0y0

#41 Re: ljubav ili laž?

Post by x0z0y0 »

zoom66 wrote: nije tvoje da brines odakle ko tippkaa. ;)
ne brinem...iznosim misljenje
valjda se to smije na ovom forumu?!
Cholina_Lokica

#42 Re: ljubav ili laž?

Post by Cholina_Lokica »

ma jok, voli on tebe, k'o lud je bez tebe inace... :-) :-) :-)
burek_in_space

#43 Re: ljubav ili laž?

Post by burek_in_space »

Shto bi rekao vrli narodni pEsnik Dino Merlin-sve je lazh osim smrti! :mrgreen:
zagrebačka_cura

#44 Re: ljubav ili laž?

mojgrad wrote:Moguce je voljeti i preko neta, ja sam svog muza tako upoznala. Samo sto je ogromna razlika kad imas posla (tako da kazem) s nekim ko je iskren kao i ti i ne chatas s njim godinu dana prije nego se vidite. Ja sam bila insistirala (nakon 2 mjeseca dopisivanja) da se vidimo, jer sam zeljela znati da li je osjecaj koji se pojavio u meni istinski ili samu sebe zavaravam. A da je tada ili bilo kada rekao kako ima neku vezu ne bi od naseg dopisivanja i vidjanja nista bilo. Bilo bi zbogom i sretno ti u zivotu bilo.
Bitno je imati principe preko kojih ne prelazis, jer onda radis protiv sebe a to nije dobro.

stvarno bi voljela da samo tako mogu jednostavno reći kraj i okrenuti se i ići dalje...ali jednostavno ne mogu...i to me mući ..pokušala sam bezbroj puta završiti to...ali ni on ni ja nemožemo i opet se sve vraća...i nastavlja...to je jednostavno jaće od mene...doduše u zadnje vrijeme se samo svadjamo i nešto si predbacujemo...ali usprkos svemu tome opet se vračamo...i vračamo...i vračamo.-..
Zoya

#45 Re: ljubav ili laž?

Post by Zoya »

A cemu se vracate?
Šeherzada

#46 Re: ljubav ili laž?

Post by Šeherzada »

On o sajber kolacu a ja nesto nocas romanticna pa o sajber braku :-)
Šeherzada

#47 Re: ljubav ili laž?

Post by Šeherzada »

zoom66 wrote:
Šeherzada wrote:On o sajber kolacu a ja nesto nocas romanticna pa o sajber braku :-)
Image
Image
zagrebačka_cura

#48 Re: ljubav ili laž?

zoom66 wrote:
Zoya wrote:A cemu se vracate?
sajber kolacu, eto cemu..:D

ups, sorry, nisam mogao odoliti :D

rezija, nastavite :)

uhh...nešto mi slan taj sajber kolać...
Zoya

#49 Re: ljubav ili laž?

Post by Zoya »

I ne kontam kako to kod vas i dalje fercera kad ne znate na cemu ste?
zagrebačka_cura

#50 Re: ljubav ili laž?

draga moja ni ja to ne znam...ali eto stalno se nastavlja...
Locked