Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Valjda će da pobijedi tu prvu borbu u UFC pa da se otvore vrata za nešto više. Sinoč je u Centralnom Zatvoru sam priznao da mu krivo što je u životu forsirao pogrešne stvari, a zanemarivao sport. Što se tiče samog UFC ne pratim nešto posebno, ali gdje god se vijori naša zastva treba da navijamo za tog takmičara.
bato99 wrote:
MMA - ( mix martial arts - mješane borilačke vještine) -- gdje je borba i u STAND UP(stojećem) položaju kao i na parteru(podu)...sa rukavicama od 1 incha koje samo služe da se zaštiti šaka od puknuća( čitaj skoro gola ruka) i gdje su sve tehnike kako sam naziv kaže dopuštene
Kada se govori o rukavicama riječ je o ounce-ima tj mjeri za težinu koja iznosi 28.35 grama. Inči su mjera za dužinu tako da pojam rukavica od jednog inča ili 2.54 centimetra nema nikakvog smisla ...
A Denis je bolji u ringu nego u teoriji sa sinošnjom izjavom o rukavicama. Rukavice od 1 ounca ne postoje, a za MMA se u zavisnosti od organizacije koriste rukavice od 4 do 6 ounca.
in33sa wrote:Najbolje mi ono kad poredi sebe sa Filipovicem.
E moj Denise, jos ti pure moras jesti da udjes u taj rang boraca u ringu.
Nisam nesto pratio ovog lika, ali cini mi se da se njegovo ime vise puta povezivalo sa kriminalnim krugovima u Sarajevu?
Meni je najbolje kako ti svoj nacionalizam moras prosipati na svakoj temi.Ok,skontali smo da ne navijas za BiH,da ti je drazi bilo koji igrac/borac iz HR nego iz tvog grada i tvoje domovine,ali popusti...
Meni Denis izgleda kao da puca od snage.Znam da ce se dobro boriti u Americi i nadam se da ce pobijediti.Odavno nisam vidio tako agresivnog i neustrasivog borca..po nacinu borbe me podsjeca na Tyson-a u najboljim danima..odmah krece da udara silovito i kada krene,protivniku nema spasa.
IMa neugodnog protivnika, koji je recimo dobio jednog O'Brien-a, a O'Brien je dobio Heath Herring-a, koji je jedna vrsta legende u ovom sportu. Nije legenda tipa Fedor, ali se borio sa svim boljim borcima, uglavnom gubio, ali često zadavao velike probleme, te ako je Velasquez uspio njega pobijediti (O'Brien-a), očigledno nije loš borac. Rekao bih čak da i Denis nije favorit u ovom meču, ali to i nije bitno, nadam se njegovoj pobjedi.
Denis je ujedno postao tek treći borac sa ovih prostora koji se bori u UFC-u (nakon Mirka i Gorana Reljića)!!
bosanceros_loco wrote:Ja skonto da ce borba biti 17og u Londonu i vec se poceo pripremati da odem sa ekipom sa zastavama BiH i da navijamo za Denisa, kad vidi da je borba u Floridi 7og februara.
Inache volio bi pravo da denis pobijedi jel pratim i treniram MMA vec duze vremena i ovo bi bio prvi put da mogu da pratim i da navijam za jednog naseg borca u naj jacoj MMA organizaciji na svijetu, samo bojim se da ce ovaj prvi mec da zijani.
Lik sa kojim se bori je pravo zajeban. Cain Velasquez je zadnje 4 borbe u UFCu pobijedio na nokaut u prvoj rundi i to protiv pravo jakih protivnika. Jedini razlog sto se sada bori sa Denisom a ne sa nekim iskusnijim renomeniranijim protivnikom je sto top imena nece da fasuju od lika koji je tek imao 4 borbe u UFCu. Za njega mnogi prognoziraju da ce da bude prvak UFCa uskoro (Caina). Uz to sve svi borci kada prvi put nastupaju u UFCu imaju veliku tremu i obicno fasuju prvu borbu.
Ako Denis pobijedi ovaj mec biche pravo cudo i super reklama za BiH i bosancerose jer ovaj sport prate milijoni Amera. A ako i izgubi imache naj vjerovatnije jos jednu sansu u zavisnosti kako se pokaze.
evo lika s kojim se bori Cain Velasquez
Gledo sam taj mech, Velasquez je stvarno extra borac, ima fantasticnu tehniku a uz to je i snazan kao zivotinja sa hrvackim pedigreom. Ako ga Denis pobjedi biche cudo. Mislim da Denis ima talenta, dobar je u svim elementima borbe, ali ima previse rupa i ovaj tip mu je prerano dosao u karijeri. Trebalo mu je jos jedno 7-8 fightova da moze da se nosi sa ovim likom. Ali neka kod teskasa se nikad ne zna, jedan udarac moze sve da promjeni. Uglanom sretno Denise!!
Adriatic wrote:Blago nama kad su nam kriminalci i dalje uzori.
ti si ko biva upoznat sa kriminalnim radnjama denisa...napiši nešto konkretno ili pedala
Prvo, pedalu daj sebi i sličnima tebi.
A ako još nekome treba objašnjavati ko je Denis Stojnić .........
Pa čita li iko novine, prati li vijesti, frajer ima dosije kojeg se ne bi postidio ni jedan od ćela i ostalih.
Očigledno je da je ovo vrijeme problematičnih tipova raznih vrsta.
Normala ovdje ne prolazi.
LSD wrote:Svaka cast Denise ...samo naprijed i deri bez milosti.
A mi nebi bili bosanci kad nebi popljuvali svakog ko ima neke uspjehe iza sebe...ljubomora je cudo...klasika bosanska.
Tacno, da popljujemo svoje najvishe volim. Jedva cekamo da neka sa istoka ili zapada uspije pa onda jos vise popljujemo nase!
tuzno...
Ne želim ovdje da miješam borce iz K1 i MMA odnosno konkretno UFC-a, ali bih htio uporediti ličnosti. Badr Hari je značajan broj svojih borbi u K1 ringu odrađivao iz zatvora, što će reći puste ga pa se vrati nazad. I očigledno je da to publici koju interesuje ovaj sport i nije previše bitno.
Valjda bi ovdje trebalo pričati o Denisu Stojniću sportisti-borcu.
Nadam se da će se u oktagonu bolje snaći, odnosno imati više sreće od Filipovića. Naprijed Denise.
Meni je nebitno, ali zna li neko jel ide pod našom ili hrvatskom zastavom?
Decko je bosanac i bori se pod Bosanskom zastavom.
"Denis Stojnić (28), native of Sarajevo, has become the first fighter from Bosnia and Herzegovina to sign with the UFC. Stojnić recently signed with MMA Manager that led to him getting signed with the UFC.
" This is a great success for me and my country. I hope I will fulfill my wish of becoming a world champion in "ultimate fighting" and show the world that Bosnia and Herzegovina has great athletes who are up to par with anyone."
Stojnić is currently in Holland at the Golden Glory gym where he is preparing himself for his UFC debut against Cain Velasquez which will take place on the 7th of February in Florida."
3 dana do borbe, a nisam vidio najavu bilo kakvu na FTV ili nekoj drugoj tv, o mecu...izgleda nista od prenosa (al dolazi nova sezona izgubljenih, velikog brata i slicnih sranja)
Religious Fantastic wrote:Siguran sam da prijenosa borbe neće biti na FTV, ili bilo kojem drugom kanalu u BIH - zato imamo MMA channel na SOPCAST (stream ide preko justin.tv)
Ne znam da li je Denis upetljan u neke kriminalne aktivnosti, ali mi je drago što je neko iz BIH došao u UFC. MMA je sport koji raste i evoluira, a UFC je sada najveća organizacija (nažalost PRIDE je mrtav, a DREAM i AFFLICTION nisu prava konkurencija). Samo mala primjedba za Denisa u borbi protiv Maljkovića - svaki put kada bi trener izgovorio njegovo ime, i onda instrukcije šta da radi, Denis bi zastao i pogledao u kut prema treneru - može biti fatalno.
I nadam se da će izabrati drugu ulaznu temu za svoj UFC debi, jer Fortuna Imperatrix Mundi, koju je koristio za Split, već koriste neki borci.
Želim mu sreću i pobjedu u UFC debiju, jer nema nimalo laganog protivnika.
Izvini, ali ja mislim da je ovo pokazatelj kako nije samo borac, nego i tehnicar. Treba uvijek slusati savjete trenera, inace isti ne bi ni trebao. To sto je izgledalo kao da on zastane je bila takva borba, mogao je i zapaliti jednu (ako pusi). Ali je nekad taj glas spas od nokauta, kad sve pocrni onda je to slamka za koju se borac moze uhvatiti. (DIGNI RUKE, DIGNI RUUUUKE, i tako trideset sekundi polusna ali nekad dovoljno da se makar do pauze dobaci)