Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
Moderator: anex
- 8. sekretar SKOJ-a
#26 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
H'bote, šta je ovo, prorok se obratio samo MENI, da kliknem,
valjda neka tabanološka stranica, pa se moraš prijaviti radi provjere:
http://icanseeyourfuture.com/stopala/
Ima li kakva mašina za prevodjenje sa latinskog na naš jezik?
- tranquil
#27 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
A da ipak pokušaš sa klasičnim doktorima koji su stručni za takve stvari? Da imaš problema, to ti vjerujem, svako ih ima, i svakome njihovi problemi izgledaju veliki, a ne mogu baš svi ljudi biti pod sihirima.nekrofilka wrote:eh, ovako ja bih htjela otici kod neke gatare jer mislim da su na mene bacani sihiri i imam nekih problema, nebitno ugl, pa bih molila sve vas koji imate iskustva sa time da mi kazete gdje da odem, koliko to kosta i sta vec sto bih trebala znati. unaprijed hvala
- HAVANA
#28 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
nekrofilka wrote:eh, ovako ja bih htjela otici kod neke gatare jer mislim da su na mene bacani sihiri i imam nekih problema, nebitno ugl, pa bih molila sve vas koji imate iskustva sa time da mi kazete gdje da odem, koliko to kosta i sta vec sto bih trebala znati. unaprijed hvala
Ti si baš nagazila.
Haj ti kod Nerke iz Turije
- hakazvaka
#29 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
dummy text8. sekretar SKOJ-a wrote:H'bote, šta je ovo, prorok se obratio samo MENI, da kliknem,
- ambiguous
#30 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
HAVANA wrote:Gledam u guzove-jeftino![]()
Ha ja,kad može azira u kašike mogu i ja u guzove.
More li se kako u sline gledati, eeeh, svasta bi ti one mogle reci..pa malo potkopas, Aziri na kasiku...
-
Shoshana
#31 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
Ne vjerujem ni sekunde.... Kada bi bilo moguce vidjeti buducnost - to bi znacilo da je buducnost predodredjena. POsto ja apsolutno ne vjerujem u predodredjenost buducnosti - ne vjerujem ni tim kojekakvim gatarama. Sklonija sam povjerovati da neke od njih posjeduju neke (svjesne ili nesvjesne) telepatske sposobnosti, nego da je buducnost predodredjena.
I mi smo, kao djeca, nas par curica od svojih 15-ak godina prizivale duhove, bacale karte i grah, i cak jednom kolektivno sluftale iz skole i opicile kod nekakve Dzemile u (cini mi se) Kiseljak
Sto se tice prizivanja duhova, vazda me je fasciniralo kako sve i jedan znaju koji mi se momak svidja, a nijedan ne zna koja ce pitanja biti na testu iz fizike
Grah i karte su, naravno, stvar interpretacije, a Dzemila mi je napricala stvari za koje pouzdano znam da su (bile) istina - al' u mojoj glavi - nikada u stvarnosti
Da je zanimljivo - zanimljivo je... Ja takodje vjerujem u samoispunjavajuce profesije (tipa ako 10 ljudi cvrsto vjeruje da ce za 7 dana umrijeti - oni ce za tih 7 dana uspjeti pronaci nacin da se to i dogodi)...sto je cisto psiholoski fenomen i nema nikakve veze sa gatanjem. No, odatle do citanja buducnosti ..... nek mi neko iscita brojeve za LOTO, zivota vam
I mi smo, kao djeca, nas par curica od svojih 15-ak godina prizivale duhove, bacale karte i grah, i cak jednom kolektivno sluftale iz skole i opicile kod nekakve Dzemile u (cini mi se) Kiseljak
Da je zanimljivo - zanimljivo je... Ja takodje vjerujem u samoispunjavajuce profesije (tipa ako 10 ljudi cvrsto vjeruje da ce za 7 dana umrijeti - oni ce za tih 7 dana uspjeti pronaci nacin da se to i dogodi)...sto je cisto psiholoski fenomen i nema nikakve veze sa gatanjem. No, odatle do citanja buducnosti ..... nek mi neko iscita brojeve za LOTO, zivota vam
-
andrija2007
#32 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
Slijepo i bez pogovora vjerujem svim gatarama, vračarama, prorocima i političarima također!
-
nekrofilka
#33 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
tranquil wrote:A da ipak pokušaš sa klasičnim doktorima koji su stručni za takve stvari? Da imaš problema, to ti vjerujem, svako ih ima, i svakome njihovi problemi izgledaju veliki, a ne mogu baš svi ljudi biti pod sihirima.nekrofilka wrote:eh, ovako ja bih htjela otici kod neke gatare jer mislim da su na mene bacani sihiri i imam nekih problema, nebitno ugl, pa bih molila sve vas koji imate iskustva sa time da mi kazete gdje da odem, koliko to kosta i sta vec sto bih trebala znati. unaprijed hvala
paa imam svoje razloge zasto bih htjela otici kod gatare i fino sam pitala ako neko zna da mi kaze ne znam sta svi mislite sad da neko nije normalan cim oce kod gatare
ugl ako neko zna nek mi kaze svoje iskustvo i kod koga je isao.
- tranquil
#34 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
Pa dobro, priznajem da nemam odgovor na tvoje pitanje, ali ne mislim da nisi normalna, možda naivna ili zbunjena. Samo sam dao komentar jer mislim da su gatare pogana vrsta ljudi koja koristi tuđu nesreću i naivnost i zbunjenost za vlastito bogaćenje. Namirišu nesreću, bolest, očaj ili nedostatak samopouzdanja i onda sišu kao pijavice.nekrofilka wrote:tranquil wrote:A da ipak pokušaš sa klasičnim doktorima koji su stručni za takve stvari? Da imaš problema, to ti vjerujem, svako ih ima, i svakome njihovi problemi izgledaju veliki, a ne mogu baš svi ljudi biti pod sihirima.nekrofilka wrote:eh, ovako ja bih htjela otici kod neke gatare jer mislim da su na mene bacani sihiri i imam nekih problema, nebitno ugl, pa bih molila sve vas koji imate iskustva sa time da mi kazete gdje da odem, koliko to kosta i sta vec sto bih trebala znati. unaprijed hvala
paa imam svoje razloge zasto bih htjela otici kod gatare i fino sam pitala ako neko zna da mi kaze ne znam sta svi mislite sad da neko nije normalan cim oce kod gatare![]()
ugl ako neko zna nek mi kaze svoje iskustvo i kod koga je isao.
Ali opet, tvoje su pare pa ih troši kako god hoćeš.
-
nekrofilka
#35 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
Last edited by nekrofilka on 06/08/2009 07:36, edited 1 time in total.
-
nekrofilka
#36 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
tranquil wrote: Pa dobro, priznajem da nemam odgovor na tvoje pitanje, ali ne mislim da nisi normalna, možda naivna ili zbunjena. Samo sam dao komentar jer mislim da su gatare pogana vrsta ljudi koja koristi tuđu nesreću i naivnost i zbunjenost za vlastito bogaćenje. Namirišu nesreću, bolest, očaj ili nedostatak samopouzdanja i onda sišu kao pijavice.
Ali opet, tvoje su pare pa ih troši kako god hoćeš.
znam jednu curu koja je isla kod gatare, ta joj je gledala u grah i prvo joj je pogadjala sve sto se desilo u proslosti pogodila je da ima 2 mladje sestre blizanke i sve o njoj valjda da vidi da nije neka lazna, i onda joj je rekla sta ce se desit (sto se i desilo) i da je njena tetka bacala sihire na nju i da joj je zato lose islo, ugl ne znam kako je skinula te sihire al sad joj puno bolje ide
ugl ja bih sad isto htjela da odem ali ona je isla davno tako da se ne sjeca dje je to bilo, ona kaze da joj je dala koliko ona hoce sad ja ne znam jel svaka ima odredjenu cijenu ili tako moze kolko ko oce
- Arc_Angel
#37 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
ma gatare su lopovi, to je samo porez na budale.
sa druge strane sto se tice buducnosti i da je ona predodređena hmmmm ..... po njutnovoj mehanici svemira zna se da svaka akcija ima jednaku i odgovarajucu reakciju, predviđanje buducnosti bi trebalo da bude moguce, međutim njutnova mehanika/fizika je zastarila(nije tacna/potpuna jer postoji punostvarni koje nemoze da objasni). kvantna mehnika/fizika sa druge strane to sve malo bolje opisuje "sve je u stanju haosa" i kaze da u svakom momentu postoje hiljade i hiljade paralelnih univerzuma/svemira. mozda stvarno neke od tih gatara sirom svijeta imaju neku mutaciju pa im mozak radi na malo višim/drugacijim frekvencijama nego kod obicnih ljudi i te gatare uistinu vide neke od događaja. postavlja se pitanje u kojem od tih hiljda paralelnih univerzuma/svemira vide , da li našem prostor-vremenu ili tamo nekom paralelnom?
sa druge strane sto se tice buducnosti i da je ona predodređena hmmmm ..... po njutnovoj mehanici svemira zna se da svaka akcija ima jednaku i odgovarajucu reakciju, predviđanje buducnosti bi trebalo da bude moguce, međutim njutnova mehanika/fizika je zastarila(nije tacna/potpuna jer postoji punostvarni koje nemoze da objasni). kvantna mehnika/fizika sa druge strane to sve malo bolje opisuje "sve je u stanju haosa" i kaze da u svakom momentu postoje hiljade i hiljade paralelnih univerzuma/svemira. mozda stvarno neke od tih gatara sirom svijeta imaju neku mutaciju pa im mozak radi na malo višim/drugacijim frekvencijama nego kod obicnih ljudi i te gatare uistinu vide neke od događaja. postavlja se pitanje u kojem od tih hiljda paralelnih univerzuma/svemira vide , da li našem prostor-vremenu ili tamo nekom paralelnom?
- _tulumba_
#38 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine
Nisam siguran tacno u ajete tj. koji ajet i koja sura, ali u Kur'anu je negdje mislim Gospodar rekao o tome..
Nesto kao, ostavljeno je ljudima da se mogu baviti tim sihirima i "zloupotrebljavati" snagu Kur'ana, ali jadni su ti ljudi koji se tim bave i teska patnja ih ceka na Sudnjem danu...Sigurno ima i na forumu ljudi koji detaljnije ovo znaju...
Ponavljam, ne znam tacno ajet, al' tako nesto, koliko se sjecam...Za muslimane, naravno, dovoljno objasnjenje bi trebao biti sam Kur'an...
Eh sad, svako ima pravo da vjeruje i pripisuje te stvari cemu hoce..
Ja bas i ne znam mnogo o tome, i nadam se da cu se kloniti ljudi koji se tim bave a Boga mi, i oni mene
Odoh,
, da ne baci neko cini na mene 
Nesto kao, ostavljeno je ljudima da se mogu baviti tim sihirima i "zloupotrebljavati" snagu Kur'ana, ali jadni su ti ljudi koji se tim bave i teska patnja ih ceka na Sudnjem danu...Sigurno ima i na forumu ljudi koji detaljnije ovo znaju...
Ponavljam, ne znam tacno ajet, al' tako nesto, koliko se sjecam...Za muslimane, naravno, dovoljno objasnjenje bi trebao biti sam Kur'an...
Eh sad, svako ima pravo da vjeruje i pripisuje te stvari cemu hoce..
Ja bas i ne znam mnogo o tome, i nadam se da cu se kloniti ljudi koji se tim bave a Boga mi, i oni mene
Odoh,