Radar kod POFALICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Cholina_Lokica

#26 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

ma da 280 :D isto ti ga ti, 100km gore-dole... :lol: :lol: :lol:
madner

#27 Re: Radar kod POFALICA

Post by madner »

Ne slika i kad se vozi vise od 250 :D
karanana

#28 Re: Radar kod POFALICA

Post by karanana »

cuj nema predvidjene kazne za do +20?!
to nisam znao i nisam bas siguran da je tako, jer ako jeste onda su me uzeli i vise od jednog puta (jablanica, doboj jug....)
Cholina_Lokica

#29 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

ako si prob'o da te namah zenim :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#30 Re: Radar kod POFALICA

Post by madner »

Policija ove zemlje nikad ne spava, tako da je odgovor:
cuo sam :D
Cholina_Lokica

#31 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

:lol: :lol: :lol: :lol:
taman spasi me belaja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#32 Re: Radar kod POFALICA

Post by madner »

Suti dobro sam prosao :D
Ustao sretan a zamalo mi sudbina kleta dohakala :lol:
montreux

#33 Re: Radar kod POFALICA

Post by montreux »

karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
treba postaviti znakove koje vaze danju i nocu,znakove koji vaze zimi i ljeti.sve razlicito.joj bisera....!!!!
Cholina_Lokica

#34 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

madner wrote:Suti dobro sam prosao :D
huh, ofo ti je kad mi je jezik brzi od pameti :D
al dobro je, sve je dobro kad/sto se dobro svrsi :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#35 Re: Radar kod POFALICA

Post by madner »

Dile wrote:
madner wrote:Suti dobro sam prosao :D
huh, ofo ti je kad mi je jezik brzi od pameti :D
al dobro je, sve je dobro kad/sto se dobro svrsi :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
Bitno je imat cvrst stav
:D
Cholina_Lokica

#36 Re: Radar kod POFALICA

Post by Cholina_Lokica »

jasta neg bitno, bez toga nisi nigdje prist'o :lol:
karanana

#37 Re: Radar kod POFALICA

Post by karanana »

montreux wrote:
karanana wrote:najpametnije mi je pravilo kad te drot zaustavi pokraj skole u nedjelju ili na praznik ili dok je raspust ili tako u ponoc. to mi se desilo izmedju skenderije i vrbanje kod one osnovne skole, u nedjelju me zaustavio jer je ogranicenje radi skole 40 a ja isao mozda 55-60. koja je to glupost, ogranicenje brzine na 40 bi se trebalo odnositi samo u vrijeme skole
treba postaviti znakove koje vaze danju i nocu,znakove koji vaze zimi i ljeti.sve razlicito.joj bisera....!!!!
dovoljno je da se uz znak ogranicenja 40 ispod znaka stavi plocica na kojoj pise "za vrijeme skolskih sati" i to bi sve rijesilo. isto ko sto na ulazu na vilsonovo ima plocica koja ispod znaka zabrane prolaza fino objasnjava kada je tuda zabranjen prolaz. joj bisera, cuj mjenjati znakove.

ja sam za to da se na manjim raskrsnicama takodjer dozvoli i skretanje desno na crveno, uz eventualno neku vrstu ogranicenja, mozda dozvoliti skretanje izmedju 7 navecer i 7 ujutro a na nekim mjestima dozvoliti skretanje i 24 sata jer raskrsnice nisu opasne i prometne. na glavnoj bih vjerovatno ostavio zabranu skretanja desno na crveno jer je prometna autima i pjesacima. to bi definitivno smanjilo nepotrebne guzve i sekiracije na malim raskrsnicama
JThomas

#38 Re: Radar kod POFALICA

Post by JThomas »

montreux wrote:
nevezano za ovaj konkretni znak - to ima po normalnim državama itekako.
Gray

#39 Re: Radar kod POFALICA

Post by Gray »

karanana wrote:cuj nema predvidjene kazne za do +20?!
to nisam znao i nisam bas siguran da je tako, jer ako jeste onda su me uzeli i vise od jednog puta (jablanica, doboj jug....)

Ima van naseljenog mjesta kazna za prekoračenje preko 10, ali u naseljenom mjestu nema.
piper82

#40 Re: Radar kod POFALICA

Post by piper82 »

karanana wrote:
montreux wrote:
dovoljno je da se uz znak ogranicenja 40 ispod znaka stavi plocica na kojoj pise "za vrijeme skolskih sati" i to bi sve rijesilo. isto ko sto na ulazu na vilsonovo ima plocica koja ispod znaka zabrane prolaza fino objasnjava kada je tuda zabranjen prolaz. joj bisera, cuj mjenjati znakove.

ja sam za to da se na manjim raskrsnicama takodjer dozvoli i skretanje desno na crveno, uz eventualno neku vrstu ogranicenja, mozda dozvoliti skretanje izmedju 7 navecer i 7 ujutro a na nekim mjestima dozvoliti skretanje i 24 sata jer raskrsnice nisu opasne i prometne. na glavnoj bih vjerovatno ostavio zabranu skretanja desno na crveno jer je prometna autima i pjesacima. to bi definitivno smanjilo nepotrebne guzve i sekiracije na malim raskrsnicama
a sta ti znaci tih 20km/h uvece? Svakako ti semafor diktira brzinu. Vozio 40 ili 60 tebe tvoje svjetlo ceka. Sta ti znaci 20km/h uopste. Ako zuris, kreni ranije :P

A sto se tice skretanja kroz crveno :lol: ne znam sta bih ti rekao osim kruzni tok mozda ili trepcuce zuto tokom noci, al skretanje kroz crveno... :lol: posljedice bi bile nesagledive. :bih:
arslanica

#41 Re: Radar kod POFALICA

Post by arslanica »

madner wrote:Ne slika i kad se vozi vise od 250 :D

preko 261kmh (provjereno) ne moze slikati .... :P
hrusta

#42 Re: Radar kod POFALICA

Post by hrusta »

haj moze li neko od raje da uslika tacno taj radar pa da vidimo gdje je tacno lociran da nebi bilo zbrke :run:
arslanica

#43 Re: Radar kod POFALICA

Post by arslanica »

hrusta wrote:haj moze li neko od raje da uslika tacno taj radar pa da vidimo gdje je tacno lociran da nebi bilo zbrke :run:
eno ga stoji nekih 5 - 6 metara od semafora sa desne strane :-D
DoradO

#44 Re: Radar kod POFALICA

Post by DoradO »

evo ja se juce javih na ovu temu kao da sam znao da i mene isto ceka :lol: :lol: ali ovo je bizarno :shock: :shock: :x
moram prodat auto i kupit kakvog trocilindrasa i to ce mi biti mjera :lol: :x :bih: :run: jer ovako se stvarno vise ne moze ... a inace lagano vozim i ovo je po meni neka razumna brzina koju ne prelazim cesto po gradu al et i to je izgleda postalo previse :bih: :run:

Image
karanana

#45 Re: Radar kod POFALICA

Post by karanana »

upravo ono o cemu pricamo, ovo ti nije prekoracenje brzine od 2 km nego od 22 km.
Bullet Tooth Tony

#46 Re: Radar kod POFALICA

Post by Bullet Tooth Tony »

hahah dorado,dorado, valja tebi smirit one konje pod haubom,ili olaksati desnu nogu inace si na belaju....ukljuci tempomat :P :D :D :D
ibizza

#47 Re: Radar kod POFALICA

Post by ibizza »

DoradO wrote:evo ja se juce javih na ovu temu kao da sam znao da i mene isto ceka :lol: :lol: ali ovo je bizarno :shock: :shock: :x
moram prodat auto i kupit kakvog trocilindrasa i to ce mi biti mjera :lol: :x :bih: :run: jer ovako se stvarno vise ne moze ... a inace lagano vozim i ovo je po meni neka razumna brzina koju ne prelazim cesto po gradu al et i to je izgleda postalo previse :bih: :run:

Image
hahahaaaaaaaaaa.....i mene isto ceka...prije 10 dana me je slikao "jaran" :D ....koliko si cekao prijavu?
atko

#48 Re: Radar kod POFALICA

Post by atko »

@DoradO pa bar si ti prisutan po ovim temama bio kako da se tebi dogodi ... pa pricali smo milion puta da je tu ogranicenje 40... znam da u sustini nema logike to ogranicenje... jer na svim glavnim raskrsnicama vrvi od ljudi ... na otoci je milion puta vise ljudi pa je 60 ... al tu je i deru jbg.
homo_sapiens

#49 Re: Radar kod POFALICA

Post by homo_sapiens »

atko wrote:@DoradO pa bar si ti prisutan po ovim temama bio kako da se tebi dogodi ... pa pricali smo milion puta da je tu ogranicenje 40... znam da u sustini nema logike to ogranicenje... jer na svim glavnim raskrsnicama vrvi od ljudi ... na otoci je milion puta vise ljudi pa je 60 ... al tu je i deru jbg.
@Atko, ima logike; dvije srednje škole su locirane neposredno uz glavnu saobraćajnicu, a treća je u neposrednoj blizini . . . ograničenje je upravo zbog vječite neozbiljnosti te djece iz Ekonomske i Elektro škole
atko

#50 Re: Radar kod POFALICA

Post by atko »

Pa srednje su skole to i nisu vise bas djeca ... nije problem u brzini... neka u cijeelom gradu spuste na 40 ... problem je sto je to navlakusa jednostavno nekad od guzve previdis znak...

... imam osjecaj da ce na jos nekim mjestima gdje je ogranicenje 40 poniknuti kamere ... ok podrzavam ih 100% neumoljivo su opametile vozace ... i sad opala naplata ... a murija navikla na solidna primanja od tih kamera
Post Reply