Kojim jezikom je govorio Isus ?

Rasprave o vjerskim temama.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ključna riječ KO :D :D :D
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Isusov maternji jezik je bio staro Hebrejski kako se to danas kaze, jer mu je majka bila Jevrejka, a njen muz Josip isto tako.
Ali posto se u to doba na podrucju Palestine koristio i Armenski jezik on je taj jezik poznavao i koristio ga u svojim propovjedanjima medju Aramejskim zivljem.
U ostalom procitajte Bibliju!!!!!!
Skljoco

Post by Skljoco »

LudoALudjiJA wrote:
Skljoco wrote:Ova tema je moj odgovor onima koji vrijedjaju i nipodastavaju pripadnike drugih religija.
Sa njom sam zelio reci da Isusa nebi razumjeli mnogi na svijetu
a pogotovo ga to nebi razumjeli Srbi i Hrvati jer On nije govorio
ni engleskim ni francuskim nit njemackim a pogotovo nije govorio
srpskim ili hrvatskim.
Danas na teritoriji bive Jugoslavije niko nit bi razumio Isisa nit Muhameda a oni bi se jako dobro razumili !
Samo sam to zelio reci i napomenuti ,
Najvece svjetske religije nastale su na istoj teritoriji ...
nista te ne razumijem, Skljoco...je li to pricas aramejskim?
-------------------------------------------------------
Cesto sam nailazio na uvede od strane nekih forumasa a uvede su bile upucene muslimanima zbog jezika kojim se oni mole bogu.
Ja sam i sam bio zatecen kad mi je doslo iz guzice u glavu da ni ti sto vrijedjaju nebi razumjeli tog "svog" poslanika .
Zbog toga sam i postavio ovu temu .
A postavio sam je i zbog muslimana koji preferiraju turski ubjedjeni da je to jezik kojim je govorio muslimanski Poslanik , sto nije tacno .
Ja sam jednom vec napisao i objasnio ,
Bogu je svejedno kojim jezikom i na koji nacin mu se neko obraca ali nije svejedno onima koji vjeru koriste za neke svoje ciljeve .
U svemu tome ja nezelim biti dio bilo kojeg stada , ja sam u vjeri u boga samostalni musliman !
Post Reply