U izraelskim zračnim napadima najmanje 195 mrtvih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kirby

#26 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by kirby »

KemooSA wrote:Terorizam je kad se braniš od Jevrejskog i Jameričkog imperijalizma!
KAd Palestinac aktivira kilu TNT-a i ubije 20 Jevreja- e to je terorizam!KAd Jevreji pobiju 200 Palestinaca bacajući aviobombe hrabro sa 2000 metara na civilne kvartove- e to je borba protiv terorizma!
Terorizam je ubiti Jameričkog i Jizraelskog vojnika.Ubistvo civila Palestinca, , Iračana, Afganistanca je- kolateralna šteta!
Terorizam je oboriti Jamerički bombarder dok pokušava da te bombarduje!
Terorizam je postaviti minu pred Jamerički tenk u Iraku dok puca po Iračanima!
Terorizam je zaklat CIA agenta pred kamerama dok on postavlja bombu u džamiju bez kamera!
Terorizam je spomenuti jevrejske zločince iz ww2, kao na primer Salomona Marela koji je ubio 1500 nemačkih civila i pobegao u Jizrael i nikada nije bio priveden pravdi jer Jizrael nije hteo da ga isporuči!
Terorizam je kad smetaš Cionu da uspostavi Svetsku Vladu putem vojne sile Zapada, a ne kad ubiješ tamo neko palestinče kojem niko ni imena ne zna!
Terorizam ne zahteva nužno agresivne akcije, dovoljno je potražiti zaklon dok te Izraelski vojnik gađa....to je takođe terorizam!
Terorizam je kad Rusija skrcka Izraelsko-Jameričku soldatesku sastavljenu od Gruzijaca dok oni ubijaju civile Osetijce!
Terorizam je kad osudiš morenje dijarejom 150 000 iračke dece i beba jer im je Jamerikanac srušio sve vodovode pri donošenju demokratije!
Terorizam je kad arapska nafta nije izraelska i jamerička!
Terorizam je kad jevrejski bankari roknu Kenedija pa optuže Osvalda!
Terorizam je kad 3-4 palestinska mališana zafrljaju 3-4 kamenice na Jizraelski tenk Merkavu dok im ruši kuće¨!
Terorizam je kad Sirija kupi PVO sistem od Rusije dok jadni Jizrael mora da čeka da mu Jamer bombarder pokloni!
Terorizam je kad Hamas nabavi PO rakete da skida Jevrejske tenkove koji sve što žele jeste da u miru ruše kuće arapske!
Terorizam je osuditi 2 Jameričke atomske bombe bačene NA CIVILE!
Terorizam je imati svadbu u Afganistanu!Pobiti stotine ljudi na svadbi je: protiv teroristička ODBRANA!
Terorizam je oružjem se braniti od jevrejskog i jameričkog oružja!Trebalo bi molitvom i golim prsima!
Terorizam je ubiti jevrejskog snajperistu dok gađa po palestinskim izbegličkim kampovima!
Terorizam je biti vlasnik nečega svojega, ako to nešto jevreji i jameri požele da imaju!
Terorizam je spomenuti da su u ww2 Jamerički bombarderi pravljeni isključivo jevrejskim novcem (Rotšild i Rokfeler) bombardovali isključivo nemačke civile u gradovima!
Terorizam je upoređivati ubijanje jevreja sa ubijanjem palestinaca!
Terorizam je kad se spomene kako su Jizrael i Jamerička avijacija napali Egipat i Siriju i Jordan, jer CNN kaže kako se Jizrael branio i odbranio!
Terorizam je kad se usudiš da saznaš da je droga, nakon nafte i oružja, treći najprofitabilniji izvor zarade, i da CIA kontroliše SVU TRGOVINU I PROIZVODNJU!
Terorizam je spomenuti da USA šalje svake godine humanitarnu pomoć Jizraelu u vidu oružja u vrednosti od više milijardi dolara!
erorizam je spomenuti da je mučenje sasvim zakonski dozvoljeno za Jizraelske službe i policije!

blago tebi kemo kad su ti svi problemi izrael i amerika. :-) :-) :-)

trebao si dodati da je
terorizam americko gadjanje srpskih polozaja oko sarajeva
terorizam je gadjanje beograda i srbije
KemooSA

#27 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

kirby wrote:
KemooSA wrote:

blago tebi kemo kad su ti svi problemi izrael i amerika. :-) :-) :-)

trebao si dodati da je
terorizam americko gadjanje srpskih polozaja oko sarajeva
terorizam je gadjanje beograda i srbije
Cinisticki imperijalizam ima dva nacina na koji vlada svijetom (u slucaju ako ne radis po njihovom):zavadi pa vladaj(kao na balkanu) i izmisli razlog za rat u cilju svoje imperijalisticke ekspanzije (kao u Afganistanu i Iraku,a izgleda sad i u Iranu)...
RenaTTa

#28 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by RenaTTa »

ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?
Zar ocekujesh? :) ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes :)
כל הכבוד ;)
kirby

#29 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by kirby »

ma da za sve je kriva usa i izrael.e moj kemo blago tebi.zaboravio si i vatikan pa bi bio isti kao i braca sa one strane drine.
KemooSA

#30 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

kirby wrote:ma da za sve je kriva usa i izrael.e moj kemo blago tebi.zaboravio si i vatikan pa bi bio isti kao i braca sa one strane drine.
Hajde reci nesto u njihovu odbranu,daj mi neki argument?
mostarac

#31 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

kirby wrote:ma da za sve je kriva usa i izrael.e moj kemo blago tebi.zaboravio si i vatikan pa bi bio isti kao i braca sa one strane drine.
da je izrael sta valjo ne bi mu Tito dao sut kartu.
The 51st State

#32 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by The 51st State »

mostarac wrote:
vrlo upitna teza, u kriticnim momentima po izraelce tokom prvog arapsko-izraelskog rata ih je spasila posiljka jugoslovenskog naourazanja isporucenog preko cehoslovacke.
inace, za situaciju palestinaca pored izraelaca su odgovorne i arapske drzave, tolike milijarde i moc nad globalnom ekonomijom i nista ne mogu uraditi da se rijesi palestinsko pitanje, pa cak i na humanitarnom planu.
Bosanac sa dna kace

#33 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Bosanac sa dna kace »

The 51st State wrote:
mostarac wrote:
vrlo upitna teza, u kriticnim momentima po izraelce tokom prvog arapsko-izraelskog rata ih je spasila posiljka jugoslovenskog naourazanja isporucenog preko cehoslovacke.
inace, za situaciju palestinaca pored izraelaca su odgovorne i arapske drzave, tolike milijarde i moc nad globalnom ekonomijom i nista ne mogu uraditi da se rijesi palestinsko pitanje, pa cak i na humanitarnom planu.
...i narafno sve je to razlog da teroristicka tvorevina Izrael danas pobije na desetine djece, bravo, hvala ti na prosvjetljenju
mostarac

#34 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

The 51st State wrote:
mostarac wrote:
i kad se Joza skontao ko je ustvari Izrael zatvorio je pipu :D
[Matrix]

#35 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by [Matrix] »

Uh komentara sve ideologija ,borba mislima. :D
Meni zao zaista tih ljudi isto kao i onih u Bombaju jer su zrtve ideja (religioznih i bozanskih),ali vidim tu medju komentatorima
i nekim koji su na granici ,izmedju ratnika i dezurnih pisara na ovu temu.Trebalo bi da se odluce,hoce li i dalje ovako virtualno
ratovati psovakam i dobacivanjima li ce i nesta konkretno uraditi.Sve su ideje kukavicke i teroristicke i cionisticke ali kukavice
bez premca su forumasi,udaljeni svjetlosnim godinama isto kao 1992 pisu li pisu,placu li placu,zale li se zale,potpisuju nesta kao
da je vazno ovo baljezganje i kao da ce neki kamen da se pomjeri od silnog trabunjanja.Sarajevo je imalo vise ovakvih drasticnih
primjera terora a i tada najvise je bilo piskarala koja su nam objasnila da gubici nisu uzaludni,da momak danas lezi kao kvadriplegicar
totalno oduzet,osudjen da cijeli dan ukocen gleda TV da mu se tijelo i dusa u magonovenju sudaraju a samo zato
sto je neko rekao da je pero prece od puske i da je bolje da se idejno prepisujemo nego da se konkretno oslobodimo nametnika.
Samo vi pisitite i komentirajte iza svake vase zalopojke samo kukavna dusa cuci,jad i gad sklupcan u nemoci da konkretno
djelom i tijelom (a bome i dusom) pomogne oslobadjanje od zla nametnutog stanja.Papirnato hipnotiziranje sta je ono,za
rakomadano tijelo mlade zene i djetete kojima jedini jos pogled ostaje onaj prema nebu,neznajuc da su sve nade i sve
zelje njihova zivota rastoceni upravo tim pogledom ka nebu.zlocinom ideja svaki dan ubije se i satire na sve strane ,moc
hipnoze i uobrazilje nadilaze svaki konkretni dozivlja covjeka kao covjeka.Jucer mi ,danas plaestinci,sutra ko zna koji
,kada i gdje ce biti rastrgani raketama ideologija.Misli su postale masovne grobnice,jer ne ubija raketa,vec misao koja
ju je upregnula u ubistveni stroj,naciljala i pritisnula "button",ne ubija covjek vec ideje a one su od onoga svijeta,demonskoga.
karanana

#36 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by karanana »

arapi su sami sebi najveci neprijatelji i dusmani
mostarac

#37 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

karanana wrote:arapi su sami sebi najveci neprijatelji i dusmani
sa ovim se slazem

@Matrix na cemu si ti zivota ti
KemooSA

#38 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

Nemojte ocekivati osudu SAD-a i Un-a jer je ovo za njih samo borba protiv terorizma sa usput slucajnim zrtvama koji su se nasli na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme...
pure_love

#39 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by pure_love »

ne kontam sta ovi nasi lafo socijaldemokrati brane Izrael? u Evropi su socijaldemokrati ti koji najvise osudjuju Izrael i podrzavaju Palestinu(fatah je socijaldemokratska stranka ako niste znali)
2407

#40 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by 2407 »

JThomas wrote:ja opet kažem, zaboravite onu glupost što je lupio o srebrenici i pročitajte "imperijalne ambicije" noama chomskog.

rastavlja ovo, i ne samo ovo, na sastavne dijelove...
Potpisujem, mada ne samo u toj knjizi nego i u ostalim(Propaganda i javno mnjenje, Hegemonija ili opstanak, Promasene drzave... a sta tek reci na Kobni trougao koja se cijela tice tog pitanja).
Samo da dodam da je Guardian izvukao tu glupost iz konteksta i kasnije se izvinuo i ispravio ju LINK. Valjda je poslije tog intervjua Chomsky poceo nosati diktafon sa sobom da mu se ne bi desavale vise ovakve gluposti.
Medjutim tema nije prof. Chomsky pa da ne idemo u tom smjeru.

Ovo djelo je za svaku osudu, uostalom kao i svako drugo djelo terora, ali ce se ovo provuci kao plemenito djelo protuterorizma(mada sustinske razlike od terorizma nema) a budale ce to da popuse...
mostarac

#41 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

pure_love wrote:ne kontam sta ovi nasi lafo socijaldemokrati brane Izrael? u Evropi su socijaldemokrati ti koji najvise osudjuju Izrael i podrzavaju Palestinu(fatah je socijaldemokratska stranka ako niste znali)

ti imas problem da ne citas. to je broj jedan. broj dva je da cak i ako citas onda ne citas sta pise, nego sta hoces da je napisano. broj tri ovo ti govorim izmedju ostalog da ti kazem da si trebao da citas sta pise, a ne sta zelis da pise, i onda bi vidio da lijevicari osudjuju izrael i to su lijevicari cinili godinama i cine i danas.

Lijevicari se nisu trebali dozivati tobe i pustiti bradu i potkratiti pantalone da prepoznaju zlo. Lijevicari su to zlo prepoznali odavno ;)
2407

#42 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by 2407 »

KemooSA wrote:Nemojte ocekivati osudu SAD-a i Un-a jer je ovo za njih samo borba protiv terorizma sa usput slucajnim zrtvama koji su se nasli na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme...
Ma osudit ce UN Izrael kao sto je to uradio nebrojeno puta do sada ali Cionisti ne haju na to nego samo nastavljaju po svome, a kako i ne bi kada je Ujka Sam tu da se susdrzi, usprotivi ili ulozi veto.
convict

#43 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by convict »

Evo Obami sanse da pokaze da li je covjek koji ce svijet uciniti boljim ili ce ispasti supak kao prethodnik. Jos 3 sedmice...
homo_sapiens

#44 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by homo_sapiens »

Pa zar nije do prije dan-dva vladalo primirje ? Kako je došlo do narušavanja primirja? Ko je odgovoran, ko je narušio primirje?
Kjajević Majko

#45 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

homo_sapiens wrote:Pa zar nije do prije dan-dva vladalo primirje ? Kako je došlo do narušavanja primirja? Ko je odgovoran, ko je narušio primirje?
Dole nema primirja, samo smrt.
ja.neron

#46 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by ja.neron »

chuchumbamayumbe wrote:Zaista nemam komentara na ovakav izraelski napad na Gazu.
Nevjerovatno, brutalno, cisti teroristicki napad!
Mislim, najavljivali su odmazu za Hamasovo raketiranje podrucja Izraela, ali ovakav napad bez presedana se nije desio decenijama!
Iran salje brod sa humanitarnom pomoci palestinskom narodu u pojasu Gaze, sve mi mirise da ce biti jos vise smrti i belaja...
:roll: :roll: :roll:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081227018
Gaza
U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Najmanje 120 Palestinaca je ubijeno u subotu u izraelskim zračnim napadima na pojas Gaze, objavio je Hamasov radio.
Foto: ReutersPrema tome radiju, od 120 stradalih 70 ih je ubijeno u gradu Gazi, a 50 u nekoliko ostalih mjesta i izbjegličkih logora u pojasu Gaze.

Na stotine osoba je povrijeđeno u tim operacijama koje je izraelska avijacija pokrenula u jutarnjim satima, javio je AFP.

Izraelska avijacija je započelo u subotu ujutro masovne napade na Hamasove objekte u Gazi, nakon pojačanoga palestinskog raketiranja juga Izraela, u odmazdi koju izraelski dužnosnici najavljuju već nekoliko dana.

http://news.yahoo.com/s/ap/20081227/ap_ ... lestinians

Israel launches air strikes on Gaza, 120 dead

GAZA CITY, Gaza Strip – Israeli aircraft struck Hamas security compounds across Gaza on Saturday in unprecedented waves of simultaneous attacks, and Hamas and medics reported dozens of people were killed.

The strikes caused widespread panic and confusion as black smoke rose above Gaza. Health Ministry official Moawiya Hassanain said at least 120 people were killed and more than 250 wounded. Officials said others were still buried under the rubble.
jevreji da valjaju ko ljudi ne bi im BOG darovao najviše poslanika koje su oni govorili da su luđaci i slično tako da je sve suvišno kad se govori o jevrejima
KemooSA

#47 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

convict wrote:Evo Obami sanse da pokaze da li je covjek koji ce svijet uciniti boljim ili ce ispasti supak kao prethodnik. Jos 3 sedmice...
Obama ti je clan "Bildberg grupe" stoga se ne nadaj nicem boljem,prvo se zapitaj zbog cega Ameri prave lafo "protivraketni stit" u sred Evrope..
mostarac

#48 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

ja.neron wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Zaista nemam komentara na ovakav izraelski napad na Gazu.
Nevjerovatno, brutalno, cisti teroristicki napad!
Mislim, najavljivali su odmazu za Hamasovo raketiranje podrucja Izraela, ali ovakav napad bez presedana se nije desio decenijama!
Iran salje brod sa humanitarnom pomoci palestinskom narodu u pojasu Gaze, sve mi mirise da ce biti jos vise smrti i belaja...
:roll: :roll: :roll:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081227018
Gaza
U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Najmanje 120 Palestinaca je ubijeno u subotu u izraelskim zračnim napadima na pojas Gaze, objavio je Hamasov radio.
Foto: ReutersPrema tome radiju, od 120 stradalih 70 ih je ubijeno u gradu Gazi, a 50 u nekoliko ostalih mjesta i izbjegličkih logora u pojasu Gaze.

Na stotine osoba je povrijeđeno u tim operacijama koje je izraelska avijacija pokrenula u jutarnjim satima, javio je AFP.

Izraelska avijacija je započelo u subotu ujutro masovne napade na Hamasove objekte u Gazi, nakon pojačanoga palestinskog raketiranja juga Izraela, u odmazdi koju izraelski dužnosnici najavljuju već nekoliko dana.

http://news.yahoo.com/s/ap/20081227/ap_ ... lestinians

Israel launches air strikes on Gaza, 120 dead

GAZA CITY, Gaza Strip – Israeli aircraft struck Hamas security compounds across Gaza on Saturday in unprecedented waves of simultaneous attacks, and Hamas and medics reported dozens of people were killed.

The strikes caused widespread panic and confusion as black smoke rose above Gaza. Health Ministry official Moawiya Hassanain said at least 120 people were killed and more than 250 wounded. Officials said others were still buried under the rubble.
jevreji da valjaju ko ljudi ne bi im BOG darovao najviše poslanika koje su oni govorili da su luđaci i slično tako da je sve suvišno kad se govori o jevrejima
SS je taman raspisao poziv za regrutaciju. javi se.
ja.neron

#49 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by ja.neron »

ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?
ili si glup ili neobrazovan nešto jeste poznato je da jevreji 2000 godina nisu imali države na području palestine itd... ako hoćeš još istorije imaš internet pa nađi ...
ja.neron

#50 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by ja.neron »

halo "Mostarac" što sam napisao svi znaju da je istina
Locked