Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
neshto

#26 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by neshto »

sjoooo majko, koja zavjera :D

iscrpile se sve teme na islambosni izgleda...
izzy131

#27 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by izzy131 »

JThomas wrote:ma sve je to njemu isto :lol:
Mislim da je njegov problem sloboda govora i jak argument, pa onda priziva Dobro i Boga na svoju stranu (ah, koliko puta vidjeno) da pokosi Sotoninu djecu koja ga tako nerviraju 8-) Zadnje utociste.
majnejmiz

#28 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Kakve veze ima u koji ga celofan umotaš? Primjer iz rep "muzike" sam stavio jer neko pokuša opravdati prisutnost Death metala kod nas kao navodno bezopasnog jer većina naše raje kao ne razumije šta oni to tamo mumlaju. Pa, razumijete li sad s ovim primjerom šta omladina sluša? Možete se vi, kao zreli pojedinci, do sutra smijati, ali Nermin Sikirica nije bio zreo kad je uradio upravo ono što mu gornji tekst poručuje - "ubij, zbodi ga nožem, pa ćeš bit frajer ko i ja". A toliki bezumni smjeh vaš zapravo pokazuje da i niste zreli-.
HAL9000

#29 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by HAL9000 »

Bušman wrote:Jao, koji je ovo neupucenik napisao. Prvo, metal je od svog postanka bio skandalozan. Nekad je bilo dovoljno samo imati dugu kosu, sad je to otislo mnogo dalje.
Metal je uvijek bio predvodnik borbe protiv ovakvog nacina zivota na koji je vecina ljudi navikla. Mnogi bendovi koriste tekstove u kome ubijaju bebe, spaljuju sve zivo i mrtvo da bi skrenuli pozornost na sebe. Kad malo vise pratis bendove shvatis da nije sve samo to. Naravno, ima bendova koji su karijeru izgradili na "groznim" tekstovima (npr. Cannibal Corpse), ali kao sto njihov frotman Corpsegrinder kaze "budala si ako ozbiljno shvacas lyrics i album art".
Ima u metalu puno mracinijih stvari. Pa samo uprati norvesku black metal scenu u prvoj polovini 90-tih :evil: :evil: :evil: :D. A svako ko slusa metal, slusa ga zbog Metallice, Deatha, Maidena, Napalma, pa i Cannibala. Neki i zbog tekstova (kako zaboraviti poeticnost Master of Puppets albuma), a neki samo zbog dobrih riffova.

I za kraj, ni na jednom metal koncertu nije bilo vecih incidenata. Sumnjam da ce i biti, jer samo dobra raja slusa metal.
:thumbup:
Al eto samo da dodam, iako slusam metal i sve njegove zanrovske izvedenice, death nisam nikad vario...jednostavno mi se ne svidja. Takodje, sataniste organski ne podnosim, ali u metalu toliko ima dobrih i kvalitetnih stvari tako da na ove i ne moram obracati paznju. A postavljac teme bi se malo trebao informisati kvalitetno pa tek onda postavljati temu, a ne odmah pucati po nekim teorijama zavjere. I tacno je da na metal koncertima i opccenito medju metal rajom ima puno manje incidenata i tuca.
sodom

#30 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by sodom »

majnejmiz wrote:Malo sam poslušao neke od predloženih tekstova/fileova na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... eath+metal, kao i neke druge, i ne mogu nikako da se načudim nečemu pa bih postavio jedno pitanje, ako neko od redovnih posjetilaca te teme a i bilo ko drugi može da mi odgovori.

Mene zanima sljedeće: kakva mora biti psihologija osobe kojoj se sviđa opjevavanje i slavljenje: mučenja, klanja, nabijanja na nož, spaljivanja živih ljudi uključujući i djecu, vađenja očiju, čupanja jezika, uriniranja po ranama i soljenja istih, odsjecanja glave bebi, vađenja ljudskog srca nožem naživo, rasparanja utrobe trudnice te nabijanjem fetusa na nož, pijenja svježe krvi zaklane/og, obavljanja nužde po božanstvima i relikvijama, deranja kože opet naživo, prženja u ognju pakla, itd. (pardon ako sam zaboravio nešto; crvena boja je namjerna).

Pošto je riječ o ogromnoj količini mržnje i zla, nameće se par mogućih objašnjenja: vama se diže (vlaži) neka stvar na sve ovo, odnosno dobar dio vas su članovi nekih od mnogobrojnih sekti koje ovdje operišu još od 1980-tih, npr. "OTO". Ali sačekat ću i alternativna objašnjenja.

I ne, ovdje ne ide znak "ja volim Sa-X". Molim admine da mi ne počinju sa "demokratija...". U zemlji s ovoliko traume, ovo samo može biti podrivanje psihostabilnosti omladine. Rezultat je već opipljiv, od maloljetničkog nasilja do drogiranja po fakultetima.
:lol: :lol: :lol:
nikada neces ni shvatiti :roll: ljude koji slusaju te vrste muzike.
Licno mislim da u metalu ima dosta šunda, pogotovu death i black tipu.

p.s.
licni izbor muzike koju slusam/o je licni izbor, i to nikoga ne treba da dira, i u 99% slucajeva nema nikakve veze sa sektama ili bolesnim nasladjivanjem tesktovima koji nekada jesu malo pretjerano nasminkani, pa ne zove se dzaba death metall.
p.s.s.
Nista ne treba da se brines, vecina tih turbo metalaca i death metalaca postanu narodnjaci i to oni žešči nekad odmah poslije 18te godine kada shvate da ne slusaju metal jer im se svidja, vec zbog furke.
p.s.s.s
Budi sretan sto su metalci u bosni miroljubivi, a ne kao death i black metalci kao oni u norveskoj! koji su samo da napomenem, spalili oko 1500 crkvenih objekata- burzumm na jednom od omota ima sliku goruce crkve, njihovi metalci ubijaju djecu- nedavno je bio slucaj kada su mucili ono troje tinejdzera.. i zaista ih kasape kako i pjevaju u pjesamama...
bolesno, ali opet kazem, da to kod nas nije ozbiljna pojava,I BILO BI TI BOLJE DA SE BAVIS POJAVOM TURBOFOLKA!
Jer u pojam turbofolka mozes komotno strpati i ovaj tip metalaca, zajedno sa onima koji gledaju ko ima vece felgice, fufice, mobitele... i tako dalje, temelji se na istom, furka.

Licno poznajem mnogo metalaca svih da tako kazem vrsta(tu ne brojim ljude koji se furaju), i sigurno su kolektivno normalniji, obrazovaniji, kulturniji od ostatka intelektualno napredne populacije za koje ti mislis da su normalni.
Izmedju ostalog nijedan od njih se ne identificira u potpunosti sa tim metalac, jer normalno je za ocekivati da se izgradjen covjek nikada i nema uopšte potrebu predstavljati i identificirati kroz nesto kao sto to imaju ljudi tipa narodnjaka, ona sminker, treba, fensi...
majnejmiz

#31 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

izzy131 wrote:
JThomas wrote:ma sve je to njemu isto :lol:
Mislim da je njegov problem sloboda govora i jak argument, pa onda priziva Dobro i Boga na svoju stranu (ah, koliko puta vidjeno) da pokosi Sotoninu djecu koja ga tako nerviraju 8-) Zadnje utociste.
Opet ovaj. Prvo mali žuti krugovi što se drmaju (na jednoj drugoj temi o Tihiću, kog brani ko da mu je dedo.) Sad još počeo "satana" pisati velikim slovom. Satana i Tihić su ti ko dva oka u glavi.
chuchumbamayumbe

#32 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by chuchumbamayumbe »

Koji je ovop band i koja pjesma?!
Mislim da si malo zaglibio sa temom, bezze si je otvarao, ali eto.
Mislim da je Sikiric slusao daru bubmaru, janu, canu, a ne death metall.
Mozda je najbolje da pitas njega.
Usput, mislim da tebe muci neki dublji problem, a ne tema iz poetnog posta?
majnejmiz wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
majnejmiz wrote: Jesi li aschare ovo gore negdje u tekstovima cuo pa napisao (nabijanje fetusa na noz, odsijecanje glave bebi...) ili je ovo bilo vise fugirativno?!
Pošto kupio poto prodao. Ko voli nek izvoli.
Ja te opet pitam "Jesi li aschare ovo gore negdje u tekstovima cuo pa napisao (nabijanje fetusa na noz, odsijecanje glave bebi...) ili je ovo bilo vise fugirativno?!"?!
Ako mi ne odgovoris na moje pitanje smatracu da nema smisla da dalje polemisemo...
Nije figurativno. Evo ti pročitaj ovo, ovo ti je tekst jedne rep pjesme, vrlo razgovjetno (nema mumlanja kako ovaj jedan reče karakterističnog za Death metal čime isti valjda opravdava za "bezopasnu" upotrebu kod nas?), obrati pažnju na boldirani tekst - nešto mislim je li Sikirica ovo slušao prije nego je zbo Denisa (kao npr. američki vojnici što slušaju Death metal u slušalicama svojih interactive šljemova dok mitraljiraju arapske civile):

Ha-haaa–033, glave padaju a nevini ljudi stradaju
Slogan prodakšn: jebemo rahmete! Ha-haaargh...
Savršeno sam pri sebi dok ti zabijam nož u grkljan,
U suzama često sanjam: siječem te, ostaješ prazan
Nožem kroz tvoje tijelo prolazi kao kroz drugu
Tada uživam u tvom bolnom izrazu lica krvlju namazan.
Toliko sam brutalan da naučno još nisam dokazan,
Primoran nanositi bol – izrast'o ran.
Da sam čuvao suza žrtvi bio bi vlasnik mora
Originalna noćna mora živiće duže sokolov strah.
Igra ulogu saveznika, dar još jedan,
Jedna želja, polako, ne! Zamah!
Krv se po licu sljeva, iz tijela izvađena crijeva
Dok moli za milost kao da najljepšu pjesmu pjeva.
Želim još, hoću više da s vremenom ne postaje tiše
Stvaram pjesmu bez kraja o bolu koji se piše
Organi se vade, skoro savršene torture se šepure
Milioni na mjestu, umoreni nigdje ne žure
Rasporena pluća još uv'jek vruća,
Suza mirno teče u ruci komad srce jedva kuca
Svaka rana peče, dodaj soli da boli.
Vene su otečene, presječene
Arterije surove isječene i pojedene,
Tijelo se hladi, srce prestaje da radi
Zadnji organ se vadi, svuda okolo su komadi
Pičko da li ti se gadi?
Podnosi bol, nanosi bol, prihvata bol, obožava bol!
Sada sam skoncentrisan, na ubistvo 100% sam orijentisan
Ne mogu se više tim glasovima oduprijeti
Moram nož uzeti, moram te zbosti
Moram te isjeć dok ti ne počnu viriti kosti.
Ne zanima me starosna dob, jesil bogat il si rob
Jesil' novorođena beba, stari dedo il neka baka sjeda,
Ne mogu se jednostavno oduprijeti toj volji
Ubiću te jer me za tebe kurac boli!
Želim te rasporiti i pluća ti otvoriti i
Kad ti presječem arteriju tada
Zadnje otkucaje tvoga srca vidjeti
Sve organe ti povaditi, otić na pijacu jeftino ih prodat
koju paru zaraditi i i finansijski se popraviti
Ostatak tvog tijela ću isfaširati i
Okolo ga prosjacima dijeliti da imaju šta za jesti
Iz iskustva mogu reć' da je ljudsko meso pravo ukusno
Pojedi ljudsko srce tada ćeš postati jači
Ne odugovlači nego uradi ono što sam i ja uradio
Pola jebene nacije pobio zato i ti to uradi
Slobodno ga izbodi na nož ga nabodi
Srce mu izvadi ko i sve druge organe
Budi k'o ja – ubica bez mane!
Ubica bez mane, ha haa...
Razoren, negativno nastrojen, zdrobljen je i razbijen,
Uništen, zadavljen pa ubijen,
Ismijen, na komade rastavljen
Zaboravljen, u zaboravu ostavljen i nikad više sastavljen.
Sav ovaj bijes izjeda me kao karijes,
Postajem psihotičan izrazito neurotičan
Ekstremno dotičan, precizan u svemu, oprezan
Fatalno ekscentričan, za sebe neispričan.
Sa'ću završit priču, otkidat' komad po komad
Lobanje otvorit, krvi se napit, mozak rasporit, svirepo ubistvo
Ostavljam trag na djetinjstvo, jedno pa drugo
Dok se ne stekne iskustvo.
Oštrica je zarivena duboko u stomak
Izašla sa druge strane i pred očima je mrak
Manijak na djelu slikam u krvavom akvarelu
Pravim ožiljke na tijelu, silujem ranu vrelu
Ispilana glava, otvorena,
Mozak izvađen ispržen progutan pojeden, a ja zadovoljen.
Koža odvojena od mesa, meso odvojeno od kosti,
A ostali organi kao da su bili gosti.
Hhaa ahaaa, jebemo vam rahmet, haaaa, rahmteeeeeet
Vidimo se u paklu, ee!
U pakluuuu, čekamo vaaas, 033, u paklu, a-hha...

-----

Ne znam otkuda im "inspiracija" ali strašno puno dodirnih tačaka s Death metalom. Jel razumljivo dovoljno?[/quote]
JThomas

#33 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JThomas »

ne bi bilo loše prvo se malo informisati o raznim muzičkim žanrovima...

a mislim našao si gdje ćeš propovijedati o opasnosti death metala, u zemlji gdje ga ne sluša ja mislim ni trocifren broj ljudi...
Apostate

#35 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

De mi nadji podatak da je Sikirca stvarno slusao death metal i da je zbog toga (a ne zbog loseg kucnog odgoja, lose skole, losih zakona, itd itd) zbo Denisa nozem. Kakve samo gluposti valjas vise nije funny uopste. Iznosis neke tvrdnje koje uopste nemaju cinjenicnu potporu. Procitaj temu "CRNA HRONIKA" i vidi gdje se raja tuku, zbadaju nozevima, pucaju jedni na druge...
majnejmiz

#36 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

sodom wrote:
majnejmiz wrote:Malo sam poslušao neke od predloženih tekstova/fileova na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... eath+metal, kao i neke druge, i ne mogu nikako da se načudim nečemu pa bih postavio jedno pitanje, ako neko od redovnih posjetilaca te teme a i bilo ko drugi može da mi odgovori.

Mene zanima sljedeće: kakva mora biti psihologija osobe kojoj se sviđa opjevavanje i slavljenje: mučenja, klanja, nabijanja na nož, spaljivanja živih ljudi uključujući i djecu, vađenja očiju, čupanja jezika, uriniranja po ranama i soljenja istih, odsjecanja glave bebi, vađenja ljudskog srca nožem naživo, rasparanja utrobe trudnice te nabijanjem fetusa na nož, pijenja svježe krvi zaklane/og, obavljanja nužde po božanstvima i relikvijama, deranja kože opet naživo, prženja u ognju pakla, itd. (pardon ako sam zaboravio nešto; crvena boja je namjerna).

Pošto je riječ o ogromnoj količini mržnje i zla, nameće se par mogućih objašnjenja: vama se diže (vlaži) neka stvar na sve ovo, odnosno dobar dio vas su članovi nekih od mnogobrojnih sekti koje ovdje operišu još od 1980-tih, npr. "OTO". Ali sačekat ću i alternativna objašnjenja.

I ne, ovdje ne ide znak "ja volim Sa-X". Molim admine da mi ne počinju sa "demokratija...". U zemlji s ovoliko traume, ovo samo može biti podrivanje psihostabilnosti omladine. Rezultat je već opipljiv, od maloljetničkog nasilja do drogiranja po fakultetima.
:lol: :lol: :lol:
nikada neces ni shvatiti :roll: ljude koji slusaju te vrste muzike.
Licno mislim da u metalu ima dosta šunda, pogotovu death i black tipu.

p.s.
licni izbor muzike koju slusam/o je licni izbor, i to nikoga ne treba da dira, i u 99% slucajeva nema nikakve veze sa sektama ili bolesnim nasladjivanjem tesktovima koji nekada jesu malo pretjerano nasminkani, pa ne zove se dzaba death metall.
p.s.s.
Nista ne treba da se brines, vecina tih turbo metalaca i death metalaca postanu narodnjaci i to oni žešči nekad odmah poslije 18te godine kada shvate da ne slusaju metal jer im se svidja, vec zbog furke.
p.s.s.s
Budi sretan sto su metalci u bosni miroljubivi, a ne kao death i black metalci kao oni u norveskoj! koji su samo da napomenem, spalili oko 1500 crkvenih objekata- burzumm na jednom od omota ima sliku goruce crkve, njihovi metalci ubijaju djecu- nedavno je bio slucaj kada su mucili ono troje tinejdzera.. i zaista ih kasape kako i pjevaju u pjesamama...bolesno, ali opet kazem, da to kod nas nije ozbiljna pojava,I BILO BI TI BOLJE DA SE BAVIS POJAVOM TURBOFOLKA!
Jer u pojam turbofolka mozes komotno strpati i ovaj tip metalaca, zajedno sa onima koji gledaju ko ima vece felgice, fufice, mobitele... i tako dalje, temelji se na istom, furka.

Licno poznajem mnogo metalaca svih da tako kazem vrsta(tu ne brojim ljude koji se furaju), i sigurno su kolektivno normalniji, obrazovaniji, kulturniji od ostatka intelektualno napredne populacije za koje ti mislis da su normalni.
Izmedju ostalog nijedan od njih se ne identificira u potpunosti sa tim metalac, jer normalno je za ocekivati da se izgradjen covjek nikada i nema uopšte potrebu predstavljati i identificirati kroz nesto kao sto to imaju ljudi tipa narodnjaka, ona sminker, treba, fensi...
Hvala ti što si stavio liriku (temu) u kontekst stvarnih događanja. Za razliku od tebe ja ne vidim stvari tako romantičarski kod nas, zato sam i naveo primjer satanističke OTO organizacije i glasnogovrnika OSCE-a inače uposlenika britanske ambasade, samopriznatog sataniste koji je u zatvoru za pedofiliju. Satanisti su tu, oko nas. Nema panike, sasvim normalno (i otvoreno) o tome... Nema potrebe da guraš pod tepih kad se oni sami ne stide. Samo ja mislim da i tužioci i sudovi moraju znati o čemu je riječ tj da se radi o puno ozbiljnijem problemu nego što je "pojedinac u zabludi". Pitanje je i ko te pojedince materijalno podržava, daje im radno mjesto, uticanjem na urednike koje postavlja i smjenjuje određuje koja će se muzika "vrtjeti" na tv i radio, itd...
JThomas

#37 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JThomas »

Apostate wrote:De mi nadji podatak da je Sikirca stvarno slusao death metal i da je zbog toga (a ne zbog loseg kucnog odgoja, lose skole, losih zakona, itd itd) zbo Denisa nozem. Kakve samo gluposti valjas vise nije funny uopste. Iznosis neke tvrdnje koje uopste nemaju cinjenicnu potporu. Procitaj temu "CRNA HRONIKA" i vidi gdje se raja tuku, zbadaju nozevima, pucaju jedni na druge...
možda u metalskim klubovima :lol: :lol:

ah da, zaboravih, njih nema :) osim što u bocku bude koja svirka svaki treći mjesec.
alica.k

#38 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by alica.k »

majnejmiz...nidje veze...
Apostate

#39 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

Klasicni primjer lova na vjestice histerioznih klero-fasista. Admini, ovo treba pod lock, IMHO.
majnejmiz

#40 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Apostate wrote:De mi nadji podatak da je Sikirca stvarno slusao death metal i da je zbog toga (a ne zbog loseg kucnog odgoja, lose skole, losih zakona, itd itd) zbo Denisa nozem. Kakve samo gluposti valjas vise nije funny uopste. Iznosis neke tvrdnje koje uopste nemaju cinjenicnu potporu. Procitaj temu "CRNA HRONIKA" i vidi gdje se raja tuku, zbadaju nozevima, pucaju jedni na druge...
Ko je rekao da jeste slušao? Pročitaj malo bolje postove pa se onda javi. U međuvremenu, malo pogledaj i teme na ovom forumu iz vremena kad se desilo ubistvo Denisa i nakon. Kakve sve tu nije bilo kritike, od društva, roditelja i škole, pa preko policije, putnika u tramvaju, do medija i pravosuđa!!!! A sada smeta kad se uklaže na jednu očito moguću vezu između posrnulosti omladine i godinama podržavane teme Sa-X foruma. Auu, sve diraj al im forum ne diraj.
JThomas

#41 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JThomas »

ma ja, čuj, kakvi roditelji, kakva škola, kakav rat, kakav poremećeni sistem vrijednosti, kakvo opšte bezakonje i korupcija, kakvo siromaštvo i bijeda, kakvo pravosuđe, kakva nezaposlenost i bezperspektivnost, kriv je...eureka, muzički žanr kojeg u bosni sluša otprilike par stotina ljudi, i sa-x kao propagator istog, jer na istom postoji tema na kojoj je petnaestak ljudi u toku godinu i po napisalo nevjerovatnih 600 postova :lol: ("očito moguću vezu između posrnulosti omladine i godinama podržavane teme Sa-X foruma"

konobar, daj mi ono što on pije :dance: :lol:
chuchumbamayumbe

#42 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

@JThomas
Moze jedan ABSINTH za pocetak?! :?:
8-)
JThomas

#43 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JThomas »

pa neki je halucinogen očigledno :lol:

Image

ajd Ž :dance:
majnejmiz

#45 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

JThomas wrote:ma ja, čuj, kakvi roditelji, kakva škola, kakav rat, kakav poremećeni sistem vrijednosti, kakvo opšte bezakonje i korupcija, kakvo siromaštvo i bijeda, kakvo pravosuđe, kakva nezaposlenost i bezperspektivnost, kriv je...eureka, muzički žanr kojeg u bosni sluša otprilike par stotina ljudi, i sa-x kao propagator istog, jer na istom postoji tema na kojoj je petnaestak ljudi u toku godinu i po napisalo nevjerovatnih 600 postova :lol: ("očito moguću vezu između posrnulosti omladine i godinama podržavane teme Sa-X foruma"

konobar, daj mi ono što on pije :dance: :lol:
Opet ovaj o žanru. Je li to vama neki metod ovdje na forumu, kad nemate ništa pametno za reći odmah se dočepate neke lijeve krivine i samo navijate na istu? Fino sam rekao da nema veze u kakav žanr umotavaš zlo koje serviraš osjetljivoj (labilnoj) omladini. Sve omladina sluša. I rep, i tehno i death metal itd. Meni je zapala za oko tema Death metal na Sa-X ali je mogla biti i o repu ili šta već znam (ako neko zna za takvu temu nek postaavi). Zato sam i naveo primjer rep pjesme koja doslovce POZIVA na ubijanje. Maloljetnoj osobi, pod dejstvom alkohola ili droga, više od toga ne treba. Primjer su stariji maloljetnici pod šljemovima američke vojske u Iraku, kojima puštaju Death metal da lakše ubijaju.

I šta se ja koji k... pravdam ovdje??? Ko pod paskom slobode govora omogućuje SVIMA (bez IKAKVOG upozorenja, labela i sl.) da se naslađuju nenormalnim bezumljem kao da je najnormalnija stvar na svijetu? I ne, ovdje ne ide zastavica "ja volim Sa-x".
chuchumbamayumbe

#46 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Zato ovdje ide zastavica, puuuno zastavica! 8-)

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
majnejmiz

#47 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Jedan drugi "inspirativan" tekst... za nauk bosanskohercegovačkoj omladini:

(u pozadini: rafalna paljba; psihodeličan smijeh; ehokrikovi)
Ko se vratiooo, uuuuu-huuuuuu!
X-dur servira bolestan bit, a mi serviramo žrtve na tanjiru
Haaaaaa!
Za početak, mama prodaje pičku na sniženju
Stara, izjebana kujo ti mi pričaš o pošrenju
Misliš da se ne sjećam vremena kad sam bio mali
Tjerala si me da gledam tebe i tatu dok ste se jebali.
Al' kada bi zaplakao tata bi me udario
Na kraju za posljedicu traume u mojoj glavi ostavio.
Danas mi govore da sam lud jer imam neobičnu ćud:
Volim male bebe kao kondome natezati na ud (ili kurac)
A izražavam se ovako jer želim da s'vate razloge
Zašto sam silovao kćerku svog tate,
Zašto sam je natjerao da mi liže glavić kao lizalo
I zašto me to proganja kad god se pogledam u ogledalo.
Mnogi ne mogu razumjeti moje postupke i tekstove
A još puno će ih umrijeti primajući u vrat noževe,
Noćne more u snove u (...)
Slomljene zglobove, grobove, neopisive bolove,
Bolesne mozgove, tekstove, ehokrik samplove,
Dobro zapamćene psihopate na slogove, antiidole, bogove
Ko mi predloži liječenje udaviću ga najlonkama,
Durex vakumirat, na glavu, istu izudarat kopačkama.
Ponovo vas psihopate ubijaju, ponovo vas psihopate diraju
U ubijanju uživaju.
Ubijanje nam nije dio posla, to nam je usput,
Zato smo se ovaj put vratili bolesniji dvaput.
Evo! psihopata, opet sada ćemo svaku žrtvu k'o
Isusa razapet, dušu ću im sebi uzet,
A od njihovih kostiju ću sebi preurediti klozet,
Kosti su ti zdrave pa sam dobio vješalice čvrste i prave
A poj'o sam jetru i sise od tvoje stare,
Nisam je upuc'o nego sam je izbo metkom,
Al' ja nisam gangster, ja sam ljudožder.
Sada ponovo psihopate režu vaša tijela
Siluju vam novorođenu djecu u krevecu,
Iz kreveta usta vadim svakom jebenom kepecu
A od njihove kože sebi pravim malu (...)
Ležim u kadi, u vašoj krvi se kupam
Jer ja sada na ubijanje stupam
I ako vam na vrata zalupam
Da bi se svi vi u porodici prepali
Da bi vam pažnju privuk'o
Da bi se iza kuće kroz stražnji prozor provuk'o
I sa sačmarom vas sviju poubijam (paljba)
Vi krvavi izrešetani ležite na podu
Ja zadovoljan učinjenim poslom u tom prizoru uživam,
Oznojio sam se od ovoga posla,
Odo' sada u vašoj krvi da se istuširam
Pa onda odo' za nove pokolje da se pripremam.
(psihodelično: da se pripremaaaaam)
Znate šta je crnjak...e nemaš ovo
Pa jarane crnjak oca mi,
Ljudi naprave djecu, a mi silujemo i pojedemo
Isječemo, serviramo, a oni ukusni mmm
Silujemo one pičke male...
Možeš ti mislit kakav je to (...) nevini i krv
Mmmm, zabali mi...(...)
Bosanske psihopate (...)
(psihodelična muzika).

--

Mnogi će se razočarati što je opet u pitanju rep. Međutim ne da mi se prevoditi originale Death metala ali ne zaostaju nimalo za ovom "domaćom radinošću"-.

Svaka čast vama koji se pravite da vas ovo ne tangira, i da ste time još jednom pokazali svoju "proeuropejsku demokratičnost i nadasve liberalizam duha svagdanjega". Ali vi se vjerovatno ne vozite tramvajima i ne tražite pogledom Sikiricu. Stigla nova Corolica, pa Fiat, pa još svašta nešta, proradila kreditna linija prva pa druga pa treća...pa ide American Express, pa stalo se na nogice, pa se sjelo za komp, pa će da se širi duh demokratije nama glupim Bosanci BRE, pa da se malko brani Tihićev plurizdajnizam... Uf, koji ste prdež-.
majnejmiz

#48 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Koji organizovani uzmak od teme. I koji organizovani upad na temu prije toga. Koje ste vi leglo.
Hendrix

#49 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Hendrix »

Jedan od najboljih mi drugova legne spavati i pusti Dimmu Borgira, čovjek je pri završetku fakulteta, nikada u životu nije nikoga povrijedio niti namjerava, tekstovi Dimmua ga ne tangiraju uopšte on voli tu žestinu samo i atmosferu ,i interesuju ga samo muzički, taj lifestyle darkera je za njega nigdje veze.

Drugi jaran sluša death metal i asistent je na jednom našem fakultetu,čovjek je stvarno obrazovan i intelektualac ali voli žestoki metal i rifove, također nije nikoga dosada ubio niti namjerava što bi autor teme zaključio o njemu iz prije navedenog.

A iz mog ličnog iskustva 99% ovih ljudi koje sam upoznao su ustvari prava raja i sva ova furka oko death metala je čisto muzički i nema veze sa njihovim načinom života, naravno da uvijek ima nekih ekstrema koji neke stvari shvate ozbiljno pa imamo da pale crkve, ali isto tako i papak uzme pištolj i napravi drive by shooting kad čuje pjesmu 50 centa, ili koka sluša turbo tekstove pa fakat pođe tražiti sexy biznismena , sve je to do osobe.

Preporučio bih autoru teme da death metal shvati kao i horror filmove, jedna vrsta zabave za ljude kojima se to sviđa i ništa više.
madner

#50 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by madner »

:lol:
Post Reply