Potpuna neinformisanost. KIA je sa Cee'dom, pa kasnije i sa Cee'dom SW, a jos kasnije i sa pro_cee'dom napravila bum na evropskom i svjetskom trzistu kakav odavno nije neko napravio sa automobilom. Prvi potez je bila sedmogodisnja garancija koja je predstavljena sa Cee'dom da bi dokazala da vjeruju u svoje automobile. Nakon toga, dosao je SW, koji je dodatno poboljsao prodaju, a kao kec na desetku pojavio se i trovratni pro_cee'd. Najbolje je da ti spomenem malo brojki. Do novembra ove godine KIA je prodala vise od 1.250.000 auta na svjetksom trzistu, sto je povecanje prodaje od 10 odsto u odnosu na isti period prosle godine, sto dalje znaci da im auta ne skupljaju prasinu. Sta mislis cija je to zasluga - naravno cee'dova.madner wrote:Jos jedan padobranac sa cijenom.![]()
7 godina garancija ne govori o kvalitetu, nego o imidzu. Samo firme koje imaju los imidz prave takve akcije.
Kao znamo da mislite da smo banana marka, ali mi smo spremni da placamo popravke, ali kupite vise ovo auto, stoji nam i skuplja prasinu..
Sto se tice imidza, prvi koji je na to utjecao je renomirani AutoBild, koji je uporedio pro_cee'd sa Audijem A3, gdje je korejac pobijedio za jedan bod (ne dijelim misljenje sa njima, ali to je podiglo imidz). Dalje, sam izgled automobila je dorastao evropi, pa cak i prerastao izgled brojnih evropskih automobila. Stavise, kvalitetna i meka guma u unutrasnjosti, centralna konzola, polozaj za volanom, mala stakla i slicno utjecu da se u tom autu osjecas kao u pravom sportkom autu. S obzirom da sam vozio vecinu novih automobila, mogu odgovorno tvrditi da je KIA pro_cee'd jedno od najboljih i da zasluzuje da bude auto godine. Stavise, tvornica cee'dova trebala je biti u Bosni i Hercegovini ali zaslugom Ljubise Markovica to se nije desilo. Stoga je tvornica napravljena u Zilini u Slovackoj, sto je jos jedna pozitivna cinjenica, jer je dokazano da se o kvalitetu vise vodi racuna u Evropi (pa bila to i Slovacka) nego bilo gdje drugo (Japan je takodjer u toj "klasi").