Racija u Haciendi
- stochar
#26 Re: Racija u Haciendi
Pišonja reče: drugovi, je l' se to možda snima neki film?; Pišonja reče: drugovi, ja nemam ništa s tim...
-
lamija_SA
#27 Re: Racija u Haciendi
"Slavko imamo dilera!"Van Halen wrote:U velikoj gužvi ti neko u dzep stavi kesicu "sumnjivog" sadržaja, i ispušiš ga ni kriv ni dužan.
E zamisli, samo jos taj belaj covijeku u zivotu treba! Ma nista, od sada svi kako neko reče izlazimo u KUD. Nema nam druge!
A svakako pozdravljam i ovu kao i sve nedavne vezane akcije MUP-a.
Svaki grad bez sumnje ima svoju "mafiozu", ali na MUP-u je da ih kontroliše!
Pojavit ce se neki novi, danas su džeparoši sutra ce htjeti biti bossovi, ali policija ce nadam se ubuduce drzati stvari pod kontrolom. Redovno hapsiti, a sud ce za nadati se osigurati i da se zadrze u celijama 2 sa 2.
Grad nam je posato haos, noževi, pištolji, ali sad kontam da ce se ovakvim akcijama i stati u kraj tome!
Samo naprijed!!!
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#28 Re: Racija u Haciendi
Cini ti se prijatelju vjeruj mi ...Nas grad je mila majka kako je po drugim gradovima u regionu a naravno i u svijetu..Pitaj nase sto zive po Americi ili recimo Engleska ili recimo Iraknewbloke wrote:jel to sinoc?SAAdnan wrote:Eto sto je nas grad...pun grad drotova a momak izboden nozem ispred Narodnog pozorista (u teskom je stanju)
covjece....sarajevo postaje kao najgore cetvrti nekih gradova...mi nemamo vise mahalu koja je opasna...vec je cijeli grad rizik!!!
sad samo auto(taxi)-kafana-auto-kuca
nema vise hodanja
a i kafana se moze preskociti....mislim da je ovo sistem, kako nas natjerati sve u dzamije......bas fino sto ih grade ovom brzinom. nedavno negdje rekoh kako ga pretjerase, al me ubijedise u suprotno, nikad dosta dzamija!
sad svi tamo idemo izlazit
Last edited by MELBOURNE_SARAJEVO on 20/12/2008 10:23, edited 1 time in total.
-
newbloke
#29 Re: Racija u Haciendi
znam da smo mi jos jedan od sigurnijih gradova, i na svu srecu zivim i ja u centruMELBOURNE_SARAJEVO wrote:Cini ti se prijatelju vjeruj mi ...Nas grad je mila majka kako je po drugim gradovima u regionu a naravno u svijetu..Pitaj nase sto zive po Americi ili recimo Engleska ili recimo Iraknewbloke wrote:jel to sinoc?SAAdnan wrote:Eto sto je nas grad...pun grad drotova a momak izboden nozem ispred Narodnog pozorista (u teskom je stanju)
covjece....sarajevo postaje kao najgore cetvrti nekih gradova...mi nemamo vise mahalu koja je opasna...vec je cijeli grad rizik!!!
sad samo auto(taxi)-kafana-auto-kuca
nema vise hodanja
a i kafana se moze preskociti....mislim da je ovo sistem, kako nas natjerati sve u dzamije......bas fino sto ih grade ovom brzinom. nedavno negdje rekoh kako ga pretjerase, al me ubijedise u suprotno, nikad dosta dzamija!
sad svi tamo idemo izlazitili Afganistan
![]()
ne ozbiljno ja cu uvjek u 3 sata proci sam gradom i prolazim gradom kad idem kuci jer zivim u centru,ali kroz vecinu vecih gradova u europi hmmmmmmmm
ak definitivno nemam namjeru se zatvoriti u kucu i cekati "bolja vremena" :d
- slavkoimamodilera
#30 Re: Racija u Haciendi
Ko me to spominje? 
- vee-jay
#31 Re: Racija u Haciendi
prolazim veceras sa jaranom pored haciende...
ja maloprije odvukao jarana u Hrasnicu,...
ja procitao prvih par postova i sad kontam, jel' to sinoc bio queer festivali ja malo prije sa termina....
- sodom
#32 Re: Racija u Haciendi
Tako je i pišonja zaglavioVan Halen wrote:U velikoj gužvi ti neko u dzep stavi kesicu "sumnjivog" sadržaja, i ispušiš ga ni kriv ni dužan.
Bitno je da kobajagi nesto rade -hapse, a to sto nasi sudovi rade sa zakasnjenjem od par godina!!! nikom nista
Last edited by sodom on 20/12/2008 11:03, edited 1 time in total.
-
newbloke
#33 Re: Racija u Haciendi
hahaha ma jok, nije festivalvee-jay wrote:prolazim veceras sa jaranom pored haciende...ja maloprije odvukao jarana u Hrasnicu,...ja procitao prvih par postova i sad kontam, jel' to sinoc bio queer festivali ja malo prije sa termina....
![]()
![]()
vec parada...svak sa jaranom marsirao ulicom!
- clav
#34 Re: Racija u Haciendi
Najveca mana kod ovakvih racija vecih razmjera je sto ce se svi veliki igraci skloniti, ali zato imaju odlican psiholoski efekt na sve zaj'bane tipove sto u kafice idu s nozevima, pistoljima, bokserima.
-
dimu
#35 Re: Racija u Haciendi
ladyblue18 wrote:Ma jel se to policija probudila konacno![]()
![]()
Neka, neka, da kucnem od drvo
nije, samo da nam malo zamazu oci
od danas opet u birtije i kladionice
-
sajosarajlija
#36 Re: Racija u Haciendi
clav wrote:Najveca mana kod ovakvih racija vecih razmjera je sto ce se svi veliki igraci skloniti, ali zato imaju odlican psiholoski efekt na sve zaj'bane tipove sto u kafice idu s nozevima, pistoljima, bokserima.
Pa iskreno meni i više smetaju ti po kafanama sa bokserima pištoljima i noževima, jer su direktna opasnost!
- Zox
#37 Re: Racija u Haciendi
Licno sam bio u autu sa likom koji je imao 10 grama kokaina kod sebe kad su ga zaustavili specijalci.
"Muhamede, ima li kakvih opojnih sredstava?"
"Nema."
"Ok, hvala, dovidjenja i prijatno."
"Nema."
- madner
#38 Re: Racija u Haciendi
Sta ce to bit kad u Bosnu ulazebermiin wrote:ja maloprije odvukao jarana u Hrasnicu,vracam se pored restorana Bosna...kad racija....milion policajaca....
Prije dvije hefte je isto bila racija u Hacijendi. Gdje sad da covjek ode oko 1 do 2 sata nocu i da malo uziva?
- burek_in_space
#39 Re: Racija u Haciendi
Na vogoshcansku petlju!madner wrote:Sta ce to bit kad u Bosnu ulazebermiin wrote:ja maloprije odvukao jarana u Hrasnicu,vracam se pored restorana Bosna...kad racija....milion policajaca....![]()
Prije dvije hefte je isto bila racija u Hacijendi. Gdje sad da covjek ode oko 1 do 2 sata nocu i da malo uziva?
- madner
#40 Re: Racija u Haciendi
Kod Cige ili malo ranije da skrene?burek_in_space wrote:Na vogoshcansku petlju!madner wrote:Sta ce to bit kad u Bosnu ulazebermiin wrote:ja maloprije odvukao jarana u Hrasnicu,vracam se pored restorana Bosna...kad racija....milion policajaca....![]()
- burek_in_space
#41 Re: Racija u Haciendi
Sve informacije na pp.Dosta mi je placanja reklama i poreza!madner wrote:
Kod Cige ili malo ranije da skrene?
- hakazvaka
#42 Re: Racija u Haciendi
Zox wrote:Licno sam bio u autu sa likom koji je imao 10 grama kokaina kod sebe kad su ga zaustavili specijalci.
"Nema."
Muhamede ? (ali gasi)
- edin_Basket
- sekiracija
#44 Re: Racija u Haciendi
Ovo sto ja citam da se dogadja,ne lici mi ni nasta nego na demonstraciju sile,da se ZLI DUHOVI nebi dosjetili da prave frku oko ZAPALJENE DZAMIJE.
-
d2
#45 Re: Racija u Haciendi
ja mislim da je to zato da se skrene paznja sa cinjenice da sam upravo pojeo 5 zvrkova jami pite i razmisljam hocu li sesti
- sekiracija
#46 Re: Racija u Haciendi
Kad s(j)ednes ,nemoj na kitu !d2 wrote:ja mislim da je to zato da se skrene paznja sa cinjenice da sam upravo pojeo 5 zvrkova jami pite i razmisljam hocu li sesti
-
d2
#47 Re: Racija u Haciendi
ja mislim da ga imas pravo, idi uzmi apaurincic, bice ti bolje
pa-pa
pa-pa
- starii
#48 Re: Racija u Haciendi
zatvorise sinoc haciendu tako da do daljnjeg ne radi...neki mi govore da bi i veceras mogla policija praviti raciju...uglavnom mislim za pozdraviti da malo grad srede
evo im jedna pjesmica
Milicija ima dobrih strana
sto je mlada lijepa i okretna
dobrocudna i naoruzna
pa su djeca sigurna i sretna
Tako tako mlada lijepa i okretna
tako tako mlada lijepa i okretna
Milicija milicija trenira strogocu
da ne bude sve kako ja hocu
Njihov poziv ima svojih mana
kad je kisa blato ili zima
a lopovi dodu toga dana
moraju se igrati sa njima
Tako tako mlada ljepa i okretna
Milicija trenira strogocu
kao glumci pred uloge teske
ako volim da ponavljam greske
Milicija ima dobrih strana
sto je mlada lijepa i okretna
dobrocudna i naoruzna
pa su djeca sigurna i sretna
Tako tako mlada lijepa i okretna
Njihov poziv ima svojih mana
kad je kisa blato ili zima
a lopovi dodu toga dana
moraju se igrati sa njima
Tako tako mlada ljepa i okretna
Milicija trenira strogocu
kao glumci pred uloge teske
ako volim da ponavljam greske
- tranquil
#49 Re: Racija u Haciendi
Bah.
Par puta mi se desilo da budem na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, tako da sam bio u par ovakvih racija i znam već koji je standardni "drill"
.
Nema ništa strašno u tome što policija radi svoj posao, takođe mislim da je malo neopravdan strah da će ti neko nešto uvaliti u toj situaciji - naravno da se svi toga bojimo ali da li neko zna da se kome to stvarno desilo (osim naravno pišonji u pjesmi)?
Druga stvar, policija koja radi ove racije je obično iskusna, vide oni obično na prvi pogled jesi li ti zalutao na takvo mjesto pa te samo pretresu reda radi, a ako te slučajno pokupe u stanici te prvog ispitaju da te se riješe, a onda se pozabave sa pravim "sumnjivim licima".
Par puta mi se desilo da budem na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, tako da sam bio u par ovakvih racija i znam već koji je standardni "drill"
Nema ništa strašno u tome što policija radi svoj posao, takođe mislim da je malo neopravdan strah da će ti neko nešto uvaliti u toj situaciji - naravno da se svi toga bojimo ali da li neko zna da se kome to stvarno desilo (osim naravno pišonji u pjesmi)?
Druga stvar, policija koja radi ove racije je obično iskusna, vide oni obično na prvi pogled jesi li ti zalutao na takvo mjesto pa te samo pretresu reda radi, a ako te slučajno pokupe u stanici te prvog ispitaju da te se riješe, a onda se pozabave sa pravim "sumnjivim licima".
- zeleno volim te
#50 Re: Racija u Haciendi
Treba da kontrolisu i to cesto,da cesce kontrolisu ko sve nosi oruzje,manje bi bilo tema za crnu hroniku.ladyblue18 wrote:Ma jel se to policija probudila konacno![]()
![]()
Neka, neka, da kucnem od drvo
Isto tako sam bila za zabranu kretanja maloljetnih lica iza 11 sati.Ne znam sta ima omladina od 14-15 godina da radi po ulicama u ponoc ili iza ponoci?!
Nama bez degeneka nema nista!
Steta sto policija vise ne smije upotrebljavati palice,bilo bi ih dosta za degeneka!