I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
- amrica
#26 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
Koja patetika. Ali što jest, jest, vrhunski je glumac. Mislim da mu je bilo teže zaplakati za sarajevskim stradinjima nego glumiti bosanskog glupana u karauli.
Koja patetika. Ali što jest, jest, vrhunski je glumac. Mislim da mu je bilo teže zaplakati za sarajevskim stradinjima nego glumiti bosanskog glupana u karauli.
- Soul_Sista
#27 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
...ja predvidjam maksimum sto stranica ove teme + da ce negdje na pola otici u vjerskom smjeru

Last edited by Soul_Sista on 19/12/2008 23:26, edited 1 time in total.
-
in33sa
#28 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Ma Emir Hadzihafizbegovic je o sebi sve rekao davno davno, svojim djelima.
Veliki je to nekarakter.
Njegovi monoloski tekstovi cesto su uzasno tuknuli na sirovi fasizam, treba samo pronaci to u arhivama. Kako je rat stao, a vrijeme odmicalo, tako se i Emir "transformisao" u demokratu.
Veliki je to nekarakter.
Njegovi monoloski tekstovi cesto su uzasno tuknuli na sirovi fasizam, treba samo pronaci to u arhivama. Kako je rat stao, a vrijeme odmicalo, tako se i Emir "transformisao" u demokratu.
- Mogly
#29 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Ма одглумио га је фантастично, то и јест проблем што се толико уживио да ми је било мука гледати. А крај, болест, за Босну самоубиство.amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
-
donBeton
#30 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
- Soul_Sista
#31 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
..cekaj bolan nebio tek smo na drugoj strani temedonBeton wrote:Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
- Sir Charles
#32 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Nemojte tako. Ipak je to najveci patriota u BIH
Nije lako obuci dres reprezentacije i progurati se pod kos ili do svecane loze...
- amrica
#33 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
A šta mu je to dužnost, ako već citiraš moj post? Da zaplače za sarajevskim žrtvama, a u Sarajevu nije bio?donBeton wrote:Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
Ili mu je dužnost da glumi klasičnog bosanskog debila?
-
brinetta
#34 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Amrice duso, svako normalan place za sarajevskim zrtvama, sta je tu cudno?????
Tebi izgleda nije dobro
Tebi izgleda nije dobro
-
in33sa
#35 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Neko ga voli i cijeni, neko ne, sto ljudi sto cudi.
Ruzno je razglabati o mrtvima, koliko god sve bilo istina, pa bi mozda bilo najbolje da se i ova tematika baci u zaborav. Celo je otisao na jedini posteni sud, pa kako mu je tako mu je.
Ruzno je razglabati o mrtvima, koliko god sve bilo istina, pa bi mozda bilo najbolje da se i ova tematika baci u zaborav. Celo je otisao na jedini posteni sud, pa kako mu je tako mu je.
- homo_sapiens
#36 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
I.B.Celo je, po tebi, zrtva ?brinetta wrote:Amrice duso, svako normalan place za sarajevskim zrtvama, sta je tu cudno?????
Tebi izgleda nije dobro
-
Ohran
#37 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Pa sama je tema je "vjerskog smjera" jer sta je drugo diskusija o tome ko je otisao na DZENAZU. Dakle, Emir je otisao klanjao, proucio fatihu...ako zelite pricu o tome onda su vam glupi komentari poput ovoga gore.Soul_Sista wrote:...ja predvidjam maksimum sto stranica ove teme + da ce negdje na pola otici u vjerskom smjeru![]()
![]()
![]()
- Sir Charles
#38 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Problem je u tome sto je na toj dzenazi bio Emir Hadzihafizbegovic - ministar, a ne Emir Hadzihafizbegovic - gradjanin. I kao sto je neko vec ranije rekao, dok obavlja javnu funkciju, on je obavlja 24h dnevno, sve dok je na tu funkciju imenovan. Kada je prestane obavljati, neka ide gdje hoce, kada hoce i kome hoce....donBeton wrote:Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
I jos jedna stvar... dzenaza namaz nije obaveza SVIH muslimana. Kada je obavi jedan dio muslimana, obaveza spada s drugih...
-
donBeton
#39 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Da ode na dženazu, ako može i ako zna za istu, ma kome se klanjala.amrica wrote:A šta mu je to dužnost, ako već citiraš moj post? Da zaplače za sarajevskim žrtvama, a u Sarajevu nije bio?donBeton wrote:Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
Ili mu je dužnost da glumi klasičnog bosanskog debila?
- homo_sapiens
#40 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
in33sa wrote:A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Pa nije tema o Celi, vec o neprincipijelnom i neodgovornom cinu ministra Kantona Sarajevo odlaskom na sahranu prevejanom i poznatom kriminalcu. Cime mu je, precutno, dao saglasnost za sve njegove kriminalne aktivnosti, sto znaci i da ih je podrzavao, mozda i narucivao....
- Mogly
#41 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Ма не спомињем Ћелу уопште већ Емира. Није он био на џенази што је муслиман већ из интереса. А можда си и у праву, ја се одјављујем.in33sa wrote:A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Last edited by Mogly on 19/12/2008 23:46, edited 1 time in total.
- turban
#42 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Treba ministra tuziti...i onu masu ljudi.homo_sapiens wrote:in33sa wrote:A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Pa nije tema o Celi, vec o neprincipijelnom i neodgovornom cinu ministra Kantona Sarajevo odlaskom na sahranu prevejanom i poznatom kriminalcu. Cime mu je, precutno, dao saglasnost za sve njegove kriminalne aktivnosti, sto znaci i da ih je podrzavao, mozda i narucivao....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#43 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Ministre,jeste to vi!!!bosanska rijec wrote:Koja si ti samo glupaca bezobrazna.
Bajramovic je bio vojnik SDA,i u ratu i poslije rata,odradjivao je odredjene poslove za visoko pozicionirane ljude u toj stranci.
I kao sto neko vec rece...kada su ga pazili i privilegovali na ovom svijetu,uljudno je da posalju i svog predstavnika ,u liku aktuelnog ministra(gle cedu ministar za Sport i kulturu
O mrtvima sve najbolje(tako valjda treba),a Ti ministre,mozda ti neko i halali,ali kada za to dodje vakat.
-
brinetta
#44 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Jel to on bio tema u emisiji Latina gdje je Emir plakao za sarajevskim zrtvama???? Citaj malo amricine postovehomo_sapiens wrote:I.B.Celo je, po tebi, zrtva ?brinetta wrote:Amrice duso, svako normalan place za sarajevskim zrtvama, sta je tu cudno?????
Tebi izgleda nije dobro
-
Ohran
#45 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Za ratno djelovanje i tekstove koji po tebi "tuknu na fasizam" (sta li tie je Latic) svaka mu cast, divim mu se kao jednom od rijetkih Bosnjaka, javnih licnosti koji je stvari nazvao pravim imenom. Normalno je da ne moze takav ostati do kraja zivota, posebno ne u sredini niti medju narodom kakvi smo mi Bosnjaci od kojih bi se poveci broj ponovo nageo i rekao agresorima - bujrum. Slazem se da mu nije trebala Karaula, ali s'druge strane sta je znam, glumac je glumac.in33sa wrote:Ma Emir Hadzihafizbegovic je o sebi sve rekao davno davno, svojim djelima.
Veliki je to nekarakter.
-
brinetta
#46 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Dzenazu jarane, dzenazu.homo_sapiens wrote:in33sa wrote:A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Last edited by brinetta on 19/12/2008 23:45, edited 1 time in total.
- homo_sapiens
#47 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Treba ministru traziti ostavku, a masa neka sama sebe tuzi, ako smatra da treba. Ili im je savjest mirna, mozda im je laknulo, nema vise strahova od siledzijskog ponasanja, nema vise kamatarenja, utjerivanja dugova, nema vise razbojnickog ponasanja po gradu....dosli ljudi da se uvjere da li je zaista umro.turban wrote:Treba ministra tuziti...i onu masu ljudi.homo_sapiens wrote:in33sa wrote:A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Ali, prije svega, od ministra (koji podrzava kriminal) treba zatraziti ostavku !
- Soul_Sista
#48 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Jest ali kako komeOhran wrote:Pa sama je tema je "vjerskog smjera" jer sta je drugo diskusija o tome ko je otisao na DZENAZU. Dakle, Emir je otisao klanjao, proucio fatihu...ako zelite pricu o tome onda su vam glupi komentari poput ovoga gore.Soul_Sista wrote:...ja predvidjam maksimum sto stranica ove teme + da ce negdje na pola otici u vjerskom smjeru![]()
![]()
![]()
Uz masu Ćelinih havera, sitnih, polukrupnih i kriminalaca-kokošara u majicama sa simboličnim natpisom "svi smo mi Ćelo" koji su plakali, ridali, naricali, cmizdrili za svojim obožavanim idolom, našla se i labrnja našeg uvaženog ministra za kulturu i sport Kantona Sarajevo Emira Hadžihafizbegovića. Zanima me vaše mišljenje i komentar o ovom gestu našeg uvaženog i sveprisutnog ministra E.H. i poruci koju je on kao predstavnik izvršno-političke vlasti poslao građanima u Kantonu Sarajevo.
Dakle, Ohrane (da nisi zamijenio slova u nicku ? - ucinilo mi se da pise Orhan
-
in33sa
#49 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Slazem se, glup potez kantonalnog ministra, ali navikli smo od njega da se voli jeftino eksponirati i reklamirati.homo_sapiens wrote:in33sa wrote:A i ova tema Celo Bajramovic, reklo se sve sto se imalo reci, covjek se ubio jer nije mogao trpiti bolove, trebali su mu rezati nogu, nije zdrav vec 15 godina (od MUP-ovog snajpera) zivio je na rubu i presao preko ruba, nista novo u tom miljeu.
Ali jebaji ga, glupo se tim zamarati. Mene bi iznenadio da nije otisao, cudi me kako vise pripadnika "jet seta" nije bilo prisutno. Cudi me kako Izgubljeni nisu dobili dnevni zadatak odlazak na Celinu dzenazu, pjeske sa Hojte. Cudi me kako vec nije emitovan neki dokumentarac (bar na jahatu) o hrabrom Celi koji hvata metke zubima, sazvace ih i rafalno ispuca u pukovnika niskih specijalaca, sve sa Eminom Svrakicem u studiju (onako stav "progutao sam metlu i nije me blam") i njegovim ratnim dogodovstinama i sjecanjima na Celu.
Ili to tek slijedi.
-
donBeton
#50 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Da, on nema privatni život jer je, zaboga, zaposlen kao ministar.Sir Charles wrote:Problem je u tome sto je na toj dzenazi bio Emir Hadzihafizbegovic - ministar, a ne Emir Hadzihafizbegovic - gradjanin. I kao sto je neko vec ranije rekao, dok obavlja javnu funkciju, on je obavlja 24h dnevno, sve dok je na tu funkciju imenovan. Kada je prestane obavljati, neka ide gdje hoce, kada hoce i kome hoce....donBeton wrote:Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
I jos jedna stvar... dzenaza namaz nije obaveza SVIH muslimana. Kada je obavi jedan dio muslimana, obaveza spada s drugih...
E pa, prijatelju, varaš se. Kao i svaki drugi posao, i ministar ima svoje radno vrijeme i odsustvo i godišnje odmore. Postoje službene izjave, posjete, potezi... I oni privatni.
Još ćemo početi dizati halabuku na neke ministre koji znaju popit na večeri sa prijateljima više, koji odu na utakmicu i navijaju. Pa onda i kada ih snimi kamera u kupaćem na nekoj plaži ili da flerta sa ženom koja mu nije supruga. Jer, zaboga, ništa od tog nije dostojno ponašanje i izgled ministra.
Ako niko od njegovih prijatelja, komšija ili familije nije otišao na dženazu, on je bio dužan kao musliman da ode na istu.