SP Rukomet 2009

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Novi svjetski prvak?

HRVATSKA
56
35%
NJEMACKA
10
6%
FRANCUSKA
55
34%
SVEDSKA
3
2%
DANSKA
8
5%
SPANIJA
9
6%
RUSIJA
0
No votes
MADJARSKA
1
1%
SRBIJA
14
9%
NEKO DESETI
5
3%

Total votes: 161

in33sa

#26 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Cuj nisu krema :-) ljudi imaju najkonstantnije rezultate u zadnjih sest godina od svih reprezentacija, igraju polufinale na svakom EP, SP ili OI i tako vec osam takmicenja za redom. U tih sest godina, uzeli ljudi 4 medalje, od toga dva zlata (OI i SP) i dva srebra.

Uz Francuze i Dance ubjedljivo prvi razred reprezentativnog svjetskog muskog rukometa.
Meho Kodro

#27 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

vjecnobordo wrote:Hrvati odskaču od toga, ali su mi se na onu stvar popeli i volio bih da ih svi poraze, jer fkt su se isuviše uzdigli, a u 5 deka su s nama. Srbi su sad u procvatu, al oni imaju naš mentalitet.
U pravu si 100% (ako si Spanac, Njemac, Danac... pa se na njih odnosi to "s nama")
Hrvatska je od 2003 svaki put (osim jednom) dosla do polufinala SP, EP, OI... samo je mozda Francuska imala slican niz...

2003 SP - Zlato
2004 EP - Polufinale
2004 0I - Zlato
2005 SP - Finale
2006 EP - Polufinale
2007 SP - Peto mjesto
2008 EP - Finale
2008 OI - Polufinale
Kinder

#28 Re: SP Rukomet 2009

Post by Kinder »

The__Doctor wrote:Srbija osvaja 100%

Navijao bi za Hrvatsku ali necu zbog one truhle hadezenjare od selektora nadam se da ce ispasti u grupnoj fazi i napokon starog prdonju maci sa selektorske pozicije...
Srbija šampion :thumbup: :bih:
a.basko

#29 Re: SP Rukomet 2009

Post by a.basko »

cyprus wrote:Ma Španija ovo diže...
:!:
in33sa

#30 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Spanija od Tunisa krizira, odnosno od kako nema Uriosa. Mozda ce im novi selektor unijeti novu krv, ali bogami oni su nakon Tunisa u igrackom smislu pali totalno. Ovu zadnju broncu sa OI su uzeli vise slucajno, zahvaljujuci i dobrom zrijebu, nego zasluzeno.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#31 Re: SP Rukomet 2009

Post by since1921 »

nove dvorane svaka cast predobre :thumbup:
Meho Kodro

#32 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

Na otvaranju Arene Zagreb pred vise od 15 000 ljudi Hrvatska vodi protiv Rusije 16:9 (1 pol)
Vincent Raine

#33 Re: SP Rukomet 2009

Post by Vincent Raine »

Ajmo pakleni :D :-D

Image
in33sa

#34 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Razbise Ruse 33:24

Ova podmladjena B ekipa Hrvatske je jaca od dobrog broja reprezentacija na svijetu. Ovi Rusi kompletni, u drugom poluvremenu su malo ubrzali igru, uspjeli malo smanjiti zaostatak iz porvog dijela (bilo je +7), ali cim je Pesic skinuo par lopti, ode Hrvatska na +9.

Sutra u Osijeku otvaraju dvoranu, vjerujem da ce Rusi pokusati kakav takav revans uraditi. Sramota brate od ove djece izgubiti 9 razlike.
Meho Kodro

#35 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

in33sa wrote:Razbise Ruse 33:24

Ova podmladjena B ekipa Hrvatske je jaca od dobrog broja reprezentacija na svijetu. Ovi Rusi kompletni, u drugom poluvremenu su malo ubrzali igru, uspjeli malo smanjiti zaostatak iz porvog dijela (bilo je +7), ali cim je Pesic skinuo par lopti, ode Hrvatska na +9.

Sutra u Osijeku otvaraju dvoranu, vjerujem da ce Rusi pokusati kakav takav revans uraditi. Sramota brate od ove djece izgubiti 9 razlike.
VIDEO: Hrvatska - Rusija 33:24
Igor Vori dao prvi gol u novoj Areni

Za neke od igraca Hrvatske nisam nikada cuo, a i kako bi kad igraju u Zametu, Medvescaku, Sisku...
in33sa

#36 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Par rostera ovih jacih ekipa.

Danska:
Golmani:
Kasper Hvidt (FC Barcelona)
Niklas Landin (GOG)

Lijeva krila:
Lars Christiansen (Flensburg Handewitt)
Anders Eggert (Skjern - na posudbi iz Felnsburg Handewitta)

Lijevi bekovi:
Bo Spellerberg (KIF Kolding)
Mikkel Hansen (FC Barcelona)

Srednji vanjski:
Jesper Jensen (Skjern)
Thomas Mogensen (Flensburg Handewitt)
(Boldsen se penzionisao sto se tice nacionalnog dresa)

Desni bekovi:
Kasper Søndergaard (KIF Kolding)
Lasse Boesen (Flensburg Handewitt)
Mads Nielsen (BSV)

(kod Danaca je fazon da je samo Kasper Søndergaard ljevak, Boesen i Nielsen su desnjaci, inace je u rukometu opcenito raritet kvalitetan ljevak, a la Stefansson ili Lazarov, jako ih je malo pa se mnoge ekipe krpe desnjacima na desnom beku, Fernandez kod Francuza ili Boesen kod Danaca)

Desna krila:
Hans Lindberg (HSV Hamburg)
Lasse Svan Hansen (Flensburg-Handewitt)

Pivoti:
Michael Knudsen (Flensburg-Handewitt)
Jesper Nøddesbo (FC Barcelona)
Torsten Laen (Ciudad Real)

I jos Lars Jørgensen kao specijalist za odbranu. Klasika za ove najjace ekipe, Hrvati imaju Dominikovica i Spoljarica, Francuzi Gillea i Dinarta, Danci Jørgensena.
in33sa

#37 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Nijemci

Golmani:
Silvio Heinevetter (SC Magdeburg)
Johannes Bitter (HSV Hamburg)
Carsten Lichtlein (TBV Lemgo)
(Fritz se konacno oprostio od reprezentacije)

Desna krila:
Christian Sprenger (SC Magdeburg)
Stefan Schröder (HSV Hamburg)
(Kehrmann se takodje oprostio)

Desni vanjski:
Holger Glandorf (HSG Nordhorn-Lingen)
Michael Müller (TV Großwallstadt)

Srednji vanjski:
Michael Kraus (TBV Lemgo)
Martin Strobel (TBV Lemgo)
Michael Haaß (GWD Minden)

Lijevi vanjski:
Pascal Hens (HSV Hamburg)
Lars Kaufmann (TBV Lemgo)
Sven-Sören Christophersen (HSG Wetzlar)

Lijeva krila:
Torsten Jansen (HSV Hamburg)
Dominik Klein (THW Kiel)

Pivoti:
Sebastian Preiß (TBV Lemgo)
Manuel Späth (FA Göppingen)
Jens Tiedtke (TV Großwallstadt)
Oliver Roggisch (Rhein-Neckar Löwen)

Trojica ce otpasti, jedan srednji, jedan lijevi vanjski i jedan pivot.
in33sa

#38 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Poljaci

Golmani:
Sławomir Szmal (Rhein Neckar Loewen)
Adam Weiner (Wilhelmshavener SV )
Adam Malcher (Zagłębie Lubin)

Vanjski:
Krzysztof Lijewski (HSV Hamburg)
Marcin Lijewski (HSV Hamburg)
Bartłomiej Jaszka (Fuechse Berlin )
Damian Wleklak (Alpla HC Hard )
Karol Bielecki (Rhein Neckar Loewen)
Michał Jurecki (TuS N-Luebbecke )
Mariusz Jurkiewicz (Arrate )
(Tkaczyk se oprostio od reprezentacije, ne zna se zasto ali nedostajat ce im, s obzirom da im je ubjedljivo najbolji plejmejker)

Krila:
Mariusz Jurasik (Rhein Neckar Loewen)
Patryk Kuchczyński (Vive Kielce)
Tomasz Tłuczyński (Hannower Burgdorf )
Rafał Gliński (TV Willstatt Ortenau)

Pivoti:
Bartosz Jurecki (SC Magdeburg )
Artur Siódmiak (TuS N-Luebbecke )
Daniel Żółtak (Vive Kielce)

Jedan ce otpasti, jer samo 16 igraca se moze voditi (uz rezerve za drugi krug)
in33sa

#39 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Hrvati

Golmani:
Alilović (Ademar Leon)
Losert (FC Barselona)
Pešić (MKB Veszprem)

Desna krila:
Čupić (Gorenje Velenje)
Zrnić (VFL Gummersbach)
Horvat (RK Zagreb)

Lijeva krila:
Šprem (HSG Nordhorn-Lingen)
Ninčević (Stralsunder HV)
Hrvatin (Siscia)

Pivoti:
Vori (RK Zagreb)
Anušić (Göppingen)
(Sulić u svadji sa Červarom)

Lijevi vanjski:
Lacković (HSV Hamburg)
T. Valčić (RK Zagreb)
Gojun (Zamet Rijeka)

Srednji vanjski:
Balić (RK Zagreb)
Duvnjak (RK Zagreb)
J. Valčić (RK Zagreb)
Špoljarić (RK Zagreb)

Desni vanjski: Metličić (Siudad Real)
Kopljar (Metkovic)
Buntić (Ademar Leon)
vjecnobordo

#40 Re: SP Rukomet 2009

Post by vjecnobordo »

Danci: Hvidt, Christiansen, Boesen, Knudsen. Sve najbolji igrači ili bar među 2 na svojim pozicijama. Velikaaa prednost Danaca je što ih pola igra u Flensburgu tj. 5/7 u prvoj postavi, ako izuzmemo Hvidta 5/6, što je mislim raritet i impresivno. Ubjeđen sam da Danci idu daleko, ako ne i do kraja, iako je to možda subjektivno.

Ove Švabe, neko ko se razumijem, da mi prozbori: kakvi su im ovi novi golmani? Bittera svi znaju, Fritza napokon nema :roll: Mislimd a je Bitter prva postava, ali rezerve? Desna krila, opet, čini mi se deficit, otišao im jedan od najboljih igrača. Na vanjskim pozicijama su, čini mi se dosta slabiji nego ranijih godina, osim na lijevom beku, gdje su dobro jaki. Pivotmeni, po meni srednja žalost, kad se sve sabere i oduzme. Njemačka, prognoziram bez medalje, uz ludu sreću polufinale :D

Da ne pametujem ko do asd, oljake ne poznajem previše, tek par imena. Kao da im fali par zvučnih imena, aa? Mislim da će oni opet jedno vrijeme biti tu samo napucavanja radi. Nešto poput Čeha i sl., a životni put im je sličan slovenačkom: nakon bljeska, ogroman pad.

Hrvate, velite nisam objektivan, ali meni su ŠAŠAA. I to ogromna :D Golmani i nekako, krila odron u odnosu na recimo Dance. Ako im se kojim slučajem povrijedi Vori, nema ih nigdje, kao da drugog pivota nemaju. Lijevi i srednji vanjski prejakii, prednost sto su svi iz Zagreba. Desni mi se ne sviđaju nešto posebno. Metličić nikad konstantan, Buntić nikad da stasa u igračinu, a dobar hebo sliku svoju i ovaj kopljar, jeko taj? :-D
Inače, ovaj Duvnjak mi se sviđa, biće od njega nešto :-D
vjecnobordo

#41 Re: SP Rukomet 2009

Post by vjecnobordo »

Nego, in33sa, koga ti favoriziraš na ovom prvenstvu? :)
Ističeš Dance, Hrvate, Francuze ko glavne favorite. Slažem se da su to osvajači medalja, osim Hrvata :P
Malo kritizira Dance, a onda hvališ, Hrvate samo hvališ, a o Francuzima ni riječi :D O njima se inače najmanje piše, mogli bi sve pokosiit iako me njihov rukomet u zadnje vrijeme nervira. Kad treba da pregaze nekog, oni mrljaju, danas uzmu Hrvate 10 razlike, sutra ih Španci pregaze i sve tako.

PS Od koga su Janezi ispali? Slovaka? :lol:
in33sa

#42 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Pa rekoh vec, favoriziram Francuze, Dance i Hrvate, tim redom.

Danci najjaci kao ekipa (posebno sa ovim novim selektorom, kako se vec zove, ranije vodio zenske) ali tradicionalno lose igraju na svjetskim prvenstvima, Francuzi sa par problema, kao i Hrvati. Francuzi su bez Gillea, kako rekoh, mislim da ni Fernandeza vise nema. Hrvati previse ozljedjenih, a i o Cervaru ne znam sta bi rekao, ima rezultate ali je previse kontroverzna licnost.
Ali opcenito te tri ekipe su vec godinama najjace, to je cinjenica. Pa zato ih vidim kao prve favorite.

Od ostalih uvijek neko moze uci u borbu za medalje, desi se, Spanija ili Njemacka, ali nemaju kontinuitet pa nikad ne mozes predvidjeti hoce li biti prvi ili sedmi na kraju.
Bitan je taj kontinuitet, jer u rukometu se svakie godine igra EP ili SP. A imaju ga samo Francuzi, Danci i Hrvati.

Mozda se moze reci da i Svedjani konacno mogu eksplodirati. Nikad se ne zna. Bas nedavno citam Onestin intervju pa u vezi Svedjana, on misli da su oni negdje zeznuli sa smjenom generacija i nakon odlaska one stare garde (Wislander, Olson i ostali) nikako ne mogu naci recept za uspjeh. Ali vjerujem da ce Svedjani kao Hrvati 2003, odjednom se vratiti u vrh.
The__Doctor

#43 Re: SP Rukomet 2009

Post by The__Doctor »

smijesno je nabrajati favorite a da medju njima nema Srbije, kolijevke modernog rukometa
Maja_XXX

#44 Re: SP Rukomet 2009

Post by Maja_XXX »

:-) :-) :-)
Jel se ti salis???
Ok, za kosarku priznajem da su medju najboljima u Evropi (ne samo trenutno stanje vec u zadnjih 50 god.).Vidim ni tenis ne ide lose...Ali rukomet...Zadnjih 20 godina ih nema na sceni....
in33sa

#45 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

The__Doctor wrote:smijesno je nabrajati favorite a da medju njima nema Srbije, kolijevke modernog rukometa
Kako mislis kolijevka modernog rukometa?

Moderni rukomet (ako mislis na ubrzavanje igre, brzi centar, stvaranje viska, i slicno) su prvi poceli forsirati Svedjani u vrijeme Johanssona, Serdarusic je sa Kielom na brzom centru i trcanju u ledja protivniku uzeo x pehara, Cervar je sa brzinskim napadima, stvaranjem viska igraca kroz kombinatoriku uzeo OI u Atini i jos nekoliko medalja, ali nesto ne vidim Srbiju u toj prici.

Jedino ako ne mislis na nesto drugo.
The__Doctor

#46 Re: SP Rukomet 2009

Post by The__Doctor »

cervar nije nista uzeo na igru i kombinatoriku jedino sto taj debil zna je "idemo im jebat sada mater" "ajmo ajmo za domovinu za nezavisnu Hrvatsku" "hajmo sada svi Ivano, Ivano , Ivano" "u boj mi smo ponos Hrvatskog naroda sada moramo, sada je trenutak" "ova je taktika dajmo loptu Ivanu ajmo ajmo za lijepu nasu"
in33sa

#47 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Taj debil je uzeo 4 medalje u zadnjih 5 godina.

Od toga dva zlata, Olimpijske i svjetsko prvenstvo.

Nisi odgovorio na koji moderan rukomet mislis, i Srbiju u tom kontekstu.
The__Doctor

#48 Re: SP Rukomet 2009

Post by The__Doctor »

sa onim igracima i mensur bajramovic bi bio olimpijski prvak u rukometu, mislim na moderan rukomet kada je pocelo da se igra u dvoranama to je vijekovni srpski sport dokazace se na ovom prvenstvu da je Srbija kolijevka rukometa
Josip

#49 Re: SP Rukomet 2009

Post by Josip »

Zao mi je što Džomba ne igra jer je on legenda reprezentacije. ali neće se toliko osjetiti njegov izostanak jer je tu rutiner Zrnić te još dvojica odličnih Horvat i Čupić (ja bi prije izabrao ovoga potonjeg).
Metličić i Lacković već duže nisu u vrhunskoj formi ali vjeru u reprezentaciju mi vračaju mladi nasljednici ovih sada već veterana kao što su Čupić, Horvat, Bičanić, Kopljar, Duvnjak, mlađi Valčić i posebno Štrlek. Njegov nedolazak na SP ne mogu prežaliti. On je definitivno novi Džomba samo na drugom krilu kao što je to rekao in33sa. bio bi otkriće ovoga SP
in33sa

#50 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Mensur Bajramovic :D

Pa pazi, isti ti igraci su 2002. osvojili 16 mjesto na evropskom, da bi godinu dana kasnije (nakon sto ih je preuzeo Cervar) postali svjetski prvaci.

Ali dobro, nego kakve su sanse Srbije, ja mislim male. Puno im je igraca okrenulo ledja, pa oni i kada su bili jaki kao zemlja (Beli Jovanovic, braca Perunicic, Skrbic, Butulija, na golu Peric i Stojanovic, ko zemlja), nisu mogli vise od broncane medalje (`99 ako se dobro sjecam) a da danas nesto mogu... mozda iznenade, nije nemoguce, ali nemaju kvalitet realno za nesto vise od kratkotrajnog bljeska.
Locked