et jedan pametan prijedlog, hajte lodOVIJaguarXKR wrote:ccc, manje price-vise rada. kisa pada, vils pust, laganini se spremimo i nadjemo dole za pola sata. dvije identicne majice-jedan nek' hoda, drugi nek' trci od pocetka do kraja vilsa, pa cemo vidjeti ko je mokriji![]()
![]()
![]()
p.s. mislim da ces vise pokisnuti ako hodasmoje skromno, laicko misljenje
pitanje za kišu
- Cholina_Lokica
#26 Re: pitanje za kišu
- sesalmir
#27 Re: pitanje za kišu
Kad cete izvesti to da gledam, ja cu s kisobranom doci.JaguarXKR wrote:ccc, manje price-vise rada. kisa pada, vils pust, laganini se spremimo i nadjemo dole za pola sata. dvije identicne majice-jedan nek' hoda, drugi nek' trci od pocetka do kraja vilsa, pa cemo vidjeti ko je mokriji![]()
![]()
![]()
p.s. mislim da ces vise pokisnuti ako hodasmoje skromno, laicko misljenje
Ne gleda se samo majica, vec kompletna garderoba. Izmjeri se masa garderobe prije trcanja i nakon, na osnovu cega se moze zakljuciti ko je natopljeniji, samo treba biti nesta sto dobro upija vodu, tako da kapi ne klize sa garderobe. Oni majmuni iz mythbustersa su to radili i kazu da se vise natopila garderoba trkaca.
Sad vjerovatno tu ima i dosta drugih faktora, kao sto su vjetar, duzina puta, brzina trkaca i sl. Uglavnom za sada vazi teorija u ovim naucnim krugovima da je bolje hodati. Mozda je razlog za to i sto su ti naucnici previse lijeni za trcanje pa sad drugima prosipaju suplju, uglavnom iako je nelogicno kazu ne trcite na kisi, djabe vam je.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: pitanje za kišu
još jedan probelm kad trčiš 
oznojiš se i onda si mokar i iznutra
najbolje je imati kišober
oznojiš se i onda si mokar i iznutra
- sesalmir
#29 Re: pitanje za kišu
komi wrote:još jedan probelm kad trčiš
oznojiš se i onda si mokar i iznutra![]()
![]()
![]()
NE TRCITE NA KISI NI SLUCAJNO, OPASNOSTI SU MNOGOBROJNE!
- tranquil
#30 Re: pitanje za kišu
Q: Zašto je voz brži nego na šinama?
A: Zato što je noću hladnije nego napolju!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31 Re: pitanje za kišu
a zašto je na južnom polu hladno ko i na sjevernom?tranquil wrote:Q: Zašto je voz brži nego na šinama?
- Grim_Reaper
#32 Re: pitanje za kišu
Pitanje je koja je kiša u pitanju?
Ako je ona sumorna sarajevska "plodna" što se navuče s Trebevića i što pada sitno danima onda ti je svejedno isto ćeš pokisnuti trčao ili ne, a ako je u pitanju onaj iznenadi ljetni pljusak na plus 40, e onda koji ćeš se k(pip)rac sklanjati jer je osvježenje ionako dobrodošlo!!! Ako je u pitanju proljetni pljusak onda ti jarane gripa ne gine kako god!
Ako je ona sumorna sarajevska "plodna" što se navuče s Trebevića i što pada sitno danima onda ti je svejedno isto ćeš pokisnuti trčao ili ne, a ako je u pitanju onaj iznenadi ljetni pljusak na plus 40, e onda koji ćeš se k(pip)rac sklanjati jer je osvježenje ionako dobrodošlo!!! Ako je u pitanju proljetni pljusak onda ti jarane gripa ne gine kako god!
- tranquil
#33 Re: pitanje za kišu
Ne znam, ne učitava mi se WikipediaChmoljo wrote:a zašto je na južnom polu hladno ko i na sjevernom?tranquil wrote:Q: Zašto je voz brži nego na šinama?
- Truba
#34 Re: pitanje za kišu
još jedan faktor
kad trčiš prščeš se po leđima
- Chmoljo
#35 Re: pitanje za kišu
onda staviš blatobrane na tenekomi wrote:još jedan faktor
- hakazvaka
#36 Re: pitanje za kišu
zakljucak: nemojte izlaziti napolje ako pada kisa 
- tranquil
#37 Re: pitanje za kišu
Dođoh, vidjeh, kretah se optimalnom brzinom da bih pokisnuo u najmanjoj mogućoj mjeri, i pred samim ulazom u zgradu me zalije taksista što je prošao punom brzinom kroz baru, kastile.
- Chmoljo
#38 Re: pitanje za kišu
trebo si ga zbost ocam'tranquil wrote:Dođoh, vidjeh, kretah se optimalnom brzinom da bih pokisnuo u najmanjoj mogućoj mjeri, i pred samim ulazom u zgradu me zalije taksista što je prošao punom brzinom kroz baru, kastile.
- tranquil
#39 Re: pitanje za kišu
Nah, tako je brzo otišao da sam jedva stigao da mu uputim brz mrk pogled u predjelu gepeka.Chmoljo wrote:trebo si ga zbost ocam'tranquil wrote:Dođoh, vidjeh, kretah se optimalnom brzinom da bih pokisnuo u najmanjoj mogućoj mjeri, i pred samim ulazom u zgradu me zalije taksista što je prošao punom brzinom kroz baru, kastile.
- sesalmir
#40 Re: pitanje za kišu
Kisa je zajebata pravo, bas poucna tema i moj zakljucak je nigdje po kisi ne idi. Evo veceras djaba kisobran i sve, u nekakve lokve ugazih mokre noge evo jos mi zima po nogama.
- Truba
#41 Re: pitanje za kišu
ima jedna SF priča
i film
u kojemu cijele godine pada kiša.... a godina traje kao nekoliko naših... i onda samo na pola sata se pojavi sunce
zamisli tog peha
http://www.imdb.com/title/tt0195517/
i film
u kojemu cijele godine pada kiša.... a godina traje kao nekoliko naših... i onda samo na pola sata se pojavi sunce
zamisli tog peha
- tranquil
#42 Re: pitanje za kišu
Ma ja ba, dosta više kiše, dajte nam samo sunca sunca sunca ne želim ni kapi kiše za milenijumkomi wrote:ima jedna SF priča
i film
u kojemu cijele godine pada kiša.... a godina traje kao nekoliko naših... i onda samo na pola sata se pojavi sunce![]()
zamisli tog peha![]()
http://www.imdb.com/title/tt0087182/
- Chmoljo
#43 Re: pitanje za kišu
ih, ništa od tebe, moraš trendove pratiti. neću više s tobom da komuniciram uopće nisi INtranquil wrote:
Nah, tako je brzo otišao da sam jedva stigao da mu uputim brz mrk pogled u predjelu gepeka.
- tranquil
#44 Re: pitanje za kišu
Spor sam strašno, i po bacaju pogleda i po praćenju trendova. Kaput mi je po modi iz prošlog vijeka i da bi bio uvjerljiviji i makar prošao kao retro, fali mu je jedno dugme (otkinuto dijelom zbog mode dijelom zbog nervoze nastale u momentu prolaska taksija).Chmoljo wrote:ih, ništa od tebe, moraš trendove pratiti. neću više s tobom da komuniciram uopće nisi INtranquil wrote:
Nah, tako je brzo otišao da sam jedva stigao da mu uputim brz mrk pogled u predjelu gepeka.![]()
![]()
Ah što zachatasmo ovako korisnu i informativnu temu, šteta prava.
- Chmoljo
#45 Re: pitanje za kišu
tranquil wrote:Spor sam strašno, i po bacaju pogleda i po praćenju trendova. Kaput mi je po modi iz prošlog vijeka i da bi bio uvjerljiviji i makar prošao kao retro, fali mu je jedno dugme (otkinuto dijelom zbog mode dijelom zbog nervoze nastale u momentu prolaska taksija).Chmoljo wrote:ih, ništa od tebe, moraš trendove pratiti. neću više s tobom da komuniciram uopće nisi INtranquil wrote:
Nah, tako je brzo otišao da sam jedva stigao da mu uputim brz mrk pogled u predjelu gepeka.![]()
![]()
Ah što zachatasmo ovako korisnu i informativnu temu, šteta prava.
-
♥ Julianna ♥
#46 Re: pitanje za kišu
Chmoljo wrote:e nek si se ti nacrtala...Julianna wrote:Prebacite ovo na BC, pa da opletemo![]()
Vrijeme je za pitanje o vjetru

- japo
#47 Re: pitanje za kišu
zamal da me otpuše s cecte hhihi,Julianna wrote:Chmoljo wrote:e nek si se ti nacrtala...Julianna wrote:Prebacite ovo na BC, pa da opletemo![]()
![]()
![]()
Vrijeme je za pitanje o vjetru![]()
znam da se ovo zakomplikovalo i razni faktori su u pitanju, tako jbg.... :
-
♥ Julianna ♥
#48 Re: pitanje za kišu
Isto i kod mene dok sam pretrčala ulicu do garaže
Tako ja jutros idem i kontam jel veća vjerovatnoća da mi padne neki crijep na glavu ako hodam između zgrada sredinom ili je bolje hodati ispod zgrade gdje mi može pasti saksija na glavu...
Gdje su veće šanse da čovjek preživi?
- japo
#49 Re: pitanje za kišu
Julianna wrote:Isto i kod mene dok sam pretrčala ulicu do garažeTako ja jutros idem i kontam jel veća vjerovatnoća da mi padne neki crijep na glavu ako hodam između zgrada sredinom ili je bolje hodati ispod zgrade gdje mi može pasti saksija na glavu...
-
♥ Julianna ♥
#50 Re: pitanje za kišu
A ha opasno
..ali ako se dovoljno ufuraš, bude ti dobro
(čitaj: prilagodi vožnju uslovima na cesti
)