Kakvi roditelji,takva i djeca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by mIRCerka »

hocunecu wrote:niko nije rekao da opravdava sjekiru,ili nasilje bilo koje vrste i da je takvo ponasanje iz bilo kojih razloga prihvatljivo
ali cinjenica je da ima profesora koji se ne smire dok tako nesto ne izazovu
Cinjenica jeste da uprava skole, direktor, pomocnik, sekretar, pedagog NE SJEDE DZABA I DA SLUZE IZMEDJU OSTALOG DA IM SE RODITELJI ZALE!!!

Da li ta djevojka ima majku ili ima samo oca? Ko je insistirao da OTAC MORA DOCI? ako je bilo nekog zlostavljanja, zasto policija nije pozvana?

@veljaca, ako imas kcerku tog uzrasta, zamisli ovu situaciju: Dodjes na roditeljski, a mala pada na polugodistu iz fizickog...jer nikad nije radila...vazda "imala menstruaciju"...
Da li bi nasrnuo na profesora koji je obara, ili bi sredio taj problem prvo sa svojom kcerkom?
Normalno jeste da su roditelji zastitnicki raspolozeni prema svojoj djeci, ali nekad malo objektivnosti ne bi skodilo.
Hodidjed

#27 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by Hodidjed »

Vrijeme je da Komunisticka partija preuzme ponovo stvari u svoje ruke, i Brankovice, Dodike i ostale posalje na Goli Otok.
mIRCerka

#28 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote::sad: ja vidjeo mircerku i poletio za njom, kontam bit ce banova :evil:
hoces jedan? ;)

Ja samo naglas razmisljam. Kao sto rekoh na drugoj temi, mama mi je u prosvjeti, znam sta sve prolazi. . . .
hocunecu

#29 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by hocunecu »

a znamo li mi jeli se iko od njih zalio
nista nije objavljeno
uostalom i da jeste i da nije,kao sto sam vec napisala ne opravdavam ni u kom slucaju
mIRCerka

#30 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by mIRCerka »

hocunecu wrote:a znamo li mi jeli se iko od njih zalio
nista nije objavljeno
uostalom i da jeste i da nije,kao sto sam vec napisala ne opravdavam ni u kom slucaju
To i ja pitah, jer je UDG citirao samo izjavu kcerke napadaca, ostalo ce se cuti.
veljaca

#31 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by veljaca »

mIRCerka wrote:
@veljaca, ako imas kcerku tog uzrasta, zamisli ovu situaciju: Dodjes na roditeljski, a mala pada na polugodistu iz fizickog...jer nikad nije radila...vazda "imala menstruaciju"...
Da li bi nasrnuo na profesora koji je obara, ili bi sredio taj problem prvo sa svojom kcerkom?
Normalno jeste da su roditelji zastitnicki raspolozeni prema svojoj djeci, ali nekad malo objektivnosti ne bi skodilo.
@ mirci, ako imas kcerku tog uzrasta ( ovo da nastupim kao i ti - mada znam da nemas - a bio bih najsretniji da je imas sto prije), zamisli ovu situaciju: dodjes na roditeljski , a mala ti je prije plakala i rekla da je profesor maltretira i mentalno i seksualno ( ne dao bog, ali da zamislimo ) , a uz to si u situaciji u kojoj si ( ratne strahote, bijeda, beznadje u drzavi ) ... Da li bi nasrnula na profesora ili bi sredila taj problem prvo sa kcerkom ? Normalno jeste da su roditelji zastitnicki raspolozeni prema svojoj djeci, ali nekad malo objektivnosti ne bi skodilo.
Ja ponovo NAGLASAVAM - ( a to nekima ovdje na Forumu fali - zato i tako DOSADNO isticem ) da se uvijek moraju utvrditi CINJENICE i ISTINA pa onda suditi o necemu. E sad je tu ZACKOLJICA - Zasto roditelj nije PRVO utvrdio cinjenice i istinu. ( A mozda i jeste ). I o tome bi se dalo diskutovati.
hocunecu

#32 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by hocunecu »

mIRCerka wrote:
Her Flick wrote::sad: ja vidjeo mircerku i poletio za njom, kontam bit ce banova :evil:
hoces jedan? ;)

Ja samo naglas razmisljam. Kao sto rekoh na drugoj temi, mama mi je u prosvjeti, znam sta sve prolazi. . . .
tacno je to,imam i ja bliskih ljudi u prosvjeti
zato sam i rekla da se slazem s naslovom teme99%,jer mislim da su djeca ogledalo roditelja i da je skola prvenstveno obrazovna a onda manjim dijelo odgojna ustanova
ali ima situacija gdje je razrednik u cudu kad roditelj kaze da zna sve ocjene,kao to je nemoguce
ima profesora koji svu djecu tretiraju kao delikvente,a fol pedagozi........
uhtjela sam reci da su i profesori ljudi :D i da ih ima svakavih i da nisu operisani od ljudskih slabosti a pocesto i niskosti
Asana

#33 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by Asana »

Iz ovog ili onog razloga - ovo je bio
POKUSAJ UBISTVA S PREDUMISLJAJEM

jer nije ponio sjekiru da s njom cisti crno ispod nokta dok traje roditeljski...

Dosadilo mi je opravdavanje svakog prijestupa - evo, nek je taj profesor zadnja gnjida koja je maltrerirala ucenike... onda po istoj toj logici zavirite malo u njegovo djetinjstvo, ili novcanik, i nadjite opravdanja i za njegovo ponasanje...

Zato je nekad davno uspostavljen ZAKON da izvaze krivicu - jer, ako bi samo emocije presudjivale, imali bismo lanac krvnih osveta...
veljaca

#34 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by veljaca »

Her Flick wrote:
veljaca wrote:
mIRCerka wrote:
@ mirci, ako imas kcerku tog uzrasta ( ovo da nastupim kao i ti - mada znam da nemas - a bio bih najsretniji da je imas sto prije), zamisli ovu situaciju: dodjes na roditeljski , a mala ti je prije plakala i rekla da je profesor maltretira i mentalno i seksualno ( ne dao bog, ali da zamislimo ) , a uz to si u situaciji u kojoj si ( ratne strahote, bijeda, beznadje u drzavi ) ... Da li bi nasrnula na profesora ili bi sredila taj problem prvo sa kcerkom ? Normalno jeste da su roditelji zastitnicki raspolozeni prema svojoj djeci, ali nekad malo objektivnosti ne bi skodilo.
Ja ponovo NAGLASAVAM - ( a to nekima ovdje na Forumu fali - zato i tako DOSADNO isticem ) da se uvijek moraju utvrditi CINJENICE i ISTINA pa onda suditi o necemu. E sad je tu ZACKOLJICA - Zasto roditelj nije PRVO utvrdio cinjenice i istinu. ( A mozda i jeste ). I o tome bi se dalo diskutovati.
a sta ako mala laze i dobro glumi a ti napao profesora/ucitelja
sta onda
znam primjera gdje se to desavalo
Evo , kad me vec prozivas - DA TI NAVEDEM KONKRETAN PRIMJER. U jednoj srednjoj skoli ( ako treba na PM cu ti reci koja je ) 100% ISTINA - Profesor fizickog - inace dobar sa direktorom skole - je volio da pipka, dira, pa cak i ljubi ucenice od 16-17 godina. I jedna od njih se pozalila drugaricama, razrednici i direktoru. Razrednica ( a i neki profesori ) su stali na stranu ovog idiota, direktor je pokusao ( i uspio ) da zataska stvar ( jer mu je profesor - prijatelj ) - iako ga je trebao izbaciti. Na nesrecu doticna ucenica nije imala podrsku od svojih roditelja - jer se stidjela da im kaze. OVO je 100% ISTINA. Eto ima i takvih primjera ( na zalost ) ....
mIRCerka

#35 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by mIRCerka »

veljaca wrote:
mIRCerka wrote:
Kao sto znas da nemam kcerku, znas da sam tetka djevojcici od 13 i po godina. I to full time tetka, ne ona sto se posjecuje jednom godisnje.
Sa sekretaricom skole sam u odlicnim odnosima upravo zato sto svako malo iskoce neki problemi, od toga da ih jedan djecak u razredu naziva "kurve, drolje, kucke, kuje" i onda ih isaketa, do toga da je nastavnik likovnog moje Sunce cusnuo po glavi.
NE stocirao, ne razvalio nos, vec cusku opalio. Jer Sunce nije moglo prestat cakulat sa jaranicom iz klupe koja je takodjer dobila cusku. Za te dvije cuske je i nastavnik dobio cusku. Verbalnu. Od direktora skole.
Sve osim seksualnog zlostavljanja rjesavas prvo preko uprave skole, a tek onda ako treba zoves policiju.
Isto tako znas da je mIRCi ne bas tako davno zavrsila skolu, i mIRCi je bila svjedokom da su neke djevojke cijelo polugodiste sjedile na casu fizickog jer "imaju menstruaciju". Svake sedmice. Cijelo polugodiste.
mIRCi jedva ceka da istina izadje na vidjelo, jer NISTA ne opravdava nasrtaj sjekirom.
zlatiborka

#36 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by zlatiborka »

komentar na portalu:

Ovdje Ahmed Kumro, moj Tasiću, profesor o kojem govorite. Sve se zavrsilo hvala Bogu u najboljem redu. Roditelj učenice četvrtog razreda je gađao nastavnika tjelesnog odgoja, gdje se on odbranio dnevnikom, te se sjekira odbila na jednog od roditelja koji su tu stajali.

Ovo je sve pobudalilo, cuj gadjao profesora sjekirom.... :x sve ludo i mahnito..... :evil:
suncandan

#37 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by suncandan »

Ovo nije normalno naravno.

Mene zanima da li u ovoj školi rade psiholog i socijalni radnik? :? :?
Ako ima neko ko ide u ovu školu, pa da kaže. I da li u ostalim školama rade psiholozi i socijalni radnici. Srednjim i osnovnim.
Razgovaraju li djeca sa stručnjacima, djeci se može pomoći, za odrasle tu nema spasa.
Roditelji razgovarete li i vi sa kolektivom škole?

Recite svoja zapažanja!
kockica_kockica

#38 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by kockica_kockica »

Boze moj dragi... zasto mene ni jedan profa nije maltretirao... zasto sam uvijek imala fer odnos sa njima... jednostavno nisam pravila s*anja po skoli, nisam imala menzes svaki put kad je fizicko vaspitanje, nisam nikome razbila glavu nisam dobila jedinice jer me profesori mrze vec zato sto nisam naucila...tacka.. amen.. moj otac nikad nije ni pomislio da je profesor kriv zbog moje lose ocjene vec samo ja i iskljucivo ja...

cuj dosao u skolu sa sjekirom... :-) :-) :-) ovo je fakat za plakat :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#39 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by ladyblue18 »

veljaca wrote:
ladyblue18 wrote:
veljaca wrote:Ma ljudi zasto nekoga optuzujete kad se ne zna STVARNI UZROK.
Dva covjeka su ovdje u pitanju: profesor i roditelj. Treba UTVRDITI CINJENICNO STANJE - pa kad se utvrdi ko je kriv - UDARITE po krivcu. Necemo valjda uvoditi praksu ( ne dao Bog ) da su svi krivi dok se ne dokaze drugacije, ili jos gore: kriv je onaj ko mi je nesimpatican ... Valjda je ispravno: Svi su nevini - dok se ne dokaze KRIVICA ...
Ama covjece koja crna krivica? Sta god da je profesor uradio ima vijece pa ga se prjiaviti ili ministarstvu obrazovanja, ali ici na roditeljski sa sjekirom i jos pitati ko je tu kriv...jesam li ja luda ili ovaj tvoj post nema smisla :shock:
Kao prvo - gdje si ti vidjela da sam ja OPRAVDAO roditelja sa sjekirom. Ja sam samo za CINJENICE i ISTINU i da ih utvrdjuju odgovorni za to , a ne ti ili ne dao Bog ja ....
Kao drugo : da li si roditelj i da li imas zensko dijete ? ( ocevi su posebno emotivni na njih ). Sta bi ti uradila da ti neki profesor maltretira ( mentalno i seksualno ) tvoju ljubimicu ? Ti bi ga samo prijavila vijecu ili ministru i time zavrsila tu epizodu..... Znam da bi i neki to uradili tako, ali moramo shvatiti da ima i drugacijih. Bilo kakav postupak da se uradi - neko nadlezan za to treba da utvrditi CINJENICE i ISTINU.
Kao trece - sreca da roditelj nije imao PISTOLJ.
Ja nisam nigdje ni napisala da si ti opravdao, ali pricas o utvrdjivanju krivice, isto kao da se ne zna ko je donio sjekiru.
Nisam roditelj, tek mi je 20 :mrgreen:
Ali prije 5,6 godina sam i ja bila u istoj situaciji, prozivljala torturu od strane profesora, a nicim zasluzeno, jednostavno sam bila uzet na zub, imala jednog keca i onda nakon tog keca jos 8 njih vjerovao ili ne, a na polugodistu iz tog predmeta imala 4. To su bile torture, psihicko zlostavljanje, ma nema sta mi nije radjeno, ali opet moj otac nikada nije posao sjekirom ili necim drugog da profesora.
Ja nikako ne mogu shvatiti sta mora biti u covjekovoj glavi da ode u obrazovnu ustanovu sa sjekirom i gadja profesora koliki god on kreten bio, i pri tome ozljedi dvoje ljudi, a i djetetu navali na kosti tesko breme.
Postoje i drugi nacini da se to rijesi. Ja jos nisam u svijetu cula da se nesto slicno desilo, ako jeste izvinjavam se.
JThomas

#40 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by JThomas »

šta je sljedeće? katana? helebarda?
alica.k

#41 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by alica.k »

zalosno.
svakakvih ima profesora, ali ovo nije nacin :S
stochar

#42 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by stochar »

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#43 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

horkesh wrote:
Uzroci, a ni problemi se ne rijesavaju sjekirom, osim ako nisi drvosjeca.
Sta imas ti protiv drvosjeca, ho's da te sjekirom u vugla spucam? :D

Salu na stranu, ali ovo sa nozevima i sjekirama prelazi svaku razumnu mjeru ako u tome moze biti razuma.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/12/2008 18:32, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#44 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

in33sa wrote:N
Sto se tice masinske, zna se i dobro kakvi problemi idu u tu skolu. Njima je za premede biti na zubu profesoru, ako nije na zubu profesoru, ostali misle da je normalan, da uci i ima dobre ocjene Bog te nevidio, i odmah ga prebiju.
Predrasude su na zalost pristune i kod onih koji sami sebe smatraju normalnim, obrazovanim i civiliziranim. :(

Ja sam zavrsio tu zloglasnu masinsku prije rata i znam ko je isao u tu skolu. To su uglavnom bila gradska raja i znalo se ko kosi a ko vodu nosi. Vozari, tako smo ih zvali (ucenici iz Semizovca, Vogosce, Lukavice, Vojkovica, Pala i Ilijasa), se nisu pitali ni za suhu sljivu. Dok sam ja isao u tu skolu ovakve se stvari nisu desavale, mozda malo gore. :| Znam recimo da je dvije generaciju ispred mene lik bajonetom izbo svog druga ali taj Džek Trbosjek je ekspresno letio iz skole u KPD za maloljetnike. Bilo je tuca, ali nije bilo nozeva, boksera, sjekira i vatrenog oruzija. I ako bi se potegao noz ili bokser to bi bilo sredstvo zastrasivanja i rijetko, rijetko bi se upotrijebio kao sto je to slucaj danas. Interesantno je da je pred sami rat momak iz masinske izboden pred kinom 1. Maj i u taj događaj je bio upetljan i sin Radovana Karadzica, ali zbog politickih veza svoga oca nikada protiv njega nije vođena istraga. Uglavnom u takvim skolama se zaista znalo sa kim se ne treba zezati, ko je glavni i postojala je hijerarhija. Iskreno ja se u srednjoj nisam ni potukao, a bilo je dosta takvih, mozda zato sto sam poznavao neke ljude koji su bili autoritet za tadasnje doba, ali pogresno je ljude trpati u istu vrecu samo zato sto se zovu tako i tako ili sto su zavrsili skole koje se ne uklapaju u te neke normalne stereotipe.
alica.k

#45 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by alica.k »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sto se tice masinske, zna se i dobro kakvi problemi idu u tu skolu. Njima je za premede biti na zubu profesoru, ako nije na zubu profesoru, ostali misle da je normalan, da uci i ima dobre ocjene Bog te nevidio, i odmah ga prebiju.
Predrasude su na zalost pristune i kod onih koji sami sebe smatraju normalnim, obrazovanim i civiliziranim. :(

Ja sam zavrsio tu zloglasnu masinsku prije rata i znam ko je isao u tu skolu. To su uglavnom bila gradska raja i znalo se ko kosi a ko vodu nosi. Vozari, tako smo ih zvali (ucenici iz Semizovca, Vogosce, Lukavice, Vojkovica, Pala i Ilijasa), se nisu pitali ni za suhu sljivu. Dok sam ja isao u tu skolu ovakve se stvari nisu desavale, mozda malo gore. :| Znam recimo da je dvije generaciju ispred mene lik bajonetom izbo svog druga ali taj Džek Trbosjek je ekspresno letio iz skole u KPD za maloljetnike. Bilo je tuca, ali nije bilo nozeva, boksera, sjekira i vatrenog oruzija. I ako bi se potegao noz ili bokser to bi bilo sredstvo zastrasivanja i rijetko, rijetko bi se upotrijebio kao sto je to slucaj danas. Interesantno je da je pred sami rat momak iz masinske izboden pred kinom 1. Maj i u taj događaj je bio upetljan i sin Radovana Karadzica, ali zbog politickih veza svoga oca nikada protiv njega nije vođena istraga. Uglavnom u takvim skolama se zaista znalo sa kim se ne treba zezati, ko je glavni i postojala je hijerarhija. Iskreno ja se u srednjoj nisam ni potukao, a bilo je dosta takvih, mozda zato sto sam poznavao neke ljude koji su bili autoritet za tadasnje doba, ali pogresno je ljude trpati u istu vrecu samo zato sto se zovu tako i tako ili sto su zavrsili skole koje se ne uklapaju u te neke normalne stereotipe.
ili sto vozare i zive tu i tu.
Drvosjeca iz Dejcica

#46 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

alica.k wrote:

ili sto vozare i zive tu i tu.
Niko ih nije ni dirao iz tog konkretnog razloga, osim ako se ne zamjere nekom od likova a to se moglo u ono vrijeme desiti svakome. I ako se desilo sve bi se zavrsavalo na tuci ili dva samara. Ako cemo pravo ovakvih gluparija je bilo i u Prvoj gimnaziji koja je vazila za nekakvu elitu. :roll:
horkesh

#47 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by horkesh »

horkesh wrote:
Uzroci, a ni problemi se ne rijesavaju sjekirom, osim ako nisi drvosjeca.
Sta imas ti protiv drvosjeca, ho's da te sjekirom u vugla spucam? :D
Nemoj, ne predajem fizicko.
amrica

#48 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by amrica »

Vecina ucenika je oduvijek smatrala da su ti predmeti kao fizicko, muzicko i likovno samo za dizanje prosjeka, sto prosjecnom uceniku, koji voli sport i ima malo sluha i talenta za crtanje ispadne upravo tako.
Ali ima onih koji misle da se to podrazumijeva, a sto jedan profesor ili nastavnik koji je studirao 2 ili 4 godine da bi ucio djecu, sebi ne moze dozvoliti, da nerad, bezobrazluk i bahatost "nagradjuje" cetvrticama i peticama.

Jedan primjer:
Isto fizicko, ali u pitanju su profesorica i ucenica, znaci nema te sexualne komponente.

Djevojcica nikako nije radila fizicko, ili ima kurje oci, ili joj urastaju nokti, ili je zuljaju tene, ili je boli stomak, ili je zaboravila opremu,... i dosla mama da objasni profesorici da je to stvarno tako i profa kaze ok, ako ne moze da radi fizicko, neka nauci teoriju. Sto curica, naravno, nije uradila.
I ocjena prema zaslugama.
I onda se opet pojavljuje ta ista mama da trazi peticu za nerad svog djeteta. I napravi frku u skoli.

Usput, curica nije imala problema sa stopalima i tenama osim na fizickom.

Ko zna kakva prica stoji iza ovog dogadjaja. Ali sjekira sigurno nije sredstvo komuniciranja medju ljudima.
lala_sa

#49 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by lala_sa »

Ovaj slucaj me je naveo na razmisljanje o potencijalnom broju paranoidnih shizofrenicara, psihopata i drugih slicno bolesnih ljudi koji svaki dan hodaju po gradu samo zato sto drzava nema sredstava da ih smjesti u odgovarajuce ustanove i pruzi im terapiju... Tuzno je, ali i istinito kako su ratne traume kod mnogih dovele do ozbiljnih psihickih problema, medjutim o tome se suti. Napasti sjekirom nekoga sumnjam da moze biti normalno osvijesteno ponasanje... Osuditi mentalno poremecenu osobu ili ne, to je osjetljiva tema, ali pustiti je da zivi bez adekvatne terapije je zivotinjski...
suncandan

#50 Re: Kakvi roditelji,takva i djeca!

Post by suncandan »

Covjek je bolestan, 30 godina psihički bolesnik.
Nije on jadan kriv što je bolestan.
Ko voli biti lud? Zamislite samo kako je njegovoj porodici, ocigledno zive zajedno.
Post Reply