Put za Banja Luku

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Put za Banja Luku

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:jooooj jes' jes', smrtici su ludara... :lol: :lol: :lol:
:-) zamisli ides prvi put tom cestom, noc pada, nidje ziva roba, ulazis u naselje koje se zove SMRTIĆI DONJI...a nikad doc do gornjih...
slavkoimamodilera

#27 Re: Put za Banja Luku

Post by slavkoimamodilera »

E zato se i treba ici preko Dervente... :mrgreen: samo pravo i udaris drito u banjaluku, sve i da hoces nemas dje drugo... :mrgreen:
valter.ba

#28 Re: Put za Banja Luku

Post by valter.ba »

Najbolje ti je u Plocama na trajekt za Bari pa onda Rim preko Calgarija na Alpe onda desno nizbrdo u Ljubljanu i onda jos 350 km do BL. Ne treba ti GPS :shock: Ovi te isprepadase pravo a sve je tako jednostavno :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: Put za Banja Luku

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:E zato se i treba ici preko Dervente... :mrgreen: samo pravo i udaris drito u banjaluku, sve i da hoces nemas dje drugo... :mrgreen:
to je ta cesta...neka hvala ;)
Sretno kuda god da odes ;)
alphonse kauders

#30 Re: Put za Banja Luku

Post by alphonse kauders »

Pozdrav, rekoh da se javim iz Dodikgrada... Helem, skrenuo poslije Dallasa išao cestom preko Teslića i Kotor Varoši, došao za oko 4 sata (s pauzom od pola sata u Dallasu). Cesta je skroz ok, uglavnom se vozi prosječno oko 80 kmh, osim oko Kotor Varoši gdje su magluštine i krivine, nije bilo puno prometa samo što ovi u RS ne vole table postaviti to je čudo jedno. Voziš se od skretanja sa M-17 i imaš dvije table do Banja Luke da si na pravom pravcu, a prva tabla koja pokazuje kilometražu do BL je "Banja Luka - 15km"...
Helem, hvala svima koji su mi pomogli.
dimu

#31 Re: Put za Banja Luku

Post by dimu »

alphonse kauders wrote: E, ovako, imam par pitanja za ovaj označeni put prema Stanarima:

a) je li ima tabla?
b) je li fakat desno se ide? Nekako mi lijevo Banja Luka pa kontam što desno?
c) je li odmah neposredno nakon Doboja ili je negdje u prolazu kraj Doboja?
d) koliko dugo ću se voziti od Sarajeva tim putem, ako uzmemo u obzir da vozim umjereno, koliko put dopušta ali nikad prebrzo..
ima tabla

ide se LIJEVO

poslije Doboja odmah... cim izadjes iz doboja nakon jedne desne krivine ima nadvoznjak za zeljeznicu, poslije toga izlazis na pravac na kojem je ta raskrsnica gdje skreces lijevo, ne mozes fuliti. kad skrenes ides opet lijevo ali to ces skontati, poslije toga vozis vozis i dodjes na jedno T raskrsce i tu ides DESNO, da ne fulis mada i tu ima tabla ja mislim ;)

do Doboja treba 2 sata, normalne voznje. do doboja do BL mislim da ne treba vise od sat i po u najgorem slucaju. sigurno moze i brze ali nije bas nova cesta svuda pa sam ja pazio auto pa laganije isao :)

a koji pravac izabrati, ja bih ti preporucio ipak ovaj, jeste valjda najduzi ali je i najnormalnija cesta
d2

#32 Re: Put za Banja Luku

Post by d2 »

ja bih samo primjetio kako ste nepismeni

ne kaze se idem preko "dervente" nego
idem preko "dernemte" :D

hvala :D
Qler

#33 Re: Put za Banja Luku

Post by Qler »

ovaj preko "dernemte" je dobar ali i preko teslica je sad dobar jer je pa 80% puta novoasfaltirano.
d2

#34 Re: Put za Banja Luku

Post by d2 »

tako, tako :thumbup:
:)
dinchee

#35 Re: Put za Banja Luku

Post by dinchee »

alphonse kauders wrote:Sutra moram poslom iz Sarajeva za Banja Luku i idem autom (never been there before).
Trenutno znam za 3 puta koja vode do tamo pa me zanima da li bi neko ko ima više iskustva u putovanju prema Banja Luci mogao da mi da neku preporuku, s obzirom na godišnje doba, opasnost na cesti i dužinu puta.

Dakle, opcije su:

a) Put prema Doboju, pa skretanje prema Tesliću (ili je bolje skrenuti poslije Doboja?)

b) Put preko Jajca.

c) Put preko Vlašića, koji slovi kao najbrži i najkraći

Helem, nemam baš najjasniju sliku, tj. ne bih volio zaglaviti u mrak baš previše, ali ne bih baš volio da izaberem neku bržu opciju pa da se patim u vožnji..

Hvala unaprijed na bilo kakvoj preporuci.

Najbolja, odnosno najbrza ruta ti je Sarajevo-Travnik-Vlasic-Skender Vakuf-Banja Luka, definitivno. Cesta nije bas u najboljem stanju, prije par dana sam vozio tim putem, puno je rupa zato pazi, al to je na samo jednoj dionici, nekih par kilometara, ostalo je ok, kao i svugdje. Def ces najbzre stici.
Sretno
Qler

#36 Re: Put za Banja Luku

Post by Qler »

do sad se lik i vratio :)
strong69

#37 Re: Put za Banja Luku

Post by strong69 »

Qler wrote:do sad se lik i vratio :)
Ic´ ce opet :D
pun_mjesec

#38 Re: Put za Banja Luku

Post by pun_mjesec »

alphonse kauders wrote:Pozdrav, rekoh da se javim iz Dodikgrada... Helem, skrenuo poslije Dallasa išao cestom preko Teslića i Kotor Varoši, došao za oko 4 sata (s pauzom od pola sata u Dallasu). Cesta je skroz ok, uglavnom se vozi prosječno oko 80 kmh, osim oko Kotor Varoši gdje su magluštine i krivine, nije bilo puno prometa samo što ovi u RS ne vole table postaviti to je čudo jedno. Voziš se od skretanja sa M-17 i imaš dvije table do Banja Luke da si na pravom pravcu, a prva tabla koja pokazuje kilometražu do BL je "Banja Luka - 15km"...
Helem, hvala svima koji su mi pomogli.
ovo je obicno i moja ruta, mada sam isao i preko vlasica... neki dan mi je jaran isao preko vlasica i kaze da su nenormalni odroni koje niko ziv ne cisti kilometrima
uglavnom, ako ti se bas zuri ili ako volis reli voznju, onda na travnik i vlasic. ako normala vozis i ne zelis puno da te voznja smori onda ili teslic ili derventa.
p.s. tabla ti i ne treba sve dok ne treba negdje skrenuti :)
Chairman

#39 Re: Put za Banja Luku

Post by Chairman »

Ko da si u Ameriku krenuo..
edoze

#40 Re: Put za Banja Luku

Post by edoze »

avionom najbrze,a i najbolja cesta :lol:
Post Reply