Zasto da ti odgovaram kad se slazem s tobom da ovako lijepog i sigurnog mjesta na cijelom dunjaluku nema?portfast wrote:A da mi odgovoris na pitanja ?VjecitiStudent wrote:U pravu si, dignimo sve cetiri i uzivajmo u ovom raju zemaljskom ...portfast wrote: 1.) Gdje ?
2.) Šta ces uraditi da sprijecis ovaj val nasilja ?
Opet zboden maloljetnik
-
VjecitiStudent
#26 Re: Opet zboden maloljetnik
- weed
#27 Re: Opet zboden maloljetnik
ti si rekao sta imas...KPNCTNJAH wrote:Jesam li rekao da nisam bio na protestima ? Ja samo pitam gdje su sad protesti ili bar 4-5 stranica komentara na forumu ?
Nisam nikog licno uvrijedio, nego iznosim svoje misljenje kao sto vi radite po cijele dane i vise komentara ima na moj post nego na sam slucaj, sto opet govori nesto o vama ... mene je hladovima uvrijedio i nadam se da ce admin/moderator da uradi pravu stvar po pravilima kao sto bi uradio da je obrnuta situacija ... hvala
kad si onoj curi napisao "pametnice" na sta si mislio?
Last edited by weed on 15/12/2008 13:11, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#28 Re: Opet zboden maloljetnik
Hajde sad da te ja malo preko koljena i puc puc jer nisi slusao hladovino...hladovina wrote:ti si rekao sta imas i to je dovoljno...KPNCTNJAH wrote:Jesam li rekao da nisam bio na protestima ? Ja samo pitam gdje su sad protesti ili bar 4-5 stranica komentara na forumu ?
Nisam nikog licno uvrijedio, nego iznosim svoje misljenje kao sto vi radite po cijele dane i vise komentara ima na moj post nego na sam slucaj, sto opet govori nesto o vama ... mene je hladovima uvrijedio i nadam se da ce admin/moderator da uradi pravu stvar po pravilima kao sto bi uradio da je obrnuta situacija ... hvala![]()
kad si onoj curi napisao "pametnice" na sta si mislio?
Kristijane, prvi na ovj temi koji zasluzuje sankcije si ti jer si optuzio i forumashe i Gradjane da su nacionalisti.
Procitaj malo svoje prvo javljanje na ovu temu pa se javi opet.
- atko
#29 Re: Opet zboden maloljetnik
Ako si bio, dzaba si bio ... ocigledno je da nisi razumio svrhu protesta ... kao sto je vec receno, ni ja ne zelim vise ni da komentarisem na temu djeca i nacionalni predznaci.KPNCTNJAH wrote:Jesam li rekao da nisam bio na protestima ? Ja samo pitam gdje su sad protesti ili bar 4-5 stranica komentara na forumu ?
Nisam nikog licno uvrijedio, nego iznosim svoje misljenje kao sto vi radite po cijele dane i vise komentara ima na moj post nego na sam slucaj, sto opet govori nesto o vama ... mene je hladovima uvrijedio i nadam se da ce admin/moderator da uradi pravu stvar po pravilima kao sto bi uradio da je obrnuta situacija ... hvala
A rekacije raje je ovakvje vjerovatno sto smo probali mirnim protestima pa vidjeli da ne ide, sto se treba izabrati novi gradonaclenik, novi premijer itd itd ... i na kraju krajeva sto nas treba 101 hiljada a ne jedna hiljada na protestima ... sto ne prigovoris ostalima, zasto prozivati one koji su bar pokusali???
- suncica24
#30 Re: Opet zboden maloljetnik
Jucer Denis, danas Muamer, sutra tvoj i moj brat, sin, prijatelj... 
- portfast
#31 Re: Opet zboden maloljetnik
Eh.
Lijepi šerijat.
Organizovati javne vješanje kriminalaca uz direktan TV prenos. Isto važi i za rezanje ruku i nogu lopovima.
Lijepi šerijat.
Organizovati javne vješanje kriminalaca uz direktan TV prenos. Isto važi i za rezanje ruku i nogu lopovima.
-
The 51st State
#32 Re: Opet zboden maloljetnik
Ima smisla ovo sto govori krstjan ili kako vec, barem kada je o ovom forumu rijec.
- portfast
#33 Re: Opet zboden maloljetnik
Her Flick wrote:necu da ucestujem u raspravi samo zbog
klix
Warum ?
-
mIRCerka
#34 Re: Opet zboden maloljetnik
Interesantno. Za nacionalizam nas optuzuju likovi koji ce ocigledno nekog ranjenog prvo legitimisati i nacionalno grupisati pa tek onda pomoci ili uskratiti pomoc...
Aferim obojici...
fuj...
Aferim obojici...
fuj...
- alica.k
#35 Re: Opet zboden maloljetnik
meni nema smisla. izgleda da ljudi toliko zele da vide nacionalizam da ga traze i kad ga nema (nalazite li se tu?). svejedno mi je jel muamer, john, zvjezdan, hans il kako god. da budu protesti izasla bih, kao i na one prosle.The 51st State wrote:Ima smisla ovo sto govori krstjan ili kako vec, barem kada je o ovom forumu rijec.
to sto ljudi nemaju ni volje ni snage da rade sizifov posao veze nema sa nacionalizmom.
to sto vi vidite nacionalizam i gdje ga nema, pogotovo na temi osjetljivoj kao sto je ova.........to sam nadji sam sebi objasnjenje za to. i ti i kristijan.
- KPNCTNJAH
#36 Re: Opet zboden maloljetnik
Pa bas zbog toga sam i postavio pitanje ... moj mladji brat ide u istu skolu u koju je isao pokojni Denis i odmah poslije toga pomislis, sta da se takvo nesto ponovi nedaj Boze... nego mi nije jasno, glupo mi i pisati ovo, ali kako ljudi odluce za koga treba proteste praviti, a koga treba ignorisati kao da se nista nije desilo... zasto je zivot jednog djecaka vrijedniji od zivota drugog? Mene je jucer naljutilo to sto nema nikakve reakcije na forumu, a nekad se zna po 10 stranica pisati o nekim kad uporedim sa ovom nevaznim temama... a vi i dalje citirajte moje komentare i naravno dodajte neku uvredu jer ja sam ovdje problem, ne bi ni napisali nista drugacije ...suncica24 wrote:Jucer Denis, danas Muamer, sutra tvoj i moj brat, sin, prijatelj...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Opet zboden maloljetnik
i pticama je jasno na grani
da sistem neće nikoga zaštititi ali da će mnoge uništiti
stoga ona stara biblijska je zakon
oko za oko zub za zub
ili ona iz alana forda
svak za sebe a bog za sve
sami smo ljudi jel vam jasno
da sistem neće nikoga zaštititi ali da će mnoge uništiti
stoga ona stara biblijska je zakon
oko za oko zub za zub
ili ona iz alana forda
svak za sebe a bog za sve
sami smo ljudi jel vam jasno
- weed
#38 Re: Opet zboden maloljetnik
@KPNCTNJAH,
Da je dao Bog i da je Denis prezivio napad, mislis da bi bilo protesta???
Ovdje tek kad neko zivotom plati, ljudi se sjete da bi to mogao biti i neko od njihovih bliznjih, pa onda satro negoduju, protestvuju i izaivaju nerede...
Nacin na koji si ti napisao prvi post na ovu temu, nije bio ok i zato je krenula salva optuzbi na tvoj racun, jer ispada da ti to gledas vise sa nacionalne strane, nego li sa ljudske!
Da je dao Bog i da je Denis prezivio napad, mislis da bi bilo protesta???
Ovdje tek kad neko zivotom plati, ljudi se sjete da bi to mogao biti i neko od njihovih bliznjih, pa onda satro negoduju, protestvuju i izaivaju nerede...
Nacin na koji si ti napisao prvi post na ovu temu, nije bio ok i zato je krenula salva optuzbi na tvoj racun, jer ispada da ti to gledas vise sa nacionalne strane, nego li sa ljudske!
-
mIRCerka
#39 Re: Opet zboden maloljetnik
Tvoj komentar je bio vise nego jasan, a to je da su protesti organizovani jer je u pitanju bio Denis, a da se za Muamera nece nista organizovati.KPNCTNJAH wrote:Pa bas zbog toga sam i postavio pitanje ... moj mladji brat ide u istu skolu u koju je isao pokojni Denis i odmah poslije toga pomislis, sta da se takvo nesto ponovi nedaj Boze... nego mi nije jasno, glupo mi i pisati ovo, ali kako ljudi odluce za koga treba proteste praviti, a koga treba ignorisati kao da se nista nije desilo... zasto je zivot jednog djecaka vrijedniji od zivota drugog? Mene je jucer naljutilo to sto nema nikakve reakcije na forumu, a nekad se zna po 10 stranica pisati o nekim kad uporedim sa ovom nevaznim temama... a vi i dalje citirajte moje komentare i naravno dodajte neku uvredu jer ja sam ovdje problem, ne bi ni napisali nista drugacije ...suncica24 wrote:Jucer Denis, danas Muamer, sutra tvoj i moj brat, sin, prijatelj...
Bilo je belaja nakon Denisovog ubistva, belaji sa maloljetnicima, ali smo protestima za Denisa dokazali da nismo coravi i da pratimo sta se radi, pa sada fakat rade svoj posao koliko god mogu bolje.
A to sto ti vidis ime i nacionalnost iza imena, to je TVOJ PROBLEM.
Dokle god se ne pomiris sa cinjenicom da sviju nas grije isto sunce i da svi udisemo isti zrak, necemo se pomaci s mrtve tacke.
- kockica_kockica
#40 Re: Opet zboden maloljetnik
kazne.. sankcije...zatvori... za ucinjena krivicna djela su prvi korak ka boljem ... bez tih stvari zlocini ce samo rasti iz dana u dan...
- portfast
#41 Re: Opet zboden maloljetnik
Pa zar zbilja ne vidite da je problem u pravosudnom sistemu ??
Možete promijeniti vlast , ali ako će pravosudni sustav ostati isti šta smo dobili ?
Možete promijeniti vlast , ali ako će pravosudni sustav ostati isti šta smo dobili ?
- KPNCTNJAH
#42 Re: Opet zboden maloljetnik
Otkad sam "aktivan" na forumu mogu primijetiti da se ti javljas na skoro svaku temu i pises svoje misljenje kao da je ono jedino pravo za sve nas i kao ti ces nas nauciti neke stvari, drugim rijecima svakom si loncu poklopac... uzmimo ovu temu za primjer, vec imas 3-4 komentara i nijedan nema veze sa temom, odnosno nijedan nema veze sa djecakom kojeg su napali... nisam vidio da si osudila taj napad u nekom postu ili pozelila decku brzo ozdravljenje ako nista, a mene kritikujes... ja vise necu odgovarati na ovu temu, tako da ni ti vise nemas razloga da pises nesto na istu ...mIRCerka wrote: Tvoj komentar je bio vise nego jasan, a to je da su protesti organizovani jer je u pitanju bio Denis, a da se za Muamera nece nista organizovati.
Bilo je belaja nakon Denisovog ubistva, belaji sa maloljetnicima, ali smo protestima za Denisa dokazali da nismo coravi i da pratimo sta se radi, pa sada fakat rade svoj posao koliko god mogu bolje.
Dokle god se ne pomiris sa cinjenicom da sviju nas grije isto sunce i da svi udisemo isti zrak, necemo se pomaci s mrtve tacke.
-
mIRCerka
#43 Re: Opet zboden maloljetnik
Naravno da ima razloga, jer sam bila na svim mogucim protestima i za denisa i sve ostale nepravde koje se desavaju i mene si u svom prvom uvodnom postu nazvao nacionalistom, stoga IMA PRAVO BOGOM DANO da komentarisem.KPNCTNJAH wrote:Otkad sam "aktivan" na forumu mogu primijetiti da se ti javljas na skoro svaku temu i pises svoje misljenje kao da je ono jedino pravo za sve nas i kao ti ces nas nauciti neke stvari, drugim rijecima svakom si loncu poklopac... uzmimo ovu temu za primjer, vec imas 3-4 komentara i nijedan nema veze sa temom, odnosno nijedan nema veze sa djecakom kojeg su napali... nisam vidio da si osudila taj napad u nekom postu ili pozelila decku brzo ozdravljenje ako nista, a mene kritikujes... ja vise necu odgovarati na ovu temu, tako da ni ti vise nemas razloga da pises nesto na istu ...mIRCerka wrote: Tvoj komentar je bio vise nego jasan, a to je da su protesti organizovani jer je u pitanju bio Denis, a da se za Muamera nece nista organizovati.
To sto si skontao da si se zeznuo momacki ti ne daje za pravo da sad ides off topic MIRCI SVAKOM LONCU POKLOPAC.. JEsam, i sta cemo sad? Vidim od juce kukas kako nacionalisti sa foruma nece da organizuju proteste, pa sto ti ne organizujes??? Ili ti je ipak najlakse doci na forum, popljuvat raju i to je to...I jos komentarisati da li moji postovi imaju veze s temo...pa sto prvo svoje postove jadan ne bio ne procitas pa vidi imaju li veze s temom...
-
mIRCerka
#44 Re: Opet zboden maloljetnik
Kazne SMIJESNEkockica_kockica wrote:kazne.. sankcije...zatvori... za ucinjena krivicna djela su prvi korak ka boljem ... bez tih stvari zlocini ce samo rasti iz dana u dan...
Sankcije PRESMIJESNE
Zatvora NEMAMO...
- uvjek dobar gost
#45 Re: Opet zboden maloljetnik
Pored pravosudnog sistema za kojeg rade u glavnom stranački ljudi, postoji još čitav niz odgovornih u likovima ljudi koji rade po školama u likovima ljudi koji kreiraju obrazovne sisteme.. ne zaboravimo one koji opstruiraju rad policije na terenu, kao što nikako ne smijemo zaboraviti rad vjerskih zajednica odnosno njihovo ignorisanje problema nasilja prilikom proslava vjerskih praznika, kao i nasilja uopšte... kad ste čuli da se nakon neke frke prilikom obilježavanja bilo kojeg praznika iko obratio i pozvao vijernike da se uzdrže od nasilja, pucanja i šenluka preko leđa drugog... pravosudni sistem, sada da se vratim... ima li iko iluziju da je taj sistem radi bez uticaja političkih elita i da je kao takav nezavistan, autonoman i profesionalan....???portfast wrote:Pa zar zbilja ne vidite da je problem u pravosudnom sistemu ??
Misli li iko da je recimo zatvaranje domova pionira povezano sa porastom delikvencije, ili da cijena termina za fudbal od 83.km za nešto jače od sat vremena nema veze sa delikvencijom... ili cijena ski pasa... ????
Prevencija je ključ, represija neće donijeti nikakve rezultate... zapamtimo to svi !!!
Portfast ti ne odgovori na pitanja gdje i šta si ti učinio da se nasilje bar malo smiri...!? Postavljam ti pitanja koja si ti postavio već nekom....
- kockica_kockica
#46 Re: Opet zboden maloljetnik
mIRCerka wrote:Kazne SMIJESNEkockica_kockica wrote:kazne.. sankcije...zatvori... za ucinjena krivicna djela su prvi korak ka boljem ... bez tih stvari zlocini ce samo rasti iz dana u dan...
Sankcije PRESMIJESNE
Zatvora NEMAMO...
to je razlog zasto kazem da su nam te tri stvari neophodne
-
mIRCerka
#47 Re: Opet zboden maloljetnik
KAzne i za roditelje/staratelje i djecu...kockica_kockica wrote:mIRCerka wrote:Kazne SMIJESNEkockica_kockica wrote:kazne.. sankcije...zatvori... za ucinjena krivicna djela su prvi korak ka boljem ... bez tih stvari zlocini ce samo rasti iz dana u dan...
Sankcije PRESMIJESNE
Zatvora NEMAMO...
to je razlog zasto kazem da su nam te tri stvari neophodne
- homo_sapiens
#48 Re: Opet zboden maloljetnik
portfast wrote:Eh.
Lijepi šerijat.
Kakvu ti tegobu nosis u sebi
-
zonbirile
#49 Re: Opet zboden maloljetnik
u pogrešnom pravcu ide diskusija,jer iz ubistva Denisa,nismo ništa naučili,a trebali smo.Vlast neće nikada ništa učiniti,i treba priznati da smo jedna amorfna,sluđena masa.Pogledajte Atinu šta ljudi rade,naravno dječak je povod,ali zar mi nemamo više povoda od njih.Sjeća li se iko Francuske.Dok god ne dođemo na taj nivo od promjene nema ništa.Možda drukčije da kažem,sa jaja kada se pređe na m.koktele,možda se atmosfera podgrije.
- atko
#50 Re: Opet zboden maloljetnik
Dok djeca djecu ubadaju nozem nasi policijski sluzbenici nadju za shodno da se izivljavaju nad onima koji su zasluzili opomenu ili manju novcanu kaznu za zajebanciju i neozbiljno ponasanje.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081215007
Sta ce biti sutra ako pozuris da predjes preko pjesackog na crveno i pri tome te maloljetnik ubode nozem jos ce te policija mao izudarati i traziti da klecis a maloljetnik moze odsetati komotno
Slazem se ja da policija treba ostro reagovati i na zajebanciju, jer boje sprijeciti nego lijeciti ... ali profesionalno i shodno tezini djela a ne kako drot ustane tog jutra na lijevu nogu
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081215007
Sta ce biti sutra ako pozuris da predjes preko pjesackog na crveno i pri tome te maloljetnik ubode nozem jos ce te policija mao izudarati i traziti da klecis a maloljetnik moze odsetati komotno
Slazem se ja da policija treba ostro reagovati i na zajebanciju, jer boje sprijeciti nego lijeciti ... ali profesionalno i shodno tezini djela a ne kako drot ustane tog jutra na lijevu nogu