Pranje tepiha u Sarajevu
-
sajasarajevo
#26 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
Pranje tepiha ,ćilima i itisona u Sarajevu .
Dolazak na adresu , dovoz i odvoz besplatan , mogućnost pakovanja i prostiranja takođe besplatno.
Kvalitet zagarantovan a reklamacije uvažavamo.
Cijena , Naj- povoljnija u gradu[ , 2 Km / m2./b]
Dolazak na adresu , dovoz i odvoz besplatan , mogućnost pakovanja i prostiranja takođe besplatno.
- Altsa
#27 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
papak je onaj sto iznese cilim pred zgradu pa ga riba i zaljeva vodom a onaj kome dodu na vrata i odnesu cilim i isto tako ga cistog vrate nisu papci vec gospoda
...a kirbi je smijurija koja samo malo osvjezi prilikom pranja i nista drugo...bez ribanja nema ciscenja
jasno da se svi cilimi ne mogu prati cetkom (ovisno od materijal od kojeg su napravljeni) vec samo preostaje gladenje kirbijem
-
quarterback
#28 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
ja sam prosle godine zvao tog ciku sa kirbijem, prao sam tepih i ugao i jeste bilo mirisno i cistije nakon toga ali mrlje koje su bile nije uspio da ocisti...
ne znam bas koliko je kirbi efikasan
ne znam bas koliko je kirbi efikasan
- vozač
#29 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
meni su govorili da čim vidiš nekoga da pere ćilim, znaš da je papak, tako je oduvijek bilozonbirile wrote:dolaskom papaka,došla je i moda pranja čilima.Čilim se klofa i pere pjenom.
ćilim se klofa i trlja sirćetom, a vjerovatno je sad dostupno i neko modernije sredstvo, doduše sad su i ćilimi sve samo ne to što bi trebali biti
-
nova_korisnica
#30 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
hmmm...znam covjeka koji u usa ima porodicnu kompaniju koja se bavi kupovinom, prodajom, odrzavanjem i reparaturom orijentalnih tepiha...on je treca generacija..i onako iz znatizelje ga jednom upitam kako to oni peru tepihe kad im kupci donesu...kaze nakon klofanja tepih se pere vodom i sapunom (obicno kabasom), dobro ispira i ostavlja na susenje...svileni tepisi imaju drugi tretman...prilikom pranja se koristi cetka (ne bas ona plasticna kao sto kod nas to ljudi rade vec od duge dlake ne sjecam se koje zivotinje)...
ne znam je li te papke smatrate papcima sto ljudi razmotaju tepih ispred zgrade pa peru tepih (kao npr moj komsija) ili su vam ti ljudi papci sto uopste peru tepihe??
ne znam je li te papke smatrate papcima sto ljudi razmotaju tepih ispred zgrade pa peru tepih (kao npr moj komsija) ili su vam ti ljudi papci sto uopste peru tepihe??
-
*mima*
#31 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
vozač wrote:meni su govorili da čim vidiš nekoga da pere ćilim, znaš da je papak, tako je oduvijek bilozonbirile wrote:dolaskom papaka,došla je i moda pranja čilima.Čilim se klofa i pere pjenom.
ćilim se klofa i trlja sirćetom, a vjerovatno je sad dostupno i neko modernije sredstvo, doduše sad su i ćilimi sve samo ne to što bi trebali biti
reci da se salis
- kurty
#32 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
sajasarajevo wrote:Pranje tepiha ,ćilima i itisona u Sarajevu .
ovo i nije najpovoljnije, ali svaka cast na trudu i radu....
pranje tepiha je najgora opcija za tepih... poslije toga on vise nikad nece biti ono sto je bio...
-
sajasarajevo
#33 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
Pranje tepiha u Sarajevu , po cijeni 20KM po komadu je preskupa .
Detaljnije objasnjenje ;
Standardni tepisi koji se korisete za prostirku su 3x2 mera , a to je ukupno 6 m2 , sto u Sarajevu kosta 12 km .
Vecina gradana Sarajeva koristi tepihe velicine izmedu 4 i 6 m2 ,i cijena pranja se krece od 8 do 12 KM.
Takode pranje staza po cijeni od 10 KM po m2 je skupo , jer kvadratura staza se krece od 1,5 do 3,5 m2 i to kosta od 3 do 7 KM .
Mnogi ce naci izgovor bitan je kvalitet pranja , sa cime se u potpunosti slazem , medutim u gradu rade ljudi vrlo kvaltetno i po povoljnim cijenama.
Detaljnije objasnjenje ;
Standardni tepisi koji se korisete za prostirku su 3x2 mera , a to je ukupno 6 m2 , sto u Sarajevu kosta 12 km .
Vecina gradana Sarajeva koristi tepihe velicine izmedu 4 i 6 m2 ,i cijena pranja se krece od 8 do 12 KM.
Takode pranje staza po cijeni od 10 KM po m2 je skupo , jer kvadratura staza se krece od 1,5 do 3,5 m2 i to kosta od 3 do 7 KM .
Mnogi ce naci izgovor bitan je kvalitet pranja , sa cime se u potpunosti slazem , medutim u gradu rade ljudi vrlo kvaltetno i po povoljnim cijenama.
-
sajasarajevo
#34 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
Mašinsko pranje Tepiha na području grada Sarajeva.
Tepisi oprani o osušeni za jedan dan , bez obzira dali je loše ili dobro vrijeme.
Dolazak na adresu besplatan .
Cijena najpovoljnija u gradu.
... NOVO .........
Obzirom da smo obezbijedili uslove , obavještavamo Vas da po prvi put u gradu
postoji mogućnost , pranja i sušenja tepiha, ćilima i itisona ZIMI ili tokom proljleća , ljeta i jeseni kada je hladno i kišovito vrijeme i to u vrlo kratkom i brzom roku.
Tepisi oprani o osušeni za jedan dan , bez obzira dali je loše ili dobro vrijeme.
Dolazak na adresu besplatan .
Cijena najpovoljnija u gradu.
... NOVO .........
Obzirom da smo obezbijedili uslove , obavještavamo Vas da po prvi put u gradu
postoji mogućnost , pranja i sušenja tepiha, ćilima i itisona ZIMI ili tokom proljleća , ljeta i jeseni kada je hladno i kišovito vrijeme i to u vrlo kratkom i brzom roku.
- pirpa
#35 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
Haj ne rise !Betandwin wrote: ovak oda ti kazem , Sarajlije ne peru tepihe , čiste se na druge načine , to su ovi dođoši izmislili pranje tepiha u autopraonicama , sačuvaj bože
Čitav vratnik i čaršija od kad postoje nosili su ćilime na bentbašu da peru.
-
Tepih Servis
#36 Re: Pranje tepiha u Sarajevu
[youtube][/youtube]