Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Eborg

#26 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Eborg »

bijelo_dugme wrote:
IZVANZEMALJAC wrote:nije Petar Tomić jedini primjer sad sam se sjetio pobune onih vojnika u Francuzkoj za vrjeme 2. svjetskog rata dobrim djelom Bošnjaka a za Hrvate nisam sad siguran jesuli iz BIH ili HR. Uglavnom Hrvati se i tu okitili. Mislim da ima tema na forumu.
JEst jest, dobili su ulici "Les Croates" ili nesta a ono SS Handzar :x
Mjesto je Villefranche-de-Rouergue...

Image

Jeste,pobunili su se kao pripadnici SS-a...Ali je smijeshno da ih Hrvati prisvajaju iako je bio odredjeni broj bosanskih Hrvata u toj jedinici...I hrvatski politichari idu tamo da se diche a veze nemaju s tim,formacijski ta jedinica nije pripadala Ustashama vec SS-u...Ali nejse,samo je smijeshno koliko sve prisvajaju... :D
JohnnyS

#27 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by JohnnyS »

IceQueen wrote:Hrvatska bar oda pocast covjeku koji je to zasluzio pa gdje god bio rođen, BiH to nikad nije i nikad nece raditi (jer je taj neko Hrvat). Vladimir Prelog je nobelovac, Hrvat, rođen u Sarajevu (naturalizirani Svicarac) i niko drzavi BiH ne brani da se dici njime ali to nikad nije urađeno, niti će ikada biti. Prema tome ne napadajte Hrvatsku sto odaje pocasti ljudima nego BiH zato sto to ne radi.

Čudi me da od 25 odgovora nitko ne odgovori na ovaj. :roll:
Tko zna što bi bilo da je Vladimir Prelog bio Vedad Hadžiprelogović...

IceQueen :thumbup:
in33sa

#28 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by in33sa »

Vodje pobune u Villefranche de Rurgeu su bili Bozo Jelinek, Eduard Matutinovic, Ferid Dzanic i Nikola Vukelic.

Imenom Avenue des Croates nazvana je avenija u gradu, u cast doticnih pobunjenika, i to odlukom gradskih vlasti.

Tek da prestanete lupati napamet.
IceQueen

#29 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by IceQueen »

JohnnyS wrote:
IceQueen wrote:Hrvatska bar oda pocast covjeku koji je to zasluzio pa gdje god bio rođen, BiH to nikad nije i nikad nece raditi (jer je taj neko Hrvat). Vladimir Prelog je nobelovac, Hrvat, rođen u Sarajevu (naturalizirani Svicarac) i niko drzavi BiH ne brani da se dici njime ali to nikad nije urađeno, niti će ikada biti. Prema tome ne napadajte Hrvatsku sto odaje pocasti ljudima nego BiH zato sto to ne radi.

Čudi me da od 25 odgovora nitko ne odgovori na ovaj. :roll:
Tko zna što bi bilo da je Vladimir Prelog bio Vedad Hadžiprelogović...

IceQueen :thumbup:
I mene to isto interesira! Thanks for support! :)
Air Ramiz

#30 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

Ovo se zove majstorluk samozavaravanja, iliti samougrozenosti, pa zar vas vise nije sramota, al fakat, trubite istu pateticnu samodestruktivnu pricu godinama, a o vlastitoj destrukciji prema drugima ni mukajet. A sto se tice Hrvatske, pa uvijek su bili lopovi, krali su tudje, i kukali o svom, i predstavljali se europljanima. Nema bolje knjige od Rute Tanenbaum koja to prelijepo opisuje...napisao ju je Miljenko Jergovic koji je do nedavno bio hrvatski pisac, sve dok nisu skontali da ih covjek ono momacki secira, pa je onda postao Jerga Cerga, Jerga Bosanac, Jerga Balija itd.
Air Ramiz

#31 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

in33sa wrote:Vodje pobune u Villefranche de Rurgeu su bili Bozo Jelinek, Eduard Matutinovic, Ferid Dzanic i Nikola Vukelic.

Imenom Avenue des Croates nazvana je avenija u gradu, u cast doticnih pobunjenika, i to odlukom gradskih vlasti.

Tek da prestanete lupati napamet.
Ne, nego je nazvana po jedinici 1st Croatian Division aka 13th Waffen Mountain Division of the SS Handschar, a nazvana je hrvatskom jedinicom jer je bila formirana na teritoriji tadasnje NDH.
JThomas

#32 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by JThomas »

nije cura to htjela reći.

samo pogledaj kolike su ulice u sarajevu koje nose imena naših nobelovaca i sve će ti se samo reći...a hrvati idu u drugu krajnost.
shuriken

#33 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by shuriken »

gdje ima ulicu Ivo Andric?
nema ni u Travniku

trebao je pisat u svojim knjigama kako je u Bosni sve super i divno
ovako se zamjerio
pa smo ga stavili na ignore
IceQueen

#34 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by IceQueen »

Air Ramiz wrote:
Ovo se zove majstorluk samozavaravanja, iliti samougrozenosti, pa zar vas vise nije sramota, al fakat, trubite istu pateticnu samodestruktivnu pricu godinama, a o vlastitoj destrukciji prema drugima ni mukajet. A sto se tice Hrvatske, pa uvijek su bili lopovi, krali su tudje, i kukali o svom, i predstavljali se europljanima. Nema bolje knjige od Rute Tanenbaum koja to prelijepo opisuje...napisao ju je Miljenko Jergovic koji je do nedavno bio hrvatski pisac, sve dok nisu skontali da ih covjek ono momacki secira, pa je onda postao Jerga Cerga, Jerga Bosanac, Jerga Balija itd.
Ti se ne predstavljas Europljaninom, stovise svakom rijecju pokazujes i dokazujes svoj primitivizam. Samozavaravenje iliti samougrizenost, pa bas si to fino srocio i onda pobio u narednim recenicama. Ja zbog primitivaca poput tebe svakim danom sve vise zelim otici iz BiH. Tamo gdje odem bar se nece naci neki seljak (pod seljak ne podrazumijevam u ovom slucaju ljude sa sela) da ponidastava sve sto ja cijenim, mislim i kazem! Misli i dalje da si sveznadar, samo se meni ne obracaj jer ja jednostvano ne zelim primitivizam u svojoj blizini, a ti si njegovo oličenje!
Air Ramiz

#35 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

shuriken wrote:gdje ima ulicu Ivo Andric?
Na Alipasinom polju :zzzz: toliko o tvojoj paranoji...
Air Ramiz

#36 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

IceQueen wrote:
Air Ramiz wrote:
Ti se ne predstavljas Europljaninom, stovise svakom rijecju pokazujes i dokazujes svoj primitivizam. Samozavaravenje iliti samougrizenost, pa bas si to fino srocio i onda pobio u narednim recenicama. Ja zbog primitivaca poput tebe svakim danom sve vise zelim otici iz BiH. Tamo gdje odem bar se nece naci neki seljak (pod seljak ne podrazumijevam u ovom slucaju ljude sa sela) da ponidastava sve sto ja cijenim, mislim i kazem! Misli i dalje da si sveznadar, samo se meni ne obracaj jer ja jednostvano ne zelim primitivizam u svojoj blizini, a ti si njegovo oličenje!
Istina boli :zzzz:
JohnnyS

#37 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by JohnnyS »

A istina je Ramize, da će se zbog ignorantskog odnosa politike u koju se ti kuneš, za 20 godina cijeli svijet mislit da je Peter Tomić Amerikanac hrvatskog, a ne bosanskog podrijetla. A istina koja još više boli je što takve poput tebe za to boli nešto drugo...
shuriken

#38 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by shuriken »

Air Ramiz wrote:
shuriken wrote:gdje ima ulicu Ivo Andric?
Na Alipasinom polju :zzzz: toliko o tvojoj paranoji...
aha, ne zalazim na Alipasino, toliko me je strah
znam da nisam nikad cuo za tu ulicu
sigurno ima puno firmi, ducana, institucija, kafica...

u njegovom rodnom gradu nema ulica
godisnjice organiziraju gradjani sami
u Tuzli su mu htjeli ukinut ulicu

vidim da svi pucaju od ponosa
Last edited by shuriken on 07/12/2008 21:58, edited 1 time in total.
Air Ramiz

#39 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

JohnnyS wrote:A istina je Ramize, da će se zbog ignorantskog odnosa politike u koju se ti kuneš, za 20 godina cijeli svijet mislit da je Peter Tomić Amerikanac hrvatskog, a ne bosanskog podrijetla. A istina koja još više boli je što takve poput tebe za to boli nešto drugo...
U koju se to politiku ja kunem? Cakstavise, ako mislis na bh. politicare, svakog od njih osudjujem...jedino sto ja mogu uradit, jeste da barem verbalno branim ono sto je nase od lesinara koji nam razvaljuju drzavu sa istoka i zapada, u zadnjih ihihi godina.
Air Ramiz

#40 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

shuriken wrote: aha, ne zalazim na Alipasino, toliko me je strah
Pa vidim ja da ti nemas pojma, al zato volis odmah na prvu "prosvjedovat na nepravdu" :-)
IceQueen

#41 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by IceQueen »

Air Ramiz wrote:
JohnnyS wrote:A istina je Ramize, da će se zbog ignorantskog odnosa politike u koju se ti kuneš, za 20 godina cijeli svijet mislit da je Peter Tomić Amerikanac hrvatskog, a ne bosanskog podrijetla. A istina koja još više boli je što takve poput tebe za to boli nešto drugo...
U koju se to politiku ja kunem? Cakstavise, ako mislis na bh. politicare, svakog od njih osudjujem...jedino sto ja mogu uradit, jeste da barem verbalno branim ono sto je nase od lesinara koji nam razvaljuju drzavu sa istoka i zapada, u zadnjih ihihi godina.
Politiku da je za sve probleme kriv neki leshinar s istoka i zapada! Mozda si i u pravu. I Amerika je zapad, a i Istok je malo dalje od Srbije!
Air Ramiz

#42 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Air Ramiz »

IceQueen wrote:
Air Ramiz wrote:
Politiku da je za sve probleme kriv neki leshinar s istoka i zapada! Mozda si i u pravu. I Amerika je zapad, a i Istok je malo dalje od Srbije!
Nisu naravno krivi samo lesinari iz HR i SR, medjutim oni su krivi najvise za drzavu koju danas imamo, jer da nas nisu napali, ne bi postojala RS, niti bi postojalo 10 kantona, niti bi Vijece ministara imalo ovlasti ko savjet mjesne zajednice.
shuriken

#43 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by shuriken »

Air Ramiz wrote:
Pa vidim ja da ti nemas pojma, al zato volis odmah na prvu "prosvjedovat na nepravdu" :-)
kakvu nepravdu?
ja se samo slazem sa nekim sto su postirali
da ako su bosanci iskreno ponosni na nekoga iz povijesti da im niko ne brani da im iskazu postovanje
bistama iz parka Svjetlosti je dosta trebalo da se vrate
nobelovcu Vladimiru Prelogu dignuta bista u Pragu di je zivio par godina
u Sarajevu biste nema

sta se nalazi u ulici Ive Andrića, ako poznas Alipasino? Ja ne poznam taj kvart
Last edited by shuriken on 07/12/2008 22:54, edited 1 time in total.
shuriken

#44 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by shuriken »

i nije kolumbo nego marko polo
tvrde da je iz Korcule
cak su mu nasli i rodu kucu u koju naplacuju upad
bez IKAKVOG dokaza

sad su se ovi iz Blata dosjetili jadu
bilo je na HRTu da je marko polo
gdje god je isao po svijetu
nosio maslinovo ulje iz Blata
bos

#45 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by bos »

Hajde vala Ramize i ti pretjerujes, nije ti dovoljno sto nam je sutra praznik pa si odlucio jos provocirati. Pa, ako malo bolje zaviris u povijest i taj bajram je hrvatski, srpskog porijekla...edukacija Ramize, educiranje... :D
slavkoimamodilera

#46 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by slavkoimamodilera »

Ive Andrica je toliko vazna ulica da u njoj mozes na prste nabrojat kucne brojeve... jer je to zapravo transferzala koja vodi izmedju dvije A faze u donjem dijelu i C i B faze u gornjem dijelu prema okretaljci na Mojmilu...

Vladimira Preloga prkno od ulice u Hrasnom... jedna zgrada i tri stracare iza ledja Bosmala...

Al' zato Azize Sacirfuckinbegovic k'o Broadway, preko 100 kucnih brojeva, preko dvije ulice se proteze...
shuriken

#47 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by shuriken »

a ko je ona?
bivsa direktorica vrtica?
JThomas

#48 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by JThomas »

slavkoimamodilera wrote:Ive Andrica je toliko vazna ulica da u njoj mozes na prste nabrojat kucne brojeve... jer je to zapravo transferzala koja vodi izmedju dvije A faze u donjem dijelu i C i B faze u gornjem dijelu prema okretaljci na Mojmilu...

Vladimira Preloga prkno od ulice u Hrasnom... jedna zgrada i tri stracare iza ledja Bosmala...

Al' zato Azize Sacirfuckinbegovic k'o Broadway, preko 100 kucnih brojeva, preko dvije ulice se proteze...
e u tome je poenta.

šta ćeš, imena im ne valjaju...ipak su oni samo nobelovci, ne mogu se njihove zasluge porediti s azizinim.

i to što neko kaže - sutra će cijeli svijet vjerovati u njihovo isključivo srpstvo ili hrvatstvo - zato što mi prešutno peremo ruke od njih. nama kao da uopšte ne smeta svojatanje istih, ne valjaju nam, nisu podobni...
Bernardinac

#49 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by Bernardinac »

Pa trebalo bi pitat Srećka Hercega ko mu je bio pradjed. Valjda on zna? Bas me zanima sta bi rekao!!!
kockica_kockica

#50 Re: Petar Tomich - jos jedan hrvatski falsifikat

Post by kockica_kockica »

shuriken wrote:
Air Ramiz wrote:
kakvu nepravdu?
ja se samo slazem sa nekim sto su postirali
da ako su bosanci iskreno ponosni na nekoga iz povijesti da im niko ne brani da im iskazu postovanje
bistama iz parka Svjetlosti je dosta trebalo da se vrate
nobelovcu Vladimiru Prelogu dignuta bista u Pragu di je zivio par godina
u Sarajevu biste nema

sta se nalazi u ulici Ive Andrića, ako poznas Alipasino? Ja ne poznam taj kvart

taxi stand se nalazi izmedju parnih i nepranih brojeva zgrada u ulici Ive Andrica... ima i fast food sa hranom sumnjivog porijekla :twisted:
Post Reply