Odron odrona

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

alen_zenica

#26 Re: Odron odrona

Post by alen_zenica »

Skyfox wrote:
alen_zenica wrote:Pa Sarajevo i jest urbana provincija
bez obzira na sve one koji hoce da ga svrstaju u neku metropolu usred brdovitog Balkana.
nigdje veze, Sarajevo nije nikad bilo metropola ali je odisalo kulturom, urbanim zivotom, bilo puno mladih pozitivne energije... Ne mozes grad ocjenjivati samo po sadasnjem stanju.
Pa po kom stanju da ga ocjenjujem???
Ono sto je proslo to vise ne postoji a ono sta ce doci to je samo pretpostavka...
Nedoumica

#27 Re: Odron odrona

Post by Nedoumica »

Zna li iko postoji li način žalbe na usluge u BH pošti?
Tačnije, na radnice?
Pokušala sam da nadjem neki link ili adresu, ali... Valjda oni misle da nema potrebe za "knjigom žalbi" :twisted:

Elem,
radnica na šalteru u pošti na Dolac Malti, šalter br. 15., 16.04.2009. godine u 19.45. ne da nije bila ljubazna, nego čak uvredljiva - svojim tonom i stavom.
I ne da mi nije odgovorila na pozdrav, nego mi reče (na moj upit za kovertu) ovim riječima "oš (nije hoćeš) to i hemijsku slat"!?!
Ja se još usudim da upitam za mogućnost dobijanja poštanskog broja jednog balkanskog grada, a ona mi bijesno kaže da oni to nemaju, samo kodove gradova u BiH?!????
Nije mi se dalo svadjati zaista, ali ne bih željela da ovakvi ljudi prolaze bez posljedica. U opštini bar ima anketni listić....
opet ja

#28 Re: Odron odrona

Post by opet ja »

ja bih ovdje poslala jedan mail

KABINET GENERALNOG DIREKTORA

Mensud Bašić
GENERALNI DIREKTOR
Tel: 033 25 26 13
e-mail: [email protected]
Nedoumica

#29 Re: Odron odrona

Post by Nedoumica »

hvala, dobila sam isto jedan mail za kadrovsku sluzbu, unadi da ce postojati i [email protected] :razz:
mail svakako ide, pa makar u junk ;)
Skyfox

#30 Re: Odron odrona

Post by Skyfox »

Kome se pozalit na rad uposlenika CIPS-a N. Sarajevo?

Ko ne vjeruje neka ode da se uvjeri svojim ocima.
Istekla mi vozacka i odem u ponedeljak da pitam treba li mi jos neki dokumet osim ljekarskog. 08.20h nema nikaoga za salterom, cekam ja nekih 5-6min. gospodin koji sjedi do nje je zove preko cijele sale, tek vidim da sjedi odakle me moze vidjeti i da uopste nije reagovala. Dere se negdje od tamo ne radi joj sistem! Ja govorim samo mi treba informacija, nista ona ignore, nakon jos 5min dolazi sa cigaromu ruci... "Ja???" pitam je reko koliko se placa reizdavanje, kaze ona frapirano 40 bogam' nista nema djabe danas :shock:
Na svako pitanje dobio sam slican poluodgovor...
Fakat neznam dal' da se posvadam s njom ili da ne odreagujem. Bahati se i tersa ko da joj je stela Tito.

Ako neko ima mail, na koji se moze poslati zalba, a cak mi dode da odem i licno, samo neznam kome.
Utokkha

#31 Re: Odron odrona

Post by Utokkha »

I mene zanima kako da uputim žalbu na CIPS N. Sarajevo?

Već dva mjeseca čekam vozačku dozvolu, zato što nije stigao dosije od MUP-a. Jednom prilikom sam ih zvao da vidim je li gotova, i rekoše jeste. Dođem i kažu gotova vozačka, ali nije i dosije (pa ko da mene to zanima - hoću vozačku).
Enivej, da nam je administracija spora zna se, i na prethodno napisano se ne bih žalio, ali njihova bahatost nema granica...

Pun mi je klinac narodnjaka u sredstvima prijevoza GRAS-a. Jutros sam izgrmio na jednog...
pustopoljina

#32 Re: Odron odrona

Post by pustopoljina »

krajisnik :P
Skyfox

#33 Re: Odron odrona

Post by Skyfox »

Svjestan sam da ne postoji idealni radnik koji 8.5h sati na poslu provodi radeci efektivno... ali ovo je postalo propast...

Radnici koji rade u drzavnoj sluzbi

Image

Image

Privatni razgovor dok posao ceka

Image

Image

iako sam bio 5. u redu cekao sam skoro 45min, red se napravio do ispred vrata, da bi se pojavio drugi radnik koji se cijelo vrijeme vrtio tu i otvorio jos 1 salter. Nastaje opsti haos ko je dosao prije koga... Kako saltaju ljude sa saltera na salter i stalno cekaju u novom redu, ili kad im "padne sistem" pa se ispale negdje iza...
Dvoumio sam da li da stavim slike ali zbog njihovog bahatog ponasanja koje sam vidio za tih 45minuta ipak hocu.
Desert Wind

#34 Re: Odron odrona

Post by Desert Wind »

Bilo bi divno vidjeti nekog sa dovoljno jaja da zakuca pistoljem od salter pa bi vidio kako rade ekspresno.
Necu se cudit ako frajer sprasi sarzer u jednu od ovih nusprilika koje dobise pos'o po partijskoj liniji.
Sizzla

#35 Re: Odron odrona

Post by Sizzla »

BISCANIN2 wrote: Otrcim trkom tamo proradila piva kad ono wc iz filma emira kusturice,straha, strah me bilo uci ,proucio sam bismilu da na nesto ne daj boze ugazim.
care :D
BSn

#36 Re: Odron odrona

Post by BSn »

BISCANIN2 wrote:Evo sad sa autobusne , ispalo tako morao se vratiti iz sarajeva sa autobusom burazer me dovezao na autobusnu.Kupim na salteru kartu i kraj onog brke prodjem na peron i pitam ga gdje je wc pripisalo mi se a on kao nekadasnji drotovi drsko >eno ti tamo na kraju.
Otrcim trkom tamo proradila piva kad ono wc iz filma emira kusturice,straha, strah me bilo uci ,proucio sam bismilu da na nesto ne daj boze ugazim.
Imao sam osjecaj od zadaha da svi Sa pjanci upravo u ovaj klozet ispraznili mjehur i nastavili svojim putem.Pipe sipaju a na pipama komadi od slaufa dugi 30 cm,nisam smio ni ruke pokvasiti.
Izadjem kad ono neki chile hoce marku ,i pokazami natpis upoteba wc jedna marka.
Reko chile evo je ali daj mi reci bogati sta naplacujes,reko dvoumio sam se da pisam u gace od straha ulazka u onakav smrad .
Odem do kioska da kupim si zvake , kikiriki i colu.
Kad tamo zena mi samo izbaci kroz onaj otvor i sa tonom koji kipi od neljubaznosti javasluka i bahatosti rece 3i 40 feninga.
STRASNO DA NE MOZE BITI STRASNIJE .

dva dinara druze...
Jara

#37 Re: Odron odrona

Post by Jara »

Fakat što onako dugo traje prodaja samo jedne jedine karte? Šta je ono, šta rade onako dugo? :roll: :-)
zambaklija

#38 Re: Odron odrona

Post by zambaklija »

BSn wrote:
BISCANIN2 wrote:Evo sad sa autobusne , ispalo tako morao se vratiti iz sarajeva sa autobusom burazer me dovezao na autobusnu.Kupim na salteru kartu i kraj onog brke prodjem na peron i pitam ga gdje je wc pripisalo mi se a on kao nekadasnji drotovi drsko >eno ti tamo na kraju.
Otrcim trkom tamo proradila piva kad ono wc iz filma emira kusturice,straha, strah me bilo uci ,proucio sam bismilu da na nesto ne daj boze ugazim.
Imao sam osjecaj od zadaha da svi Sa pjanci upravo u ovaj klozet ispraznili mjehur i nastavili svojim putem.Pipe sipaju a na pipama komadi od slaufa dugi 30 cm,nisam smio ni ruke pokvasiti.
Izadjem kad ono neki chile hoce marku ,i pokazami natpis upoteba wc jedna marka.
Reko chile evo je ali daj mi reci bogati sta naplacujes,reko dvoumio sam se da pisam u gace od straha ulazka u onakav smrad .
Kad tamo zena mi samo izbaci kroz onaj otvor i sa tonom koji kipi od neljubaznosti javasluka i bahatosti rece 3i 40 feninga.

dva dinara druze...
čuj bismilu u wc-u :shock:
vozač

#39 Re: Odron odrona

Post by vozač »

zambaklija wrote:
BSn wrote:

dva dinara druze...
čuj bismilu u wc-u :shock:
ništa neobično, imam ja u firmi likova što se selamaju po halama :-)
EMH_V1.0

#40 Re: Odron odrona

Post by EMH_V1.0 »

Topla voda wrote:cuj proradio mjehur od pive i on bismilu proucio da ne ugazi u sta :lol:
Evo čudim se i ibretim.
Skyfox wrote:Kome se pozalit na rad uposlenika CIPS-a N. Sarajevo?

Ko ne vjeruje neka ode da se uvjeri svojim ocima.
Istekla mi vozacka i odem u ponedeljak da pitam treba li mi jos neki dokumet osim ljekarskog. 08.20h nema nikaoga za salterom, cekam ja nekih 5-6min. gospodin koji sjedi do nje je zove preko cijele sale, tek vidim da sjedi odakle me moze vidjeti i da uopste nije reagovala. Dere se negdje od tamo ne radi joj sistem! Ja govorim samo mi treba informacija, nista ona ignore, nakon jos 5min dolazi sa cigaromu ruci... "Ja???" pitam je reko koliko se placa reizdavanje, kaze ona frapirano 40 bogam' nista nema djabe danas :shock:
Na svako pitanje dobio sam slican poluodgovor...
Fakat neznam dal' da se posvadam s njom ili da ne odreagujem. Bahati se i tersa ko da joj je stela Tito.

Ako neko ima mail, na koji se moze poslati zalba, a cak mi dode da odem i licno, samo neznam kome.
Kad god odem da nešto "završim" u CIPS-u, njima sistem ne radi kako treba. Ne znam da li fakat ne valja ta njihova mreža ili se samo izvlače na to.
teAMICA

#41 Re: Odron odrona

Post by teAMICA »

Mene malo tuga uhvati kad vidim koliko su ljudi ogorčeni na bezobrazluke i seljakluke koji nas okružuju i koliko se žale... Problem je što se ne žale na pravim mjestima, već 'nako među rajom. A manji od makovog zrna na licu mjesta. Čast izuzecima, ali većina ih se tako ponaša.
Nedavno moja prijateljica ode u bolnicu sva skrhana po mamine nalaze (rekli joj da dođe u 15 i ona došla). Mati joj ima karcinom, nema joj spasa, katastrofa živa. I pokuca ona na vrata, unutra sjedi par dr.mr. i med. sestara, piju kaficu. Draknu na nju da izađe, ona kaže da su rekli da dođe po te nalaze, istjeraju je van da sačeka dok oni ne završe.
Pitam ja nju - iiii šta ti na to? Naravno, ništa - sjedila i čekala.
Ja to ne mogu da shvatim, upravo zbog toga se svi i ponašaju bahato, jer smo mi miševi koji odmah bježe u svoje rupe - đe ćeš se, gluho bilo, zamjeriti nekom.... znaš li ti ko je on?... itd., itd.
Zašto smo se prestali boriti, zašto se predajemo tako lako????

@Skyfox - svaka čast na slikama pušača i tete... još da si ih za imena pitao, pa da mailiramo šefu i šefovom šefu i pokojem mediju...Stoka bezobrazna.
Skyfox

#42 Re: Odron odrona

Post by Skyfox »

teAMICA wrote:
@Skyfox - svaka čast na slikama pušača i tete... još da si ih za imena pitao, pa da mailiramo šefu i šefovom šefu i pokojem mediju...Stoka bezobrazna.
Nastojim odreagovati svaki put srazmjerno situaciji, tek toliko da meni bude lakse jer znam da fajde od toga nema, zasticeni su ko meDZedi i nedodirljivi obicnim smrtnicima. Slike su samo dokaz koliko su opusteni u svom bahatom ponasanju.

Danas je zbog tehnologije svakoga moguce uhvatiti na djelu konkretno za ovu temu u neradu, ja se cesto i ne sjetim te mogucnosti ili kad bude vec kasno. Slika je ipak nesto sto ne bi mogli zanemariti olako ti sefovi sefovi ;-)
teAMICA

#43 Re: Odron odrona

Post by teAMICA »

Skyfox wrote:
teAMICA wrote:
Nastojim odreagovati svaki put srazmjerno situaciji, tek toliko da meni bude lakse jer znam da fajde od toga nema, zasticeni su ko meDZedi i nedodirljivi obicnim smrtnicima. Slike su samo dokaz koliko su opusteni u svom bahatom ponasanju.

Danas je zbog tehnologije svakoga moguce uhvatiti na djelu konkretno za ovu temu u neradu, ja se cesto i ne sjetim te mogucnosti ili kad bude vec kasno. Slika je ipak nesto sto ne bi mogli zanemariti olako ti sefovi sefovi ;-)
Mislim da u većini slučajeva fajde ima... znam nekoliko svijetlih primjera.
I ako scenu napravim pred "mušterijama", drugi put će razmisliti o svom ponašanju, jer joj/mu je to ofirno.
zijancer

#44 Re: Odron odrona

Post by zijancer »

ne dozvolite da vas sve to iscrpljuje :mrgreen:
nego ća se to desilo 21.07.2010 u 9:22? :? :cry: :cry:
ljekar

#45 Re: Odron odrona

Post by ljekar »

evo ovako sta mi se desilo u grasu imam urednu kartu studentsku,kad mi revizor dolazi i kaze krtu(a ne kartu) momak ja mu pokazem uzme on i nesto zagleda i kaze nije pravi kupon ti si ovo iskopiro i jos opsova nesto,kad sam poludio pojebo mu sve po spisku i majku i familiju,kreno da mu samar opalim iako doticni gospodin ima 400kg
Zox

#46 Re: Odron odrona

Post by Zox »

Svasta se moze reci za Centrotrans, ali ne da ne znaju uvaziti kritiku (ili se bar praviti da su to ucinili). Na ovom vaktu, meni je to skoro pa dovoljno.

Meni su zeljeznice gore. Ja prije par mjeseci slusam druga kako prica na telefon, trazi neku informaciju o vozovima. Na pocetku govori polako, zatim pocinje sa pa nemojte tako gospodjo, pa dajte da pricamo normalno, da bi na kraju planuo: SLUSAJ TI, NEMOJ TI MISLITI DA NE ZNAM GDJE ZELJEZNICKA, ETO ME SAD TAMO!

Kontam ja vidi sto je plahovit, i zaboravim na to. Igrom slucaja, nakon nekoliko sedmica, i sam se zateknem na salteru informacija na zeljeznickoj, da nesto priupitam, kad na salteru PRETPOSTAVLJAM TA ISTA GOSPODJA, bukvalno VRIJEDJA nekoga preko telefona: SLUSAJ, NECU TE JA OVDJE CEKATI, HAJ SMISLI GDJE CES PA ME OPET NAZOVI. Bas tako, isto Djuro!

Prekida vezu i obraca se meni: jelde, ja sam bila malo neljubazna?

Ja ne znam sta da joj kazem (jer jos nisam dobio svoju informaciju :D )

I onda kazu Zeljeznice u krizi.

Ono sto me fascinira je da svaka shusha koja ima posao misli da je Bogom data i nezamjenjiva na tom poslu. Zato sto sistemi poslovanja i jesu takvi. Ruku na srce, koliko ima nezaposlenih zena koje su kvalifikovane da odgovaraju na telefon i koje bi bile presretne da dobiju posao na informacijama Zeljeznica, i koje bi se vjerovatno udarale nogom u dupe da imaju cime prehraniti djecu, i koje bi, konsekventno, bile ljubazne? Vjerovatno otprilike 500.000. Ali oni jok, drze onu kojoj je u toku osmosatnog radnog vremena, kojeg IONAKO mora provesti za salterom, mrsko za to vrijeme odgovarati na pitanja.
Ma.Le.Na

#47 Re: Odron odrona

Post by Ma.Le.Na »

meni nije nesto jasno
kada kupite kartu (centrotrans bus) i putujete negdje naplate vam 2 KM po koferu/torbi..
Zasto?
zar nemate pravo na licni prtljag?
zar ne bi bilo logicno da imate pravo da ponesete 1 kofer a sve vise od toga da placate?
Skyfox

#48 Re: Odron odrona

Post by Skyfox »

Ma.Le.Na wrote:meni nije nesto jasno
kada kupite kartu (centrotrans bus) i putujete negdje naplate vam 2 KM po koferu/torbi..
Zasto?
zar ne bi bilo logicno da imate pravo da ponesete 1 kofer a sve vise od toga da placate?
koliko znam praxa je da se prtljag naplati dodatno, i kad putujes avionom placas posebno...
Ma.Le.Na

#49 Re: Odron odrona

Post by Ma.Le.Na »

Skyfox wrote:
Ma.Le.Na wrote:meni nije nesto jasno
Zasto?
koliko znam praxa je da se prtljag naplati dodatno, i kad putujes avionom placas posebno...
ne bas
dozvoljeno ti je ponjeti rucnu prtljagu (cini mi se 8kg) i kofer/torbu nekih 25kg
takodjer ovisi da li se radi o prekookeanskom letu (za takve je prije bilo dozvoljeno 2x35kg) ili kracem letu
sve vise od toga se naplacuje
zato me i zanima po kom osnovu ovi naplacuju prtljag..
suncica24

#50 Re: Odron odrona

Post by suncica24 »

Prije par dana, u trafici ispred Poste kod Autobuske i Zeljeznicke, prodadose mi magazin star 5mj. Jeste da ponekad ti je svejedno sta listas, ionako nista pametno ne mozes procitati, ali me pravo zbuni zimska moda, kaputi i cizme na naslovnoj strani, te najava za dogadjaj koji je uveliko prosao, pa se sjetih da si zazvonim u glavi i trknem prije polaska busa da taj komad papira vratim. Ne moram napominjati da je moje vracanje novina pratio kofol zbunjeni pogled i recenice tipa "ma ne mogu vjerovati, otkud to", "ma jeste li sigurni da ovo nije novi broj", "ah, greske se svakom desavaju, zar ne"... od kojih sam se osjecala veci krmak nego sto i ispadoh.

Prije par mjeseci putovala sam "dragim nam Centrotransom" za Bec, sa povratnom kartom. Picajzla kakva jesam prije kupovine karte pitala sam kad je povratak iz Beca, da vidim da li mi odgovara vrijeme, pa prilikom kupovine ponovo pitala isto (i zapisala sta je teta rekla), pa jos pred polazak i nazvala informacije da provjerim jos jednom (jer je vrijeme od kupovine karte dok polaska bilo prilicno dugo). Uglavnom, svaki put mi je receno da bus iz Beca polazi u 8h. I dodjem ja tako, streberski, nekih skoro 2h prije polaska da ovjerim kartu u Becu, gdje me teta zbunjeno pogleda i kaze da je bus otisao prije 15min. Tj. u 6h. I onda nakon mog zbunjeno-ludog pogleda, svim snagama me utrpa na bus za Beograd, tako da do dalekog Sarajeva dodjoh kruzeci Slovackom, Madjarskom, Srbijom i Bosnom. Sve naravno uz spiskanu dobru kolicinu novca. I dana godisnjeg odmora.
Nakon putesestvija odem ja na salter "drage nam kompanije" i istresem tu kolicinu zbunjene ludosti koja mi je jos ostala nakon putovanja od 20 i kusur sati, da bi meni teta, pa druga teta koja je dosla da vidi sta to tamo ima, pa onda i sef cega vec rekli kako... "trebali ste pitati vozaca". Valjda samo on zna kud vozi i kad polazi a ovi ostali samo statiraju u filmu. Za moje novce.
Naravno, nije ostalo na tome. Nakon malo vise muke (od nekih sedmicu - dvije), vracen mi je iznos novca povratnog dijela karte.

Na kraju, iako ih ima jos, pricica iz omiljenog nam telecom operatera. Dodjem ja kupiti novi mobil u poslovnicu kod Katedrale. Sve fino, lijepo, na tenane... molim vas, ja bih, ja sam vas pretplatnik, ta i ta tarifa, koje aparate imate, koje su cijene... I teta, onako s ku..., na sve to mi samo uvali onaj katalog. Rekoh, ok. Pogledam ja katalog (sivo-bijeli, boje ni na vidiku), izaberem par modela i sad bi da pitam tetu, prvo, gdje mogu vidjeti aparat i jos za neke karakteristike koje su me zanimale. Kaze teta "nidje" (ne "nigdje"). Aparati se ne mogu vidjet. Samo na sivo - bijeloj slici. Rekoh, ok, ima valjda na webu pa cu tamo vidjeti sta me zanima. Kaze ona "samo vi pogledajte, ali mi vam te aparate nemamo". Opet teleci izraz. Pitam, je li ih nemaju na lageru, ili... Kaze, ne, nemamo nikako. Pitam, pa sto mi ih nudi, ako ih nemaju. Sad vec ljutita, samo me izignorira i pocne mi prevrtati strane i listati one koje imaju. Ja gledam i ne vjerujem svojim ocima. Rekoh, ali mene ti modeli ne zanimaju. E, na to je krenula bura fraza..."vi mene ovdje...", "umjesto da radim (radi sta? zar joj to nije posao"), ja vama ovdje objasnjavam", "sta vi hocete od mene...", "mislite vi da..." , na sto se fino okrenem i izadjem iz radnje.
Naravno, odem u centralu u Posti, cisto da ne prodje tek tako, kad gle cuda... svi modeli koje sam gledala "imaju" i mogu se kupiti. I nikakvih problema nema. Samo ti kupi.

Da zakljucim: Mnogo je poluposlovnih, polupismenih, lezihljebovica koji su se ko zna preko kojih klinaca ugurali na razne saltere ovog grada. I sad gledaju odatle pogledima hirurga i inzinjera koji kao da ti poklanjaju kartu, novine, mobitel... a ne kao da ih ti kupujes za svoj novac u objektima koji se tim poslom bave i kod ljudi koji bi trebalo da se postave na glavu i rogove samo da ti prodaju svoju robu. Ali ne, ovdje je obrnuto... na kraju ti izadjes iz radnje postavljen na glavu i rogove, sa fals robom (vjetnamske kvalitete) i oderanim novcanikom, namagarcen samo tako, jer... sta ti mislis ko si i ko ovdje kome treba, a?
Post Reply