MENSA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Arminovski

#26 Re: MENSA

Post by Arminovski »

Pitao bi autora kakvu ulogu igra vrijeme pri testu. Da li se uopste gleda na to? Npr da li je bolje 5 tacnih za deset minuta ili 5 tacnih za 5 minuta?
Volio bi da uradim Mensa test mada ne gajim neke iluzije da bi usao u klub pamethih.
Panthera

#27 Re: MENSA

Post by Panthera »

ublehasi prve klase, koji ce retardatima i glupim i izgubljenim bosanecima uzet lovu..zato svaka cast, inteligentno :thumbup: ....pazi sad, mogu li da platyim 20km i dodam jos 10 da mi se napise IQ 190...onda bi da stavim u oglas -prodajem svoju inteligenciju (kockice) sat 190km logicno :-) :-) :lol: :D
behavac

#28 Re: MENSA

Post by behavac »

Arminovski wrote:Pitao bi autora kakvu ulogu igra vrijeme pri testu. Da li se uopste gleda na to? Npr da li je bolje 5 tacnih za deset minuta ili 5 tacnih za 5 minuta?
Volio bi da uradim Mensa test mada ne gajim neke iluzije da bi usao u klub pamethih.
Imas 36 pitanja i 40 minuta.
Radis svih 40 minuta i koliko uradis, a da li si ti prvih 10 pitanja uradio za 5 min ili 20 min se uopste ne gleda.
Tako da imas prakticno 1 minut i koji sekund vise za 1 pitanje ako hoces da stignes sva.
U staru imas 36 bodova i svaki tacan odgovor nosi 4 boda.
Prosjek je 100 bodova tj 16 tacnih odgovora a maksimum je 180 bodova za svih 36 tacnih pitanja.
Da se postane clan mense treba imati 148 ili vise bodova tj 28 ili vise tacnih odgovora sto moze postici oko 2 % ljudi u svijetu.
Studenti placaju 15 km da se testiraju niko ne moze dobiti potvrdu da ima veci IQ nego je test pokazao, a prepisivanja nema.
Posto se ovo radi 2 puta godisnje i to trenutno u SA i BL gdje dodje 20 do 30 ljudi oni naravno nemaju neku zaradu nego se placa cisto da ne dolazi svako bezveze nego onaj ko ima ozbiljne namjere a treba sve to organizovati i pregledati.

Inace sva pitanja su logicnog tipa, tj ima se 9 polja, 3 puta 3, i donje lijevo je prazno a ostala imaju neku figuru.
I na osnovu analogije prvog i drugog reda ili vrste treba se izabrati tacno 1 figura u to prazno polje od jos 8 ponudjenih.
Pospanko

#29 Re: MENSA

Post by Pospanko »

Ja ovo sada odigrah i bas je zamorno, ali sam izdrzao i udarao po ovim kvadraticima i nabesah 123 boda. Sada me interesuje kako se ovo racuna, bas bih volio znati, sta sam fulio, a sta sam ubo :).
Zox

#30 Re: MENSA

Post by Zox »

Ja sam se uvijek pitao kako izgledaju sasatanci Mense. Ono, pametni su, sastanu se i... sta? O cemu pricaju? O inteligenciji?
Ako pricaju o problemima na Bliskom Istoku, ko ih slusa?
veljaca

#31 Re: MENSA

Post by veljaca »

Zox wrote:Ja sam se uvijek pitao kako izgledaju sasatanci Mense. Ono, pametni su, sastanu se i... sta? O cemu pricaju? O inteligenciji?
Ako pricaju o problemima na Bliskom Istoku, ko ih slusa?
Sastanci Mense izledaju MEN'SEcini kao inteligentni sastanci .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
upravnik

#32 Re: MENSA

Post by upravnik »

umjesto gubitka vremena na mensu, predlažem čitanje knjige k.p.liessmanna "teorija neobrazovanosti"... :D

http://www.superknjizara.hr/index.php?c ... jiga=25695
julisiz es grant

#33 Re: MENSA

Post by julisiz es grant »

Ja sam MENSO i mene niko ne voli :D
2407

#34 Re: MENSA

Post by 2407 »

upravnik wrote:umjesto gubitka vremena na mensu, predlažem čitanje knjige k.p.liessmanna "teorija neobrazovanosti"... :D

Interesantna knjiga nema sta, ali nema nikakve veze sa Mensom, jer Mensa nema veze s obrazovanoscu, polu-obrezovanoscu, neobrazovanoscu, povrsnoscu... vec sa logickom inteligencijom koja ti je urodjena i za koju nije potrebno nikakvo obrazovanje.
Pozdrav
Prolaznik

#35 Re: MENSA

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:18, edited 1 time in total.
upravnik

#36 Re: MENSA

Post by upravnik »

2407 wrote:
upravnik wrote:umjesto gubitka vremena na mensu, predlažem čitanje knjige k.p.liessmanna "teorija neobrazovanosti"... :D

Interesantna knjiga nema sta, ali nema nikakve veze sa Mensom, jer Mensa nema veze s obrazovanoscu, polu-obrezovanoscu, neobrazovanoscu, povrsnoscu... vec sa logickom inteligencijom koja ti je urodjena i za koju nije potrebno nikakvo obrazovanje.
Pozdrav
ako si čitao knjigu: asocijacija na bolesnu potrebu za rangiranjem... bilo da se radi o znanju, sposobnosti, ili bilo kojoj od klasičnih i modernih "inteligencija" (socijalna, emocionalna, poslovna i bogtepitaokojavećne)...
hajd'mo mi skontati ko je "bolji" od koga - nebitno da li je to relevantno za bilo šta ili pak ne...
ali, who cares svakako :run:
ania

#37 Re: MENSA

Post by ania »

dobro, i je li zna neko kad je drugo to testiranje u godini?
ja sam ga vec radila u zg i jako je visok(mislim IQ), necu reci koliko, ne bih da se hvalim :D :D :D

pa, eto, javite 8-) 8-) 8-)
Post Reply