Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
jedna

#26 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by jedna »

Qler wrote:mene bas zanima jel' se ikad iko u ovoj drzavi rodio da je vama (90% foruma) valjao??

ako ima boljih humorista, sto se ne javite prvom batku, dobar je covjek koliko sam skontao, poslusat ce vas, mozda i vi budete glumili u skecevima, ili svoju emisiju dobijete. prosvijetlite nas, nas neuke.
Nisam humorista, pa nema potrebe da se javljam i tvrdim da jesam. Pukom igrom slucaja, Batko, Maca i Šemso nisu mi ni ni trunčice smiješni (dok su mi, s druge strane Nadrealisti i LZN valjali - eto, rodio se neko ko mi je ugodio)
A zasto ti nas ne bi prosvijetlio i otkrio nam sve Batkove "odvale"?
chuchumbamayumbe

#27 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by chuchumbamayumbe »

sheilak wrote:
in33sa wrote:Batko je tipicni predstavnik posljeratnog zdravoseljackog smjera kojim je krenuo "humor" u Sarajevu.

Jos autenticniji predstavnik tog i takvog humora je portir Semso a.k.a. Enis Beslagic.
Samo ne spominjite Enisa Beslagica! Mislim da je jedan od najnesimpaticnijih glumaca u Bosni. :roll:
Prica se da je Enis, ono, papak svoje vrste.
:?
kEN0

#28 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by kEN0 »

Qler wrote:mene bas zanima jel' se ikad iko u ovoj drzavi rodio da je vama (90% foruma) valjao??

ako ima boljih humorista, sto se ne javite prvom batku, dobar je covjek koliko sam skontao, poslusat ce vas, mozda i vi budete glumili u skecevima, ili svoju emisiju dobijete. prosvijetlite nas, nas neuke.
"znam ja nas, jebo ti nas" eto tako ti je kod nas
planamac

#29 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by planamac »

ernest wrote:Ne kontam ko može gotivit "humor" Almira Čehajića Batka?
Odgovor je jednostavan - Većina, koja, sve 'po demokratski', ima pravo/mogućnost da odlučuje o - Svemu, pa i "humoru", u ovom slučaju Almira Ćehajića Batka, koji nije ništa bolji, a još manje gori, od bilo čega što je izabrano na potpuno legitman način-izborima te potvrđeno 'normama slobodnog tržišta'.

Upravo se 'odvrti' Sex i Selo na Pink-u, te izdvojih par viceva kojima ista serija obiluje:

...ja ti nisam Trnoružica već Ružica iz Trnova, djevojački ravaku...
...Trnoružica ti je bila jedna predivna djevojčica koja je predivno pjevala, i onda sam ja naiš'o na Trnoružicu, i ona ti je kad je mene ugledala, kad je mene ugledala, ona ti je, tako, mene ugledala i - ostala bez riječi...

Nevjerovatna je količina 'kreteljenja' koja se isporučuje gledaocima u ovoj humorističkoj emisiji.
(kreteljenje - aktivnost u kojoj se kreten krevelji)

Vic (njem. Witz); etimološki gledano potiče od glagola 'wissen' = znati - predstavlja umnu i duhovitu dosjetku, koja svojim djelovanjem izaziva smijeh - instinktivnu reakciju na iznenađenje (najčešće prijatno).

U 'šou biznisu' je oduvijek vrijedilo 'kol'ko para tol'ko i muzike', izgleda da je slično i kod humora, s tim što kod 'komike' vrijedi 'koliko uma i duha toliko i smijeha'.

P.S.
Ko rano poludi život mu prođe u veselju!
van Basten

#30 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by van Basten »

Batko je možda puno obećavao nekada (iako se ja ne sjećam te faze), ali u zadnje vrijeme je hiperprodukcijom na svakom mogućem audio/video mediju definitivno se srozao na jedan kvazielitni a u stvari masovno prosječni nivo. (uh, jesam ovo sastavio :D )
BajrinNajmladji

#31 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by BajrinNajmladji »

ernest wrote:Ne kontam ko može gotivit "humor" Almira Čehajića Batka?
To što je pomogao Ljiljani da se izliječi (Možda se još liječi, ne znam) mu je sasvim ok i svaka mu čast i čest, a njegov ''humor'' je za :bljuv:.
Ko voli, neka izvoli, a ja odmah mijenjam radio ili tv. program ako naletim na nj.
Adriatic

#32 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Adriatic »

Meni nije jasno šta je on po zanimanju, šta radi?
Stomatolog, glumac, reditelj, scenograf.......šta je?
saibaba

#33 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by saibaba »

Ne volim humoriste koji se onako non stop usiljeno smiju ( kameleon ) ..

Sto se Sex i Sela tiče Milan Pavlović je kralj ostalo je sranje ...
Hendrix

#34 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Hendrix »

Uvijek su postojali glumci koji su jednostavno svojom pojavom tjerali na smijeh i šta god oni rekli brate tebi smiješno uvijek, recimo Đuro, Nele, Zenit,skoro kompletna postava "Audicije" pa evo sad bi i Milana dodao. Takvim ljudima ne treba ni super scenario da naprave smiješnu scenu ali mislim kvalitetan "inteligentni" humor a ne ovaj današnji "silovani".

S druge strane su mi ovi nekakvi ko nazovi komičari tipa Batko, jednostavno meni to ne ide u glavu taj njihov nazor humor gdje lupa sve i svašta a ni pojavom mi vala smiješan nije. Enis Bešlagić isto, još glumi u hrvatskim idiotskim serijama gdje je humor uvijek bio nula , mislim neka je on super glumac i sve ali pravi komičar nije. bar meni.

Ja mislim da je dobru komediju najteže napraviti, tu nema tamo vamo, jednostavno se odmah osjeti da to nije prirodno i smiješno.

E sad šta masa voli to je drugo, pa i onaj debil Ismet Horo ima horde publike koje misle da je to vrhunac humora i zabave.
king kong

#35 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by king kong »

...ima razlike između inteligentnog i neinteligentnog (glupog) humora...tu razliku prepoznaju ljudi navedenih osobina....

...TLN je bio vrhunac inteligentnog humora, a ovo danas, nažalost, još uvijek nije vrhunac neinteligentnog...nažalost, jer vjerujem da će se u budućnosti prikazivati još gluplje humorističke emisije i skečevi...

svakom svoje...ja kad se poželim pravog humora, zna se...Zenit, Đuro, Nele....a određena grupa ljudi me čudno gleda i pita "šta je to toliko smiješno"....a uz TLN imam negdje u arhivi i Radio Primus..."iz sporta imamo svašta, ali nije za priču"
amrica

#36 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by amrica »

Jeste da nije bosanski humor(ista) ali ko se sjeca Radovana III :lol: :lol: :lol:
jedna

#37 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by jedna »

king kong wrote:

svakom svoje...ja kad se poželim pravog humora, zna se...Zenit, Đuro, Nele....a određena grupa ljudi me čudno gleda i pita "šta je to toliko smiješno"....a uz TLN imam negdje u arhivi i Radio Primus..."iz sporta imamo svašta, ali nije za priču"
"Kemina raja boji se Hareta, boji se belaja (Džanum aman)..." :D

Ja bih još dodala Monty Python. Nisu domaći, ali brateee... :lol: :lol: :lol: Isto ima ljudi koji me gledaju u čudu, kao "šta je tu smiješno" :? Pa mislim da je upravo za takve S&S
in33sa

#38 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by in33sa »

Onaj ko ne razumije kvalitetnu i inteligentnu zajebanciju sa nadrealnim situacijama (koje su cesto realne nego se ne uklapaju u manje vise nametnute opceprihvacene drustvene norme) odnosno pajtone i nadrealiste, odnosno cinican i sarkastican humor (neki to zovu "engleski humor" jer u tom su domenu i Mucke, Blackadder i da ne nabrajam dalje) i ne zna sta je humor i eto mu brate Batka i Enisa pa neka uziva u tom "humoru".
edis69

#39 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by edis69 »

dzaba, ljudi moji - batko je samo personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije, u najkracem: dno dna... eh sad, to sto on kao takav predstavlja latentnu opasnost za bh-kulturu i humor uopce, to je vec tragicno.
mislim da on predratnim "nadrealistima" nije mogao ni kablove na snimanju razvlaciti, al' eto, izbaci ga nekako rat na povrsinu k'o i puno drugog otpada u svim sferama zivota...
opet, drago mi je kad vidim koliko jos normalne raje ima kojoj se bljuje na batka, enisa, sex i selo i slicne gadosti...
saibaba

#40 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by saibaba »

edis69 wrote:dzaba, ljudi moji - batko je samo personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije, u najkracem: dno dna... eh sad, to sto on kao takav predstavlja latentnu opasnost za bh-kulturu i humor uopce, to je vec tragicno.
mislim da on predratnim "nadrealistima" nije mogao ni kablove na snimanju razvlaciti, al' eto, izbaci ga nekako rat na povrsinu k'o i puno drugog otpada u svim sferama zivota...
opet, drago mi je kad vidim koliko jos normalne raje ima kojoj se bljuje na batka, enisa, sex i selo i slicne gadosti...
Što kaze elvis u ratu su svi kadrovi bitni pa i ja
sheilak

#41 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by sheilak »

jedna wrote:
"Kemina raja boji se Hareta, boji se belaja (Džanum aman)..." :D

Ja bih još dodala Monty Python. Nisu domaći, ali brateee... :lol: :lol: :lol: Isto ima ljudi koji me gledaju u čudu, kao "šta je tu smiješno" :? Pa mislim da je upravo za takve S&S
Pythonovci su genijalni . Neki dan sam gledala njihove skeceve, izmedju ostalog i Špansku Inkviziciju! :lol: :D Blackadder isto tako :thumbup:

Ne volim to kreveljenje, usliljenost, vulgarnost sto je svojstveno danasnjem " humoru". Zamorni su i iritantni, ti sadasnji " humoristi ". Tipicni primjeri su klonovi prvobitne " Audicije " - cini mi se da se sve serije povode time.
JThomas

#42 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by JThomas »

no one ever expacts the spanish inquisition :lol: :lol:

al što meni one holivudske komedije-limunade nisu smiješne, e to je tek drama...
sheilak

#43 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by sheilak »

Da, da :-D i na kraju kad kasne u sudnicu !

Ti holivudski filmovi su ocajni. Ja jedino mogu gledati Willa Ferrella, Billa Murraya, donekle Bena Stillera ( ali i on je postao komercijaliziran). Cudi me to, ipak Amerikanci imaju jako dobar smisao za humor - npr. Jon Stewart, Jay , leno, Saturday NIght live...
xfacktor

#44 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by xfacktor »

in33sa wrote:Batko je tipicni predstavnik posljeratnog zdravoseljackog smjera kojim je krenuo "humor" u Sarajevu.

Jos autenticniji predstavnik tog i takvog humora je portir Semso a.k.a. Enis Beslagic.
Upravo tako, misija da se ustali seljakluk ,,, fol ma mi smo svi seljaci i papci..

Oni su Bosanci koji prizanju da su glupi ko u vicevima.. Znamo sta misle pravi humoristi iz TLN-a o tome. :x
jedna

#45 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by jedna »

JThomas wrote:no one ever expacts the spanish inquisition :lol: :lol:

al što meni one holivudske komedije-limunade nisu smiješne, e to je tek drama...
Donesite meke jastuke :lol: :lol: :lol:
Bysicle repareman :D Confusing a cat :D The Bishop :D HILTER :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ali, ovo nije tema danasnje emisije.
Number one - Batko
dezurni_ucenik

#46 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:57, edited 1 time in total.
zonbirile

#47 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by zonbirile »

Davno je rečeno da društvo se najbolje definiše i legtimiše kroz svoja djela.Batko je samo verifikacija svega onoga što je danas akualno na sceni društvenog i inog života.Pa stvarno je smiješno oćekivati nešto drukčije.Tone papira i tinte je utrošeno na turbo folk i manipulaciju Slobinu rajom koja to sluša.I ovde je jasno da se to propagira,plus Batko i slična sranja,ali ciljevi će se vidjeti za koju godinu kada dođu i rezultati.Pet,šest godina pred rat sam pročitao odličan Tenžerin tekst u Start,gdje elaborira papanluk,tvrdeći da je dovoljno uzeti kartu SFRJ ,obilježiti gradove koji godinama imaju koncerte
V.Zmijanac,Ojdanića,L.Lukić (nisam u fahu ,pa da ne nabrajam) spojiti ih linijama i dobijete teritoriju papanluka,gdje se on gnijezdi i pliva ko riba u vodi.Uglavnom komplet Srbija,C.Gora,BiH također komplet.
E da papanluk ide samo uz humor,estradu mi bi bili sretni,on je što je tragično sveobuhvatan.Probajte,svako sa samim sobom da nađe oblast,gdje nije ukorjenjen i to ono pravo-rokanski,hrkljuš.
The 51st State

#48 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by The 51st State »

ne fura me njegov humor, naprotiv, ali svaka mu cast na angazmanu vezano za ljiljanu krajnc i pratecem pljuvalju gamadi iz bh telekoma.
zonbirile

#49 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by zonbirile »

The 51st State wrote:ne fura me njegov humor, naprotiv, ali svaka mu cast na angazmanu vezano za ljiljanu krajnc i pratecem pljuvalju gamadi iz bh telekoma.

humor bez veze,za Ljijanu svaka čast.Ljudi iz telecoma su vezanih ruku,oni su samo uposlenici vlade,koja je nominalni vlasnik,i koji je trebao reagovati i akontativno isplatiti novac.Ovo nije prvi put,da se postavlja i pitanje PDV,koji opet treba riješiti vlada za ovakve akcije .a ne BH Telecom.More je sličnih slučajeva,gdje npr. bolnice,paraplegičari,invalidi,dobiju opremu i vozila i nemogu to koristiti,zbog neplačene carine i PDV-aPa ,jeli treba onda napadati donatore što nisu uplatili još cca 50 % novca za troškove carine i PDV-a.
hrizantema

#50 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by hrizantema »

MIslim da je jedina neprikosnovena serija koja u svojih 70/tak epizoda nije prerasla u dosadu "Mucke". Tamo nema fushera kao u ovim nasim serijama.Onaj mali sto glumi Damira ko fol nesto smijesan u Sex i selo , a covjeku se povraca na njega. Ona uloga u LZN mu stoji, ponekad, jer cim se humor pocne oko njega odvijati, ta epizoda bude promasaj. Batko bolje da zube popravlja jer i tamo ima selameta i da kruha sa ove strane ostavi onima koji to znaju i umiju.
Dakle, "Mucke" od stranih, a od ovi s nasih prostora izdvojio bih LZN i Bitange i princeze najvise zbog onog vlasnika videoteke.Taj lik mi je odlican.
Post Reply