ernest wrote:Ne kontam ko može gotivit "humor" Almira Čehajića Batka?
Odgovor je jednostavan -
Većina, koja, sve 'po demokratski', ima pravo/mogućnost da odlučuje o - Svemu, pa i "h
umoru", u ovom slučaju Almira Ćehajića Batka, koji nije ništa bolji, a još manje gori, od bilo čega što je izabrano na potpuno legitman način-izborima te potvrđeno 'normama slobodnog tržišta'.
Qler wrote:mene bas zanima jel' se ikad iko u ovoj drzavi rodio da je vama (90% foruma) valjao??
ako ima boljih humorista, sto se ne javite prvom batku, dobar je covjek koliko sam skontao, poslusat ce vas, mozda i vi budete glumili u skecevima, ili svoju emisiju dobijete. prosvijetlite nas, nas neuke.
Upravo se 'odvrti' Sex i Selo na Pink-u, te izdvojih par viceva kojima ista serija obiluje:
...ja ti nisam Trnoružica već Ružica iz Trnova, djevojački ravaku...
...Trnoružica ti je bila jedna predivna djevojčica koja je predivno pjevala, i onda sam ja naiš'o na Trnoružicu, i ona ti je kad je mene ugledala, kad je mene ugledala, ona ti je, tako, mene ugledala i - ostala bez riječi...
Nevjerovatna je količina 'kreteljenja' koja se isporučuje gledaocima u ovoj h
umorističkoj emisiji.
(kreteljenje - aktivnost u kojoj se kreten krevelji)
Vic (njem. Witz); etimološki gledano potiče od glagola 'wissen' = znati -
predstavlja umnu i duhovitu dosjetku, koja svojim djelovanjem izaziva smijeh - instinktivnu reakciju na iznenađenje (najčešće prijatno).
U 'šou biznisu' je oduvijek vrijedilo 'kol'ko para tol'ko i muzike', izgleda da je slično i kod humora, s tim što kod 'komike' vrijedi 'koliko uma i duha toliko i smijeha'.
P.S.
Ko rano poludi život mu prođe u veselju!