Jasno i glasno sa munare

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

uhljug_s_koseva

#26 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by uhljug_s_koseva »

Ljudi,ovo je vise zalosno nego smjesno...al kakva god da je situacija,tesko da ce se ko od ljudi zalit,pogotovo ako se radi o nekom "utjecajnijem" covjeku.I vjera postala turbo folk :wink:
ulpinian

#27 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by ulpinian »

Ima jedan pop ovdje u mom komšiluku (navodno i kafić drži u blizini, kabadahija nekakva bezbeli). Stalno neka zvona sa crkve se čuju. prije je bilo samo ding-dong, sad je ding-dong, ding-dong, ding-dong, ding - dong... smeta mi kad malog hoću da uspavam, pa ne znam šta vi predlažete. Kome da ga tužim ?
ulpinian

#28 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by ulpinian »

uhljug_s_koseva wrote:Ljudi,ovo je vise zalosno nego smjesno...al kakva god da je situacija,tesko da ce se ko od ljudi zalit,pogotovo ako se radi o nekom "utjecajnijem" covjeku.I vjera postala turbo folk :wink:
znaš li uopšte o čemu se radi i jesi li provjerio šta je "to" što se pušta sa munare ?
zonbirile

#29 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by zonbirile »

nisu ni glazba ni gusle,čuj šta se pušta,pa turbo folk.hamin tetić snimio CD.Jebi ga ti bi sada notni zapis i tekst.Pa na najstarijioj đamiji u Bosni ,na Vratniku imaš antene GSM-a.Pa ima mesđida onako velikih,a stoje prazni subotu navečer,pa angažovati ovog DJ Hođu da otvori disco,ali strog bez alkohola,samo tablete.
uhljug_s_koseva

#30 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by uhljug_s_koseva »

ulpinian wrote:
uhljug_s_koseva wrote:Ljudi,ovo je vise zalosno nego smjesno...al kakva god da je situacija,tesko da ce se ko od ljudi zalit,pogotovo ako se radi o nekom "utjecajnijem" covjeku.I vjera postala turbo folk :wink:
znaš li uopšte o čemu se radi i jesi li provjerio šta je "to" što se pušta sa munare ?
Nemam ja tu sta provjeravat sta se pusta,reko je covjek u postu o cemu se radi...A ne brini se za tu crkvu i popa sto ti smeta,doce vehabije i sredice stvar :wink: .
Van Halen

#31 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by Van Halen »

illuminated wrote:
komentar wrote:Evo upravo dođoh iz grada te se nisam mogao oteti utisku da ne napišem slijedeće: znači vraćam se iz grada tačnije starog dijela grada, Bistrik, - uobičajeno poznato po starom i večinski muslimanskom stanovništvu i prolazim ulicom Bakarevića a sa obližnje džamije se ori kulturno-umjetnički program.
Pitam tetku koja živi u neposrednoj blizini - šta je ovo što puštaju - u šali - a ona mi odgovara:
"Ma šuti, ovako nam je već svake nedjelje". Ja kažem pa zar vam ne smeta. Tetka koja je inače umjerena muslimanka kaže da se tu ništa ne može uraditi. Ne pada joj napamet da išta kaže jer lokalni mutavelija koji je preuzeo džamiju je neki kabadahija iz rata, drži i neki vjerski kafić odmah preko puta Željo ćevabdžinice, te sa njim niko normalno ne može pričati. Ja joj na to kažem pa daj mu do znanja ne možeš šutjeti.
Izađem iz stana, krenem kući, ono sa munare još traje. Pitam se šta uraditi u ovakvom trenutku?

Ima li neka odredba šta se smije puštati sa zvučnika,sa zvučnika vjerskih objekata, radnim danom a naročito vikendom, koliko glasno i ko ima dozvolu za to?
Kao sto rece jedan umjenik, koji je odselio...."Otisao sam iz Sarajeva, da bi mu blize bio."

Tačno, da tačnije ne može bit.
ulpinian

#32 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by ulpinian »

uhljug_s_koseva wrote:
ulpinian wrote:
Nemam ja tu sta provjeravat sta se pusta,reko je covjek u postu o cemu se radi...A ne brini se za tu crkvu i popa sto ti smeta,doce vehabije i sredice stvar :wink: .
naravno, najlakše mlatarti i ako ti tu nemaš šta provjeravati... bitno je da se napiše nešto protiv muslimana a ŠTA... eh to je najmanje bitno :)
zonbirile

#33 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by zonbirile »

ulpinian

pa da ti lakše bude-evo neki budista sa bistričke pagode pušta domaći folk.Smijemo li biti protiv,bar tražiti da se poštuje gradska uredba o Javnom miru.
A što se muslimana tiče samo ožeži,neka se boje mješaju.
neprilagodjena

#34 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by neprilagodjena »

Jel se ovdje sta promjenilo??
zonbirile

#35 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by zonbirile »

neprilagođena

ako misliš na muziku,obećano je od ponedjelčjka idu Bahove fuge
ulpinian

#36 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by ulpinian »

zonbirile wrote:ulpinian

pa da ti lakše bude-evo neki budista sa bistričke pagode pušta domaći folk.Smijemo li biti protiv,bar tražiti da se poštuje gradska uredba o Javnom miru.
A što se muslimana tiče samo ožeži,neka se boje mješaju.
Nisam ja nigdje rekao da "to nešto" treba da se pušta sa munare... mene samo zanima kako je moguće da neko ima stav o nečemu što nije "ni čuo ni vidio" i može imati tako jaku kritiku prema nečemu što nije "ni čuo ni vidio".
zonbirile

#37 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by zonbirile »

]

naravno, najlakše mlatarti i ako ti tu nemaš šta provjeravati... bitno je da se napiše nešto protiv muslimana a ŠTA... eh to je najmanje bitno :)[/quote]

evo šta si rekao sa, srcecijepajućom brigom za muslimane.Poenta je mjuza sa munare,a ne tvoje brige.Easy boy,DJ će pustiti nešto lagano,sentiš,samo za tebe.
Hej ba,ti pomislio da raja pišu samo iz SA,pa eto stižu brzim iz Bihača ,da se uvjere,pušta li i šta pušta DJ hođa sa munare.Kada odslušaju ,javiti će se tebi.
ulpinian

#38 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by ulpinian »

zonbirile wrote:]

naravno, najlakše mlatarti i ako ti tu nemaš šta provjeravati... bitno je da se napiše nešto protiv muslimana a ŠTA... eh to je najmanje bitno :)

evo šta si rekao sa, srcecijepajućom brigom za muslimane.Poenta je mjuza sa munare,a ne tvoje brige.Easy boy,DJ će pustiti nešto lagano,sentiš,samo za tebe.
Hej ba,ti pomislio da raja pišu samo iz SA,pa eto stižu brzim iz Bihača ,da se uvjere,pušta li i šta pušta DJ hođa sa munare.Kada odslušaju ,javiti će se tebi.[/quote]

Jeste, imam srceparajuću brigu za sve muslimane ovog svijeta. Nisam još u Krivičnom zakonu pronašao zabranu takvih "osjećanja" !? Nisam ja pomislio da raja samo piše iz SA, ali se "to nešto sa munare" navodi kao problem u SA, tako da je valjda i pitanje za raju iz SA !? Mjuza sa munare ? :-) :-D :D nemoj više da diskutujemo (titinog ti rahmeta)...

btw..., ne kaže se BihaČ nego BihaĆ, ne kaže se hoĐa nego hoDža, i ne kaže se "javiti će se" itd.
zonbirile

#39 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by zonbirile »

ulpinian wrote:

Hej ba,ti pomislio da raja pišu samo iz SA,pa eto stižu brzim iz Bihača ,da se uvjere,pušta li i šta pušta DJ hođa sa munare.Kada odslušaju ,javiti će se tebi.
Jeste, imam srceparajuću brigu za sve muslimane ovog svijeta. Nisam još u Krivičnom zakonu pronašao zabranu takvih "osjećanja" !? Nisam ja pomislio da raja samo piše iz SA, ali se "to nešto sa munare" navodi kao problem u SA, tako da je valjda i pitanje za raju iz SA !? Mjuza sa munare ? :-) :-D :D nemoj više da diskutujemo (titinog ti rahmeta)...

btw..., ne kaže se BihaČ nego BihaĆ, ne kaže se hoĐa nego hoDža, i ne kaže se "javiti će se" itd.[/quote]

Pa niko ti nije ni spominjao zakon.Što se tiče rahmeta kada dođeš u Sarajevo,nazovi odvešću te ja u kuću (šator)cvijeća.
Svaka čast,brzo pišem ima,vas dosta ,dok svakom odgovorim,moram i grešiti.Shvatio si ti suštinu,i sa greškama.Zaboravih,a kod vas munđosi ne daju da se pušta mjuza sa munare?
ulpinian

#40 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by ulpinian »

zonbirile wrote:
ulpinian wrote:

btw..., ne kaže se BihaČ nego BihaĆ, ne kaže se hoĐa nego hoDža, i ne kaže se "javiti će se" itd.

Pa niko ti nije ni spominjao zakon.Što se tiče rahmeta kada dođeš u Sarajevo,nazovi odvešću te ja u kuću (šator)cvijeća.
Svaka čast,brzo pišem ima,vas dosta ,dok svakom odgovorim,moram i grešiti.Shvatio si ti suštinu,i sa greškama.Zaboravih,a kod vas munđosi ne daju da se pušta mjuza sa munare?[/quote]

:run:
komentar

#41 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by komentar »

Gledaj, muzika je religijozne sadržine.
StLouis

#42 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by StLouis »

neprilagodjena wrote:Jel se ovdje sta promjenilo??

Da, promijenilo se od jucer, eno pustaju Reginu :D
upravnik

#43 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by upravnik »

zonbirile wrote:neprilagođena

ako misliš na muziku,obećano je od ponedjelčjka idu Bahove fuge
ja fugu bez tokate ne priznajem
zonbirile

#44 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by zonbirile »

biće svite na klaviru za ulpinian-a
Post Reply