Outlaw Biker - Nekad i Sad

Podforum za motocikliste...
braca

#26 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by braca »

Nosferatu je napisao odlican osvrt, ne znam puno o motorima, ali mi je takodjer logicno da i drugi daju svoje komentare. A ovaj hollister je ocito dezurni podjebant i vjerovatno pjesak, ili je mozda tek sada kupio neki motorcic pa misli da mu niko nije ravan.
Como_Sarajevo

#27 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Como_Sarajevo »

Zlatan majkin :D Svaka mu je zlatna :D
Cober

#28 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Cober »

Oš' kupit prikolicu? :lol:
Gorštak

#29 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Gorštak »

@nosferatu aferim. Lijepo. Čak poučno.
I stipu provokatore.
Como_Sarajevo

#30 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Como_Sarajevo »

phil manzanera wrote:
Hollister wrote:Po mom skromnom mišljenju ,mislim da je šupak ko vozi motor na prikolici,još ako je Harley na prikolici,onda je stvarno to pravi šupak.Ma i ovi što voze Harleye su stvarno pravi ali pravi šupci :D

Noseratu dobar tekst.Napokon nešto pametno da se pročita na ovom ubuđalom podforumu.Ajd vozdra :D

Pa naravno da je napisao pametan tekst i da se je covjek potrudio, samo sada dikutiramo sta ko voli, ko je u pravu a ko nije.

Naravno da je covjek napisao pismen tekst, za razliku od tebe koji kao da si pao sa Marsa i ulijeces sa nebulozama, kao i uvijek.

Daj ti, majke ti, napisi nesto pametno i nekoliko suvislih recenica, daj nas iznenadi.

Je*o supljiranje i podje*avanje.
Nisi ti Phill popio svim kokama pamet na svijetu pa da možeš tako istu da dijeliš :D Ti ako nisi u stanju da skontaš pozitivnu zajebanciju ,ne daje ti pravo da nekome postavljaš dijagnozu,pogotovo meni.Što se ove teme tiče,tema je dobra ali ja nemam neki izričit stav prema istoj pošto vozim i brzanera i čopera.Vidim ti super odlično pratš sve teme vezane za motore osim jedne koju si ovlaš dohvatio,tek toliko da se vidi da si bio na istoj.Evo da te malo podsjetim.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 40&t=40897

Mislim za nas koji te poznajemo to nije ni bitno,niti se trebaš upisivati,nego radi raje koja prate ovaj podforum,da imaju malo jasniju sliku o kakvoj se bajkerskoj veličini radi.I radi onih naravno koji su dolazili na ovu stranicu i koji su je još brže bolje napuštali radi tvojih neumjesnih komantara.Moram te napomenuti da u svijetu bajkera postoji jedna riječ a koja se zove "Respect".Sudeći po tvojim ranijim postovima,daleko si ti od toga.

Još jednom Nosferatu svaka čast na tekstu ali se pripazi,ako pojedinci primjete da dobro kontaš neke stvari onda nisi ok.Ebiga stari,balkan ti je čudo.
phil manzanera

#31 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by phil manzanera »

Da, tacno, Balkan ti je cudo i bas ovdje nema to sto ti spominjes - RESPECT.

Rekao bih ti jos mnogo stvari o toj i drugim temama, no posto smo i ti i ja pod pseudonimom, ostavljam to za neku drugu priliku.

No, da se kratko vratim na Balkan: da, to je taj Balkan, gdje SVAKO SVAKOGA IMA PRAVO DA ZOVE SHUPKOM, bez nekog povoda ili razloga. Da li je to zajebancija ili nije, ja ne mogu da bacam grah. Vidim ono sto vidim i citam ono sto citam i ja sam poznat po tome da ne prozivam druge - nikoga - shupkom, pa samim time sam i alergican na takve komentare i alergican sam da se malo-malo svakome kace nekakva zvona bez nekog posebnog povoda i razloga - to ti je Balkan - cista obijest, zavist i zloba.

Sve one koji druge - bilo koga - nazivaju pogrdnim imenima, a da za to nemaju povod da ih je taj neko zaje*ao u zivotu, ili im nesto uzeo, ili im zgu**o koku ili bilo sta, pozivam da prvo sebe pogledaju u ogledalu, a onda da prozivaju druge.

Pun mi je *urac Balkana gdje je svako svakom shupak.

A za ovo sto si napisao - postoji jedna riječ a koja se zove "Respect".Sudeći po tvojim ranijim postovima,daleko si ti od toga - samo ti jedno mogu reci: doce maca na vratanca, prije ili kasnije! Mogao bih ti esej napisati sta raja misli o respectu koji si ti iskazao u zadnje vrijeme prema ljudima oko sebe i koji su vjerovali u tebe, ali necu nisam toliko pakosan, neka to ostane izvan ove rasprave. No, trazili ste - gledajte. Zivio.
Cober

#32 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Cober »

Mislim da si nešto zaboravio da dopuniš???
Hollister wrote:Evo jedna zanimljiva tema o ličnnoj karti bikera.Sa koliko godina se počelo voziti,šta se vozilo,šta se sada vozi,šta je nekoga privuklo svijetu motora i tako.Evo ja ću krenuti od sebe :D
Moj prvi susret sa motorom se desio davne 79-te godine.Onako kao klinac često sam stajao pred izlogom Tomos-a i gledao tada jako popularne mašine kao što su 15-ke,14-ke,APN-ovi :lol: :lol: :lol: Skočim starom za vrat i kupi mi 15-ku Tomosa :D Eh moje sreće :D Tako je krenulo.Koju godinu prije,nemogu se sjetiti tačno,Sven je dovukao među prvima japanca u grad.Bio je to neki Suzuki.Sjećam se da sam u taj motor gledao kao u neko čudo :-) U to vrijeme moj zet je vozio moto-trke i često me vodio na takmičenja,Banja Luka,Butmir i još neka mjesta kojih se sjećam kao kroz maglu.On me i zarazio :D tom spravom na dva točka.Od tada sam promjenio popriličan broj motora,s tim što sam napravio pauzu u toku rata.Tačnije i tada sam vozio,ali dao sam drugu jedan krug da okrene i on se bukvalno okrenuo :D Nije napravio veliku štetu,SAMO slomio radilicu .Od samog početka mog interesantnog života na dva točka moja ergela je izledala ovako :D Tomos 15,Tomos Elektronik 90,MZ 250,ČZ 250.Jawa 350,Suzuki GS 500 E,Kawasaki Z 750,Laverda 500,Laverda 1200 Mirage (sa njom nisam bio baš zadovoljan) pa sam nabavio drugu Laverdu :D Eh, kako je samo ta skula bila dobra :D Pa sam poslije rata nabavio Hondu CBR 600 F dok nisam došao do ljubimca kojeg i danas vozim a to je Honda X-11 :D Tako bi odprilike izgledala moja bikerska lična karta :D Eto ko misli da mu je zanimiljiva ova tema neka se tuspasi :D I oni sa manje :D Moto iskustva su svakako dobrodošli :D
To kako si postao shupak :lol: a ja te fino pitam oš' kupit i prikolicu :lol:
Como_Sarajevo

#33 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Como_Sarajevo »

phil manzanera wrote: A za ovo sto si napisao - postoji jedna riječ a koja se zove "Respect".Sudeći po tvojim ranijim postovima,daleko si ti od toga - samo ti jedno mogu reci: doce maca na vratanca, prije ili kasnije! Mogao bih ti esej napisati sta raja misli o respectu koji si ti iskazao u zadnje vrijeme prema ljudima oko sebe i koji su vjerovali u tebe, ali necu nisam toliko pakosan, neka to ostane izvan ove rasprave. No, trazili ste - gledajte. Zivio.
:sax:

Vidim živo te interesuju neke stvari ali na tvoju žalost i žalost mnogi drugi za tebe će to ostati tajna pošto ja nisam lik koji hoda okolo,sluša kojekakve tračeve i smrada.Ovaj podforum služi za opuštanje,razmjenu mišljenja i zajebanciju.Pošto si ti očito lik koji puno voli filozofiju ima brate ozbiljnijih tema pa bujrum.Ili možda čak da organizuješ jednu javnu tribinu pa da prosvjetliš ovu mlađu raju o svijetu u kojem misliš da živiš.Najlakše je doći na domači forum pa dati sebi za pravo da određuješ drugima šta jete a šta nije.Čitao sam tvoje postove i po nekim forumima iz našeg okruženja.Tamo si se lijepo i kulturno predstavio ljudima.Ko si,šta si,kratka biografija i tako.Tamo si jako fin i kulturan,ma mehlem za dušu.Nebi ti ništa falilo da se i ovde tako ponašaš.Ja u principu nisam tip koji bi da drži nekome predavanja.To nije moj stil.Furam svoj film i ne interesuju me komentari kojekakvih nadri,nadri....To nadođe sa godinama,vidjet ćeš :wink: Kad te srce bude vodilo u filmu koji hoćeš da furaš stvari će ti izgledati puno ljepše.Samo se opusti i lagano.Sve ima svoje vrijeme pa tako i ovo o čemu ti govorim.Što bi rekao naš narod,strpljen spašen :D A i ti vala Cober :D Ebala te prikolica :D Onaj link je još živ,upišite se slobodno.Neće vas koštati am baš ništa. Hajd da ne ispadne sve tako crno,nek ste vi meni živi i zdravi :D
phil manzanera

#34 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by phil manzanera »

Nadam se da ce ti se ostvariti zivotna zelja da postanes OUTLAW biker.

Ja cu ostati na nivou "white collar" gdje mi i jeste mjesto.
fishtrija

#35 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by fishtrija »

iskreno - kad vidim ove celave glave na zujalicama, sa kacigama nataknutim na podlakticu... najradije bih i njega i motor u miljacku bacio. jer ga on vozi da bi se isticao medju masom, ali ni on nije svjestan na koji nacin to cini i kakve emocije budi u ljudima uokolo... s druge strane, kad vidim covjeka koji zna sta je i gdje mu je mjesto, na chopperu, sa odgovarajucom opremom i pratecim imageom - ja bih mu kupio jos jedan motor. toliko o mojoj percepciji motorista. to su dva svijeta, apsolutno razlicita i apsolutno nespojiva, sem sto i jedni i drugi se voze na dva tocka... ali tom logikom onda sam i ja u istoj grupi jer vozim biciklo...
DaysleepeR

#36 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by DaysleepeR »

koliko god mi je drago da je tema zaživjela, toliko mi nije drago što ima nesuglasica

moje je mišljenje da je sve i jedan biker ovdje "white collar" i to bez ikakve dileme, pocev od Hollistera, preko ostalih koji nemaju ništa protiv, do mene...

"White collar" pojam kako ga ja poznajem, a radio sam i u ljudskim resursima, je svako ko zarađuje na osnovu intelektualnog a ne fizičkog rada.
"Blue collar" su fizički radnici.

Američka filozofija izdiže ponos "blue collar" radnika kao ljudi koji omogućuju postojanje američke ekonomije.
Da se razumijemo, ti ljudi nemaju baš para da vozaju harleye, ali su to ljudi koji o njima sanjaju i njima se najviše dive.
Ti ljudi su najveća publika OCC-a i inih emisija, najveći entuzijasti Harleya kao američkog prozivoda i sl.
"White collar" ljudi su ti koji te snove žive i to na način koji nema veze sa nekadašnjim outlaw imageom bikera.
Stoga, možemo reći da je nekadašnji outlaw image danas puka nostalgija.

A MC klubovi, posebno oni koji su označeni kao "outlaw" od strane država u kojim egsistiraju?

Pa eto probajte biti član jednog, kao prvi uslov biće vam postavljeno slijedeće - "a lot of time and a lot of money"

Prema tome...

:run:
Como_Sarajevo

#37 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Como_Sarajevo »

Nikada nisam,niti ću ikada dijeliti bajkere a kamo li ljude na one koji imaju ili nemaju pare.Nikada nisam niti ću ikada djeliti bajkere po motorima,bile trulje ili neke skupe mašine.Svako ima pravo da se izjašnjava kako hoće,ovako ili onako.Jedini preduslov je da je zdrav u glavi i ono što fura da fura do kraja.Na tom putu nekad bude i problema,ponekad bolnih i ovakvih i onakvih.Ali,bože moj,ako znaš šta hočeš,uvjek se nađe rješenje za rješavanje problema.FURAJ SVOJ FILM do kraja ili ge nefuraj nikako.
phil manzanera

#38 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by phil manzanera »

Pa zato ti i saljem lijepe zelje, najljepse, da ti se dogodi ono sto ti sanjas i zelis: da postanes zaje*ani OUTLAW biker sarajevski i da te se svi boje.

Sto se mene tice, daleko bila kuca i pomisli na ovakvu ideju. Eto vidis, ne zelim ti nista lose, zelim ti da ti Bog da sve ono sto zelis.
Como_Sarajevo

#39 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Como_Sarajevo »

Nemoj se više truditi da pišeš.Sve si skontao :-) Što se mene tiče off topic :zzzz:
Last edited by Como_Sarajevo on 29/11/2008 19:04, edited 1 time in total.
Voughn

#40 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Voughn »

--
Last edited by Voughn on 23/10/2009 19:29, edited 1 time in total.
Cober

#41 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Cober »

xxx
Edin H.

#42 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by Edin H. »

Pratite li ovu situaciju u Engleskoj gdje su sedmorica iz "Outlaw-sa" osudjena za ubistvo jednog od rukovodecih ljudi britanskih "Hells Angel-a"?

Danas ih se preko stotinu okupilo u Birminghamu da podrze osudjene kolege.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7619574.stm

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/cove ... 755795.stm

Image
phil manzanera

#43 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by phil manzanera »

Dobar ti je ovaj link, posebno za one koji prate ovu tematiku, naravno ukoliko znaju engleski jezik...
bomba

#44 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by bomba »

Haha, meni je to sa tim "respect" furkama, posebnim nacinom rukovanja, kvalifikacijama za coperaske klubove i sl, pravo smijesno. Isto mala djeca. Znas ono kad hoces da te prime u raju, onda moras da dubis na glavi pola sata, igras dobro klikera, pobijes se sa dvojicom trojicom da se izmjeri od koga si jaci i onda te, ako ispunis sve testove, glavni u raji primi u istu i onda se ti ponasas kako ti "glavni" kaze :D Ako ne, izbacen si iz raje :D Ne razumijem sta vam je cejf u tome, vozite svoj motor koji ste vi platili a na nacin kako vam klub naredi i "glavni" u njemu...
Gledam lika ljetos, outlaw vonabija :D , parkiro se sa Viragom na sred ceste pred Operu, sjedi na motoru sa maramom na glavi i pratecim outfitom, zove konobara i narucuje pivu. Konobar mu donosi pivu i on tako na sred ceste, sa maramom na glavi, sjedi na svom viragu i pije istu a vamo ima slobodan stol da lijepo i ko covjek sjedne i popije. Htjedoh mu ja reci bujrum sjedi za moj stol, kolege smo, bez obzira sto ja vozim " brzanera" (koji ej bio uredno parkiran da nikome ne smeta) al jok, nije to njemu Respect way of life..... On je Bubba Zaneti vonabi outlaw i normalno sjedenje mu valjda narusava image... Valjda bi onda pred koelgama iz kluba ispao mlito a ne strasni bajker vrijedan respecta :D :D :D
Last edited by bomba on 02/12/2008 16:30, edited 1 time in total.
phil manzanera

#45 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by phil manzanera »

Jarane, sve si pogresno skontao:

Klubovi: ako neko voli udruzivanje, neka se udruzuje, to je njegovo/njihovo i moralno i pravno pravo, jednako kao i rukometasi ili odbojkasi. Ako neki klub ne zeli da primi novog clana, to je takodjer njihovo pravo. Ako neko prihvata pravilnik o radu kluba, pa zeli u klub, to je takodjer njegovo pravo, a ako neko kao ti npr. ne voli clanstvo u klubovima, to je takodjer i tvoje pravo. I niko nikoga ne dira i to bi trebalo da bude pravilo - niko nikom se ne ruga i niko nikoga ne dira. SVAKOM NJEGOVO. Jednako kao sto Manijaci ili Horde Zla ili neki drugi nogometni klub vole svoj klub, tako isto i motociklisti vole svoj klub.

Outlaw: apsolutno nije tacno da svi bikeri, prvenstveno vozaci choppera zele biti outlaw, odnosno vecina od 99% bikera opcenito i vecina od 99% bikera udruzenih u klubove nema ni na kraj pameti ideju biti outlaw momci, vec samo zaljubljenici u (pod jedan) motocikle, u (pod dva) motociklizam i (pod tri) u svoj klub. Ima i drugo, ali ovo napisano je dovoljno. Sa druge strane, ti navodis vlasnika choppera kao negativan primjer, a sjeti se da li si ikada vidio chopperasa da divlja po gradu i da se gradjani ježe od njihovog nacina voznje, a takodjer se sjeti nacina na koji brzaneri voze svoje motocikle i jeze koju prouzrokuju u srcima gradjana kada prodju gradom sa 150 - 200 km/h, cesto na zadnjem tocku, bez registracijskih tablica, cesto bez vozacke i sa prekucanim brojevima sasije. Obzirom da ja poznajem barem 80% svih bikera u gradu, bez obzira koje su "vrste", vjeruj mi da sam u pravu, pa opet ja ne kazem da su sarajevski brzaneri kriminogena raja. Ostavljam neka svako gradi svoj image o sebi. Samo, taj koji se "nakrivio" ispred "Opere" i pije kafu, sigurno je manje opasan po drustvo, nego taj koji ce sjasti na brzanera i odjuriti u uzas nepotrebne brzine po gradu. Ja sebe smaram najlosijim vozacem u gradu, a za one koji misle da su najbolji, neka, brate, uzmu licencu i neka se dokazuju na stazi. A ne po gradu. Brzaneri. A ne taj sa maramom.

Parkiranje: covjek voli svoj motor na taj neki nacin da zeli biti u blizini svoga motora, pa i piti kafu "sa motora". I ja takodjer. I opet ponavljam, nikoga se time ne dira, SVAKOM NJEGOVO. Sta je problem ako ima maramu? Marama stiti glavu zimi od hladnoce, a ljeti od sunca. I svakako, takav image. Zasto je to nesto drugacije od salova nogometnih fanova? Tu istu maramu mozes u sekundi da zavezes oko vrata ako ti je hladno, ili da podvezes ruku ako se povrijedis. Upotreba i namjena je mnogostruka.

Respect: to je jedan od osnovnih postulata u klupskom zivotu i vjeruj mi - zlatan je. Ima mnogo razloga za respect, da sad to ne elaboriram, uostalom samo od sebe se kaze zasto, ali respect je potreban u svim sferama zivota, ne samo u bikerskom, ali u bikerskom zivotu klubova uglavnom minimum je da se ne prica lose o drugim klubovima, i opcenito da se ne komentira nista o drugim klubovima, a imajuci u vidu pogani balkanski mentalit, to je zlatno pravilo. Takodjer, image i respekt se zasluzuje i iskazivanjem respekta prema drugima. Ne samo u motociklistickom svijetu, nego u svim sferama zivota. NIje dobar nacin na koji ti razmisljas. Nepotrebno je antagonisticki, a takodjer vozis motor. I dolazis u istu kafanu.

Moje skromno misljenje.
king31

#46 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by king31 »

Pa ljudi moji onda dodajte u ovaj naslov "Outlow Biker - Nekad i Sad U SARAJEVU" pa da se ostali ne mjesaju u temu .
Jer kad vidim ovde " Brzaner je vaki , naki ..." ne uklapa se u moje vidjenje istih u mom djelu svijeta jer ih poznajem podosta koji voze iz hobija ili profesionalno. Ljudi na svom mjestu npr. u hajlovini znak STOP , vidis na kilometar i lijevo i desno , al on stane ...!
Sve je to relativno dal Choper il' Brzaner sve zavisi od onog sto ga jase ...
Ne znam da li se uklapa u naslov teme , al mislim da se uklapa kao odgovor na neke postove ukljucujuci i prvi:
Primjer:
Imam prijatelja koji je profesionalni pilot TT , vozio dva put Isle of Man TT, 24h LeMana , Barcelone itd..visestruki prvak francuske u moto reliju vozi brzanere na trkama , a kad nije na trci ili stazi vozi "Fat boy" laganice, u stvari vozi sve dvotockase i svakog na namjenski nacin.
Prije dvije godine u novembru organizovo trku od Avignona u Fr do Istambula(3500km) sa check point-om u Sarajevu. Uslov da ucestvujes bio je motor 125cm najmanje 25god star i jos da zapustis brkove.
E sad,u koju karegoriju bi ga vi stavili !!??

Usput, on je taj sto stane na stopu u hajlovini.
i jos nesto
nisam white collar nego blue...
bomba

#47 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by bomba »

phil manzanera wrote:Jarane, sve si pogresno skontao:

Klubovi: ako neko voli udruzivanje, neka se udruzuje, to je njegovo/njihovo i moralno i pravno pravo, jednako kao i rukometasi ili odbojkasi. Ako neki klub ne zeli da primi novog clana, to je takodjer njihovo pravo. Ako neko prihvata pravilnik o radu kluba, pa zeli u klub, to je takodjer njegovo pravo, a ako neko kao ti npr. ne voli clanstvo u klubovima, to je takodjer i tvoje pravo. I niko nikoga ne dira i to bi trebalo da bude pravilo - niko nikom se ne ruga i niko nikoga ne dira. SVAKOM NJEGOVO. Jednako kao sto Manijaci ili Horde Zla ili neki drugi nogometni klub vole svoj klub, tako isto i motociklisti vole svoj klub.

Outlaw: apsolutno nije tacno da svi bikeri, prvenstveno vozaci choppera zele biti outlaw, odnosno vecina od 99% bikera opcenito i vecina od 99% bikera udruzenih u klubove nema ni na kraj pameti ideju biti outlaw momci, vec samo zaljubljenici u (pod jedan) motocikle, u (pod dva) motociklizam i (pod tri) u svoj klub. Ima i drugo, ali ovo napisano je dovoljno. Sa druge strane, ti navodis vlasnika choppera kao negativan primjer, a sjeti se da li si ikada vidio chopperasa da divlja po gradu i da se gradjani ježe od njihovog nacina voznje, a takodjer se sjeti nacina na koji brzaneri voze svoje motocikle i jeze koju prouzrokuju u srcima gradjana kada prodju gradom sa 150 - 200 km/h, cesto na zadnjem tocku, bez registracijskih tablica, cesto bez vozacke i sa prekucanim brojevima sasije. Obzirom da ja poznajem barem 80% svih bikera u gradu, bez obzira koje su "vrste", vjeruj mi da sam u pravu, pa opet ja ne kazem da su sarajevski brzaneri kriminogena raja. Ostavljam neka svako gradi svoj image o sebi. Samo, taj koji se "nakrivio" ispred "Opere" i pije kafu, sigurno je manje opasan po drustvo, nego taj koji ce sjasti na brzanera i odjuriti u uzas nepotrebne brzine po gradu. Ja sebe smaram najlosijim vozacem u gradu, a za one koji misle da su najbolji, neka, brate, uzmu licencu i neka se dokazuju na stazi. A ne po gradu. Brzaneri. A ne taj sa maramom.

Parkiranje: covjek voli svoj motor na taj neki nacin da zeli biti u blizini svoga motora, pa i piti kafu "sa motora". I ja takodjer. I opet ponavljam, nikoga se time ne dira, SVAKOM NJEGOVO. Sta je problem ako ima maramu? Marama stiti glavu zimi od hladnoce, a ljeti od sunca. I svakako, takav image. Zasto je to nesto drugacije od salova nogometnih fanova? Tu istu maramu mozes u sekundi da zavezes oko vrata ako ti je hladno, ili da podvezes ruku ako se povrijedis. Upotreba i namjena je mnogostruka.

Respect: to je jedan od osnovnih postulata u klupskom zivotu i vjeruj mi - zlatan je. Ima mnogo razloga za respect, da sad to ne elaboriram, uostalom samo od sebe se kaze zasto, ali respect je potreban u svim sferama zivota, ne samo u bikerskom, ali u bikerskom zivotu klubova uglavnom minimum je da se ne prica lose o drugim klubovima, i opcenito da se ne komentira nista o drugim klubovima, a imajuci u vidu pogani balkanski mentalit, to je zlatno pravilo. Takodjer, image i respekt se zasluzuje i iskazivanjem respekta prema drugima. Ne samo u motociklistickom svijetu, nego u svim sferama zivota. NIje dobar nacin na koji ti razmisljas. Nepotrebno je antagonisticki, a takodjer vozis motor. I dolazis u istu kafanu.

Moje skromno misljenje.
NIsi ti mene dobro skontao ali nema veze. Svakome svoje naravno i nek fura ko sta hoce. Ja samo komentarisem i smatram da mi je taj neki, kako choperasi kazu, "way of life" pomalo djetinjasta furka za ljude u zrelim i ozbiljnim godinama ;) Vozis motor valjda zbog sebe i zato sto ti je cejf vozit motor a ne da se ko dijete furas na nesto...
I da, kad pricamo o respectu, zasto mi nikad ni jedan chopperas nije stao da pita trebal pomoc kad bi bio pored ceste u nekom kvaru ??? I zasto chopperasi jako rijetko uzvrate pozdrav kad ih pozdravim negdje na cesti ??? Jel zato sto vozim brzanera pa nisam u njihovom "way of lifeu" ili mozda zato sto nisam u njihovom klubu ???
Sto se tice tih collara, ja vozim motor, uzivam u njemu i to mi je najbitnije. Ne trosim vrijeme brinuci o tim collarima (distancerima :D ) i slicnim glupostima po kojima bi me kao trebali raspoznati kakav stil ja furam...
Trosim vrijeme na provjeru jesam li fino ususkan u opremu, jesul mi gume napuhane kako treba, jel mi kaciga dobro stegnuta i zakopcana i tako to....
phil manzanera

#48 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by phil manzanera »

Evo, ja sam se bio potrudio i ulozio dosta dobre volje i vremena da ti pojasnim, obzirom da si ti pitao, i evo opet cu ponoviti ono sto si ti djelimicno ponovio: SVAKOM SVOJE, neka se svako fura na svoj film, ili neka se ne fura, neka pozdravlja ako hoce, ili neka ne pozdravlja, neka staje ako hoce, ili neka ne staje, neka radi svako sta zeli pa imao on 25 ili 65 godina, to je osnovno ljudsko pravo pa cak i u ovoj i ovakvoj BiH gdje svako svakome zeli da popuje. Neka svako radi sta hoce ukoliko je to sukladno moralnim i zakonskim propisima i nema potrebe i razloga da to drugima smeta. Neka se udruzuju chopperasi sa chopperasima, chopperasi sa brzanerima, brzaneri asa brzanerima, ako neko voli neka vozi sam, sve je to u redu dok druge ne diras i ponasas se, kako sam rekao, sukladno MORALNIM i zakonskim propisima. Neka chopperas pije kafu sa motora ispred "Opere", neka brzaner sjedi unutar "Opere" i neka pije u miru svoju kafu......ako te dvije osobe mogu naci nesto zajednicko oko te kafe u "Operi", to je dobro, ako ne mogu, opet kud koji, mili moji......
bomba

#49 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by bomba »

phil manzanera wrote:Evo, ja sam se bio potrudio i ulozio dosta dobre volje i vremena da ti pojasnim, obzirom da si ti pitao, i evo opet cu ponoviti ono sto si ti djelimicno ponovio: SVAKOM SVOJE, neka se svako fura na svoj film, ili neka se ne fura, neka pozdravlja ako hoce, ili neka ne pozdravlja, neka staje ako hoce, ili neka ne staje, neka radi svako sta zeli pa imao on 25 ili 65 godina, to je osnovno ljudsko pravo pa cak i u ovoj i ovakvoj BiH gdje svako svakome zeli da popuje. Neka svako radi sta hoce ukoliko je to sukladno moralnim i zakonskim propisima i nema potrebe i razloga da to drugima smeta. Neka se udruzuju chopperasi sa chopperasima, chopperasi sa brzanerima, brzaneri asa brzanerima, ako neko voli neka vozi sam, sve je to u redu dok druge ne diras i ponasas se, kako sam rekao, sukladno MORALNIM i zakonskim propisima. Neka chopperas pije kafu sa motora ispred "Opere", neka brzaner sjedi unutar "Opere" i neka pije u miru svoju kafu......ako te dvije osobe mogu naci nesto zajednicko oko te kafe u "Operi", to je dobro, ako ne mogu, opet kud koji, mili moji......
Pa o kojem respectu onda pricate ??? Ja pod respectom koji tako cesto spominjete, podrazumjevam osnovnu solidarnost medju motoristima a u osnove te solidarnosti svrstavam barem uzvracanje pozdrava i pomoc kolegi motoristi na cesti koji je u nevolji.
Kao sto ti rekoh, ja nemam nista protiv ikoga. Meni je jednostavno ta neka choperasko/bajkerska furka shega i nema mi nekog smisla. To je ipak moje misljenje i imam pravo na to ali mi isto tako ne pada na pamet da ga nekome namecem ;-) Svako ima svoje...
Ipak, molio bi za pojasnjenje kakva je furka tipa : vodjene racuna jesi li outlaw, white-blue collar, "rider a ne driver" i slicno ??? Meni to izgleda ko neki imaginarni svijet na koji se ljudi furaju... :D :D :D
Fakat, kad covjek vidi grupu takvih ljudi na motorima koji maxuz furaju sve te detalje, pomislio bi da su neka sekta sa nekim svojim posebnim vjerovanjima i uvjerenjima a ne obicni ljudi koji voze motore, tj. motoristi.... Pa vise vode racuna o tom image-u nego sto voze motore :?
DaysleepeR

#50 Re: Outlaw Biker - Nekad i Sad

Post by DaysleepeR »

respect nemožeš očekivati ako ga prvo ne pokažeš

ti ga očigledno ne pokazuješ, neznam zašto ga onda očekuješ

meni Boga mi ljudi stanu i mašu i pozdrave se, bili oni na chopperima, sportanerima, tourerima, bez obzira

ne treba biti tako negativno nastrojen jer ne počinje svijet ni od mene ni od tebe, zato napravi prvi korak
Post Reply