Kakva je subkultura lomljenje stolica i bacanja u teren, i to u zemljama gdje gostujemo?-LIBERO- wrote:@ISKO,prijetelju,prestani moralisati..momci su navijacka skupina,imaju svoj nacin ponasanja,nacin furanja navijacke subkulture sto ti ocigledno nije jasno.
Momci imaju i nacin borbe protiv glavesina i mafije u savezu,imaju nacin borbe nametanjem novcanih kazni savezu,niko ti ne trazi da se moras ukljuciti u njihove redove,u nihov nacin borbe..ali prestani moralisati.
Ako se ne slazes sa nacinom ponasanja,nacinom njihove furke,nacinom navijanja za BIH,distanciraj se na tribini,imas neku drugu tribinu.
Ja licno dajem podrsku skoro pa svemu sto su momci iz BHFa uradili na utakmici.
Nikakvo ovo nije moralisanje nego iznosenje cinjenica jasnih kao dan. Gdje god se oni pojave, obrukaju nas i prikazu ko zadnje primitivce. Uvijek isprovociraju neki belaj, batinanje od strane policajaca, prekide utakmica itd. Jebi ga, ako je to jedina borba protiv saveza (i neki izraz kulture), onda neka rade to sto rade, samo nemogu racunati na podrsku svih onih kojima je stalo do te iste reprezentacije i do smjene kriminalaca u savezu.
Ti si vjerovatno jedan od njih pa si se nasao uvrjedjen, i ja te razumijem, jer smatras to kao nekim kulturnim izrazajem. Samo vam dobronamjerno porucujem da gubite podrsku raje, urbane, neurbane, starije, mladje...RAJE! I svima pocinjete ici na k.... Ti to pokusaj shvatiti, a ako ne shvatas, ti nastavi divljati gdje stignes i dalje. Ja tu ne mogu nista.