Fiat punto-magli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#26 Re: Fiat punto-magli

Post by johntra »

e pa onda nemojte ni drugima odmagat sa bezveze komentarima..čovjek fino pita za savjet, a vi nako vako...plus, dopustite nama koji nešto znamo o FIAT-u ili FIAT-ima, nije bitno, da sudimo o njima...predrasude i komentare tipa rekla-kazala ostavite za frizerskih salona :D
texel

#27 Re: Fiat punto-magli

Post by texel »

johntra wrote:texel svakim svojim postom dokazuje kolika je neznalica(neću reći glupan)...izvali glupost i još pita šta je rekao? fascinatno...
za ove nedefinisano muško-ŽENSKE nickove nemam komentar...
Hajde ba, popi malo vode i šećera, srce će ti otkazat :mrgreen:
Cholina_Lokica

#28 Re: Fiat punto-magli

Post by Cholina_Lokica »

rekla sta mislim, odnosno napisala
ako ti se prica po frizerskim salonima i tome bujrum ti :) ja imam svoje razloge sto ga ne volim, i nisam neko ko apsolutno pojma nema o autima da bih morala aminovati jer je tebi dobar... nemoj da me napadas zbog toga :D
texel

#29 Re: Fiat punto-magli

Post by texel »

Dile, ma ne pravdaj mu se! U Njemackoj se za FIAT kaže "Fehler in allen Teilen" , što za one koji neznaju znači "Greška u svim dijelovima"
Neka stručnjak pogleda statistike i testove svoje omiljene marke, pa valjda nešto skonta, ako je to uopšte moguće.
Ali znam da istina boli. Da Punto 1998 godište košta kao Golf II 1987, a Golf II je kanta samo takva. Prema tome.. :run:
Cholina_Lokica

#30 Re: Fiat punto-magli

Post by Cholina_Lokica »

ma ne pravdam se samo govorim da nema razloga za napadanje i pripucavanje zbog bezvezne teme
johntra

#31 Re: Fiat punto-magli

Post by johntra »

joj texel je meni car...pročita li se još nešto na njemačkom...hahahah...kakve ba statistike, iz koje godine? hoćeš da ti ih ja prezentiram?..hahaha..hajde ba, nemoj me nasmijavat, nego se poklopi...hoćeš da ti ja kažem još neke skraćenice za FIAT? :D
ne treba mi vode i šećera, novi Gunsi su sasvim ok :lol: vidim koje si tržište uzeo kao mjerilo, sve mi je jasno koliko znaš..a slažemo se da hje dvičina kanta, a ja bih dodao precijenjena...
@dile...ne trebaš ti meni ništa aminovati, znam malo više o autima sa Apeninskog poluostrva da me nečiji bezze komentari ne zanimaju...opet kažem, ako ne znaš pomoći, nemoj ni odmagati ljudima... :wink:
texel

#32 Re: Fiat punto-magli

Post by texel »

Izvini Luca, nismo te odmah prepoznali! A sad hajd navliju, otarak u ruke i opleti po šoferšajbi svog bolida :mrgreen: :mrgreen:
johntra

#33 Re: Fiat punto-magli

Post by johntra »

hvala ti što me porediš sa tako velikim čovjekom...meni tarač ne treba, imam grijače u šajbi...hahaha...
Robyn

#34 Re: Fiat punto-magli

Post by Robyn »

johntra wrote:hvala ti što me porediš sa tako velikim čovjekom...meni tarač ne treba, imam grijače u šajbi...hahaha...
Ima Fiat i grijace u sjedistima, pa ti Johntra fino sjedis grijes dupe, a Texel-u cemo tarac pa neka brise prednju sajbu i bocna stakla- kupicu mu ja sprej i za odledjivanje. :lol: :lol:

G2 ima grijace ali ispod dizna
dadoka84

#35 Re: Fiat punto-magli

Post by dadoka84 »

Evo jos jedan ponosni vlasnik Fiata Bravo. Posto se prica razvezala samo da kazem da sam sa istim izuzetno zadovoljan, kod mene je preko 3 godine i nisam imao
nekih posebnih problema. Automobil je izuzetno lagan za voziti, a i odrzavanje je jednostavno i prilicno jeftino. Sto se magljenja tice, nikad to nije bio problem. Potrebno je samo paziti da nije ukljucena recirkulacija zraka u kabini, nego da uzima "cist" zrak izvana. U slucaju nenormalnog magljenja stakala krivac moze biti i mali hladnjak koji pusta isparenja u cijevi za ventilaciju i tako dolazi do stvaranja izmaglice :) Ovo je uspjesno testirano na g2. Na pricu da je dobar kec kvalitetniji od nekih vozila fiat grupacije i komentara o cijenama se mogu samo nasmijati jer doticni ocigledno gubi kontakt sa zbiljom, te mu preporucujem da se ostavi malo tih mahalskih prica. Svako auto je dobro ukoliko se pravilno odrzava, a sto se tice raznoraznih listi i statistika, mislim da su doticni dokazali veliku dozu nepristrasnosti ;D (ADAC)
sinus

#36 Re: Fiat punto-magli

Post by sinus »

dadoka84 wrote:Evo jos jedan ponosni vlasnik Fiata Bravo. Posto se prica razvezala samo da kazem da sam sa istim izuzetno zadovoljan, kod mene je preko 3 godine i nisam imao
nekih posebnih problema. Automobil je izuzetno lagan za voziti, a i odrzavanje je jednostavno i prilicno jeftino. Sto se magljenja tice, nikad to nije bio problem. Potrebno je samo paziti da nije ukljucena recirkulacija zraka u kabini, nego da uzima "cist" zrak izvana. U slucaju nenormalnog magljenja stakala krivac moze biti i mali hladnjak koji pusta isparenja u cijevi za ventilaciju i tako dolazi do stvaranja izmaglice :) Ovo je uspjesno testirano na g2. Na pricu da je dobar kec kvalitetniji od nekih vozila fiat grupacije i komentara o cijenama se mogu samo nasmijati jer doticni ocigledno gubi kontakt sa zbiljom, te mu preporucujem da se ostavi malo tih mahalskih prica. Svako auto je dobro ukoliko se pravilno odrzava, a sto se tice raznoraznih listi i statistika, mislim da su doticni dokazali veliku dozu nepristrasnosti ;D (ADAC)
Eh jarane to ti samo misliš da nisi imao problema 3 godine. Jer šta ti koji voziš to auto o kojem govoriš znaš, to ti nas samo lažeš da nisi imao problema. A zašto nas lažeš? Pa zato što statistike kažu da ne valja Fiat, zato što tetkina komšinica ima sestru koja kaže da njen se sin zna sa jednim likom, čija sestra ima momka koji vozi Fiata i da on ima stalno nekih problema :mrgreen: , a i ona se vozila jednom u tom Fiatu, i sjela je za volan da vidi kako joj stoji...

Ja ipak mislim da svako ima pravo da pljuje neko auto tek kada bude u društvu auta koje pljuje barem 3-6 mjeseci tako da ne bude samo: ja čuo, kazao onaj, statistika, od jarana jaranove tetke itd...

A da napomenem nisam vozač fiata, mada mi je za oko zapao novi Fiat Bravo :D

Image
Image
texel

#37 Re: Fiat punto-magli

Post by texel »

johntra wrote:hvala ti što me porediš sa tako velikim čovjekom...meni tarač ne treba, imam grijače u šajbi...hahaha...
Pa zna se što FIAT ima grijače u šajbi : da ti nije hladno po rukama kad ga guraš! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Evo malo činjenica:
ADAC je testirao :
Image

http://www.bild.de/BTO/auto/2007/05/aut ... nking.html

Mali zadatak : Nabroj prvo 25 proizvođača auta, pa ćeš doć do tvoje kante :mrgreen: :mrgreen:
ibizza

#38 Re: Fiat punto-magli

Post by ibizza »

Qler wrote:mozda je vrisno mali hladnjak...
to je 100%....i meni se desavalo da magli...svi iznosili neka svoja misljenja...poslije 5 dana...pukne mi hladnjak...sva voda mi se ulije pod tepih...a para izbila kroz one otvore...gdje puse toplo-hladno
johntra

#39 Re: Fiat punto-magli

Post by johntra »

e moj texel, hem što nemaš pojma o automobilima, jer se oni ne guraju u rikverc kada hoćeš da ih upališ, još mi stavljaš testove Auto bilda...hahahaha..a znaš ko vjeruje testovima Bilda? koliko ja znam niko, jedino možda na ovom forumu ado-šampion(bez uvrede ado :D )......ne moraš se mučiti sa Bild-om, imaš Auto blic sa prevodom na hrvatski....
101power

#40 Re: Fiat punto-magli

Post by 101power »

joj filozofa i demagoga.......djeste strucnjaci nikad niste ni provozali neki od tih auta a znate mu sve mane,pazite da vas iz nase ne kidnapuju,ako cuju za vase sposobnosti najebali ste :D
dadoka84

#41 Re: Fiat punto-magli

Post by dadoka84 »

"Pa zna se što FIAT ima grijače u šajbi : da ti nije hladno po rukama kad ga guraš!"

A zna se da Fiat ima strasno nekvalitetne motore koji se stalno kvare, zar ne? I btw ovo je vic koji se najcesce koristi za yugu, evo prvi put cujem da je neko u tom kontekstu pomenuo fiat. :-)
Skyfox

#42 Re: Fiat punto-magli

Post by Skyfox »

Altsa wrote:promijeni polen filter i nece ti magliti
i meni su rekli da je ovo rijesenje...
101power

#43 Re: Fiat punto-magli

Post by 101power »

meni su rekli da se to ne mijenja nikad,kad se zacepi bacis ga u smece ,trosak je da se kupuje novi

bobi may the force be with you
texel

#44 Re: Fiat punto-magli

Post by texel »

johntra wrote:e moj texel, hem što nemaš pojma o automobilima, jer se oni ne guraju u rikverc kada hoćeš da ih upališ, još mi stavljaš testove Auto bilda...hahahaha..a znaš ko vjeruje testovima Bilda? koliko ja znam niko, jedino možda na ovom forumu ado-šampion(bez uvrede ado :D )......ne moraš se mučiti sa Bild-om, imaš Auto blic sa prevodom na hrvatski....
Dobro izvini, onda ih guraš napred :mrgreen: :mrgreen: Bitno je da si priznao da se moraju gurati! Priglup si samo tako. Autobild prenosi studiju od ADAC, za koji očito nikad nisi ni čuo! Koje ti čitaš novine? iz Kragujevca? :mrgreen: :mrgreen:
P.S. jesi li nabrojao 25 proizvođača auta? Ako ne stigneš, gledaću da izlistam listu danas!
Qler

#45 Re: Fiat punto-magli

Post by Qler »

Fiat brao - nekvalitetan, vozio, dovoljno dugo da vidim da ne valja (1.8 TD) haj od onih boljki osnovnih (steke) preko loseg lima, do motora koji je katastrofa, prekidaca za prozore, nekvalitetne plastike...

Fiat punto - onaj model '98 - jugo u drugoj karoseriji, trenutno ih pun grad jer su masovno uvozeni kao teretna vozila pa im ubacivali sjedisa nazad.

Fiat Punto 2001 1.9 dizel - imao u firmi 4 mjeseca - 3,5 na srvisu. bosch pumpa, mali hladnjak, veliki hladnjak, i jos ovako nekih stvari nisam ni pratio

Stilo - ima ga jaran (dolazi ovdje) - elektronika u qurtzu. otisoa dio ne radi mu nista, nista bas. ni servo, ni abs, asr, nista nista... naravno dijela da odgovara nema....

eto, ne znam, mozda nisam u pravu, ali meni je to dovoljno razloga da vjerujem da je fiat kanta.

P.S. sad vozam sluzbenog mondea 2.0 Tddi 2001, preko 60k km je presao u godinu dana jedini kvar je da se poderalo crijevo od turba, na pocetku (polovan je kupljen) i nikad ni jednog problema sa njim. gorivo ulje filteri i vozi :D
alcho

#46 Re: Fiat punto-magli

Post by alcho »

Uvijek su mi bile najdraze ovo tebe na kojima se prepucava Fiat - Golf...cim dodjem na posao njih otvaram da mi zaposce dan sa smijehom...ne zna se ko je smjesniji ovi pro ili ovi contra...

@Texel...test je samo takav...ne znam sto ne bih vjerovao u njega?! :lol: Naravno da je Skoda po kvaliteti odmah iza Toyote,a prije Mazde i Volva. :lol: Po Njemackom testu, prvih 5 najkvalitetnijih automarki bas iz njemacke...koja slucajnost :lol: :lol: :lol:
@johntra i ostali...mescini da vas je neko dobro izlevatio kad vam je uvalio fiata, cim cekate svaku poruku na temi da odmah popljujete onog ko kaze nesto protiv njega...jebiga, bolje braniti smece nego priznati da ste za njega dali pare...
johntra

#47 Re: Fiat punto-magli

Post by johntra »

nemam šta braniti, iz svog iskustva govorim, tako da me tuđi komentari tipa kupio sam smeće tangiraju kao lanjski snijeg...
tema je otvorena da se pomogne čovjeku, a druga je stvar što su neki krenuli sa pljuvanjem i nepoznavanjem materije o kojoj se piše...glupo bi bilo da i tebe svrstam u ove što pojma nemaju...
texel

#48 Re: Fiat punto-magli

Post by texel »

Mesčini da je dosta rečeno - i previše!
Pozdrav
johntra

#49 Re: Fiat punto-magli

Post by johntra »

@qler..i misliš da je na tom Mondeu sitnica što je puklo crijevo od turba...svašta....ispravka tvog krivog navoda, 1.8 TD ne postoji u Bravu samo 1.9 TD, plus to je motor koji je koncepcijski star deset godina, zato je ubrzo zamijenjen sa JTD mašinama...druga ispravka, Punto prve generacije je najkvalitetnije auto svojeg vremena, pogotovo 1,2 motor, koji je bukvalno nepoderiv i još jedna ispravka, nisu svi teretne varijante, a i te koje jesu dobro služe i vozaju se...imam jednog takvog u porodici...
e sad za Texela Autobild stručnjaka..hahaha..haj mi ti objasni šta je ADAC, ne znam stvarno, je li se to jede ?:lol:
da uopće nešto znaš, kao što se vidi da ne znaš, znao bi da ADAC u svoje liste kvarova ubraja i kad nekome ostane ključ u autu, a to isto se zaključa ili kada žene zovu jer ne znaju promijeniti gumu ili usuti vodu za brisače...inače, FIAT je prema ADAC statistikama u posljednje tri godine ostvario značajan napredak, ali i o tom nemaš pojma....a ako se već želiš praviti pametan, najmjerodavnija institucija za kvalitet u Njemačkoj jeste TUV institut, ali ne piše to u Autobildu ili Autoblicu... :lol:
jedino u čemu si i upravu, jeste da ti fakat više nemam šta objasniti ili reći...sljedeći put crtam...
Haug!
Qler

#50 Re: Fiat punto-magli

Post by Qler »

drug na polovnom autu, koje je kupljeno sa 115k KM jedan kvar na 60k km u relativno kratkom vremenskom periodu je malo. za motor 1.8-1.9 do mene je priznajem. znam da nisu svi teretni, ali isto tako znam da su svi katastrofa. pa eto dofati blatobran od tog punta pa ces vidjeti, kao da je od cokoladne folije napravljen. daj ba nemoj sad ni ti pretjerivati. ja kazem, svako auto kada se odzava ce trajati, ali fiat, realno ne spada u kvalitetnija auta, koliko god bio subjektivan, moras to priznati.
Post Reply