beco wrote:Da i Fabija II je 25000000X ruznija od Roomstera ito u bilo kojoj svoj varijanti! Onaj zadnji kraj Roomstera je umjetnicko djelo za onu spontanu nesrecu od dizajna Fabie II! Jos uvijek mislim da je Fabia I ljepsa od Fabie II, sta uradise od onakvog klasicnog dizajna! Ali su zato sve to grobovi za mog sminkera RENAULT CLIA III! CLIO RULESSS!

Renault Clio III je simpaticna autic, a Grandtour je mmmmmmmmmm
Grandtour mi se jako svidio dizajnom i dok sam bio u potrazi za novom vozilicom on mi je bio favorit....Otisao sam do Bunje da pogledam kakav je... I duboko se razocarao plastikom u unutrasnjosti
Moji uslovi su bili klima, metalik boja, mp3 cd muzika, krovni nosaci...Bunjina ponuda - blizu 29000KM (benzinac 1.2 16V 100KS)

Odem do Asa auta da vidim sta oni nude uz moje uslove...Ponuda - malo jace od 26000KM (benzinac 1.6 16V 105KS)
Iako mi se unutrasnjost Clio Grandtoura cini komfornija nego kod Fabie, iako mi se dizajnom vise svidja Clio Grandtour, iako Renault iz manje kubikaze izvlaci skoro istu snagu, ipak sam se odlucio za Fabiu Combi jer mi se unutrasnjost cini kvalitetnijom a kosta dosta manje... Jbg, ukusi se razlikuju, a isto tako i potrebe. Mozda neko voli puno plastike u unutrasnjosti kakva je kod Clia, a mozda neko ipak uzme Daciu Sandero koja je po mom misljenju bolji omjer ulozenog-dobivenog od Clia...
Najlakse je pametovati sta je bolje kupiti, sve dok se sami ne nadjemo u takvoj situaciji, imas pare u rukama, a ne mozes da se odlucis jer to nije isto kao kupiti kutiju cigara. I nije samo do toga sta se njemu svidja, nego da li se i njegova supruga slaze s tim, sto (ozenjeni to znaju

) nije zanemarljiv faktor kod odabira auta.
Znaci ima tu jako mnogo varijabli a samo jedna "kamara love" za potrositi...A za vecinu potencijalnih kupaca, to je odluka koja odredjuje njihov zivot u sljedecih 5-6 ili vise godina, tako da nije pametno zalijetati se sa kupovinom... Covjek je odlucio da ce sacekati 1.1.2009. za kupovinu, do tada ima vremena da obidje sve salone, pogleda sve sta ga interesuje, raspita se o iskustvima, izvaga koliko love moze u tom trenutku uloziti, a onda da mu se to sve slegne do trenutka konacne odluke.