Americki univerzitet u BiH

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
munky_

#26 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by munky_ »

buksna wrote:
El_presidente wrote:
threshold wrote:Vidio bih te da se nadjes u slicnoj situaciji. Nemam nista sa faxom, ali tvoja reakcija na ovu vijest je frapantna.
Pa zar ti ne bi bilo draze da i uvom slijepom crijevu ima nesto pozitivno, pa makar i za pare bilo.
Ali neeeee, to je bosnjo, kad je ne mogu, nek ne moze niko, ha ja.

sto se tice ovog "univerziteta" nista nije ni bilo pozitivno, osim bankovnih racuna ovog prcica
to se daju pare namjenski da ne moras uciti, neko svoja muda ostavi na etf-u, medicini, arhitekturi, ekonomiji, a ovamo babin sin plati svaku godinu koju hiljadicu, zajebava se i na kraju zavrsi bez po muke i zaposli se odmah

pa ti vidi te pozitive
e o tome pričam :D znam ljude koji su sa mnom išli na državni fakultet, i nakon 3 godine nisu uspjeli upisat drugu godinu, pa su onda se prebacili na američki i dobro im ide, naravno, još se hvale kako su pametni :D
Jao, stvarno si jadna, pravo bosnjacko-kompleksno razmisljanje i negativno gledanje na bilo koju pozitivnu stvar u drzavi, pa i kada je edukacija u pitanju. Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11 godine a ne iz 1976, i bar necemo dobiti diplomu sexom ili podmicivanjem jadnih profesora (cast izuzetcima) na drzavnim fakultetima.
dottore

#27 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by dottore »

Da je prelagano zavrsiti AU BiH, jest, al opet ih znam da su popadali dosta predmeta :mrgreen:

ko ovo napisa...
Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11
steci ces znanje moj q :mrgreen: realno, dosad su na AU BiH jedino vrijedno imali diplomu, sad vise ni to nemaju... :wink: tako da, polahko pocnite sa zahtjevima za prebacivanje na Ganica, ili tuzite AU BiH
casanova123

#28 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by casanova123 »

ne da ganic da se prebacuje :D
samo ispocetka mozes.. znaci pade godine u vodu sada svima.. a koliko su samo potrosili na reklamiranje.. sta ce sada ljudi bzvz.. xD
Maystor

#29 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by Maystor »

munky_ wrote:Jao, stvarno si jadna, pravo bosnjacko-kompleksno razmisljanje i negativno gledanje na bilo koju pozitivnu stvar u drzavi, pa i kada je edukacija u pitanju. Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11 godine a ne iz 1976, i bar necemo dobiti diplomu sexom ili podmicivanjem jadnih profesora (cast izuzetcima) na drzavnim fakultetima.
A jesu li vas na AU tako učili o dijalogu, komunikaciji i kulturi? Privatni univerziteti u Americi odskaču od državnih po mnogo čemu. U BiH privatni fakulteti se razlikuju od državnih po tome što se za pare dobija diploma zagarantovano, dok na državnim za tu diplomu treba dosta i raditi.
Vi sigurno niste svijetla tačka našeg obrazovanja, a najtužnije u cijeloj priči je to što živite u zabludi. Mislite da ste neka elita, ali niste ni "e" od toga. Eto to je jadno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by Truba »

budite sad amerikanci
razmišljajte pozitivno
uhvatite se u krug za ruke i molite universal spirit
moonlight7

#31 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by moonlight7 »

zaista ...treba dosta raditi na državnom fakultetu....ja pitam šta :?:

ko ima i ko može zašto ne?
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#32 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by El_presidente »

Jao, stvarno si jadna, pravo bosnjacko-kompleksno razmisljanje i negativno gledanje na bilo koju pozitivnu stvar u drzavi, pa i kada je edukacija u pitanju. Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11 godine a ne iz 1976, i bar necemo dobiti diplomu sexom ili podmicivanjem jadnih profesora (cast izuzetcima) na drzavnim fakultetima.

pa ima li veceg podmicivanja, barem u nasim okvirima od toga da das nekoliko hiljada maraka za godinu dana studiranja, ti licno tim profesorima dajes platu, i oni se tesko odlucuju da te obore, bas moras biti tukac da bi tamo obnovio godinu, znam barem 10 ljudi koji studiraju tamo i niko nije obnovio
CaCO3

#33 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by CaCO3 »

casanova123 wrote:ne da ganic da se prebacuje :D
samo ispocetka mozes.. znaci pade godine u vodu sada svima.. a koliko su samo potrosili na reklamiranje.. sta ce sada ljudi bzvz.. xD
ma pitanje je kada ce i ove ganiceve ublehase isto ovo zadesiti, neka njemu SDA a kad njih vise ne buze vozdrica i njemu kao i ovim amerikancima
karanana

#34 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by karanana »

e zbog ovog nikada, ali nikada, necemo nigdje ni maknuti ni uznapredovati kao drustvo. nama je draze da se nekom nesto lose desi pa da ga mozemo podjebavati, nego da taj neko uznapreduje za dobrobit svih. i to je u svim sferama zivota.

mislim, cuo sam i ja za onog celavca sve najgore, ovo se moglo ocekivati, ali cemu podjebavanje ove raje ovdje?
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#35 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by El_presidente »

ko podjebava raju??
samo iznosimo cinjenice, ovo je klasican fakultet platis-zavrsis, a ne moras nista uciti
sami su birali da upisu taj fakultet niko ih nije tjerao, isto kao i oni u kiseljaku, hoce da zavrse fakultet a da ne moraju uciti, i onda ce se cuditi sto niko nece da ih primi na radno mjesto, i zasto niko taj fakultet nece da prizna
osim naravno onih koji vec imaju stelu i zagarantovan posao, pa im treba bilo kakav fakultet
VjecitiStudent

#36 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by VjecitiStudent »

Da je ovdje ikad bilo drzave, niti jedan privatni univerzitet u BiH ne bi nikad ni dobio dozvolu, a kamo li mogao poceti sa radom.
Last edited by VjecitiStudent on 25/10/2011 12:36, edited 1 time in total.
*zena21

#37 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by *zena21 »

VjecitiStudent wrote:Da je ovdje ikad bilo drzave, niti jedan privatni univerzitet u BiH nebi ni poceo sa radom.
rece VJECITI student :oops: :D
Mariella

#38 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by Mariella »

Stvarno mi jedva cekamo da se drugom nesto lose desi. Pa sigurna sam da na tom fakultetu ima i studenata koji su digli kredit da bi tu studirali, jer inace te pare ne bi imali, i sad im se ovo desi. Meni je licno zao ako im sve propadne, ne znam kakav je fakultet jer tamo ne studiram, ako je takva situacija da se daju pare i polozi, taj student od toga nikakve koristi nece imati, i skontat ce se kad tad.

I za Ganicev su pricali isto ovako, a eno ima dvoje studenata, 27 im godina, tek sad na cetvrtoj :lol: Para ocigledno imaju cim mogu studirati toliko dugo, pa eto sto onda nisu platili tu diplomu i zavrsili s tim?
VjecitiStudent

#39 Re: Americki univerzitet u BiH

Post by VjecitiStudent »

buksna wrote:
*zena21 wrote:
VjecitiStudent wrote:Da je ovdje ikad bilo drzave, niti jedan privatni univerzitet u BiH nebi ni poceo sa radom.
rece VJECITI student :oops: :D
naravno... vječitih nema na privatnim fakultetima... :D
Ove infantilne primjedbe vise i ne uveseljavaju.
Locked