Jao, stvarno si jadna, pravo bosnjacko-kompleksno razmisljanje i negativno gledanje na bilo koju pozitivnu stvar u drzavi, pa i kada je edukacija u pitanju. Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11 godine a ne iz 1976, i bar necemo dobiti diplomu sexom ili podmicivanjem jadnih profesora (cast izuzetcima) na drzavnim fakultetima.buksna wrote:e o tome pričamEl_presidente wrote:threshold wrote:Vidio bih te da se nadjes u slicnoj situaciji. Nemam nista sa faxom, ali tvoja reakcija na ovu vijest je frapantna.
Pa zar ti ne bi bilo draze da i uvom slijepom crijevu ima nesto pozitivno, pa makar i za pare bilo.
Ali neeeee, to je bosnjo, kad je ne mogu, nek ne moze niko, ha ja.
sto se tice ovog "univerziteta" nista nije ni bilo pozitivno, osim bankovnih racuna ovog prcica
to se daju pare namjenski da ne moras uciti, neko svoja muda ostavi na etf-u, medicini, arhitekturi, ekonomiji, a ovamo babin sin plati svaku godinu koju hiljadicu, zajebava se i na kraju zavrsi bez po muke i zaposli se odmah
pa ti vidi te pozitiveznam ljude koji su sa mnom išli na državni fakultet, i nakon 3 godine nisu uspjeli upisat drugu godinu, pa su onda se prebacili na američki i dobro im ide, naravno, još se hvale kako su pametni
Americki univerzitet u BiH
-
munky_
#26 Re: Americki univerzitet u BiH
- dottore
#27 Re: Americki univerzitet u BiH
Da je prelagano zavrsiti AU BiH, jest, al opet ih znam da su popadali dosta predmeta
ko ovo napisa...
realno, dosad su na AU BiH jedino vrijedno imali diplomu, sad vise ni to nemaju...
tako da, polahko pocnite sa zahtjevima za prebacivanje na Ganica, ili tuzite AU BiH
ko ovo napisa...
steci ces znanje moj qMi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11
-
casanova123
#28 Re: Americki univerzitet u BiH
ne da ganic da se prebacuje 
samo ispocetka mozes.. znaci pade godine u vodu sada svima.. a koliko su samo potrosili na reklamiranje.. sta ce sada ljudi bzvz.. xD
samo ispocetka mozes.. znaci pade godine u vodu sada svima.. a koliko su samo potrosili na reklamiranje.. sta ce sada ljudi bzvz.. xD
- Maystor
#29 Re: Americki univerzitet u BiH
A jesu li vas na AU tako učili o dijalogu, komunikaciji i kulturi? Privatni univerziteti u Americi odskaču od državnih po mnogo čemu. U BiH privatni fakulteti se razlikuju od državnih po tome što se za pare dobija diploma zagarantovano, dok na državnim za tu diplomu treba dosta i raditi.munky_ wrote:Jao, stvarno si jadna, pravo bosnjacko-kompleksno razmisljanje i negativno gledanje na bilo koju pozitivnu stvar u drzavi, pa i kada je edukacija u pitanju. Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11 godine a ne iz 1976, i bar necemo dobiti diplomu sexom ili podmicivanjem jadnih profesora (cast izuzetcima) na drzavnim fakultetima.
Vi sigurno niste svijetla tačka našeg obrazovanja, a najtužnije u cijeloj priči je to što živite u zabludi. Mislite da ste neka elita, ali niste ni "e" od toga. Eto to je jadno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Americki univerzitet u BiH
budite sad amerikanci
razmišljajte pozitivno
uhvatite se u krug za ruke i molite universal spirit
razmišljajte pozitivno
uhvatite se u krug za ruke i molite universal spirit
- moonlight7
#31 Re: Americki univerzitet u BiH
zaista ...treba dosta raditi na državnom fakultetu....ja pitam šta 
ko ima i ko može zašto ne?
ko ima i ko može zašto ne?
-
El_presidente
- Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why
#32 Re: Americki univerzitet u BiH
Jao, stvarno si jadna, pravo bosnjacko-kompleksno razmisljanje i negativno gledanje na bilo koju pozitivnu stvar u drzavi, pa i kada je edukacija u pitanju. Mi, studenti na AUBIH-u (kao i studenti na nekom slicnom privatnom i kvalitetnijem faxu u BIH) cemo barem steci neko znanje i dobiti kakve-takve diplome uceci u usavrsavajuci znanje uz praktican rad i plan i program iz 2010/11 godine a ne iz 1976, i bar necemo dobiti diplomu sexom ili podmicivanjem jadnih profesora (cast izuzetcima) na drzavnim fakultetima.
pa ima li veceg podmicivanja, barem u nasim okvirima od toga da das nekoliko hiljada maraka za godinu dana studiranja, ti licno tim profesorima dajes platu, i oni se tesko odlucuju da te obore, bas moras biti tukac da bi tamo obnovio godinu, znam barem 10 ljudi koji studiraju tamo i niko nije obnovio
- CaCO3
#33 Re: Americki univerzitet u BiH
ma pitanje je kada ce i ove ganiceve ublehase isto ovo zadesiti, neka njemu SDA a kad njih vise ne buze vozdrica i njemu kao i ovim amerikancimacasanova123 wrote:ne da ganic da se prebacuje
- karanana
#34 Re: Americki univerzitet u BiH
e zbog ovog nikada, ali nikada, necemo nigdje ni maknuti ni uznapredovati kao drustvo. nama je draze da se nekom nesto lose desi pa da ga mozemo podjebavati, nego da taj neko uznapreduje za dobrobit svih. i to je u svim sferama zivota.
mislim, cuo sam i ja za onog celavca sve najgore, ovo se moglo ocekivati, ali cemu podjebavanje ove raje ovdje?
mislim, cuo sam i ja za onog celavca sve najgore, ovo se moglo ocekivati, ali cemu podjebavanje ove raje ovdje?
-
El_presidente
- Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why
#35 Re: Americki univerzitet u BiH
ko podjebava raju??
samo iznosimo cinjenice, ovo je klasican fakultet platis-zavrsis, a ne moras nista uciti
sami su birali da upisu taj fakultet niko ih nije tjerao, isto kao i oni u kiseljaku, hoce da zavrse fakultet a da ne moraju uciti, i onda ce se cuditi sto niko nece da ih primi na radno mjesto, i zasto niko taj fakultet nece da prizna
osim naravno onih koji vec imaju stelu i zagarantovan posao, pa im treba bilo kakav fakultet
samo iznosimo cinjenice, ovo je klasican fakultet platis-zavrsis, a ne moras nista uciti
sami su birali da upisu taj fakultet niko ih nije tjerao, isto kao i oni u kiseljaku, hoce da zavrse fakultet a da ne moraju uciti, i onda ce se cuditi sto niko nece da ih primi na radno mjesto, i zasto niko taj fakultet nece da prizna
osim naravno onih koji vec imaju stelu i zagarantovan posao, pa im treba bilo kakav fakultet
-
VjecitiStudent
#36 Re: Americki univerzitet u BiH
Da je ovdje ikad bilo drzave, niti jedan privatni univerzitet u BiH ne bi nikad ni dobio dozvolu, a kamo li mogao poceti sa radom.
Last edited by VjecitiStudent on 25/10/2011 12:36, edited 1 time in total.
-
*zena21
#37 Re: Americki univerzitet u BiH
rece VJECITI studentVjecitiStudent wrote:Da je ovdje ikad bilo drzave, niti jedan privatni univerzitet u BiH nebi ni poceo sa radom.
-
Mariella
#38 Re: Americki univerzitet u BiH
Stvarno mi jedva cekamo da se drugom nesto lose desi. Pa sigurna sam da na tom fakultetu ima i studenata koji su digli kredit da bi tu studirali, jer inace te pare ne bi imali, i sad im se ovo desi. Meni je licno zao ako im sve propadne, ne znam kakav je fakultet jer tamo ne studiram, ako je takva situacija da se daju pare i polozi, taj student od toga nikakve koristi nece imati, i skontat ce se kad tad.
I za Ganicev su pricali isto ovako, a eno ima dvoje studenata, 27 im godina, tek sad na cetvrtoj
Para ocigledno imaju cim mogu studirati toliko dugo, pa eto sto onda nisu platili tu diplomu i zavrsili s tim?
I za Ganicev su pricali isto ovako, a eno ima dvoje studenata, 27 im godina, tek sad na cetvrtoj
-
VjecitiStudent
#39 Re: Americki univerzitet u BiH
Ove infantilne primjedbe vise i ne uveseljavaju.buksna wrote:naravno... vječitih nema na privatnim fakultetima...*zena21 wrote:rece VJECITI studentVjecitiStudent wrote:Da je ovdje ikad bilo drzave, niti jedan privatni univerzitet u BiH nebi ni poceo sa radom.![]()