Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uvjek dobar gost wrote:
Neke stvari koje se zbivaju oko mene nemaju uporište u zdravom razumu, mnoge ne mogu ni sam sebi objasniti, šta ovi ljudi žele, da se neko samozapali i da na taj način upali fitilj socijalnog nemira.. šta ću se ja sekirati kad vjerski službenici pozivaju ljude na strpljenje i sabur dok njihovi lažno voždovi i zaštitnici bjesomučno kradu i kradu...
Šta treba da nam se desi da bi skontali, da neko upadne sa kalašom u tramvaj, u neku osnovnu školu, kod mene u kancelariju i da sroka mene i još pet mojih kolega... šta nama treba da se desi da bi skontali...??????
na zalost, vazda je bilo ono: klin se klinom izbija...
klin je mafija, a nas narod je jos uvijek smoren od rata, valjda...
slavkoimamodilera wrote:
Jesi ovo iz kante za smece izvadio?
Narod ne ustaje, haj zdra'o, ajmo malo o Dodiku...
u san ti dolazio dabogda...cizme koje su bile 90KM sad na snizenju su 120 KM...
ja pitam KAKO??? Jel ovo zaliha od januara ove godine? KAze zena CUJ KAKO PA FINANSIJSKA KRIZA SVE JE POSKUPILO, MI JOS SNIZILI..
xdzizs krajst super star
SilentWhisper wrote:Eto mene u SA da se spalim u znak protesta ispred neke od državnih institucija (po vasoj preporuci)... Ima li ko koju marku za gorivo i upaljac...
Prop'o fazon. Jarane zalilil bi te litrima benzina. Ne sekiraj se. Samo dođi. Bujrum.
SilentWhisper wrote:Eto mene u SA da se spalim u znak protesta ispred neke od državnih institucija (po vasoj preporuci)... Ima li ko koju marku za gorivo i upaljac...
Mozel' ispred Rijaseta IZBiH ? Kako kaze jedan moj prijatelj, to je haman drzavna institucija
_veleposlanik wrote:
....a nas narod je jos uvijek smoren od rata, valjda...
Nije narod samo smoren ratom, vec je jako vjesto izmanipuliran, izbezumljen i istrzan nakon rata, tako da je jednostavno otupio i reaguje po principu, ma joj jek se ima sta pojesti, nek me niko ne dira, dobro je.. suti samo suti psst Moze ovo i puno gore, eeee, dobro je, kako nije....
kone wrote:Kad je to struja poskupila?Evo ja gledam racun i cijene su iste???
1 aprila 2006 godine je tadasnja ZIMSKA tarifa zadrzana kao ljetna, dok su te zime, znaci krajem 2006.godine uveli novu zimsku tarifu.
1. aprila 2006.godine bio prvi veci protest gradjana vezano za to poskupljenje.
kone wrote:Ma nije shega,ali malo realnosti i istine ne bi skodilo...
Ako se ne varam, dva puta zimsku prekrstise u ljetnu...
smanjise impulse za madagaskar kanadu i kinu, digose lokalne...
drina light sa 1,2 na 1.7 ...
ulje brasno nafta...sve u skladu sa zakonom o cijenama stavise na maksimum...narod suti...
Evo ovo ti je istina.Zadnje tri ili cetiri Nove godine telecom dize cijene cijenu impulsa i pretplate.Nekada je pretplata bila 3,5 KM(prije 3-4 godine),a sad je nesto preko 9 KM.EP je posljednji put digla cijenu struje pocetkom ove godine(mislim) i to za 3-4 %,a prije toga je struja skocila tamo negdje 2001-2002 godine,takodjer nesto sitno.PLate su u svim firmama od recimo 2000.(da ne idemo dalje) skocile jako puno.U telecomu,ep,svoj administraciji ko zna koliko gore(svake godine o ko zna koliko),konobari u kafanama ne zarudjuju vise 250KM,nego 400-500-700-800,kako gdje od kafane do kafane ili od grada do grada itd.......
.... Jučer je sud BiH raspustio švercere oružijem, nakon mjesec dana provedenih u prdekani... šverceri su među nama, a dvije ekipe su uhvaćene sa toliko oružija i eksploziva da su mogli naoružati jednu osrednju jedinicu....
Sad se ja pitam samo jesu li bivši pritvorenici obećali da neće više.... ili su njihove mecene urgirale i obećale da će se momci od sada kulturno uzdizati...?