Nova Džamija u Goraždu

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
sharwoodforest

#26 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by sharwoodforest »

dzamija je lijepa, krasna.
i nece biti prazna kao ostale po bosni, cinjenica. pa u foci , na teraviji dva starca i moj rodjak iz gorazda koji im je popravio prosjek sa dva na tri. ali to je rs, i tamo nema puno bosnjaka. sramotno ali istinito. sta je uradio reis ulema za povratak, i ne samo on, lokalni muftiluci i marifetluci, zapita li se iko, zasto nije vratio ljude pa im sagradio dzamije, da oni budu magnet za dzamije, a ne suprotno.
ali, vratimo se nasoj lokalnoj misici dzamiji, predivna je, ukras grada, sto jest jest.
BarbaDue

#27 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Ma @sharwoodforest, vidjet ces bicemo ponosni na Nju, a ovi sto je sad pljuju neka preispitaju svoje komentare, jer jos nije kasno... :-D :D
sharwoodforest

#28 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by sharwoodforest »

ma slusaj, nemamo mi sta biti ili ne biti ponosni.dzamija je lijepa, i neka sluzi svrsi, jer to joj je i misija. ako je izgradjena, nek se okupe ljudi i pomole za spas svijeta, za svoje i tudje zdravlje,za mir i blagostanje. to je onda ta ljepota kojom ce zraciti. ako je izgradjena na temeljima inata, bijesa, osvete i kazne, onda nek sluzi sama sebi i nek sebi bude molitvenik za vlastiti spas.
sad bih malo o prethodnicima koji su pisali o ovoj temi:
ova , prethodna misljenja su projekcija razmisljanja o spomenutim molitvama. ne vidim razloga da se svi slazu. vidim ljudi razmisljaju o prioritetu (g)radjenja u ovom kantonu. i drzavi, takodjer.to je razlicito misljenje,recimo stop jednoumlju.
ja jednako tako mislim da su PRIORITET DANAS FABRIKE RADNICIMA, ZEMLJA SELJACIMA. kao sto to nekoc bi, u doba ne bas omiljenog, ali postenog socijalistickog drustva. danas je sve cesca ona, "sirotinjo, i bogu si teska". sve je lahko kad si sit i zadovoljan, i pitanja o dzamiji tad ne dolaze u obzir u smislu postojanja.
i uvijek mi je draze poslusati neukog, a pametnog, nego ucenog, a mahnitog.
danas smo, vecinom, svi obrazovani i dobro nacitani, ali stvarni eho drustva dolazi iz usta obicnog, napacenog,gladnog i osiromasenog naroda.
BarbaDue

#29 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

@sharwoodforest, vi (kad kazem vi ne mislim striktno na tebe) ne morate biti ponosni, ja cu biti, jer ce to biti jedan objekat u ovog gradu po kom ce se ovaj grad vjerovatno
malo vise pamtiti. Ovo kazem iz tog razloga zato sto se vlasti sve do sada nisu potrudile da nesto izgrade, naprave da ovaj grad stekne neki svoj imidž i da je po
necemu posebnom prepoznatljiv (osim po Drini i dobroti i saburu stanovnika) ako i moze po tome biti. Vi tu džamiju shvatajte kako hocete ali ona ce osim te
vjerske funkcije imati i ove druge nista manje vrijedne. :bih:
sharwoodforest

#30 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by sharwoodforest »

o, boga mi ti ko nagizdana mlada, hehehe, ne das u sebe pogledati!
BarbaDue

#31 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

ne kontam sta ti smeta u mom stavu...:?
sharwoodforest

#32 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by sharwoodforest »

Image

koji si ti barba ovdje?
sharwoodforest

#33 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by sharwoodforest »

a smeta mi sto si sebi dao za pravo da imas autorsko pravo na ovom forumu, i da od tebe niko ziv ne moze imati suprotno misljenje ni o cemu.
ti si ogranicen tip.
sta bolan da ce se gorazde po dzamiji MALO VISE PAMTITI, pa kakva je to struktura i smisao recenice!
o tome sta je dzamija znam od svog rodjenja ali eto, ti si se nasao da mi objasnjavas kroz nekakve nebuloze i frustracije i da mi predajes lekcije o njegovanju islama i tradicije u gorazdu.shodno tome, i liberalism je mala maca za tebe. ti sad lijepo nastavi hvalospjeve o gorazdu i islamu ( ni mustafa kurtovic ti nije ravan, kao sto je neko prije pametno primjetio ), a ja cu na proklanjavanje ako bog da, i cisto sumnjam da ces od svog palamudisanja imati vremena doci. takvi su mi najgori, plitki na rijecima i slabi na djelima.
BarbaDue

#34 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

jesam li ja kriv sto na ovom podforumu osim tebe, mene i jos nekolicina likova ima kakvo tako misljenje.
hvala tebi na ovim finim rijecima, nikoga ovdje ne ucim kako da zivi samo imam svoj stav, ako se on nekome ne sviđa
to je njegov problem. Pokusavam da ovaj grad pokazem u sto boljem svjetlu u kojem on u stvari i jeste. tipovi koji stalno
crnjace i govore o tome kako je goražde mrtav grad u meni ce uvjek imati kvalitetnog oponenta. meni apsolutno ne smeta sto ti imas drugaciji stav od mene samo pokusavam razgovarati.

i jos jednom hvala na finim rijecima :-D
BarbaDue

#35 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

kupola gotova :D :-D

Image
paral0c0

#36 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by paral0c0 »

BarbaDue wrote:kupola gotova :D :-D

Image
Imali novi slika?

Koliko ce biti munara?

Jeli ovo najveca dzamija u BiH?
burekodsira

#37 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by burekodsira »

dvije ce biti, vec se naziru.
BarbaDue

#38 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Image
BarbaDue

#39 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Image
almin-78

#40 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by almin-78 »

mashaAllah vidim dzamija napreduje

izgleda prelijepo,,svidja mi se sto je dzamija turskog stila..mogu misliti koja ce to ljepotica biti :)
sharwoodforest

#41 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by sharwoodforest »

i meni se svidja sto je u osmanlijskom stilu. predivna je, i ne znam kako da vjerujem da ima nesto zaista lijepo u gradu.

hvala neimarima koji rade 24 sata da bi zavrsili sve na vrijeme, a da se ne cuju, sve tiho, lijepo, po islamski. svaka cast.
BarbaDue

#42 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Image
Image
Image
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#43 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by anjusha »

WOW! Kad se zavrsi javi. Ovo moram vidjeti! I mean wow! I'm impressed!
BSn

#44 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BSn »

Ko god da je arhitekt - svaka mu cast. Ovo je prelijepo. :thumbup:

Nego, hoce li ovo biti najveca dzamija u BiH?
Koliko znam, to je trenutno Fahdova dzamija u Sarajevu.
Last edited by BSn on 21/04/2009 22:11, edited 2 times in total.
paral0c0

#45 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by paral0c0 »

Super dzamija!

Imali jos vako nesto da se gradi u Gorazdu????

Da stavim na skyscrapercity.com
BarbaDue

#46 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Image
Image
Image
BarbaDue

#47 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Image
Image
Image
almin-78

#48 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by almin-78 »

Definitivno postaje simbol Gorazda,i cini mi se jedna od najljepsih dzamija na Balkanu..svaka cast

kada je otvor?
susc_ovjek

#49 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by susc_ovjek »

Svidja mi se gradjevina i izgleda da je dosta uklopljena u ostatak iako nisam neki strucnjak da to ocjenjujem, ali ovaj stav da je ponos necega... s tim se ne mogu sloziti.

Ko se josh ponosi gradjevinama koje mu neko donira sa strane dok ljudi nemaju sta da jedu?!!? Kakav je to ponos i na osnovu cega?!!?

Gorazde treba da se ponosi, pored herojstva i prirodnih ljepota, uspjesnim kompanijama, pametnim mladim ljudima, sportom... time se mozes ponosit... jer je to odraz organizovnosti drusva i sredine,
a ne necim sto ti neko sa strane napravi!!!!
Kakvo samo naopako razmisljanje!!!!!!

Za ovoga sto stvara po dzamijama granice... njemu ce vazda bit granice u glavi, bez obzira koliko dzamija bilo! cccc :x :x :x

P.S. Da se ja pitam... ja bih sad dao sve nove sarajevske dzamije za stari Energoinvest, Famos, Unis... etc. Lahko bi napravili nove sa onim starim firmama... ko hoce, shvatice...
idealnaM

#50 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by idealnaM »

MasaAllah..haman pa gotova...i prelijepa je...ma zajedljivci ce da pomavene od jada svaki put kad prelaze gradski most :-D ...rekoše da je 17.-tog otvor...pa vidjećemo...
Post Reply