Stigao je Novi BMW M5!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Panasonic

Post by Panasonic »

JD wrote:
Panasonic wrote:Neko je gore poredio AMG i RS6 sa M5...

CL 65 AMG ima 612KS,dakle vise od M5.Osim toga auto se ne odgleda u KS-ima.
Ti izgleda pojma nemas o autima.
Poredis V10 5.0 motor i V12 6.5 motor. Sta je tebi ba? Jesi pametan, nasao porediti limuzinu i sportsko auto, a i da ne spominjem razliku u motoru.

Zasto ne uporedis M5 i E55 AMG, to ti je ista klasa?

Sto se tice izgleda, to je sve do ukusa.
A vama ako je ljepsa neka kanta od ovog BMW-a zasto ne parkirate taj auto kraj ove petice, pa vidite hocel' ga iko pogledat :lol:

Kao prvo,nisam JA poredio AMG sa M5 nego gospoda sa prijasnjih postova.

Kao drugo
Bolje pametno sutiti nego glupavo pisati...CL 65 AMG ima 5980ccm a ne 6500 ccm!! ;) A M5 ima 5000ccm a ne 5500 kako si napisao u jednom postu iznad... ;)

M5 nije limuzina kao ni CL 65 AMG,i to si pisao... :lol:
stavrogin

#27 Re: Stigao je Novi BMW M5!!!

Post by stavrogin »

Panasonic wrote:
stavrogin wrote:
Panasonic wrote:hmmm...

Image

V10, 507KS....

86.000 EU

no comments... :-)
lose izgleda, mene bi sramota bilo da to vozim. upropasten sa novim dizajnom, pogledaj farova i ruznoce... :?

jes vala.
Trebali bi u BMW-u slijedeci put malo misliti kakva sranja proizvode.
Naprave krs pa hoce da nam prodaju,misle da smo glupi.
Sad ga nebi uzeo pa da ga dzaba daju.Da se sramotim...
A jesi li ga vidio pozada,katastrofa..,a jos farovi i masina... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hhhmmm, krs nije ali je definitivno ruzan.

dzaba (relativni) kvalitet kad bi od ruznoce mene bilo sramota da vozim ili posjedujem takvo nesto... :zzzz:
nineac

Post by nineac »

M5 je limuzina, ali kakva :lol:
ado-šampion

Post by ado-šampion »

JD wrote:Sto se tice izgleda, to je sve do ukusa.
A vama ako je ljepsa neka kanta od ovog BMW-a zasto ne parkirate taj auto kraj ove petice, pa vidite hocel' ga iko pogledat :lol:
Joj JD, u zadnje vrijeme sve me više razočaravaš! Znaš zašto će ga pogledat prije neke "kante" koju ti pominješ: Zato jer neobično izgleda i jer ima ona dva bubrega naprijed! Ova nova petica je toliko "nađiđana" kao da dolazi iz neke kineske radnje! Parkiraj staru peticu pored nove, pa probaj ne primjetiti razliku u izgledu! Fazon je što stara petica nije "nađiđana" i zato niko ne može reći da je ružna, a za novu peticu se može reći da je ružna, to je naime stvar ukusa! Vjerovatno takvi kao ti kad vide Fiat Bravo kažu "Joj auta", a taj nesretni Bravo se jedno tri puta slabije prodavao nego sada "ružni" (čitaj: normalno oblikovani) Stilo! Dakle, što auto normalnije izgleda, svidjeće se većini, dok će se auto koje izgleda kao nova petica svidjeti samo nekim, dok će pomenuta većina tvrditi da je ružan. U tome je stvar! I Ford Focus je malo neobično oblikovan, ali to je krajnja granica do koje se moglo ići, pa se većini sviđa, dok su kod nove petice (kao i sedmice) dizajneri zaista pretjerali. To nije subjektivno mišljenje!
LeKo

Post by LeKo »

...ma nisam ni ja nesto lijep :lol: tako da se ne bih bunio ni ovom ruznom M5 :P da ja njega mogu kupit znas koliko bi me interesovalo hoce li neko reci da je ruzan ili lijep....toliko od mene. Uostalom ruzan je onome kome je nedostizan , jer stara izreka kaze "svaki cigo svoga konja hvali" 8-)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Nema to veze s parama! Nedostižna je i stara petica, pa je opet lijepa! Kad bih imao para da kupim taj BMW, prije bih se odlučio i za Audi A6 i za Volvo S80, za Mercedes E klase, itd. Šteta, nekad mi je BMW 5 bio najprivlačnije auto u klasi...Ovdje se govori o ljepoti (odnosno ružnoći) auta nezavisno o parama. Zato nemoj(te) biti oganičen(i)!
JD

Post by JD »

Panasonic wrote: Kao drugo
Bolje pametno sutiti nego glupavo pisati...CL 65 AMG ima 5980ccm a ne 6500 ccm!! ;) A M5 ima 5000ccm a ne 5500 kako si napisao u jednom postu iznad... ;)

M5 nije limuzina kao ni CL 65 AMG,i to si pisao... :lol:
Pa koja je razlika, opet CL 65 AMG ima vecu zapreminu, i to je ono sto sam ti govorio!

M5 nije limuzina? Nego sta je? Da nije kompakt ?

Ajd procitaj opet moj post, ja sam ti rekao da ne poredis limuzinu (M5) sa spotrskim autom/coupeom (CL 65 AMG)! Malo si pomijesao...

ado-šampion wrote:Joj JD, u zadnje vrijeme sve me više razočaravaš! Znaš zašto će ga pogledat prije neke "kante" koju ti pominješ: Zato jer neobično izgleda i jer ima ona dva bubrega naprijed! Ova nova petica je toliko "nađiđana" kao da dolazi iz neke kineske radnje! Parkiraj staru peticu pored nove, pa probaj ne primjetiti razliku u izgledu!
Hej pa i meni je ljepsa stara petica, ali je nova daleko od ruzne. Auto stvarno ima neobican izgled, i neka neobicna rijesenja, i normalno da se nece svidjeti svima (pa i stara petica se ne svidja svima sigurno), ali stvarno treba biti dobro arogantan pa reci da je auto TOLIKO ruzan!
Pa sta onda reci za sve nove Renaulte? Pogledaj Megane kakav je, pa onaj Avantime pa Espace, sta je ono onda?

Na kraju krajeva, i da milijardu ljudi kaze da je petica ruzna to opet nije cinjenica nego misljenje vecine koje u tom slucaju nista ne znaci jer ce se opet naci neko kome ce se auto svidjeti.
Panasonic

Post by Panasonic »

JD.

Kao sto rekoh, ja nisam poredio AMG a M5.
Samo sam reagirao na post nineac-a koji kaze da neki Mitsubishi i sl. mogu parirati Audi-ju i M.B. sto po mom misljenju nije tako.

Samo sam htio da kazem da se auto ne ogleda u KS-ima,cil., obujmu jer kao sto sam rekao CL 65 AMG ima 612KS, vise od M5, sto ne znaci da je i bolji(kao sto i sami kazete)
Kontas??
Panasonic

Post by Panasonic »

Stavrogin i ostali.

Ono sto sam kudrio M5 je samo bila sala!! :roll: :roll: :roll:
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Ja sam prije dva mjeseca kupio novi E55,(do tada sam imao clk55 AMG)
i prezadovoljan sam.
M5 je dobro auto(Sreca za BMW), ali se nikada ne bih mjenjao.

BENZ IS A BENZ, BMW IS JUST ANOTHER CAR...

The quickest production sedan in Mercedes history, with race-proven AMG performance credentials, the E55 AMG is truly a performance sedan unlike any other.
MSRP $80,220.00*
Engine AMG-built intercooled supercharged SOHC 5.4L 24-valve V-8 engine.
Net Power 469 hp @ 6,100 rpm
Net Torque 516 lb-ft. @ 2,650 - 4,500 rpm

Ipak, tesko je porediti ta dva auta, a posto govorimo o M5-ici,
dobar je auto.
nineac

Post by nineac »

Tako je rajvosa, teško ih je poredit! M5 ima tehniku F1, a MB AMG običnog automobila!
Takođe, svi mi dobro znamo te podatke, stvar je u tome što bi stari M5 podero novog E 55 AMG! Iako taj isti AMG ima bolje ubrzanje (normalno, s obzirom da ima 76ks više, doduše 69 u usa) nije baš sve u startu, ima tu dosta koliko ja znam i do ležanja, kočenja, kao i do ukupne agilnosti, upravljivosti automobila!
A Panasonic upravu si to za poređenje MB i Audija sa Mitsubishijem i Subaru-om! Ova dvojica nemaj toliko kvalitetnu plastiku i kožu na sjedštima :lol:
Panasonic

Post by Panasonic »

nineac wrote:Tako je rajvosa, teško ih je poredit! M5 ima tehniku F1, a MB AMG običnog automobila!
Takođe, svi mi dobro znamo te podatke, stvar je u tome što bi stari M5 podero novog E 55 AMG! Iako taj isti AMG ima bolje ubrzanje (normalno, s obzirom da ima 76ks više, doduše 69 u usa) nije baš sve u startu, ima tu dosta koliko ja znam i do ležanja, kočenja, kao i do ukupne agilnosti, upravljivosti automobila!
A Panasonic upravu si to za poređenje MB i Audija sa Mitsubishijem i Subaru-om! Ova dvojica nemaj toliko kvalitetnu plastiku i kožu na sjedštima :lol:
Ne samo plastiku i kozu..... ;)
nineac

Post by nineac »

Šta još? De me prosvjetli?
Znaš staru poslovicu? Najbolja auta prave firme koje prave avione!
Tu nigdje nisam vidio ni Audi ni Mercedes!
Ali, ozbiljno, ja ti pričam da su Subaru i Mitsubishi sirova sportska auta, i tu protiv njih nemju šta tražit AMG i S ili RS!
A, ako neko tu traži dvozonsku klimu ili brušenu kožu, onda neka kupi S ili AMG!
A ti eto reci po čemu je npr. S4 brži od EVO VIII ili Subarua WRX!
MEVO VIII na Nirburingu je brži od M3 za 2sec, dok Subaru zaostaje za M3 oko 4,5sec!
S4 a pogotovo AMG podosta zaostaju, iako S4 ima 4x4, ali težina motora, kao i kompletnog auta nedozvoljava mu toliku agilnost kao M3!
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Evo ih na porodičnom M okupu :D

Image
VR6

Post by VR6 »

nineac jesi se uhvatio Audia, ev vremena Top Geara sa njihove staze...

Porsche Carrera GT - 1.19.8
Mercedes-Mclaren SLR - 1.20.9
Ferrari 360 CS - 1.22.3
Porsche 911 GT3 RS - 1.22.3
Lamborghini Murcielago - 1.23.7
Pagani Zonda - 1.23.8
Koenigsegg - 1.23.9
Noble M12 GTO-3 - 1.25.0
Lamborghini Gallardo - 1.25.8
Mitsubish Evo VIII MR320 – 1.26.0
Lotus Exige - 1.26.4
Porsche 911 GT3 - 1.27.2
TVR T350c - 1.27.5
BMW M3 CSL - 1.28.0
MG SV - 1.28.6
Mitsubishi Lancer Evo VIII FQ300 - 1.28.9
Alpina Roadster (Z8) - 1.29.0
Subaru Impreza WR1 – 1.29.4
Alfa 3.7GTA – 1.30.0
Subaru Impreza STi - 1.30.1
Aston Martin DB7 GT - 1.30.4
Audi S4 - 1.30.9
Porsche 911 Turbo - 1.31.0
Vauxhall VX220 Turbo - 1.31.3
Honda NSX Type R - 1.31.6
BMW M3 - 1.31.8

M3 nije zadnji, nego nisam stavljao i automobile ispod njega, jel su nebitni ovdje. Sad je pitanje isplati li se zbog 0.7s prednosti Impreze STI izgubiti sva udobnost Audia? Ni Impreza WR1 koja ima 315-ak KS i oko 4.3 do 100 km/h nije puno brza. Evo VIII je vec posebna prica, ali Impreza nije puno brza. Obicna Impreza WRX ima samo jedan samoblok diff (zadnji) i viskozno kvacilo, dok Audi S4 cini mi se ima centralni Torsen (koji nezvanicno glasni kao jedan od najboljih) i dva otvorena diff-a sa elektronskim blokiranjem. Impreza koja je stvarno ekstremno brza je model Spec C, koji ima sve samoblokirajuce diff-ove, ali se prodaje u Japanu. Impreza ima veliki image i to je ok, ali Audi uopste nije losiji. Pa Audi je i uveo ovaj 4x4 u normalne automobile prvi...
nineac

Post by nineac »

Sve je to fino, u u dure je to što kažeš! Iskreno više poštujem ove rezultate nego one njemačke, jer i sam pratim tu emisiju!
Takođe, to što tvrdiš za S4 je uredu, međutim S4 je superteška kategorija među tim autima! One je dosta teži od običnog M3 (doduše nadoknađuje to svojim velikim obrtnim momentom) ali kao što vidiš nema šanse protiv M3 CSL koji je daleko bliže pojmu sportskog automobila, jer je sve podređeno tome!
To tvrdim, a kao što sam rekao mislim da je S4 kao kompletno auto bolji, ali ovdje se priča ipak samo o performansama!
Panasonic

Post by Panasonic »

nineac,

ako ti se vise svidja Mitsubishi uzmi ga, ja bih prije uzeo AMG,BMW M ili RS6.

Ako ti je brzina najvaznija onda eto ti ga...

Npr. jedan Hyundai koji je za 3 km/h brzi od A6 1.8T,joj pa to je 0.3 sec na 100m! Ako hoces uzmi taj Hyundai koji je duplo jeftiniji od Audija ali se oni nikako ne mogu porediti!!
JD

Post by JD »

Panasonic wrote: ako ti se vise svidja Mitsubishi uzmi ga, ja bih prije uzeo AMG,BMW M ili RS6.
Heh i ja bi isto radije AMG, M ili S, ali za pare koje das za jedan M5 mozes uzeti i EVO VIII i Imprezu WRX, sto jest jest :D
VR6

Post by VR6 »

Ja bi Evo VIII, pa M3, pa S4, pa Imprezu, pa AMG... :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Panasonic,
jel' "neki Mitsubishi". Pa ti čovječe nemaš veze. Evo VII je na testnoj stazi Motor Visiona, koji se prikazuje na DSF-u (ako si ikad gledao znaš kakvi su ti ljudi vozači i kako je staza jebena), postigao najbrže vrijeme do sada od svih testiranih automobila, među kojima je bilo par Porschea, Aston Martina, itd, iako je bilo i po 100 konja jačih auta. Zamisli onda Evo VIII. Japan Rulez!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Evo ti primjer jednog "običnog" japanca: Daihatsu Sirion Sport (uzeo sam ovo za primjer jer mi je prvo palo na pamet). Karakteristike motora:

1,3 litra zapremina
16 ventila
2 bregaste osovine
102 KS pri 7000/min
crveno područje na obrtomjeru je 7600/min, mada se motor bez problema vrti na 8500/min!
ubrzanje 0-100: 10 sekundi (test Auto Bild)
potrošnja: 5.8 l/100 km (test Auto Bild)

Daj mi nađi auto koje izvlači 102 konja iz 1,3 litra zapremine, ubrzava za 10 sekundi i troši 5.8 l/100 km! Motor je benzinski! Možeš uzeti u obzir i dizelske motore, jer jedan takav dizel troši 0.5-1 litar više!

Navedeni podaci su iz Auto Bildovog testa i znajući koliko oni (ne)vole japance imaju dvostruku težinu.

Ovo je samo "neki" Daihatsu. Japan Rulez.
Panasonic

Post by Panasonic »

Divno

Image
nineac

Post by nineac »

Ma Golf II je zakon, pogotovo ako je Turbo Diesel :lol:
Panasonic

Post by Panasonic »

nineac wrote:Ma Golf II je zakon, pogotovo ako je Turbo Diesel :lol:
:D
BigBoss

Post by BigBoss »

JD wrote:
pips wrote:Ovdje se ne radi ko ce napraviti brze auto, a i nije neki fol izvuci 507 ks iz
V10 motora te zapremine (prije vise od 20g. je reno 5 turbo reli varijanta
imo preko 500ks)
M5 je pravo mocna, a dali je bolja od RS6 i AMG E55 je glupo porediti
Nije neki fol izvuci iz V10 5.5l 500ks?

Ajd dobro ako ti tako kazes...

Pogledaj ovaj Peugeot 907
Image

Supersportski automobil, jelde?

motor: V12 6.0l 500ks

Eto kako BMW "nije nikako" svijetlosnu godinu ispred ostalih. Jok!
Sta ti je, Peugeot je car sto se tice modela i motora, BMW im ne moze nista, a i sto se tice cijene mnogo su pristupacniji od BMW-a. Pogledaj samo izgled u ovoga Peugeot-a, pa zar nije ko zvijer spram BMW-a?
Post Reply