http://www.market.ba/oglas/211141
jede malu djecu ocam
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Potpisujem! Kad Audi Q 7 bude korišten na Camel tropic tour nek se jave. Audi Q 7 je klasična šminkerska cestovna vozilica, a nikako terenac za makadama, divljina itd.sajosarajlija wrote:Range rover definitivno
A Range Rover Sport je terenac za makadama, divljina, itd?!Better Man wrote:Potpisujem! Kad Audi Q 7 bude korišten na Camel tropic tour nek se jave. Audi Q 7 je klasična šminkerska cestovna vozilica, a nikako terenac za makadama, divljina itd.sajosarajlija wrote:Range rover definitivno

Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva.
Navedeni model možda nije za divljine, ali Rover je poznat da pravi takva auta, dok Audi, VW, Opel, pa i BMW, a možda i Mercedes prave isključivo šimnkerske cestovne džipove, a ne prave terence. Ne mrzim VW koncern , nego samo govorim istinu, a to je da je smiješno porediti jedan Audi (koji nikad prije nije pravio terence i takvu vrstu vozila, sad pravi terence) sa jednim Roverom (koji je doktorirao u toj oblasti).ado-šampion wrote:A Range Rover Sport je terenac za makadama, divljina, itd?!Better Man wrote:Potpisujem! Kad Audi Q 7 bude korišten na Camel tropic tour nek se jave. Audi Q 7 je klasična šminkerska cestovna vozilica, a nikako terenac za makadama, divljina itd.sajosarajlija wrote:Range rover definitivno![]()
Zar ovo liči na auto za divljine? Ccc. Frajer MRZI VW koncern. Makar i ne znao koje je drugo auto, samo da nije VW koncern
bude wrote:Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva.![]()
![]()
![]()
![]()
Pa ko je izmislio quattro pogon???
Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva. Range Rover je jedna od naj slavnijih i naj testiranijih marki terenca na svijetu. Ja sam kupio RR sport prije 3 sedmice i ne mogu da ti opisem koliko je to jedan fantastican auto.
Naravno - servis, cijene i sl kod vas se isto tako treba uzeti u obzir, to ne znam. Ovdje (u Qataru) RR dolazi sa 5 godina garancije na bukvalno sve.
Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.nadrealista wrote:Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva. Range Rover je jedna od naj slavnijih i naj testiranijih marki terenca na svijetu. Ja sam kupio RR sport prije 3 sedmice i ne mogu da ti opisem koliko je to jedan fantastican auto.
Naravno - servis, cijene i sl kod vas se isto tako treba uzeti u obzir, to ne znam. Ovdje (u Qataru) RR dolazi sa 5 godina garancije na bukvalno sve.
Šta reče i osta živQUATTRO FOREVER ....
Po pustinji nikad i vjerovatno i neću.Idemo dalje, korisnik LR Freelandera 2 nepunu godinu prije toga Audi 80 quattro, 90 quattro, A6 1998 quattro, A4 2000, A2 ....Uposlen 6 godina u autoindustriji i tom prilikom testirao...šta da ti kažem...mnogo. Tema ove emisije je preporuka koji od ova vozila i moja preporuka je Q7 jer je jeftiniji više destina hiljada maraka a sumnjam da će bilo ko sa takvom "investicijom" gargat i po lošijem makadamu a kamoli po "terenu". Prema tome tehničke razlike koje dolaze do izražaja u off-road vožnji kupac možda nikad neće osjetiti, ali ipak....ovo je BiH i ovdje "ceste" treba uzeti sa rezervom.Erjavec wrote:Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.nadrealista wrote:Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva. Range Rover je jedna od naj slavnijih i naj testiranijih marki terenca na svijetu. Ja sam kupio RR sport prije 3 sedmice i ne mogu da ti opisem koliko je to jedan fantastican auto.
Šta reče i osta živQUATTRO FOREVER ....
A ti?
A, dobro onda. Kontam sad sta ti je zapelo u mom postu. trebao sam reci za Audi Q7 "prva generacija SUV" a ne prva generacija 4*4". My bad.Po pustinji nikad i vjerovatno i neću.Idemo dalje, korisnik LR Freelandera 2 nepunu godinu prije toga Audi 80 quattro, 90 quattro, A6 1998 quattro, A4 2000, A2 ....Uposlen 6 godina u autoindustriji i tom prilikom testirao...šta da ti kažem...mnogo. Tema ove emisije je preporuka koji od ova vozila i moja preporuka je Q7 jer je jeftiniji više destina hiljada maraka a sumnjam da će bilo ko sa takvom "investicijom" gargat i po lošijem makadamu a kamoli po "terenu". Prema tome tehničke razlike koje dolaze do izražaja u off-road vožnji kupac možda nikad neće osjetiti, ali ipak....ovo je BiH i ovdje "ceste" treba uzeti sa rezervom.
Jaruga - more l' se kako do Qatra dogurat da se dira-dara da i ja sebi zbavim jedanErjavec wrote:A, dobro onda. Kontam sad sta ti je zapelo u mom postu. trebao sam reci za Audi Q7 "prva generacija SUV" a ne prva generacija 4*4". My bad.Po pustinji nikad i vjerovatno i neću.Idemo dalje, korisnik LR Freelandera 2 nepunu godinu prije toga Audi 80 quattro, 90 quattro, A6 1998 quattro, A4 2000, A2 ....Uposlen 6 godina u autoindustriji i tom prilikom testirao...šta da ti kažem...mnogo. Tema ove emisije je preporuka koji od ova vozila i moja preporuka je Q7 jer je jeftiniji više destina hiljada maraka a sumnjam da će bilo ko sa takvom "investicijom" gargat i po lošijem makadamu a kamoli po "terenu". Prema tome tehničke razlike koje dolaze do izražaja u off-road vožnji kupac možda nikad neće osjetiti, ali ipak....ovo je BiH i ovdje "ceste" treba uzeti sa rezervom.
Naravno, u pravu si - sve zavisi za sta je covjeku auto potreban. Audi Q7 je (po meni) totalna sminka i nesposoban van ulice.. Ali sigurno je super za kurcit se po gradu, kao i Cayene i X5... A i ja sam ranije rekao da sve zavisi od cjene i podrske kod vas u Evropi jer ja o tome pojma nemam. Inace, ja sam kompletno off-roader... 3 Jeep Wranglera, Ford Explorer, Land Cruiser PRADO i sad RR SPORT
poz.
Jaruga - more l' se kako do Qatra dogurat da se dira-dara da i ja sebi zbavim jedan
Erjavec wrote:Jaruga - more l' se kako do Qatra dogurat da se dira-dara da i ja sebi zbavim jedan
Moze, prika, how yes no, ja kod tebe u 'olandiju da motam dzointe, a ti kod mene u Qatar pa se vozaj gore-dole po pustinjskim dinama. Pa da vidimo kome ce bit' ljepse
Š'o volim ove đipove radžene za amere...
Super, ti mi trebaš...Erjavec wrote:Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.
Za pjesak, kontraintuitivno, su potrebne sto celavije moguce gume. Ovdje se kupuju "baloon tires" koje u stvari imaju samo plitke ravne linije (uzduz, ne poprijeko). Kad se ide na pjesak, ispusu se sto je vise moguce, zato se nosi sa sobom mala pumpica.za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Super, ti mi trebaš...Erjavec wrote:Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.
Koje gume savjetuješ za pijesak jer moj prijatelj ima jedno društvo s kojim često ide u Deliblatsku pješčaru a nikako da se namjeri na solidne gume?
Jebi ga jaruga - ajd ponovo da pitam - je l' se moze kakvog posla nac' po Qatru - slucajno znam i arapski pa rekoh mozda je potrebno radne snageErjavec wrote:Jaruga - more l' se kako do Qatra dogurat da se dira-dara da i ja sebi zbavim jedan
Moze, prika, how yes no, ja kod tebe u 'olandiju da motam dzointe, a ti kod mene u Qatar pa se vozaj gore-dole po pustinjskim dinama. Pa da vidimo kome ce bit' ljepse
Cuj trujuci klince. Ne bi ja trovo' klince, no sebe...Jebi ga jaruga - ajd ponovo da pitam - je l' se moze kakvog posla nac' po Qatru - slucajno znam i arapski pa rekoh mozda je potrebno radne snage![]()
Nije zajebancija - nego fakat.
Samo da napomenem burazeru - nisam do sad hljeba zaradio neposteno kol'ko je crno ispod nokata - pa ne bih ni trujuci klince.
U svakom slucaju - Dabogda ti im'o meni dzipova da ih nemas 'dje parkirat'.