Range Rover sport ili Audi Q7

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Jimmy The Saint

#26 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Jimmy The Saint »

divi ovog kiklopa :x
http://www.market.ba/oglas/211141
jede malu djecu ocam 8)
land

#27 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by land »

Ja nebi uopste razmisljao Range Rover je ipak Range Rover i predvodnik u ovom segmentu vozila
http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... &Itemid=26
http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... &Itemid=26
sajosarajlija

#28 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by sajosarajlija »

Range rover definitivno
Lawrence

#29 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva. Range Rover je jedna od naj slavnijih i naj testiranijih marki terenca na svijetu. Ja sam kupio RR sport prije 3 sedmice i ne mogu da ti opisem koliko je to jedan fantastican auto.

Naravno - servis, cijene i sl kod vas se isto tako treba uzeti u obzir, to ne znam. Ovdje (u Qataru) RR dolazi sa 5 godina garancije na bukvalno sve.
Better Man

#30 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Better Man »

sajosarajlija wrote:Range rover definitivno
Potpisujem! Kad Audi Q 7 bude korišten na Camel tropic tour nek se jave. Audi Q 7 je klasična šminkerska cestovna vozilica, a nikako terenac za makadama, divljina itd.
ado-šampion

#31 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by ado-šampion »

Better Man wrote:
Potpisujem! Kad Audi Q 7 bude korišten na Camel tropic tour nek se jave. Audi Q 7 je klasična šminkerska cestovna vozilica, a nikako terenac za makadama, divljina itd.
A Range Rover Sport je terenac za makadama, divljina, itd?! :-)

Image

Zar ovo liči na auto za divljine? Ccc. Frajer MRZI VW koncern. Makar i ne znao koje je drugo auto, samo da nije VW koncern :-)
malizeleni

#32 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by malizeleni »

Ne znam dal da uzmem Mitshubishi Evo X Fq-300 ili fq-360. Nekih 70 konja razlike + oprema. Sta vi mislite ?
bude

#33 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by bude »

Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva.
:? :? :? :? :? Pa ko je izmislio quattro pogon???
Better Man

#34 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Better Man »

ado-šampion wrote:
Better Man wrote:
A Range Rover Sport je terenac za makadama, divljina, itd?! :-)

Image

Zar ovo liči na auto za divljine? Ccc. Frajer MRZI VW koncern. Makar i ne znao koje je drugo auto, samo da nije VW koncern :-)
Navedeni model možda nije za divljine, ali Rover je poznat da pravi takva auta, dok Audi, VW, Opel, pa i BMW, a možda i Mercedes prave isključivo šimnkerske cestovne džipove, a ne prave terence. Ne mrzim VW koncern , nego samo govorim istinu, a to je da je smiješno porediti jedan Audi (koji nikad prije nije pravio terence i takvu vrstu vozila, sad pravi terence) sa jednim Roverom (koji je doktorirao u toj oblasti).
Lawrence

#35 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

bude wrote:
Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva.
:? :? :? :? :? Pa ko je izmislio quattro pogon???

Niko ne govori o Quatro pogonu - govorim o off-road 4*4 mogucnostima. Audi pravi SUV ima jedno vec 4-5 godina. ROVER pravi 4*4 aute odprije nego sto smo se ti i ja rodili.

I da, RR SPORT je ite kako auto za kamenjar, pustinju, snijeg. Kontrole su automatizovane i imas mogucnost da odaberes vrstu terena po kojem se vozis - auto podesava visinu (digne se/spusta) i pogon 4*4. A kad se vratis na cestu i odaberes "sport" mode, buraz, ponasa se i lezi kao orginalan sportski auto.
nadrealista

#36 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by nadrealista »

Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva. Range Rover je jedna od naj slavnijih i naj testiranijih marki terenca na svijetu. Ja sam kupio RR sport prije 3 sedmice i ne mogu da ti opisem koliko je to jedan fantastican auto.

Naravno - servis, cijene i sl kod vas se isto tako treba uzeti u obzir, to ne znam. Ovdje (u Qataru) RR dolazi sa 5 godina garancije na bukvalno sve.

Šta reče i osta živ :run: QUATTRO FOREVER ....
Lawrence

#37 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

nadrealista wrote:
Erjavec wrote:Nema poredjenja izmedju ova dva. Audi Q7 je maltene prva generacija 4*4, znaci kompanija bez iskustva. Range Rover je jedna od naj slavnijih i naj testiranijih marki terenca na svijetu. Ja sam kupio RR sport prije 3 sedmice i ne mogu da ti opisem koliko je to jedan fantastican auto.

Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.

A ti?
nadrealista

#38 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by nadrealista »

Erjavec wrote:
nadrealista wrote:

Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.

A ti?
Po pustinji nikad i vjerovatno i neću.Idemo dalje, korisnik LR Freelandera 2 nepunu godinu prije toga Audi 80 quattro, 90 quattro, A6 1998 quattro, A4 2000, A2 ....Uposlen 6 godina u autoindustriji i tom prilikom testirao...šta da ti kažem...mnogo. Tema ove emisije je preporuka koji od ova vozila i moja preporuka je Q7 jer je jeftiniji više destina hiljada maraka a sumnjam da će bilo ko sa takvom "investicijom" gargat i po lošijem makadamu a kamoli po "terenu". Prema tome tehničke razlike koje dolaze do izražaja u off-road vožnji kupac možda nikad neće osjetiti, ali ipak....ovo je BiH i ovdje "ceste" treba uzeti sa rezervom.
Lawrence

#39 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

Po pustinji nikad i vjerovatno i neću.Idemo dalje, korisnik LR Freelandera 2 nepunu godinu prije toga Audi 80 quattro, 90 quattro, A6 1998 quattro, A4 2000, A2 ....Uposlen 6 godina u autoindustriji i tom prilikom testirao...šta da ti kažem...mnogo. Tema ove emisije je preporuka koji od ova vozila i moja preporuka je Q7 jer je jeftiniji više destina hiljada maraka a sumnjam da će bilo ko sa takvom "investicijom" gargat i po lošijem makadamu a kamoli po "terenu". Prema tome tehničke razlike koje dolaze do izražaja u off-road vožnji kupac možda nikad neće osjetiti, ali ipak....ovo je BiH i ovdje "ceste" treba uzeti sa rezervom.
A, dobro onda. Kontam sad sta ti je zapelo u mom postu. trebao sam reci za Audi Q7 "prva generacija SUV" a ne prva generacija 4*4". My bad.

Naravno, u pravu si - sve zavisi za sta je covjeku auto potreban. Audi Q7 je (po meni) totalna sminka i nesposoban van ulice.. Ali sigurno je super za kurcit se po gradu, kao i Cayene i X5... A i ja sam ranije rekao da sve zavisi od cjene i podrske kod vas u Evropi jer ja o tome pojma nemam. Inace, ja sam kompletno off-roader... 3 Jeep Wranglera, Ford Explorer, Land Cruiser PRADO i sad RR SPORT

poz.
Citizen-X

#40 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Citizen-X »

Erjavec wrote:
A, dobro onda. Kontam sad sta ti je zapelo u mom postu. trebao sam reci za Audi Q7 "prva generacija SUV" a ne prva generacija 4*4". My bad.

Naravno, u pravu si - sve zavisi za sta je covjeku auto potreban. Audi Q7 je (po meni) totalna sminka i nesposoban van ulice.. Ali sigurno je super za kurcit se po gradu, kao i Cayene i X5... A i ja sam ranije rekao da sve zavisi od cjene i podrske kod vas u Evropi jer ja o tome pojma nemam. Inace, ja sam kompletno off-roader... 3 Jeep Wranglera, Ford Explorer, Land Cruiser PRADO i sad RR SPORT

poz.
Jaruga - more l' se kako do Qatra dogurat da se dira-dara da i ja sebi zbavim jedan :mrgreen:
Lawrence

#41 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

Jaruga - more l' se kako do Qatra dogurat da se dira-dara da i ja sebi zbavim jedan :mrgreen:

Moze, prika, how yes no, ja kod tebe u 'olandiju da motam dzointe, a ti kod mene u Qatar pa se vozaj gore-dole po pustinjskim dinama. Pa da vidimo kome ce bit' ljepse
Dado2

#42 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Dado2 »

Erjavec wrote:

Moze, prika, how yes no, ja kod tebe u 'olandiju da motam dzointe, a ti kod mene u Qatar pa se vozaj gore-dole po pustinjskim dinama. Pa da vidimo kome ce bit' ljepse

a kuda se to volimo vozati? Sea-line? Al-khor? ili pak samo onako laganini po cornishu 8-) :D ?
za_sada_bez_dobrog_nicka

#43 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Jimmy The Saint wrote:divi ovog kiklopa :x
http://www.market.ba/oglas/211141
jede malu djecu ocam 8)
Š'o volim ove đipove radžene za amere... :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#44 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Erjavec wrote:Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.
Super, ti mi trebaš...
Koje gume savjetuješ za pijesak jer moj prijatelj ima jedno društvo s kojim često ide u Deliblatsku pješčaru a nikako da se namjeri na solidne gume? :)
Lawrence

#45 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
Erjavec wrote:Ziv, zdrav, i sa preko 15 godina iskustva testiranja terenaca u pustinji.
Super, ti mi trebaš...
Koje gume savjetuješ za pijesak jer moj prijatelj ima jedno društvo s kojim često ide u Deliblatsku pješčaru a nikako da se namjeri na solidne gume? :)
Za pjesak, kontraintuitivno, su potrebne sto celavije moguce gume. Ovdje se kupuju "baloon tires" koje u stvari imaju samo plitke ravne linije (uzduz, ne poprijeko). Kad se ide na pjesak, ispusu se sto je vise moguce, zato se nosi sa sobom mala pumpica.

Znaci, ideja ja da gume ne "rezu" pjesak, jer te to zaglavljuje, nego samo klize po povrsini. Takodje, automatski pogon je vrlo bitan, za manual moras biti jako dobar vozac... momentum je najvaznija stvar.

pogledaj http://oasiscars.com/desertDriving.html, sajt koji sam radio jednom mom jaranu ovdje.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#46 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Tako sam i pretpostavljao, znači Ćelestonke... :D
Citizen-X

#47 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Citizen-X »

Erjavec wrote:

Jebi ga jaruga - ajd ponovo da pitam - je l' se moze kakvog posla nac' po Qatru - slucajno znam i arapski pa rekoh mozda je potrebno radne snage :wink:
Nije zajebancija - nego fakat.

Samo da napomenem burazeru - nisam do sad hljeba zaradio neposteno kol'ko je crno ispod nokata - pa ne bih ni trujuci klince.

U svakom slucaju - Dabogda ti im'o meni dzipova da ih nemas 'dje parkirat'.
Lawrence

#48 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by Lawrence »

Jebi ga jaruga - ajd ponovo da pitam - je l' se moze kakvog posla nac' po Qatru - slucajno znam i arapski pa rekoh mozda je potrebno radne snage :wink:
Nije zajebancija - nego fakat.

Samo da napomenem burazeru - nisam do sad hljeba zaradio neposteno kol'ko je crno ispod nokata - pa ne bih ni trujuci klince.

U svakom slucaju - Dabogda ti im'o meni dzipova da ih nemas 'dje parkirat'.
Cuj trujuci klince. Ne bi ja trovo' klince, no sebe...

enivej

Javi mi se ako si ti to ozbiljno na PP. Ima ih josh na ovom forumu sto sam ih u Qataru zaposlio, ne bi mi bio prvi ;-)
chuchumbamayumbe

#49 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by chuchumbamayumbe »

Vidim danas po gradu neko voza BMW X6, predobro izgleda!!!
Zna li neko ko je lik sto ga voza?!
VR6

#50 Re: Range Rover sport ili Audi Q7

Post by VR6 »

Imaju dva, crni X6 na stranim tablama, voza se po gradu vec neka 3 mjeseca i sivi X6 na BH tablama, koji je tu neka 2 mjeseca :)
Post Reply