BMW 630i

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

shadow

#26 Re: BMW 630i

Post by shadow »

Suicidal Siberian wrote: Neki ljudi me nagovaraju da ga uvezem iz amerike, dosta su jeftiniji dole, ali ipak zahebavanje sa homologacijom i time mi ne mirise najbolje.
U Americi ne postoji manji od 645 Ci, znaci osmak sa 4.4 motorom. Taj iz 2004 godine do nekih 50k milja (80k kilometara) je oko $32-35. Previse snage za nase prostore ali eto nek imas neku vodilju za svaki slucaj.
dimu

#27 Re: BMW 630i

Post by dimu »

ado-šampion wrote: Haha, dobar si, čuj devet kombinovane, pa nije 1.8 motor. Halo X5-ica 3.0d troši preko 10 kombinovane! 12 po gradu :? Pa kod mene 1.5 toliko troši kad ga oštrije vozim. Ispod 15 u gradu šanse nema.
ti zivis u kamenom dobu

taj tvoj 1.5 koliko konja ima i koliko je staro auto? i koliko ga ti moras tjerati da ide uopste ? naravno da ti trosi toliko

a ovaj 3.0 mozes voziti na vrh gasa i opet ce ici brze od tvog auta koje ti deres u blokadu

provozaj neki noviji BMW sa sestakom unutra pa onda pricaj o potrosnji
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28 Re: BMW 630i

Post by Bobi »

9 litara kombinovane :D to ako imash srece pa uletis u zeleni val :lol: ...pa ga onda shlepash do kuce :D.Necu da se mijesham(ves sam umijeshan :lol: ) ali dragi moji forumashi ima ovdje i starijih ljudi :D koji su vozili auta dok vi niste bili ni u petogodishnjem planu :D tako da s tim izjavama o potroshnji po kafanama i tak to :D.
Edin H.

#29 Re: BMW 630i

Post by Edin H. »

dimu wrote:
ado-šampion wrote: Haha, dobar si, čuj devet kombinovane, pa nije 1.8 motor. Halo X5-ica 3.0d troši preko 10 kombinovane! 12 po gradu :? Pa kod mene 1.5 toliko troši kad ga oštrije vozim. Ispod 15 u gradu šanse nema.
ti zivis u kamenom dobu

taj tvoj 1.5 koliko konja ima i koliko je staro auto? i koliko ga ti moras tjerati da ide uopste ? naravno da ti trosi toliko

a ovaj 3.0 mozes voziti na vrh gasa i opet ce ici brze od tvog auta koje ti deres u blokadu

provozaj neki noviji BMW sa sestakom unutra pa onda pricaj o potrosnji
Ja ti zelim sve najbolje u zivotu pa da se docepas tog auta.

Mani se testova i njihovih lazi. Ponavljam vozim to auto vec cetiri godine. Imao je malo ispod dvije godine kada sam ga uzeo. Mala kilometraza bila i bruka para.
Neka su sada smanjili potrosnju za 10% recimo, sto sumnjam, ali eto. Jos uvijek ce po gradu trositi gutu, vjeruj mi. Sto se tice otvorenog to je druga prica, nemoj ga gaziti (ali koji ce ti klinac to auto onda), drzi konstatnu brzinu i trosice manje od Yarisa.
tataratira

#30 Re: BMW 630i

Post by tataratira »

super je to auto, vidio sam jedan jednom uživo :lol:
ado-šampion

#31 Re: BMW 630i

Post by ado-šampion »

VR6 wrote:ado vozi stari auto cini se, mene je ubjedjivao da meni auto ne moze trositi 9.5l u gradu, a auto toliko trosi. Drugo je ko je navikao na neku staru neekonomicnu masinu, pa i R6 motor gleda preko starih R6 motora (R6 - redni 6). Moderne masine, pozebno ako si pazljiv, mogu iznenaditi potrosnjom :)
I mene iznenađuje moj 1.5 motor u japancu iz '97 sa nešto preko tone težine tako što troši preko 10 litara po gradu kad idem preko srednjih obrtaja. :-)

A za druga dimu-a:

Kralju na vrh gasa, pazi mazi, vožnja između 1800 i 2800 o/min, bez naglih ubrzavanja, kočenje motorom više nego kočnicama, po Sarajevu ispod 10 litara nema šanse.

Vi izgleda previše vjerujete tim prospektima i babskim pričama.

Kod mog prijatelja je 535i iz '92. troši 18 po gradu i nema tog "napretka kroz tehniku" koji će učiniti benzinski motor tolike kubikaže da troši 12 po gradu, ili 9 kombinovane. Negdje krajem stoljeća, sjećam se da je 528i E39 na testu trošio više od 12,5 litara u prosjeku.
dimu

#32 Re: BMW 630i

Post by dimu »

Edin H. wrote: Ja ti zelim sve najbolje u zivotu pa da se docepas tog auta.

Mani se testova i njihovih lazi. Ponavljam vozim to auto vec cetiri godine. Imao je malo ispod dvije godine kada sam ga uzeo. Mala kilometraza bila i bruka para.
Neka su sada smanjili potrosnju za 10% recimo, sto sumnjam, ali eto. Jos uvijek ce po gradu trositi gutu, vjeruj mi. Sto se tice otvorenog to je druga prica, nemoj ga gaziti (ali koji ce ti klinac to auto onda), drzi konstatnu brzinu i trosice manje od Yarisa.
nisu testovi, vec sam napisao da sam vozao 130i i da se normalnom voznjom moze spustiti na 13-14 po gradu, sto je za auto od 260 konja sasvim zadovoljavajuce

a to sto neki spustanje potrosnje pravdaju peglanjem na cesti, pa zasto onda kukate sto vam auta trose ako ih morate saltati na 5000 obrtaja... jebga kupi jace auto pa nemas problema sa tim, auto dobro vuce i na vrh gasa

@ado, zasto bi se ja to po gradu ganjao sa 260 konja kad nema potrebe za tim, jer takvo auto i do 3000 obrtaja ide brze od pola auta na nasim cestama, i do 60-70 kmh ubrza sasvim dovoljno saltajuci na 3000 da ostavi iza svakog golfa dvicu koji trosi 5 litara po gradu :lol:
d2

#33 Re: BMW 630i

Post by d2 »

1.6 b 100 ks - 11.5-12 po gradu trenutno
ljeti oko 11 ako ne palis klimu
hare_sa

#34 Re: BMW 630i

Post by hare_sa »

Suicidal Siberian wrote:
Epitop wrote:Kupi ti auto koje želiš ako ti je merak, ali nemoj zaboraviti obične ljudi. :lol:
Ja da sam u mogučnosti da taj kupim samo bih uzeo veči motor pa kad je dernek nek' gori hala. Sretno. :thumbup:
Pa razmisljao sam o 645i ali mislim da bi mi to bilo previse, 333 ks :shock: ...kod ovog 630 mi se cini pravi raspon snage i relativno pristojne potrosnje. Neki ljudi me nagovaraju da ga uvezem iz amerike, dosta su jeftiniji dole, ali ipak zahebavanje sa homologacijom i time mi ne mirise najbolje.
nema nikakve homologacije ... uvuces, carinis i registrujes ... javi se na PP ako te interesuje vise detalja ... i da naravno mnogo jeftinije ces proci. Doduse nema masine ispod 645.
ado-šampion

#35 Re: BMW 630i

Post by ado-šampion »

dimu wrote:
Edin H. wrote: Ja ti zelim sve najbolje u zivotu pa da se docepas tog auta.

nisu testovi, vec sam napisao da sam vozao 130i i da se normalnom voznjom moze spustiti na 13-14 po gradu, sto je za auto od 260 konja sasvim zadovoljavajuce

a to sto neki spustanje potrosnje pravdaju peglanjem na cesti, pa zasto onda kukate sto vam auta trose ako ih morate saltati na 5000 obrtaja... jebga kupi jace auto pa nemas problema sa tim, auto dobro vuce i na vrh gasa

@ado, zasto bi se ja to po gradu ganjao sa 260 konja kad nema potrebe za tim, jer takvo auto i do 3000 obrtaja ide brze od pola auta na nasim cestama, i do 60-70 kmh ubrza sasvim dovoljno saltajuci na 3000 da ostavi iza svakog golfa dvicu koji trosi 5 litara po gradu :lol:
Pa jaro ti ustvari pričas isto što i ja a raspravljaš se sa mnom :?

Kažeš 130i 14 po gradu, i to kad se pazi?! E haj sad fino na http://www.BMW.ba pa vidi koliko je 630i teži od 130i.
dimu

#36 Re: BMW 630i

Post by dimu »

ado-šampion wrote: Kažeš 130i 14 po gradu, i to kad se pazi?! E haj sad fino na http://www.BMW.ba pa vidi koliko je 630i teži od 130i.
ne kad se pazi nego kad normalno vozis... i zasto je to velika potrosnja ? kad to isto auto mozes stisnuti preko 250kmh i treba ti 6 sekundi do stoje... a te 1.4 1.6 masine sto trose 9-10-11 po gradu ne mogu ni 200 a ubrzanja 12 i vise sekundi... ko moze kupiti takvo auto moze ga i sipati, sta bi mi svi vozali auta od 100.000 KM a da trose 9 litara po gradu :lol:

i ne povecava se potrosnja proporcionalno tezini, sta 630 mora trosit 5 litara vise jer je tezi ??? ... a neko je i objasnio da nije isti motor u pitanju u 130 i 630 te da je ovaj u 630 tehnicki napredniji...

provozaj ti takvo auto pa ces znati, ne mozes sjediti kuci i citati podatke sa interneta koliko sta konja i kila ima i zakljucivati koliko sta trosi samo na osnovu toga
VR6

#37 Re: BMW 630i

Post by VR6 »

dimu wrote:ne kad se pazi nego kad normalno vozis... i zasto je to velika potrosnja ? kad to isto auto mozes stisnuti preko 250kmh i treba ti 6 sekundi do stoje... a te 1.4 1.6 masine sto trose 9-10-11 po gradu ne mogu ni 200 a ubrzanja 12 i vise sekundi... ko moze kupiti takvo auto moze ga i sipati, sta bi mi svi vozali auta od 100.000 KM a da trose 9 litara po gradu :lol:
Kod mene je 1.6, ide oko 8.5s do 100 km/h, 200 nabere bez problema, a trosi ispod 10 u gradu :)

Meni nije jasno kako ovi ove 1.5 voze da im trose 11 po gradu, jer ja nisam spor, cim se zagrije masina vrtim je i preko 7000 o/min.
dimu

#38 Re: BMW 630i

Post by dimu »

VR6 wrote: Kod mene je 1.6, ide oko 8.5s do 100 km/h, 200 nabere bez problema, a trosi ispod 10 u gradu :)

Meni nije jasno kako ovi ove 1.5 voze da im trose 11 po gradu, jer ja nisam spor, cim se zagrije masina vrtim je i preko 7000 o/min.
ocito je u pitanju neki manji autic tipa clia ili 206 ? ne bi bilo uredu da trosi vise, ipak je to malo gradsko auto...

a vidi naravno da im trose, kad su to slabi motori a veca i teza auta u pitanju, i onda ga stiscu i naravno da potrose... samo ne treba kukati :D
Suicidal Siberian

#39 Re: BMW 630i

Post by Suicidal Siberian »

Upravo sam imao priliku da se vozim u 645i, koji je imao prosjecnu potrosnju od 12,2 litra :)..znaci to mu je bio generalni average, a u trenutku vožnje je imao 10 litara, vozio sam po gradu....ipak mi je prejak, tako da cu ici na 630i.
ado-šampion

#40 Re: BMW 630i

Post by ado-šampion »

dimu wrote:
ado-šampion wrote: Kažeš 130i 14 po gradu, i to kad se pazi?! E haj sad fino na http://www.BMW.ba pa vidi koliko je 630i teži od 130i.
ne kad se pazi nego kad normalno vozis... i zasto je to velika potrosnja ? kad to isto auto mozes stisnuti preko 250kmh i treba ti 6 sekundi do stoje... a te 1.4 1.6 masine sto trose 9-10-11 po gradu ne mogu ni 200 a ubrzanja 12 i vise sekundi... ko moze kupiti takvo auto moze ga i sipati, sta bi mi svi vozali auta od 100.000 KM a da trose 9 litara po gradu :lol:

i ne povecava se potrosnja proporcionalno tezini, sta 630 mora trosit 5 litara vise jer je tezi ??? ... a neko je i objasnio da nije isti motor u pitanju u 130 i 630 te da je ovaj u 630 tehnicki napredniji...

provozaj ti takvo auto pa ces znati, ne mozes sjediti kuci i citati podatke sa interneta koliko sta konja i kila ima i zakljucivati koliko sta trosi samo na osnovu toga
Jaro ja ne znam zašto si ti toliko uporan s tim "provozaj ti to auto". Nije ovo forum na kojem svi vozaju 3.0 mašine, zapravo voza samo njih nekoliko i to oni što su vani. A ovi ostali su možda jednom provozali neki noviji BMW R6, na nekoj promociji, po parkingu ili krug po gradu (vjerovatno si i ti jedan od tih, dok cijelo vrijeme pokušavaš dati do znanja da si vozio), pa onda prate malo onaj kompjuter i kontaju ne troši. I onda se kur.e na forumu. Evo ljudi koji su vlasnici tih auta ti pričaju jedno, a ti drugo. Ja pričam s ljudima koji to voze i koji su vozili i iz tog iskustva, 3.0 motor, benzinac, 12 po gradu, može, samo ako ga guraš.
Sad ti skrećeš s teme pa pokrećeš pitanje jeli ta potrošnja previsoka. Ja nigdje nisam rekao da je potrošnja previsoka, nego sam rekao da šanse nema da 630i troši 12 po gradu, ni 9 u prosjeku. To je smiješno.
I reci mi ti, pošto se praviš pametan, po čemu je motor u 630i "tehnički napredniji" od onog u 130i (ja nemam pojma) da troši isto ili manje, usprkos većoj težini auta?
Moje iskustvo, isti vlasnik, 535i voza 10 godina, potrošnja 18 po gradu, x5 3.0d voza 3 godine, kupljen nov, potrošnja 10 u prosjeku, u gradu ispod 12 šanse nema. Po tvojoj priči i priči još nekih, dovešćete 630i da troši manje nego po katalogu, što ne nemoguće.
Locked