Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sunčan dan wrote:Pa Slavko..... bilo bi mi drago da elaboriraš svoju koncepciju mijenjanja stvari u našem društvu, svaka dobra ideja je uvijek dobrodošla. Imaš topik na Sarajevu: Idemo dalje pa nam učini čast i podastri ideje.
Ne bih da me banuju, nesto mi drag ovaj nick...
Ajd da ne offtopicarimo vise, samo naprijed, zelim vam svu srecu danas !
Vodja zlocinacke organizacije Gashi iz zatvora komunicira i dogovara se sa bratom po kriminalu Shajom...
Shajin zastitnik i covjek kojima uvijek lijepu rijec za njega je Bakir Izetbegovic...
Bakir Izetbegovic je neformalni lider SDA...
SDA je na posljednjim i svim ostalim izborima prije toga dobivala najvise glasova Bosnjaka...
Upsss, ja zaboravio da je zabranjena politizacija...
Ajmo narode, kisa je prestala, ajmo spremajte se.....
Odstampala sam 7 razlicitih PAROLA u vise primjeraka. Dijelicu ih okolo. Moja pistaljka je spremna, jutros sam sa bicikla odsarafila trubu koja ce da trubi.....
Ajmo narode, jos sam u kancelariji i forumam, usput stampam parole.....
Ajmo narode, vidimo se u 13 sati pred pozoristem.....
teAMICA wrote:Ako nam danas bude kiša smetala da se pojavimo, vrlo je moguće da ćemo u skoroj budućnosti biti primorani izlaziti na ulice dok nam fijuće oko glave...
DIŽIMO GUZICE !!!
Vidimo se u 13:00
bilo je supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer... ukratko... doslo raje... popunio se trg... Bakir H. i predstavnici organizacija koje su ucestvovale u organizaciji dogadjaja su se obratili okupljenima i objasnili zasto je bitno podrzati postene policajce, tuzioce i novinare... malo smo plesali uz Dubiozu... loodilo!!! idem sad raditi...
Miting podrške borbi protiv organiziranog kriminala
Sarajevo, Trg ispred Pozorišta, 14.11.2008.
Poštovane sugrađanke,
Poštovani sugrađani,
Lijepo je vidjeti nas sve ovdje danas, na Mitingu podrške svima koji se bore protiv rastućeg, organiziranog kriminala, ne samo u našem, sarajevskom okruženju, već i na području oba BiH entiteta.
U toj borbi prednjače pojedini veoma hrabri novinari, pojedini policajci, poneki tužilac ... ali, to nije dovoljno. Toj borbi se moramo pridružiti i mi, građani Bosne i Hercegovine, ali i sve druge institucije naše zajednice.
Uz sve čestitke novinarskoj TV ekipi „60 minuta“ na svakodnevnom raskrinkavanju kriminalaca, njihovih djela i pomagača, čime dovode u opasnost svoje, ali i živote svojih porodica, te nekolicini veoma hrabrih i savjesnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, na koje svi moramo biti ponosni, od njih, istovremeno, tražimo nepokolebljivost, i istrajnost u razotkrivanju i iskorjenjivanju beskrupuloznog, i po sve nas veoma ozbiljnog problema – organiziranog kriminala.
Kriminal i kriminalci nisu nastali juče ... Ali jesu uzeli maha, i u sprezi sa svojim istomišljenicima iz podzemlja iz susjednih zemalja, čine veoma jaku, moćnu i na sve spremnu organizaciju, koja poznaje samo zakon sile, oružja i novca.
Svjedoci smo, nedavnog niza, profesionalnih ubistava u Zagrebu, u Vitezu, ranije u Srbiji, Crnoj Gori .... čiji počinioci imaju spretno i profesionalno razgranatu i organiziranu mrežu pomagača i neposrednih izvršilaca. To je dokaz da danas kriminal ne poznaje granice. To je dokaz da danas kriminal ima snagu kakvu ne možemo ni zamisliti. Ali, to je dokaz i da su pojedini izvršioci vlasti, izgleda, nemoćni ili nesposobni, u sprečavanju i suzbijanju kriminala. Vjerujemo da i među njima ima i saučesnika u kriminalnim radnjama, ili čak i nalogodavaca. Takvim nije mjesto na političkoj sceni, takve svi zajedno moramo što prije raskrinkati i poslati gdje im je mjesto – u zatvor!
Ali, ne možemo sami. Ne mogu novinari sami istraživati i javno objavljivati izvještaje, i pri tome trpiti prijetnje smaknućima, i kriti se od svih. Ne mogu policajci trpiti prijetnje i pritiske, a pri tom normalno izvršavati svoje poslove. Svi mi zajedno moramo odmah stati uz njih, dati im punu podršku, ali, uz njih moraju stati i politički nosioci vlasti.
Sigurni smo da i među političarima ima čestitih ljudi. Oni će se danas prepoznati, i mi od njih tražimo da upere prstom u druge, korumpirane, kriminalizirane političare, one koji su u sprezi sa kriminalnim grupama i pojedincima, one koji uz pomoć kriminalaca grade svoju političku karijeru, ali i stvaraju ekonomsku moć. Nama takvi ne trebaju.
Još jednom, pozivamo sve građane i građanke Bosne i Hercegovine, sve institucije i organizacije, i vladine i ne vladine . . . ustanimo zajedno i odmah, već danas, započnimo konačan obračun sa organiziranim kriminalnim grupama, bez obzira u kojoj sredini oni djeluju. Kriminal i kriminalci ne poznaju granice, niti nas razlikuju po imenima ili vjerskoj pripadnosti.
Dajmo punu moralnu, ali i svaku drugu podršku našim policajcima. Oni su spremni da se razračunaju s kriminalom, samo im nedostaje javna podrška. Evo imaju je!
Stanimo i uz tužioce, iako su i oni i morali i mogli i ranije procesuirati mnoge .... Vjerujemo da danas ne bismo bili ovdje okupljeni da smo imali snažniju spregu Tužilaštva i Sudstva. Ali, vjerujemo i da su i Tužilaštvo i Sudstvo u Bosni i Hercegovini potpuno spremni koordinirano djelovati, i u saradnji sa policijom konačno zaustaviti i iskorijeniti opasne kriminalne organizacije, bilo one s političkom pozadinom, tako i one s klasičnim predznakom.
I na kraju, podržimo svi zajedno naše hrabre novinare, bez obzira iz kojih i čijih redakcija dolaze, da svojim istraživanjem i javnim objavljivanjem rezultata, doprinesu bržem i konačnom razračunavanju s organiziranim kriminalom.
Ali, istovremeno, zaštitimo ih svi zajedno, ne dozvolimo da trpe prijetnje i ugnjetavanje.
teAMICA wrote:I to bi sad trebalo biti smiješno oliti simpatično ?????????????? De prosvjetli me svega ti da se i ja nasmijem
Ne, ne bi, ja ozbiljno kazem Neki se zale sto je bilo malo raje. Svako protestuje za ono sto njemu smeta.
Meni ove kamere idu na zivce i ja bi protiv njih prije protestovao, opet dosta raje ne bi. Isto je tako i sa ovim slucaj.
Svaka ti cast sta tebi smeta...zbog pravila foruma, zaustavicu diskusiju s tobom na ovome...jer bih ti svasta imala za reci...
nejse, moze se desit da dobijem nogu s posla...nenadani sastanak sa ministarskim osobljem u tenama, farmerkama, dukserici i sa sve palestinkom oko vrata umjesto pred pozoristem... Nadajmo se i drze fige da Sef prihvati objasnjenje "sastanak nije bio najavljen, stoga ni dress code nije ispostovan"
Sad odoh kiss ass sefu koji mi daje pare za hljeb.
PS Slike na portalu su mrak, svaka vam cast jos jednom.