Šta to Mahir loži???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shipak

#26 Re: Šta to Mahir loži???

Post by shipak »

Sorry za offtopic ali podsjeti me.

Sjećam se prije rata, četvrtkom bile nindža kornjače na TV-u navečer.

:lol: :lol: :lol:

Mama nas pošalje da sebi kupimo pizzu u Picolu, na Dobrinji, svake sedmice.

Dalje se brat i ja furamo na nindža kornjače sa onom pizzom.
Jedva sam čekala četvrtak :D :D :D

Nisam odavno gledala nindže, ne znam jel se i sad furaju da stalno jedu pizzu :? :? :-) :-) :-)
Meshtar

#27 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Meshtar »

davorf wrote:
Baltazar_khan wrote:Nema šta da Mahira kritikujete, Mahir je prvi počeo u Sarajevu da pravi pice, a to nije mala stvar... Sjećam se kad je tek počeo sa radom, bio je atrakcija na kovačima, u moru čevabdžinica :D
Vidiš, da me ne prosvijetliše da je Mahir prvi počeo pizze da pravi, ja bih se mogao zakleti da sam jeo pizzu i prije rata, u Verdiu recimo...e lolchina :D

Ja sam npr u Alo Alo na čaršiji...gdje je sada Bagdad..

Znači Mahir...eto ne znadoh :D
vratnik

#28 Re: Šta to Mahir loži???

Post by vratnik »

A ja u Mondu.. Da sam znao u ta doba da Mahir previ pice, pa gdje bi mi kraj bio...

Edit: da dodam: sve je krenulo nizbrdo kad su kornjace pocele jesti pice koje prave pekari s kajmakom....
JThomas

#29 Re: Šta to Mahir loži???

Post by JThomas »

e čuj mahir prvi pravio pizzu u sarajevu :lol: jest, ako su kovači sarajevo.

popravi mi raspoloženje na jutru :lol:
Meshtar

#30 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Meshtar »

Meni, ovako kad sa strane gledam, ovo sve izgleda kao da se Baltazar malkice provalio...ali samo malkice :D

I to se provalio k'o klinac na rođendanu kad prospe grisini iz čaše :D
Last edited by Meshtar on 14/11/2008 11:13, edited 1 time in total.
vratnik

#31 Re: Šta to Mahir loži???

Post by vratnik »

Meshtar wrote:Meni, ovako kad sa strane gledam, ovo sve izgleda kao da se Baltazar malkice provalio...ali samo malkice :D

I to se provalio k'o klinac na rođendanu gad prospe grisini iz čaše :D
sad samo cekamo da kaze: hajmo se raja igrati igre koju sam ja izmislio i koja se zove mikado!
vratnik

#32 Re: Šta to Mahir loži???

Post by vratnik »

samo se salimo, nema ljutnje
JThomas

#33 Re: Šta to Mahir loži???

Post by JThomas »

jergović u historijskoj čitanci kaže da je apsolutno prva pizza u sarajevu bila u capriju na grbavici, još krajem sedamdesetih.

može li ovo neko od forumskih starina ( :D ) potvrditi ili opovrgnuti?
amrica

#34 Re: Šta to Mahir loži???

Post by amrica »

GALIJA!!!! :-D
Predratna, ni sad nije losa, nekako mi u zadnje vrijeme nije ista
b_stulic

#35 Re: Šta to Mahir loži???

Post by b_stulic »

Prva pizzerija je bila ONA U zLATNOM RESTORANU ciji je kečap podsječao na paradajz supu, pa onda Pizzeria Monokl na Čaršiji, pa onda nekoliko pizzeria na Breci, ne znam koja je bila bolja... Pa Verona, itd itd... A Mahirova "pizzerija" je u to vrijeme, koliko me sjecanje pamti, proizvodila iskljucivo somune i kifle.
piupiu

#36 Re: Šta to Mahir loži???

Post by piupiu »

b_stulic wrote:Prva pizzerija je bila ONA U zLATNOM RESTORANU ciji je kečap podsječao na paradajz supu, pa onda Pizzeria Monokl na Čaršiji, pa onda nekoliko pizzeria na Breci, ne znam koja je bila bolja... Pa Verona, itd itd... A Mahirova "pizzerija" je u to vrijeme, koliko me sjecanje pamti, proizvodila iskljucivo somune i kifle.
Tako je! Sjecam se da su me mama i tata tamo vodili kao dijete i 'kecap' je bio bljak (to je bilo u Skenderiji, za one koji se ne sjeacju ili jos nisu bili sa nama, :)) ... Bila je pred rat dobra pica i u onoj piceriji na Kovacicima, kako se ono zvala -- je l' Maestro?
amrica

#37 Re: Šta to Mahir loži???

Post by amrica »

Ejjjj stulicu, gdje se sjeti Zlatnog restorana, svaka ti cast.

Sjecam se, tuda sam isla u osnovnu (kraticom kroz Skenderiju :-) ), pa smo blejali u to nesto okruglo na tanjiru... A nesto se ne sjecam kad sam je prvi put pojela dole, mora da je dojam bio jako los.
slikarnaivac

#38 Re: Šta to Mahir loži???

Post by slikarnaivac »

Amrice, na tvom putu je bio i Nail sa svojim majstorom koji je naučio praviti pizze u Italiji. Kasnije sam, putujući po Bosni jeo pizzu u nekoj pizzeriji u Bijeljini gdje mi je gazda sav ponosan ispričao da je svog majstora za pizzu, slao čak u Sarajevo, kod gospodina Naila na specijalizaciju.
amrica

#39 Re: Šta to Mahir loži???

Post by amrica »

Nije tad bilo Naila, kasnije je otvorio... koliko se sjecam... :?

Nebitno, nije se moglo vidjeti sta ima u restoranu, a u Zlatnom u izlogu poredane pizze spremne za pecenje....
Govorim o djeci iz osnovne skole, iz tog doba, slabo se jelo izvan kuce, bilo sramota....
Bullet Tooth Tony

#40 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Bullet Tooth Tony »

Ma ja to je top pitanje...time se raja danas bavi ..njih interesuje sta to Mahir lozi a ne do Bog da ih interesuje koji dokumentarac sa festivala o ljudskim pravima koji se sad odrzava u Sarajevu....mos mislit ulaz djaba .. ma ja sta vas briga :thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.pravoljudski.org/
interface

#41 Re: Šta to Mahir loži???

Post by interface »

Baltazar_khan wrote:Nema šta da Mahira kritikujete, Mahir je prvi počeo u Sarajevu da pravi pice, a to nije mala stvar... Sjećam se kad je tek počeo sa radom, bio je atrakcija na kovačima, u moru čevabdžinica :D
da ako mjerenje vremena pocije s dejtonom :)

ili ako mozda mislis na pice s kajmakom ? :)
Layne

#42 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Layne »

shipak wrote:Nisam odavno gledala nindže, ne znam jel se i sad furaju da stalno jedu pizzu :? :? :-) :-) :-)
Nisu ni Ninja Turtles što su nekad bile :D
Baltazar_khan

#43 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Baltazar_khan »

boli me briga, ja sam se tamo nažderao besplatno sto puta, tako da moram malo da pravim propagandu, delegati :razz: :D
Raskoljnikov

#44 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Raskoljnikov »

amrica wrote:
HAL9000 wrote:
Baltazar_khan wrote:Obožavam Mahirove pizze.
Ne volim pizzu generalno, ali Mahirova je super. Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma i meni ovo smijesno... :lol:
a sto? :D :D

iz prve ruke...prva picerija-kod Naila i prvi aparat za kafu je takodje on im'o...
vrlo je moguce da je ovo istina...al' post'o mi je pomenuti licno ispric'o-ne vjerujem :D

nisam starina ja sam forumska mladina :-D i sticajem okolnosti mi je to Nail ispric'o..
Krigla_Sa

#45 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Krigla_Sa »

Ja sam od vise ljudi cuo da je prva pizza u gradu bila kod naila, sto se tice mahira meni je najbolja pizza u gradu,uzimam bez kajmaka i suhare :) ne znam sta lozi ali mu je pizza beton :) oooj gladan sam ,mogao bi sad onu porodicnu spucati :)
Bullet Tooth Tony

#46 Re: Šta to Mahir loži???

Post by Bullet Tooth Tony »

ma najvejrovatnije da lozi male ljude..ipak je to krusna pec,mozda neke kruske lozi ...ali sam 100 % siguran da nesto lozi,100 % :roll: :roll: :roll:
chuchumbamayumbe

#47 Re: Šta to Mahir loži???

Post by chuchumbamayumbe »

Ljudi BA, cekaj malo?!?!
Ono sto Mahir pravi prodaje se pod pizzu, a to je ustvari neki njegov "brand" koji pizze nije vidio!
Ono pizze nije vidjelo, a to sto nasa raja voli njegov proizvod, to je druga prica.
I ja sam jedan od onih kojemu nije mrsko omastiti brk kod Mahira, ali, ljudi moji, ono nije pizza!
:)
KemalTata

#48 Re: Šta to Mahir loži???

Post by KemalTata »

sheilak wrote:Neke stvari bolje je ne znati. :-D
Sto manje znas manje si nesretan. :wink:
kirby

#49 Re: Šta to Mahir loži???

Post by kirby »

chuchumbamayumbe wrote:Ljudi BA, cekaj malo?!?!
Ono sto Mahir pravi prodaje se pod pizzu, a to je ustvari neki njegov "brand" koji pizze nije vidio!
Ono pizze nije vidjelo, a to sto nasa raja voli njegov proizvod, to je druga prica.
I ja sam jedan od onih kojemu nije mrsko omastiti brk kod Mahira, ali, ljudi moji, ono nije pizza!
:)

u pravu si.ja sam jednom uzeo i nikad vise.ukusi su razliciti ali sto ti kazes ono pice nije vidjelo.
strong69

#50 Re: Šta to Mahir loži???

Post by strong69 »

"Picu" kod Mahira ne jedem vec dugo vremena. Razlog je ono uzasno suho meso koje ima miris na les a okus je grozan i takozvani kajmak.
Picu pojedem u Galiji. Mozda nije kao sto je bila ali je higijena vrhunska i nemam problema sa stomakom poslije jela. Milina mi je vidjeti njihovu kuhinju i kuhare adekvatno obucene sa svom potrebnom zastitnom odjecom, kapama itd...
Post Reply