Da li iko ima buducnost u ovoj drzavi? Mjesanih brakova danas skoro i da nema. Ta tendencija koja je nekad bila u bivsoj jugi danas skoro i ne postoji, a ako postoji svedena je na minimum.maybelline wrote:Mislite li da ljudi koji stupaju u tzv. "mjesovite brakove" i njihova djeca danas sutra imaju neku buducnost u ovoj drzavi?
Dijete iz mješovitog braka
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#26 Re: Dijete iz mješovitog braka
- maybelline
#27 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ako mi ponudis ijedan konkretan dokaz da zbilja svojim izlaskom na izbore mogu nesto promijeniti u ovom sranju od drzave, obecavam da cu poceti glasati od iducih izbora!
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#28 Re: Dijete iz mješovitog braka
Mozes promijeniti nekog vijecnika u opcinskom vijecu i omoguciti mu 450 maraka mjesecno. Tebi nece niko dati nista sve da glasas svaki put.maybelline wrote:Ako mi ponudis ijedan konkretan dokaz da zbilja svojim izlaskom na izbore mogu nesto promijeniti u ovom sranju od drzave, obecavam da cu poceti glasati od iducih izbora!
-
LAIBACH KUNST
#29 Re: Dijete iz mješovitog braka
Konkretan dokaz je :maybelline wrote:Ako mi ponudis ijedan konkretan dokaz da zbilja svojim izlaskom na izbore mogu nesto promijeniti u ovom sranju od drzave, obecavam da cu poceti glasati od iducih izbora!
1.)Opustošena privreda,
2.)Kriminal na svakom koraku,
3.)Sigurnosna situacija gora nego u Bronxu,
4.)Finansijska kriza,
5.)Totalni krah investicija u proizvodne kapacitete,
6.)Potpuna rasprodaja državne imovine,
7.)Nepostojanje bilo kakve strategije razvoja...
Mogao bih nabrajati do ujutro.
Odgovor na tvoje pitanje je krajnje jednostavan:
Do sada se u pravilu pokazalo da oni koji izlaze na izbore iskazuju svoje zadovoljstvo situacijom i uvijek glasaju za iste stranke (mada to meni više liči na nešto drugo,ali nema veze).
Takođe,pokazalo se da puno više ljudi nije zadovoljno situacijom,ali nažalost,oni ne izlaze na izbore (bolje rečeno,manji dio njih izlazi na izbore,a ostali kažu:"Pa šta to ja mogu promijeniti"???)
- maybelline
#30 Re: Dijete iz mješovitog braka
A za koga i glasati??? Kad pred izbore ugledam kojekakve nacionalisticke natpise i pusta obecanja smuci mi se zivot...LAIBACH KUNST wrote:Konkretan dokaz je :maybelline wrote:Ako mi ponudis ijedan konkretan dokaz da zbilja svojim izlaskom na izbore mogu nesto promijeniti u ovom sranju od drzave, obecavam da cu poceti glasati od iducih izbora!
1.)Opustošena privreda,
2.)Kriminal na svakom koraku,
3.)Sigurnosna situacija gora nego u Bronxu,
4.)Finansijska kriza,
5.)Totalni krah investicija u proizvodne kapacitete,
6.)Potpuna rasprodaja državne imovine,
7.)Nepostojanje bilo kakve strategije razvoja...
Mogao bih nabrajati do ujutro.
Odgovor na tvoje pitanje je krajnje jednostavan:
Do sada se u pravilu pokazalo da oni koji izlaze na izbore iskazuju svoje zadovoljstvo situacijom i uvijek glasaju za iste stranke (mada to meni više liči na nešto drugo,ali nema veze).
Takođe,pokazalo se da puno više ljudi nije zadovoljno situacijom,ali nažalost,oni ne izlaze na izbore (bolje rečeno,manji dio njih izlazi na izbore,a ostali kažu:"Pa šta to ja mogu promijeniti"???)
- ljubav_aha
#31 Re: Dijete iz mješovitog braka
NEtacnoGaia wrote:prednosti su mnoge. za pocetak imaju uvid u razlicite kulture i tradicije sto im znatno prosirava horizonte u odnosu na one koje se odgaja uskljucivo u jednom te istom duhu.
- Prozor
#32 Re: Dijete iz mješovitog braka
i jaSkyfox wrote:uvijek uletim u ovu temu kad ono o Baraku
- Pasiflora
#33 Re: Dijete iz mješovitog braka
Zapravo - potpuno tacnoljubav_aha wrote:NEtacnoGaia wrote:prednosti su mnoge. za pocetak imaju uvid u razlicite kulture i tradicije sto im znatno prosirava horizonte u odnosu na one koje se odgaja uskljucivo u jednom te istom duhu.
- Gaia
#34 Re: Dijete iz mješovitog braka
ako nisi u stanju obrazloziti ono sto mislis bar jednom prostoprosirenom recenicom, mogla si kopirati citat sa neta. ha ja! vidim to ti dobro ide.ljubav_aha wrote:NEtacnoGaia wrote:prednosti su mnoge. za pocetak imaju uvid u razlicite kulture i tradicije sto im znatno prosirava horizonte u odnosu na one koje se odgaja uskljucivo u jednom te istom duhu.
-
♥ Julianna ♥
#35 Re: Dijete iz mješovitog braka
Možemo pričati šta hoćemo, ali mještoviti brakovi i djeca iz istih, u našem prokletom društvu, ovakvom kakvo je postalo, su stigmatizirani, 2. red..less quality. Tada čovjek bude prinuđen da se okruži istim takvim i izoluje od budala, što i nije tako loše. Čak naprotiv.
- Gaia
#36 Re: Dijete iz mješovitog braka
problem o kojem se ovdje govori necemo nikada uspjeti rijesiti na takav nacin. to je zapravo zatvaranje ociju i bijeg od istog. i velika doza egoizma; ja cu se radije izolovati od problema, a njima kako bude - who cares anyway - nego otvoreno zastupati ono sto mislim i jesam.Julianna wrote:Možemo pričati šta hoćemo, ali mještoviti brakovi i djeca iz istih, u našem prokletom društvu, ovakvom kakvo je postalo, su stigmatizirani, 2. red..less quality. Tada čovjek bude prinuđen da se okruži istim takvim i izoluje od budala, što i nije tako loše. Čak naprotiv.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#37 Re: Dijete iz mješovitog braka
JA vam fino rekoh
Bolje biti frustrirani mucak nego cistokrvni idiot.
- Gaia
#38 Re: Dijete iz mješovitog braka
- Pasiflora
#39 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ovime sam nekoliko puta debilima zatvorila ustamIRCerka wrote:JA vam fino rekoh
-
♥ Julianna ♥
#40 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ma zašto? ja nemam problem, oni ga imaju. Zašto ispravljati krive Drine? Jednostavnije je množiti sa nulom one koji to zaslužuju. Ha, ja..La vie est belle!Gaia wrote:problem o kojem se ovdje govori necemo nikada uspjeti rijesiti na takav nacin. to je zapravo zatvaranje ociju i bijeg od istog. i velika doza egoizma; ja cu se radije izolovati od problema, a njima kako bude - who cares anyway - nego otvoreno zastupati ono sto mislim i jesam.Julianna wrote:Možemo pričati šta hoćemo, ali mještoviti brakovi i djeca iz istih, u našem prokletom društvu, ovakvom kakvo je postalo, su stigmatizirani, 2. red..less quality. Tada čovjek bude prinuđen da se okruži istim takvim i izoluje od budala, što i nije tako loše. Čak naprotiv.
- Gaia
#41 Re: Dijete iz mješovitog braka
da. sad vidim da sam te pogresno razumjela prvi put. oprosti. 
-
♥ Julianna ♥
#42 Re: Dijete iz mješovitog braka
ma ti si moja drugarica sa BCGaia wrote:da. sad vidim da sam te pogresno razumjela prvi put. oprosti.
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 13/11/2008 11:20, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#43 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ljudi moji je li to moguce??? Ima jos mjesanaca???

- Gaia
#44 Re: Dijete iz mješovitog braka
Julianna wrote:ma ti si moja drugarica sa BCGaia wrote:da. sad vidim da sam te pogresno razumjela prvi put. oprosti.![]()
- munevera44
#45 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ja sam ponosni mješanac i vjerujte mi da sam presretna i neizmjerno zahvalna svojim roditeljima. Svi moji prijatelji znaju ko sam i šta sam i niti u jednom trenutku nisam se osjećala manje vrijednom, naprotiv.mIRCerka wrote:Ljudi moji je li to moguce??? Ima jos mjesanaca???![]()
![]()
![]()
- SaraLe
#46 Re: Dijete iz mješovitog braka
Kome smeta, mozete da nas poljubite u nasu "mjesovitu" *uzicu 
-
Mari
#47 Re: Dijete iz mješovitog braka
-
Last edited by Mari on 22/07/2009 18:15, edited 1 time in total.
- maybelline
#48 Re: Dijete iz mješovitog braka
A ko si, i sta si?vesna55 wrote:Ja sam ponosni mješanac i vjerujte mi da sam presretna i neizmjerno zahvalna svojim roditeljima. Svi moji prijatelji znaju ko sam i šta sam i niti u jednom trenutku nisam se osjećala manje vrijednom, naprotiv.mIRCerka wrote:Ljudi moji je li to moguce??? Ima jos mjesanaca???![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
#49 Re: Dijete iz mješovitog braka
Dzizs Saro ja svoju ne damSaraLe wrote:Kome smeta, mozete da nas poljubite u nasu "mjesovitu" *uzicu
- SaraLe
#50 Re: Dijete iz mješovitog braka
Cccc pa siri "bratstvo i jedinstvo"mIRCerka wrote:Dzizs Saro ja svoju ne damSaraLe wrote:Kome smeta, mozete da nas poljubite u nasu "mjesovitu" *uzicu