job announsment

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

amrica

#26 Re: job announsment

Post by amrica »

Jedno banalno pitanje:
Kolike su plate sa SSS bez iskustva, sa znanjem samo engleskog jezika u OHR-u, OSCE-u.... i USA organizacijama, da ne pricam o ambasadama?

Kolika je plata kafe-kuharice i cistacice u tim int. organizacijama?

U budzetskim ustanovama KS start cistacice je 488 KM + najmanje 300 KM topli obrok + staz 20% max 97 KM. A traze se NK radnici, 4 osnovne.

Ljudi sa trazenim kvalifikacijama imaju bar 2-3 puta vecu platu kad rade kod stranaca.

Znam da je najnizi vid izrabljivackog kapitalizma na djelu ovdje, ali traziti VSS, sa 2 jezika, informaticki pismeni, sa iskustvom generalno i jos sa jako specificnim iskustvima, kao sto je bosanski ruralni turizam, traziti od njega supermana... da ne kopiram uslove iz oglasa, i prebaciti sav posao na tu osobu, i svu odgovornost, .... za 1000 KM, to moze pokusati lokalni privatnik, ali strana organizacija, mislim da je krajnje uvredljivo. I izrabljivacki. Ako projekat propadne, lokalac je ostao donji, a stranac ide po nove donacije i po nove VSS dr-mr po banana drzvama, da odrade posao za njega za sitnu lovu, a on samo skuplja kajmak.
Loulou

#27 Re: job announsment

Post by Loulou »

Izbor postoji. Makar se sveo na "čuveno" - take it or leave it.
Ako vjerujemo da cemo drugdje naci bolje, tražimo, idemo tamo.
Bitno je ne miriti se s "datostima", i ne ići kroz život kriveći druge i drugo za "tužnu sudbinu".

LP :)
amrica

#28 Re: job announsment

Post by amrica »

Tu se potpuno slazem, ali i dalje mislim da je ovo najnize izrabljivanje nase pameti, sposobnosti, obrazovanja... Pokrenuti citav jedan biznis kao sto je ruralni turizam, moras biti maher sa 100 strana, i poznalavac situacije, i dobar u komunikaciji sa svim obrazovnim slojevima, i ekonomista i pravnik, jer ocito se ovdje krece od 0, papirologija za osnivanje tog Centra u BiH.....

Da mi je to nas privatnik predlozio, a da sam nezaposleni kokuz, odmah bih prihvatila, i onda kopala rukama i nogama da nadjem bolje, ali stranci, "stranci', visLJa rasa, koji nas degradiraju na nivo trecerazrednog covjekolikog lika, ... fakat mi vadi zivce.

Radila sam za takve, meni plata bila ispod 1000 DEM, a njima dzeparac (indemnitees? zaboravila sam kao se pise) bio 1000 KM, za sitne troskove ovdje, uz placenu kucu na 2 sprata, sa cistacicom, sa 5-6 auta, placenim benzinom, koje su razbijali pijani, sa placenim ruckovima, vecerama, vikendima u Dubrovniku.... i sa normalnom europskom platom koja im leze na racun kod kuce....

A 99% posla su obavljala lokalna raja.
kockica_kockica

#29 Re: job announsment

Post by kockica_kockica »

amrice ja se slazem s tobom da je to izrabljivacki.. ali...
- ne mozemo svi raditi u institucijama koje daju visoku placu cak i za sss
- onaj ko nema posla treba mu i tih pisljivih 1000 KM ( moja placa je manja od te a ne bunim se iako imam obrazovanje i iskustvo i poznavanje jezika i svasta nesto)

ne razumijem kako neko ko ima jako dobre kvalifikacije radije sjedi u kuci i nista ne radi, grebe se od ko zna koga za cigaru i kafu kad mu se ponudi placa od 1000 KM-ova ne zeli raditi... ja sam imala problem jer sam bila "visak" na prijasnjem radnom mjestu... situacija kad imam kredit, nemam posao, nema me ko izdrzavati itd... kad mi je konacno nakon 3 mjeseca ponudjen posao prihvatila sam ga objerucke.. zasto? zato sto mi je neophodan....

nemoj me pogresno shvatiti ali ako nekome treba posao, dok ne nadje nesto "bolje" moze imati u svom CV-u i to da je radio recimo kao projekt menadzer....
ovo je neko moje misljenje
karanana

#30 Re: job announsment

Post by karanana »

ja mislim da je poenta u tome da mi pretpostavljamo da neko sa kvalifikacijama koje traze ne sjedi u kuci nego da vec radi. i ja mislim da je ovo velikim procentom tacno. naravno ima slucajeva u kojima su ljudi upravo postali visci ili slicno i trenutno sjede kod kuce i vjerovatno ce se prijaviti za ovaj posao, ali opet mislim da velika vecina radi.
eh, da bi te koji rade privukli da napuste trenutni posao i da predju u njihovu firmu ovi shkrti francuzi treba da odrijese kesu jer ionako ovdje peru pare kao i ostali, pa i za to pranje para postoji cijena koja se placa u formi plata za domace radnike.
kockica_kockica

#31 Re: job announsment

Post by kockica_kockica »

moje misljenje bolje 1000 KM u dzepu nego nista... ovo vrijedi za one koji nemaju posla
za one koji rade, dakako da je ponuda mala i neznatna ako taj neko zaraduje oko 2000 ili 3000 KM-ova ali za neke koji imaju 500 KM je prihvatljivo.... mi mozemo zapravo naglabati sad ovako do besvjesti ali cinjenica je da od 500 do 700 eura placu jako malo ljudi ima ako ne rade u drzavnim ili stranim institucijama i organizacijama...
amrica

#32 Re: job announsment

Post by amrica »

karanana wrote:ja mislim da je poenta u tome da mi pretpostavljamo da neko sa kvalifikacijama koje traze ne sjedi u kuci nego da vec radi. i ja mislim da je ovo velikim procentom tacno. naravno ima slucajeva u kojima su ljudi upravo postali visci ili slicno i trenutno sjede kod kuce i vjerovatno ce se prijaviti za ovaj posao, ali opet mislim da velika vecina radi.
eh, da bi te koji rade privukli da napuste trenutni posao i da predju u njihovu firmu ovi shkrti francuzi treba da odrijese kesu jer ionako ovdje peru pare kao i ostali, pa i za to pranje para postoji cijena koja se placa u formi plata za domace radnike.

Ovo se slazem, i ja sam tako razmisljala, ko ima sve te kvalifikacije, taj vec ima posao.
bubavi1

#33 Re: job announsment

Post by bubavi1 »

Moja je intervencija bila negativna stog razloga sto znam kako se krecu plate i po kojim uslovima francuzi nude posao, jer sam ja sam rodjen i odrastao u francusku. Zavrsajem prekovremeno studije u ekonomskim naukama, imam 10 godina iskustva pricam 4 jezika, koristim racunar, itd itd. Mislim pored svega da plata kao plata je nizka u odnosu svih zahtjeva poslodavca, nije izgleda ispitao trziste posla u BIH. Jer u Francusku onaj koji ima Magistrat i ima ih mnogo i s iskustvom, malo da dobija dobru platu... Pa tu politiku provode u BIH iako u BIH malo ko da i ispuni te uslove, a ko ce prihvatiti takav posao kad moze s manje uslova bolju platu da dobije, nek se samo prijave u stranu firmu kao Interex ili Slovencacke firme...

" Loulou de Cacharel" ???
illuminated

#34 Re: job announsment

Post by illuminated »

Subjektivno svako o toj plati moze misliti sta zeli, da je malo, da je previse itd. Velika vecina ce se sloziti da je plata, za trazene kvalifikacije premala,
sto vjerovatno i jeste, ako ogromna vecina misli tako.

Trziste je najbolji regulator. Pritisak na strani ponude, obara cijenu. Najbolje je ostaviti trzistu da svoj odgovor, i ljudima koji traze posao,
a zadovoljavaju kvalifikacije. Sto bi rekli, sve ce im se samo kazati.

Evo jedan interesantan clanak na temu "Iznos plate"

Zarađujemo koliko mislimo da vrijedimo
Niti kunu više niti kunu manje. Svatko od nas ima svoju unutarnju sliku o sebi koja nam govori koliko možemo zaraditi. Tu sliku smo formirali na temelju svog prijašnjeg iskustva i naših vjerovanja. Većina ljudi NE VJERUJE da može zarađivati 20.000 kn neto mjesečno! Taj iznos je toliko iznad njihove realnosti da jednostavno odbacuju svaku pomisao na tu mogućnost. Svi bi mi "željeli" više novaca, ali ne vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti. Stvorili smo neku sliku o sebi i ograničili se na određeni iznos novaca za koji mislimo da smo sposobni zaraditi i za koji se osjećamo ugodno. Bilo kakvo odstupanje od tog iznosa dovodi nas do neravnoteže koji mi podsvjesno vrlo brzo ispravljamo.
Kako to funkcionira? Recimo da zarađujete 3.000 kn već godinama i da je to razina novaca koja je u skladu s vašim mišljenjem o sebi. Onda dolazi šef i smanjuje vam plaću na 2.500 kn. Vi ćete se potrgati, tražiti novi posao, možda naći i dodatni posao itd. itd. dok ponovo ne dostignete svoju razinu od 3.000 kn. Nažalost vrijedi i obrnuto. Ukoliko iznenada dobijete povišicu od 1.000 kn, a taj iznos je iznad vašeg mišljenja o sebi novac će brzo otići od vas. Pojaviti će se iznenadni troškovi, investirat ćete u neke stvari na kojima ćete izgubiti novac i sl. Možda čak počnete i zabušavati na poslu kako bi vam smanjili plaću ili vas vratili na staro radno mjesto. Jednostavno se ne osjećate ugodno s tolikom plaćom. Zamislite si samo da odjednom iz čista mira dobijete 5 puta više novaca za isti posao koji sada radite! Osjećali bi se neugodno. Svi žele veću plaću, ali ipak ne toliko veću. Možda samo malo 500-1.000 kn.

Ja (ipak) mislim da zaslužujem veću plaću
Uvijek ima ljudi koji misle da su potplaćeni. Koji je njihov problem? Problem je u tome što oni najčešće ne žele potražiti drugog poslodavca koji bi im dao veću plaću. Možda ih je strah pitati šefa za povišicu. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan. Iznos koji dobivaju točno je u skladu s njihovim podsvjesnim mišljenjem o sebi iako možda govore kako zaslužuju više. Sama činjenica da ništa ne poduzimaju po tom pitanju to potvrđuje.

Jeste li premalo plaćeni?
Ovo sam saznao na jednom zanimljivom seminaru. Možete sami sebe testirati jeste li premalo plaćeni. Jedna gospođa je rekla kako smatra da je premalo plaćena. Radila je u nekoj državnoj firmi ili je bila profesor – ne sjećam se više i imala je plaću oko 4.000 kn. Uglavnom pitanje je bilo za koliko novaca odnosno za koju mjesečnu plaću bi bila spremna ostaviti svoj sadašnji posao i prihvatiti recimo rizičan posao kod privatnika? Nakon podužeg razmišljanja došli smo do iznosa od 20.000 kn. Dvadeset tisuća kuna i ona bi bila spremna promijeniti posao i riskirati. Koji je zaključak svega ovoga? Ona već sada ima plaću od 20.000 kn samo što 4.000 kn dobiva u novcu, a 16.000 u osjećaju sigurnosti. Ona je procjenila da njena sigurnost vrijedi 16.000 kn. Sve što trebamo napraviti je vidjeti koliko sada zarađujemo i zašto se bojimo promjeniti posao za veću plaću. Možda nam je lokacija blizu i imamo dobro društvo. Koliko nam to vrijedi? Postoji bezbroj razloga zašto ljudi ostaju na loše plaćenim poslovima, ali jedno je sigurno: iznos koji zarađuju uvijek je u skladu s njihovim vrijednostima i mišljenjem o sebi.

Okolina i novac
Ako živimo okruženi ljudima koji imaju prosječnu plaću velike su šanse da ćemo i mi imati takvu . S druge strane ako su svi naši prijatelji bogati i uspješni i mi bismo mogli vrlo brzo od njih naučili kako zaraditi novac. Shvatili bismo da je moguće zaraditi više novaca jer imamo i naše prijatelje kako primjer.

Preuzeto sa http://www.imamnovac.com

Zarađujemo koliko mislimo da vrijedimo
Niti marku više niti marku manje.
:wink:
amrica

#35 Re: job announsment

Post by amrica »

bubavi1 wrote:Moja je intervencija bila negativna stog razloga sto znam kako se krecu plate i po kojim uslovima francuzi nude posao, jer sam ja sam rodjen i odrastao u francusku. Zavrsajem prekovremeno studije u ekonomskim naukama, imam 10 godina iskustva pricam 4 jezika, koristim racunar, itd itd. Mislim pored svega da plata kao plata je nizka u odnosu svih zahtjeva poslodavca, nije izgleda ispitao trziste posla u BIH. Jer u Francusku onaj koji ima Magistrat i ima ih mnogo i s iskustvom, malo da dobija dobru platu... Pa tu politiku provode u BIH iako u BIH malo ko da i ispuni te uslove, a ko ce prihvatiti takav posao kad moze s manje uslova bolju platu da dobije, nek se samo prijave u stranu firmu kao Interex ili Slovencacke firme...

Ja radila sa Francuzima godinama, zato to i napisala sto sam napisala.... Konkretno, ja sam imala super privatni odnos sa svim kolegama , cijenili su me, u svakom pogledu, sasvim ravnopravan po pitanju posla, cesto (najcesce) moja rijec bila odlucujuca u poslu, ali moja mjesecna plata je bila manja od njihovog dzeparca, sa svim placenim troskovima zivota ovdje, i to poslije rata, nikakav rizik, folovi, opasan posao.... A, da, i kad su zakonski postali obavezni placati mi pio i zdravstveno, placali su na osnovu minimalne plate u bih, a to tad negdje bilo 200 DEM.....
bubavi1

#36 Re: job announsment

Post by bubavi1 »

amrica wrote:
bubavi1 wrote:Moja je intervencija bila negativna stog razloga sto znam kako se krecu plate i po kojim uslovima francuzi nude posao, jer sam ja sam rodjen i odrastao u francusku. Zavrsajem prekovremeno studije u ekonomskim naukama, imam 10 godina iskustva pricam 4 jezika, koristim racunar, itd itd. Mislim pored svega da plata kao plata je nizka u odnosu svih zahtjeva poslodavca, nije izgleda ispitao trziste posla u BIH. Jer u Francusku onaj koji ima Magistrat i ima ih mnogo i s iskustvom, malo da dobija dobru platu... Pa tu politiku provode u BIH iako u BIH malo ko da i ispuni te uslove, a ko ce prihvatiti takav posao kad moze s manje uslova bolju platu da dobije, nek se samo prijave u stranu firmu kao Interex ili Slovencacke firme...

Ja radila sa Francuzima godinama, zato to i napisala sto sam napisala.... Konkretno, ja sam imala super privatni odnos sa svim kolegama , cijenili su me, u svakom pogledu, sasvim ravnopravan po pitanju posla, cesto (najcesce) moja rijec bila odlucujuca u poslu, ali moja mjesecna plata je bila manja od njihovog dzeparca, sa svim placenim troskovima zivota ovdje, i to poslije rata, nikakav rizik, folovi, opasan posao.... A, da, i kad su zakonski postali obavezni placati mi pio i zdravstveno, placali su na osnovu minimalne plate u bih, a to tad negdje bilo 200 DEM.....

Slazem se s tobom, u francusku se baziraju na minimalnu fiksnu platu koja je trenutno oko 8€/satu, ali nemozes izaci na kraj, nema teorije, ljudi cak i sa dva posla jedva prezive, i to bez luksuza. To kod nas pojedini probavaju na isti nacin, uslovi nemoguci za vecinu svijeta, a plata minimalna..
Poslovni odnos moze biti idealan, ali sve u svemu, od toga ne kroji buducnost...
Nihad_27

#37 Re: job announsment

Post by Nihad_27 »

Broj: 01-014-_____/08
Dana: 10.11.2008.god.
http://www.srebrenica-opstina.org/?dio=tekst&id=47

Na osnovu člana 120. stav 1. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“,br:101/04, 42/05 i 118/05) i Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta općinske administrativne službe broj:01-014-238/06 od 26.04.2006. godina i izmjena i dopune istog, Načelnik općine Srebrenica, r a s p i s u j e :
JAVNI KONKURS
za popunu upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme i prijem pripravnika

I – Načelnik općine raspisuje javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme i prijem pripravnika na određeno vrijeme u Administrativnoj službi općine Srebrenica:

01. Samostalni stručni saradnik za rad sa Mjesnim zajednicama u Odjeljenju za društvene djelatnosti i javne servise (jedan izvršilac),
02. Samostalni stručni saradnik za obrazovanje i socijalna pitanja u Odjeljenju za društvene djelatnosti i javne servise (jedan izvršilac), 03.Samostalni stručni saradnik – Šef pomočnog i tehničkog osoblja u Stručnoj službi načelnika i zajedničkih poslova (jedan izvršilac),
04. Pripravnik u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove (dva izvršioca),
05. Pripravnik u Odjeljenju za opću upravu (jedan izvršilac),

II – Opis poslova:
01. Opis poslova: Obavlja poslove neposredno vezane za mjesne zajednice, vodi registar mjesnih zajednica, koordinira rad mjesnih zajednica, pruža stručnu i tehničku pomoć savjetima mjesnih zajednica, predlaže načelniku načine rješavanja problema iz oblasti koju obavlja, obavlja i druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja i načelnika općine.
02. Opis poslova: Obavlja poslove saradnje sa nadležnim državnim organima iz oblasti obrazovanja zdravstva i socijalne zaštite, izrađuje analize, informacije, izvještaje o stanju u oblasti školstva, zdravstva i soc. zaštite, predlaže načelniku općine načine rješavanja problema iz oblasti koju obavlja, planira i učestvuje u realizaciji projekata iz oblasti zdravstva,obrazovanja i socijalne zaštite, obavlja i druge poslove po nalogu načelnika općine i načelnika odjeljenja.
03. Opis poslova: Obavlja poslove vezane za rad tehničkog i pomoćnog osoblja Stručne službe uz saradnju sa Šefom kabineta načelnika, rukovodi upotrebom motornih vozila odnosno funkcionisanjem i održavanjem voznog parka, vrši tekuće održavanje objekata u vlasništvu opštine i zagrijevanja radnih prostorija, kontroliše rad prijavne službe i službe fizičkog obezbjedjenja objekata, odgovoran je za pravilno funkcionisanje fotokopirnice, obavljanje i drugih poslova po nalogu šefa kabineta načelnika opštine i načelnika opštine.
04. i 05. Opis poslova: Obavlja poslove po nalogu načelnika odjeljenja, u skladu sa programom utvrđenim za rad i osposobljavanje pripravnika za samostalni rad. Pripravnik se prima na određeno vrijeme u trajanju od godine dana nakon čega će mu biti omogućeno polaganje stručnog ispita za rad u administrativnoj službi. .
III – Opći uslovi za prijem u radni odnos:
1.da su kandidati državljani BiH, odnosno RS,
2.da su stariji od 18 godina,
3.da imaju opću zdravstvenu sposobnost,
4.da se protiv njih ne vodi krivični postupak,
5.da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u administartivnoj službi jedinice lokalne samouprave

IV – Posebni uslovi:
Za radno mjesto 1.
- VSS/ VII ili VŠS/VI stepen stručne spreme, završen fakultet društvenog smjera,
- radno iskustvo: najmanje jedna godina rada u struci,
- položen stručni ispit za rad u administrativnoj službi,
- poznavanje rada na računaru, i - vozačka dozvola „B“ kategorije.
Za radno mjesto 2.
- VSS/ VII ili VŠS/VI stepen stručne spreme, završen fakultet društvenog smjera,
- radno iskustvo: najmanje jedna godina rada u struci,
- položen stručni ispit za rad u administrativnoj službi, Za radno mjesto 3. - VSS/VII stepen stručne spreme, - radno iskustvo: najmanje jedna godina rada u struci, - položen stručni ispit za rad u administrativnoj službi, - poznavanje rada na računaru.
Za poziciju 5.
- VSS/ VII stepen stručne spreme, završen građevinski ili arhitektonski fakultet,
- da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS-a,
- da do sada nije zasnivao radni odnos,
- dobro poznavanje rada na računarima.
Za poziciju 5. - VSS/VII stepen stručne spreme, završen pravni fakultet - da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS-a - da do sada nije zasnivao radni odnos,,

V – Potrebna dokumenta
Uz prijavu na konkurs kandidat je dužan priložiti dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uslova konkursa:
- uvjerenje o državljanstvu,
- izvod iz matične knjige rođenih,
- uvjerenje o nekažnjavanju,
- ovjerenu fotokopiju diplome o školskoj spremi,
- uvjerenje o radnom stažu ili ugovor o radu (za prve 3 pozicije ),
- potvrda da nema radnog staža – Zavod za zapošljavanje Srebrenica (za pozicije broj 4 i 5)
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u administrativnoj službi (za prve 3 pozicije),
- dokaz o općoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidati po završetku izborne procedure.
Sa svim kandidatima koji budu ušli u uži izbor Komisija za izbor kandidata po konkursu će obaviti razgovor – intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni.
Napomena: Prilikom odlučivanja za prijem u administrativnu službu općine Srebrenica, radna mjesta 1, 2, i 3. prednost će imati kandidati koji su odradili pripravnički staž u općini Srebrenica kao i pripadnici drugih konstitutivnih naroda u skladu sa članom 119. Zakona o lokalnoj samoupravi. Prednost će također imati prilikom prijema pripravnika (pozicija 3 i 4.), pripravnici prijavljeni na Zavod za zapošljavanje u Srebrenici, a u slučaju nedostatka traženog kadra mogu se primiti i pripravnici koji imaju druge stručne spreme pod uslovom da ispune ostale uslove tražene konkursom.
.

VI – Rok za podnošenje prijava
Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Općina Srebrenica, Komisiji za prijem u administrativnu službu općine Srebrenica, Srebreničkog odreda bb, sa naznakom: „prijava na konkurs za rad u Administrativnoj službi općine Srebrenica“. Javni konkurs biće objavljen u sredstvima informisanja, Oglasnoj ploči općine i na općinskoj web. Stranici „www.srebrenica-opstina.org“ .

Rađeno u 4. Primjerka
S.N./N.D.

Načelnik općine

Abdurahman Malkić
Hamurabi

#38 Re: job announsment

Post by Hamurabi »

HR konsultanta m/ž

Preduzeće: Recognita d.o.o.
Mjesto posla: Sarajevo
Područje rada: Kadrovska služba, HR
Zahtjevano obrazovanje: VII.; VIII. i više
Očekivana iskustva: 1-3 godina Mjesečna plata: po dogovoru mjesečno
Oblik zaposlenja: stalno, neodređeno r. v.
Radno vrijeme: puno radno vrijeme
Pripravnički staž: 0 mjeseci
Karijerni nivo: stručnjak sa iskustvom
Kontakt: Edisa Zorlak
Telefon: 033 703 584 E-adresa: Zahtev za više informacija

Referencijska oznaka: BP-25893

Opis radnog mjesta
Recognita d.o.o. je regionalna kompanija specijalizirana za pružanje usluga iz oblasti upravljanja ljudskim resursima.
Recognita trenutno djeluje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa tendencijom širenja na ostala tržišta u regiji.

Osnovne djelatnosti kompanije su:
• analiza i identifikacija HRM procesa unutar organizacija (HRM Audit)
• pomoć u procesu selekcije i odabira kandidata za klijente
• realizacija HRM treninga
• pružanje savjetodavnih usluga prvenstveno, ali ne i isključivo, iz oblasti HRM

Kako bi se odgovorilo na povećan obim poslovnih aktivnosti Recognita namjerava zaposliti:

HR konsultanta m/ž

Opis posla
Kao HR konsultant biti ćete zaduženi za:
1. Odabir i selekciju kandidata
1.1 Organizaciju i vođenje procesa selekcije i odabira kandidata za naše Klijente (primjer aktivnosti je ispod):
Razvoj i upravljanje procesom selekcije Kandidata / Razvoj opisa radnog mjesta i oglasa za otvorenu poziciju / Traženje kandidata i prikupljanje prijava / Predselekciju prijava te organizaciju prvog i drugog kruga razgovora / Analizu, shortlisting, izvještaj klijentu / Organizaciju provođenja selekcijskih testova za odabrane Kandidate / Izradu izvještaja o izabranim Kandidatima za Klijenta / Sudjelovanje u završnom razgovoru / Praćenje situacije nakon zapošljavanja
1.2 Razvoj i upravljanje Recognita bazom kandidata

2. HR Consulting i po potrebi HR trening
2.1 Savjetovanje Klijenata o upravljanju ljudskim resursima
Pregled HR aktivnosti / Politika upravljanja ljudskim resursima / Retencija zaposlenika / Razvoj sposobnosti zaposlenika / Proces donošenja odluka / Proces selekcije kandidata / Razina zadovoljstva zaposlenika / Sistem nagrađivanja zaposlenika
2.2. Razvoj HR usluga

Očekujemo i nudimo
Od potencijalnog kandidata očekuje se:

• Radno iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima
• Radno iskustvo pružanja HR usluga u privatnom sektoru
• Posebno iskustvo u procesu selekcije i odabira kandidata
• Adekvatna edukacija za obavljanje navedenog posla
• Završen fakultet ili postdiplomski studij iz psihologije,
• Napredno korištenje računara

Recognita d.o.o. mlada je i dinamična kompanija sa ambicioznim ciljevima. Znanje, iskustvo, poštenje i istrajnost su naše polazišne tačke, a kvalitet uvijek stavljamo ispred količine.

Uspješnom Kandidatu i novom članu našeg tima nudimo:
• Kompenzacijski paket baziran na fiksnoj plaći i bonusu u ovisnosti o postignutim rezultatima
• Rad u manjoj firmi i ugodnoj atmosferi
• Velika nezavisnost u radu
• Priliku za napredak u karijeri
• Naknadnu mogućnost ulaska u vlasničku strukturu kompaniju

Molimo sve zainteresovane da pošalju CV na [email protected]

MOLIMO VAS DA PRILIKOM APLICIRANJA NAVEDETE DA STE OVAJ OGLAS VIDJELI NA WEB PORTALU http://www.boljiposao.com
Hamurabi

#39 Re: job announsment

Post by Hamurabi »

Hypo Alpe-Adria-Leasing d.o.o. Adresa: Kralja Petra Kresimira IV 8a
Poštanski broj: 88000
Grad: Mostar
Država: Bosna i Hercegovina

Stručnog saradnika za internu reviziju, Sarajevo
Opis radnog mjesta

Vaša profesionalna budućnost u HYPO ALPE-ADRIA-LEASING d.o.o.

HYPO ALPE-ADRIA-LEASING d.o.o. je član finansijske grupe HYPO Alpe–Adria i dio najveće mreže za leasing u području Alpa i Jadrana. Kao vodeće leasing društvo na tržištu Bosne i Hercegovine nudimo stručnim i ambicioznim mladim ljudima priliku za rad, stručno napredovanje i karijeru u internacionalnom, ekspandirajućem finansijskom koncernu.

Za naš centralni ured u Sarajevu tražimo:

Stručnog saradnika za internu reviziju

* diplomirani ekonomist, najmanje tri godine radnog iskustva u oblasti poslova iz sektora leasinga, bankarstva ili revizije,
* spremnost na kontinuiranu stručnu naobrazbu, iskustvo u organizacijskom i tehničkom domenu interne revizije,
* komunikacijske i organizacijske sposobnosti,
* aktivno znanje engleskog jezika,
* poželjno poznavanje njemačkog jezika,
* poznavanje rada na kompjuteru
* vozačka dozvola «B» kat.

Vaša zaduženja bit će:

* kontrola poslovanja firme, u smislu primjene i sprovođenja pozitivne zakonske regulative,
* kontrola primjene strategije i politike poslovanja firme,
* kontrola primjene internih procedura, propisa službe i donesenih odluka,
* provjera tačnosti, pouzdanosti i potpunosti računovodstvenih politika, sistema knjiženja, poslovne dokumentacije.

Također, od Vas se očekuje:

* davanje prijedloga za poboljšanje kvaliteta i djelotvornosti poslovnih procesa,
* realizacija posebnih naloga od strane Uprave i Nadzornog odbora društva,
* saradnja s eksternom revizijom,
* savjetodavna funkcija za Upravu društva, u smislu kreiranja strateških odluka.

Ukoliko ste prava osoba za ovu poziciju, molimo pošaljite Vašu aplikaciju i biografiju na engleskom jeziku te fotografiju do 06.12.2008. godine na adresu:

HYPO ALPE-ADRIA-LEASING d.o.o.
N/p: Odjel HRM
Zmaja od Bosne bb,
71000 Sarajevo
tel. 033 702 222
e-mail: [email protected]

Grad
Sarajevo
Država
Bosna i Hercegovina
Broj radnih mjesta
1
Datum objave
28. Nov 2008.
Oglas traje do 06. Dec 2008.

Ukoliko se prijavljujete putem e-maila ili poštom, uz prijavu obavezno navedite oznaku Posao.ba - 7577
Hamurabi

#40 Re: job announsment

Post by Hamurabi »

ENGRA d.o.o Adresa: Aleja Bosne Srebrne 61
Poštanski broj: 71 000
Grad: Sarajevo
Država: Bosna i Hercegovina

Administrativno-finansijski referent, Sarajevo Bosna i Hercegovina

Opis posla
-Poslovi finansijske operative
-Obavljanje operativnih knjigovodstvenih poslova
-Vođenje raznih evidencija o zaposlenima

Uslovi:

SSS ekonomskog smjera
poznavanje rada na racunaru
sa ili bez radnog iskustva
Broj radnih mjesta
1
Datum objave
01. Dec 2008.
Oglas ističe 15. Dec 2008.

Ukoliko se prijavljujete putem e-maila ili poštom, uz prijavu obavezno navedite oznaku Posao.ba - 757F
uvijek dobar post

#41 Re: job announsment

Post by uvijek dobar post »

kockica_kockica wrote:Job Announcement

“ Project Coordinator for a Tourism Resource Center”

Caritas BKBH together with Caritas Belgium, are currently looking for a Project coordinator for the opening of a “Resource center in Rural tourism in Bih”.

The role of this centre will be to:
- Create a specialized network in this sector by organizing events and creating communication tools.
- Advocate, Collect and disseminate information about rural tourism.
- Contribute to the “professionalization” of the sector by organizing technical workshops and trainings for entrepreneurs and providing info about the market and its trends.

Main Tasks and duties:

The person will have two main tasks:

1. To set up the resource centre
2. To be in charge of the “tourism component” of a development project implemented in Fojnica.

He/she is assisted by an administrator, who will be under his/her responsibility.
- Organization of all activities included in the Project Logical Framework. The person solves all kind of problems (logistical, administrative etc…) related to the implementation of the actions. The person will also be asked for an active participation for the conception of activities.
- Ensures visits on the field. (Mainly in Central Bosnia canton).
- Organizes meetings for the project management: monthly committees gathering main stakeholders, the quarterly pilot committees and other.
- Responsible for the project communication and visibility.
- He/she maintains contact and liaison between all stakeholders and is in relation with the partners, local institutions, beneficiaries.
- Drafts narrative reports.
Required experience and skills:

- Superior degree (University Degree, preferably with a Master's Degree) in Socio-economical studies, tourism, agronomy or management.
- Have at least 3 years experience ideally in project management or tourism.
- Have a fluent English (spoken and written), French is an asset.
- Excellent Computer skills (esp. MS Office applications)
- A good knowledge of the project cycle management. Skills and hands-on experience in Project/Programme management, monitoring, and review.
- Strong analytical and planning skills, focusing on results
- Communication skills.
- Driving licence.

Personality Requirements:

- Reliable, dynamic and autonomous with a strong sense of initiative
- Good interpersonal skills and ability to work in team.
- Flexibility and ready to travel in Bosnia, within the region and abroad.

Conditions:

- 1 year renewable with 3 months trial period.
- Salary is 500 Euros to 700 Euros / month according to experience + social coverage.
- Job is based in Sarajevo with frequent travels in Bosnia Central Canton.

For information about the Project in Fojnica, please consult our Blog : http://cibefojnica.wordpress.com/

Applications:

To apply, please send your complete electronic application (letter of motivation, CV, 3 references) for interviews to: [email protected]

Deadline for applications shall be 15th December, 2008. Interviews will be held during the second part of December. Job starts mid January.

NB: Regretfully only successful candidates will be contacted.
poznajem "koordinatore" ovog projekta. jedan od njih je i gaetan kojem se salju aplikacije i drugi tj druga je njegova supruga.
ljudi koji su radili na slicnim projektima u karitasu imaju jako losa iskustva!
vise info na pp
Last edited by uvijek dobar post on 29/11/2008 15:28, edited 2 times in total.
nikad_izvini

#42 Re: job announsment

Post by nikad_izvini »

kockica_kockica wrote:Stavila sam oglas jer sam mislila da nekome od forumasa treba posao i tih 500 do 700 eura nije za baciti.. Stalno se ljudi zale kako nema posla, kako ne zele raditi za 350 KM-ova itd... a sad vidim da zapravo ljudi koji nemaju posao ne zele ga naci ili nemaju dovoljne kvalifikacije da bi ga radili pa blate po ljudima koji su dali oglas za posao, ko god oni bili.... :roll: zapravo se radi o jednom dinamicnom i vrlo izazovnom poslu... :oops:

zao mi je sto sam stavila oglas ovdje... :run:
Ne treba da ti bude žao.Ali mi se čini da svi koji imaju PRIBLIŽNE kvalifikacije imaju već dobar posao.Hajmo malo biti realni, pls.

Problem je kada se na oglas gdje se traži završena osnovna škola ne javi niko ;-)
amrica

#43 Re: job announsment

Post by amrica »

[quote="uvijek dobar post"][/quote]

Ti si opisao gori slucaj od mog, ja sam uvijek radila sa pismenom i obrazovanom rajom, mladjom, i bilo super, i nije bilo ocitog varanja jer su bile francuske ili internacionalane organizacije, bez donatara kojeg mozes levatiti. A svakako sva lova isla preko mene...
Last edited by amrica on 29/11/2008 19:29, edited 1 time in total.
bubavi1

#44 Re: job announsment

Post by bubavi1 »

Ti si opisao gori slucaj od mog, ja sam uvijek radila sa pismenom i obrazovanom rajom, mladjom, i bilo super, i nije bilo ocitog varanja jer su bile francuske ili internacionalane organizacije, bez donatara kojeg mozes levatiti. A svakako sva lova isla preko mene...
ako nisu vece organizacije ili internacionalne firme, izbjegavaj s francuzima raditi, gledaju da i dalje sprovode kolonizaciju, i praviti od tebe rob. kad nemogu vise svoju raju idu dalje vani pa druge iskoristavaju..
RPM

#45 Re: job announsment

Post by RPM »

:D :D :D

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: job announsment

Post by Truba »

ma nemam volje za životom kad to vidim :roll:
Post Reply