"personolizovane" tablice auta

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#26 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by Nosferatu »

ko pita ne skita wrote:A, .ebote, jeste strucnjaci vi iz dijaspore, vi ste mi najsladji na ovom forumu...Pogotova jedno 50% likova koji u iskvaren maternji jezik ubacuju engleske postapalice, a sve zivo znaju ljudi. Mislim za ne povjerovat. Pola vas nije znalo naci svoje selo na zavicajnoj karti, sad nam nesto kao "county" i ovo i ono folove prosipaju. Mene je jedan "amerikanac" pitao gdje sam naucio engleski.
Ma Vi ste legende! da Vas nema, trebalo bi ponovo karadzica izmisliti.

Zna li ko slucajno tipa, koji se vjerovatno zove Velija, ali mu je sad umjetnicko ime Wella, negdje u New Yorku...Ili mozda Edhema, ali se sad zove Eddie, Atlanta, Georgia.
Samo da Vas podsjetim da je javna hala u Sarajevu starija od Americke drzavnosti i da u bosanskom, hrvatskom, srpskom jeziku postoji rijec za svaku englesku rijec...
Da i ja tebe podsjetim. Za 10 godina Amerika iskesira $120.000 u skolarinama, i dade mi posao od 100.000 maraka godisnje, s tim da za 3 godine trebao bih krenuti od $120.000 godisnje, a ako specijaliziram dodatno oko $300.000. Jebala te cenifa drzavnosti Bosanske, iz nje mozes samo govna izvaditi pa na gladan stomak vecerati. A Amerikanci su vrlo prakticni ljudi. Vidis, Amerika je imala slican rat kao u BiH. Samo, pobjedila je jedna strana. Ali je uspjela to prevazici. Iako i dan danas postoje trzavice i nije perfektno drustvo, ko govori - Jeti sa planinine. Sine dragi jel ti znas da jedini na svijetu koji znaju - da postojis - je ono nalo dijaspore sto je ujagmilo i pobjeglo. Za druge si sve mrtav - kao ptica Dodo. Nekozekventan. Totalni luzer i anonimus. Ne meni. Nego ovako istorijski. A i meni cim pocnes price o Turskim kupatilima u koja udje Steva a izadje Sulejman, pa tebi nesto neobicno danas kad Velija postanje Wella, nisi ti na to naviko. Dusa stina, prodao bi Bosnicu ni za sta, samo da je mozes zajebati, da te ne sedlaju jahaci koji danas su uzeli furseta, ali kurko, dok oni jos vise sebi namicu i bogate se, ti - eto ni foruma nisi vidjeo do prije tri hefte. A i ovdje - otvorio se novi svijet, jelde. Sta to sve ljudi znaju - a ti Dudek, o cemu ces pricati? Pa neces o registracijama. U BiH su registracije takve da niko ne zna ko si, da ni sam ti ne znas koji si i odakle si, iz koje si opstine, ne zna niko, osim Federalnog MUP-a a njima nije ni bitno kad te zaustave bitnije je da imas cvaju, nego registarsku tablicu. To je maternji jezik, de ti podplati, da mi sistem podrujemo, pa koliko ko god moze odakle god, kako li god.

Vama je u Bosni najbolje govoriti kako je sve Disniland, kao retardiranom djetetu kojeg sretnes i pomislis boze dragi oni nikad nece moci - ali eto, nasmijes se, i kazes vidi ga fini momak. Jebi ga, ja i kad sam u tvojim cipelama bio, uvijek sam zeljeo da mi ljudi kazu posteno, kako jest i nije, radije to, nego da mi pricaju price slatkaste o zemlji iz koje odose, i radije se prebijaju negdje drugdje nego s tobom tu da sjede, al' eto ispade zajebunili se, mora da si ti bolje matematiku odradio, taman toliko da se ni nemas s cim pohvaliti, jer onaj koji se Bosnom hvali, njenim ne jednim ne dve nego tri izjebana ista jezika, od kojih nijedan nije - ni Srpski ni Hrvatski ni Bosnjacki, i sa njene tri istorije i slicno. Nemam ja kuveta za to bolan. Previse zivot nudi, a BiH je mala bara. Budi sretan da su mnogi otisli. Olaksali su i tebi. Vjeruj mi. Jerbo, tu u toj Bosni, koji god posao da radis, nije bitno - prije ce zaposliti nekog koji je vani - nesto mrljavio nego tebe. Nisi konkurentan. Moze samo stelica. Ali i od stele ima veca. A ta se zove tvrdi kes. Donose ga rode, u povezima, stoga, boga samo moli, da se ne vrate kojekakvim dijasporci u mrtvaju, jer mogao bi se zateci nakon toga, ti u ulozi onog koji ide sa zavezljajom, tamo odakle dodjose dijasporci. Nece se to doduse dogoditi, pa je to toliko dalekosezno da je tebi to tesko uopste, primiti k znanju, ali vidi se da si corak, spreman za zavaliti se za glupost, kao sto vec jesi. Ja ti samo mogu ovo reci.

Kad god dodjes u priliku da mozes cuti nesto novo i drukcije, i prliku da nesto mozes nauciti, nemoj se peciti i ismijavati jer nisi u toj poziciji. U poziciji si jade koji ne zna hoce li imati penziju, hoce li imati zdravstveno, hoce li imati za ljeka ili za operacije ili ce morati drugi da zovnu telefon da ti udjele 1-2 kerme, da uteknes sa noza BiH medicinara. U situaciji si da ne znas hoces li se u zemlju kad se budes kopao - hoce li biti Bosna ili nece. Danas je jasno da nece vise niko ginuti za to, osim budala, a ako budu zvali budale, pazi da se ne odazoves, previse si mi na tim radiotalasima. Ukratko - gledaj ti sebi u Bosni da namjestis, da ti valja jerbo budes li gledao previse okolo, i pamtio koje sta i kako odakle, i sudio, uzece ti ljudi sve, i na kraju, kad padne zadnja lopata ti na prsa, neces imati s cim da se pohvalis da je bilo razloga sto si bistvovao, osim sto te nasankase i zajebase a onda raste trava zelena.

Cuvaj se ti i voli tebe dijasporac, ko bi nama nasa jeftina ljetovalista odrzavao, dobrim kokicama bio babuka koje je glavna paranoja da ne dodje kakav macan, lapi i odvede i na kraju, kome bi se smijali, s povratnom kartom i pasosem s kojim mozes zivjeti gdje god hoces, glavno je da imas s cim. Nisam jedan od tih pakasa, ali kad vidim pakase kao tebe, s cim se ponose, s onim sto smo ti mi ostavili - kao da si to ti sam gradio, mogao bih ti kosti lomiti, samo da naucis - da nista sto je Bosna nije tvoje, tvoje je samo ono sto si sam napravio, a kao sto vidim, do sada, s tom glavom, mozes samo biti dio problema a ne solucije.
jefferson

#27 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by jefferson »

ko pita ne skita wrote:A, .ebote, jeste strucnjaci vi iz dijaspore, vi ste mi najsladji na ovom forumu...Pogotova jedno 50% likova koji u iskvaren maternji jezik ubacuju engleske postapalice, a sve zivo znaju ljudi. Mislim za ne povjerovat. Pola vas nije znalo naci svoje selo na zavicajnoj karti, sad nam nesto kao "county" i ovo i ono folove prosipaju. Mene je jedan "amerikanac" pitao gdje sam naucio engleski.

Zna li ko slucajno tipa, koji se vjerovatno zove Velija, ali mu je sad umjetnicko ime Wella, negdje u New Yorku...Ili mozda Edhema, ali se sad zove Eddie, Atlanta, Georgia.
Samo da Vas podsjetim da je javna hala u Sarajevu starija od Americke drzavnosti i da u bosanskom, hrvatskom, srpskom jeziku postoji rijec za svaku englesku rijec...
I de ti mene sad prosvjetli sta BiH ima od toga sto je javna hala starija od Americke drzavnosti? Jel tu javnu halu izgradila bosanska drzava mozda? Nije nego Turska, kao sto je Austrija tramvaj te ceste.
Mi se volimo hvaliti puno (iako niko vise u svijetu ni nezna da postojimo od kako se ne vrtimo po CNN, sto je zasluga onih koje biras) s stvarima koje su stvorene u doba kada su druge drzave nama vladale. Amerika se hvali svojim Ustavom i borbom za nezavisnost, Ceska Masarykom, Poljska svojom solidarnoscu iz 1981, itd, itd, Cime se ti ili evo ja, kao nosic BH pasosa mogu pohvaliti? Mozda ratom za nezavisnost koji je podjelio zemlju, obogatio nekoliko desetaka ljudi, i mozda, ako ne dobijem drugi pasos, mom djetetu dao "Saju" ili "celu" kao idola! Imamo jednog nobelovca kojeg na svaki moguci nacin pokusavamo da ocrnimo jer nije "nas" (Univerzitet u Chicagu je dao preko 20 nobelovaca), sport nam je truba, a to su ambasadori zemlje. Danas svako zna za Srbiju zbog njihovih tenisera, a mi smo Marina Cilica pustili HR jerbo neko se tu nije nasao.
I onda tablice ti smetaju! Sta je to, papanluk? Nije nego zajebancija, sta nekog briga sto ja hocu nesto staviti na auto, moj cejf. Sto to tebe tangira uopce? U BiH kao sto Nosferatu objasni vrlo slikovito nesmijes imati tablice koje te identifikuju sa mjestom rodjenja. Nesmijes imati zastavu fudbalskog kluba kojeg volis jer ce naici neki iskompleksirani idiot i razbit ti sofersajbu, itd, itd.
Nama fali puno samokritike, puno trazimo falinki u drugim drustvima i ispadamo superiorni naspram drugih drustava.
Za tvoju informaciju, i ja i ti nosimo pasos najsiromasnije drzave u Evropi (mozda smo bolji od Bjelorusije i Moldavije, ali ne bih se falio time).
karanana

#28 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by karanana »

kada je u pitanju amerika, ono sto ti ta drzava daje i sanse koje ti pruza, s mnogim se tu stvarima slazem s nosfeom iako on to pise nadugo i nasiroko....

ali jedna stvar koja me nervira je to njegovo konstantno hvaljenje sto se materijalnog statusa i plate tice. govorenje kolika ti je plata, skeniranje platne liste, i u isto vrijeme "spustanje" nama manje sretnim i manje "bogatim" je krajnje neslano i djetinjasto, pa ako hocete na kraju i krajnje balkanski. podjesti me na jos jednog forumasha sa slicnim gardom: Svemirski Jebach.
zaista me ne interesuje kolika ti je plata (a sestocifreni broj koji spominjes je, "oh by the way", bruto plata od koje ti se uzme oko 30%, a to nam nisi spomeno, pa ti se onda tvoja neto plata svodi na neki americki prosjek od kojeg se moze zivjeti, ali nije za hvaljenje - osim ako ciframa ne obmanjujes bosnjake u BiH kojima se zavrti od toliko nula i brojeva) i ne znam sta hoces da nam kazes pokazujuci nam tvoje platne liste.
koliko god da prihvatas americku kulturu i tolerancije spominjuci americki civilni rat i poslijeratnu rekoncilijaciju medju stranama, ipak se na toj tvojoj arogantnosti moze vidjeti da su balkanski geni, jer ti fakticki ne slavis svoje uspjehe nego se sladis na tudjem jadu i neuspjesima (citaj male plate u nas u bosni), mnogo jaki i da treba proci bar dvije generacije u americi dok oni nestanu. znam, arogantnost se u americi cesto isplati, medjutim mislim da to nije ova vrsta arogantnosti.
be highirly

#29 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by be highirly »

@Nosferatu, jedan si od zanimljivijih forumasa, ali brate u zadnje vrijeme te bubaju nekakvi kompleksi kao i arogantnost da je to za ne povjerovati...neko ko je doktor a drzi se stare narodne 'nije meni drago sto ja imam vec sto ti nemas' a koju pretezno rabe neobrazovani sitnosicarski puk, mi ne ide u glavu
Citizen-X

#30 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by Citizen-X »

be highirly wrote:@Nosferatu, jedan si od zanimljivijih forumasa, ali brate u zadnje vrijeme te bubaju nekakvi kompleksi kao i arogantnost da je to za ne povjerovati...neko ko je doktor a drzi se stare narodne 'nije meni drago sto ja imam vec sto ti nemas' a koju pretezno rabe neobrazovani sitnosicarski puk, mi ne ide u glavu
Dobro je pa se covjek otrese na forumu - sta li ga je spucalo to samo on zna koji je proveo pod opsadom u ratu i jos bruka njih. Nije ovo nikakav izgovor niti je ovo bilo kakvo adjutantiranje, samo malo-malo na forumu se pojavi par jos nizekompleksiranih koji jedva cekaju da mu spuste na neku njegovu gresku. A ovaj forum je poprilicno izgubio na kredibilitetu i relevanciji sa nedostatkom zdravog razuma i odlaskom pojedinih ljudi od kojih se moglo cuti sta i pametno osim vrlo uveliko prisutnih nebuloznih supljakana, trac-mahal prica i preseravanja. A ova tema je usko vezana sa kompleksima - kao sto rekoh - "personOlizovanje" = kurcenje. Drago mi je kad ljudi imaju para - ima ih mnogo sa parama - ali je nazalost malo skromnih koji ono nafake sto su dobili ne smatraju razlogom da su boga za muda potegli, pa da seru i pametuju i o zivotu i o smrti i novcu i materijalnom bogatstvu kao jedinom markeru zivotnog uspjeha i srece.
alcho

#31 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by alcho »

Ama pusti ljude da se na miru pate, daleko od rodne grude. Mislis da je njima lako? :lol:
P.S. Svaka ti je na mjestu! :wink:
malizeleni

#32 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by malizeleni »

alcho wrote: Ama pusti ljude da se na miru pate, daleko od rodne grude. Mislis da je njima lako? :lol:
P.S. Svaka ti je na mjestu! :wink:
I kako je sad ovo sto si napisao relevantno sa diskusijom o tablicama ?
ko pita ne skita

#33 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by ko pita ne skita »

Nosferatu wrote:

Da i ja tebe podsjetim. Za 10 godina Amerika iskesira $120.000 u skolarinama, i dade mi posao od 100.000 maraka godisnje, s tim da za 3 godine trebao bih krenuti od $120.000 godisnje, a ako specijaliziram dodatno oko $300.000. Jebala te cenifa drzavnosti Bosanske, iz nje mozes samo govna izvaditi pa na gladan stomak vecerati. A Amerikanci su vrlo prakticni ljudi. Vidis, Amerika je imala slican rat kao u BiH. Samo, pobjedila je jedna strana. Ali je uspjela to prevazici. Iako i dan danas postoje trzavice i nije perfektno drustvo, ko govori - Jeti sa planinine (tacnije iz podnozja planine...). Sine dragi (40 godina...) jel ti znas da jedini na svijetu koji znaju - da postojis - je ono nalo dijaspore sto je ujagmilo i pobjeglo. Za druge si sve mrtav - kao ptica Dodo. Nekozekventan. Totalni luzer i anonimus. Ne meni. Nego ovako istorijski. A i meni cim pocnes price o Turskim kupatilima u koja udje Steva a izadje Sulejman, (niko nije ni spomenuo turska kupatila...) pa tebi nesto neobicno danas kad Velija postanje Wella, nisi ti na to navikao. Dusa stina, prodao bi Bosnicu ni za sta, samo da je mozes zajebati,(demobilisani kapetan Armije BiH, dva ranjavanja) da te ne sedlaju jahaci koji danas su uzeli furseta, ali kurko, dok oni jos vise sebi namicu i bogate se, ti - eto ni foruma nisi vidjeo do prije tri hefte. :-) A i ovdje - otvorio se novi svijet, jelde. Sta to sve ljudi znaju - a ti Dudek, o cemu ces pricati? (Cekam da ti doktore postavis temu, a ja da se cudim...) Pa neces o registracijama. U BiH su registracije takve da niko ne zna ko si, da ni sam ti ne znas koji si i odakle si, iz koje si opstine, ne zna niko, osim Federalnog MUP-a a njima nije ni bitno kad te zaustave bitnije je da imas cvaju, nego registarsku tablicu. To je maternji jezik, de ti podplati, da mi sistem podrujemo, pa koliko ko god moze odakle god, kako li god.

Vama je u Bosni najbolje govoriti kako je sve Disniland,(ili je Disneyland ili Diznilend, pravopis kod nas u Bosni) :sad: kao retardiranom djetetu kojeg sretnes i pomislis boze dragi oni nikad nece moci - ali eto, nasmijes se, i kazes vidi ga fini momak. Jebi ga, ja i kad sam u tvojim cipelama bio, (mislim da ti nisi jos dosao u moje cipele...) uvijek sam zelioeo da mi ljudi kazu posteno, kako jest i nije, radije to, nego da mi pricaju price slatkaste o zemlji iz koje odose, i radije se prebijaju negdje drugdje nego s tobom tu da sjede, al' eto ispade zajebunili se, mora da si ti bolje matematiku (na fakultetu sam bio dobar matematicar) odradio, taman toliko da se ni nemas s cim pohvaliti, jer onaj koji se Bosnom hvali, njenim ne jednim ne dve nego tri izjebana ista jezika, od kojih nijedan nije - ni Srpski ni Hrvatski ni Bosnjacki, i sa njene tri istorije i slicno. Nemam ja kuveta za to bolan. Previse zivot nudi, a BiH je mala bara. Budi sretan da su mnogi otisli. Olaksali su i tebi. Vjeruj mi. Jerbo, tu u toj Bosni, koji god posao da radis, nije bitno - prije ce zaposliti nekog koji je vani - nesto mrljavio nego tebe. Nisi konkurentan. ( I onda dodju ljudi iz inostranstva, vide moj rad i ponude mi posao vani, sa platom, stanom, skolarinom za djecu, i vjeruj da nisam jedini takav u ovoj jadnoj Bosni :-D )Moze samo stelica. Ali i od stele ima veca. A ta se zove tvrdi kes. Donose ga rode, u povezima, stoga, boga samo moli, da se ne vrate kojekakvim dijasporci u mrtvaju, jer mogao bi se zateci nakon toga, ti u ulozi onog koji ide sa zavezljajom, tamo odakle dodjose dijasporci. ( zato su se mnogi od nas jadnika potrudili da ne nose te zavezljaje, a mnogi i zivot za to izgubili. Ti ces u toj Americi uvijek biti onaj koji je dosao sa zavezljajem, a u Bosni onaj koji je otisao sa zavezljajem 8-) )Nece se to doduse dogoditi, pa je to toliko dalekosezno da je tebi to tesko uopste, primiti k znanju, ali vidi se da si corak ( :? ), spreman za zavaliti se za glupost, kao sto vec jesi. Ja ti samo mogu ovo reci.

Kad god dodjes u priliku da mozes cuti nesto novo i drukcije, i prliku da nesto mozes nauciti, nemoj se peciti i ismijavati jer nisi u toj poziciji. U poziciji si jade koji ne zna hoce li imati penziju, hoce li imati zdravstveno, hoce li imati za lijeka ili za operacije ili ce morati drugi da zovnu telefon da ti udjele 1-2 kerme, da uteknes sa noza BiH medicinara. U situaciji si da ne znas hoces li se u zemlju kad se budes kopao - hoce li biti Bosna ili nece (bice Bosna zasigurno... :-D ). Danas je jasno da nece vise niko ginuti za to, osim budala, a ako budu zvali budale, pazi da se ne odazoves, previse si mi na tim radiotalasima. Ukratko - gledaj ti sebi u Bosni da namjestis, da ti valja jerbo budes li gledao previse okolo, i pamtio koje sta i kako odakle, i sudio, uzece ti ljudi sve, i na kraju, kad padne zadnja lopata ti na prsa, neces imati s cim da se pohvalis da je bilo razloga sto si bistvovao, osim sto te nasankase i zajebase a onda raste trava zelena.

Cuvaj se ti i voli tebe dijasporac, ko bi nama nasa jeftina ljetovalista odrzavao, dobrim kokicama bio babuka koje je glavna paranoja da ne dodje kakav macan, lapi i odvede i na kraju, kome bi se smijali, s povratnom kartom i pasosem s kojim mozes zivjeti gdje god hoces, glavno je da imas s cim. Nisam jedan od tih pakasa, ali kad vidim pakase kao tebe, s cim se ponose, s onim sto smo ti mi ostavili - kao da si to ti sam gradio, mogao bih ti kosti lomiti (vidim ti neki jak momak, jel' to sportska stipendija u Americi :D ), samo da naucis - da nista sto je Bosna nije tvoje, tvoje je samo ono sto si sam napravio, a kao sto vidim, do sada, s tom glavom, mozes samo biti dio problema a ne solucije.
ko pita ne skita

#34 Re: "personolizovane" tablice auta

By the way, Nosferatu, nije u Bosni bas sve tako crno...
Pa cu ti reci jednu stvar, po meni ko u Americi poznatoj kao zemlja mogucnosti, ne napravi nesto i ne uspije, onda definitivno nesto nije u redu s tim covjekom. Ti si eto uspio i cestitam ti na tome.
Ali, nemoj zaboraviti, da u ovoj jadnoj zemlji, bez mogucnosti i perspektive, obicni ljudi nizu uspjehe svakodnevno i sijaset je primjera za to.
Pa ne bi lose bilo da se ponekad osvrnes na otadzbinu sa pozitivnog aspekta, jer budi siguran da ce se otadzbina tobom diciti kad dodjes sa svojim velikim autom 5.2 i sta ti ja znam masinom i "peronolizovanom" tablicom.
Kesedzija

#35 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by Kesedzija »

koji ste vi debili u3pm
od tablica vi idete do Turske :thumbup:
ko pita ne skita

#36 Re: "personolizovane" tablice auta

Kesedzija wrote:koji ste vi debili u3pm
od tablica vi idete do Turske :thumbup:
Ma jok, ja ti ne idem u Tursku prijatelju, ja "odrzavam jeftina ljetovalista" i vozim auto sa tablicama na kojima imam samo brojeve, tako da odmah svi znaju da sam "corak" iz Bosne.
rajvosa^

#37 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by rajvosa^ »

Jebo te kad ljudima smeta personalizovanje tablica sta nam onda ne smeta. A Nosferatu ti ga fakat ubrlja.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#38 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by karabaja-x »

ne da mi smetaju, vec mi su smijesni
ne da je to skupo, vec je to za papke
ne da to nasi rade masovno, vec je ovaj kolumbo izgleda otkrio ameriku
i molim vas da se manite price mi dijaspora ovo mi domaci ono vi ovo vi ono, govorte u svoje ime zaboga vam milog......
koji je to krkanluk papanluk i sve sto ide s tim, te tablice mislim, a vi i dijasporasi i domaci, i one naljepnice tipa moje dijete je supertalenat 4. razreda osnovne i sta ja znam, koga to interesuje ba, mislim, fakin fakat, ba
d2

#39 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by d2 »

ja mislim da su custom tablice pravo cool

Image

:lol:
ljubav_aha

#40 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by ljubav_aha »

karabaja-x wrote:koji je to krkanluk papanluk i sve sto ide s tim, te tablice mislim, a vi i dijasporasi i domaci, i one naljepnice tipa moje dijete je supertalenat 4. razreda osnovne i sta ja znam, koga to interesuje ba, mislim, fakin fakat, ba
zasto je tebi personalizranje tablica krkanluk i papanluk :?: na osonovu kojeg kriterija mislis da si u pravu :?:
raja ne stavlja personalizirane tablice jer to mozda nekoga interesuje,stavljaju iz cejfa,sto te neciji cejf iritira :mrgreen:
rajvosa^

#41 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by rajvosa^ »

karabaja-x wrote:ne da mi smetaju, vec mi su smijesni
ne da je to skupo, vec je to za papke
ne da to nasi rade masovno, vec je ovaj kolumbo izgleda otkrio ameriku
i molim vas da se manite price mi dijaspora ovo mi domaci ono vi ovo vi ono, govorte u svoje ime zaboga vam milog......
koji je to krkanluk papanluk i sve sto ide s tim, te tablice mislim, a vi i dijasporasi i domaci, i one naljepnice tipa moje dijete je supertalenat 4. razreda osnovne i sta ja znam, koga to interesuje ba, mislim, fakin fakat, ba
A zasto mislis da su personalizovane tablice za papke, smijesne itd. Ja ih nemam takve, al vidjam ih svakih dan. Ima ih :-) al da mi nesto smetaju ne znam zasto bi. Pa eto tebe pitam sto je to papanluk? Covjek istjeran iz rodne grude, dosao u bijeli svijet nekako se snasao i hoce da mu na tablicama pise ime sela....eto nekako mu pri srcu. Ako mu to daje nesto fino oko srca...meni ga je vise zao, nego da ga zovem papkom. Dajte ba ljudi neko uzima bobe da se dusevno smiri, neko ima personalizirane tablice da ih svaki dan s balkona moze gledat. Koji vam to klinac smeta. Vise mi smeta onaj hadjo sa MB ili BMW od 100 hiljada koji se kurci po cesti i raji uvaljuje jer "moze", nego neko sa tablicama "Celinac". :?
kijameta

#42 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by kijameta »

@ Nosferatu Hvala na tekstu o tablicama,zanimljivo i poucno.Procitao sam sa zanimanjem. Dok ostala komunikacija sa forumasima,ti i nije za pohvalu,gadljiva je,ima tu i istina ali nacin i stil su ; bljaaaaak.
Sto se tice personaliziranih tablica,meni se cini skroz u redu,ko voli nek izvoli.Ali cini mi se da vrli dijasporci ne znaju da personalizirane tablice mozes imati i u Bosni.Jedini problem a i razlog sto ih nema vise,jeste cijena oko 450 maraka.
Kod nas nisu napravili biznis od tablica.Nedostatak poslovnog duha i osjecaja ili jednostavna istina da je tasko praviti biznis medzu 3 miliona(niskoplateznih ljudi) sasvim drugacije od USA,gdje je sa 300 miliona (visokoplateznih ljudi) sve izuzetno lako.
Sto bi rekli u filmu finskoga rezisera Aki Kariusmakija,Leningrad cowboys,kada finske svirace istjeraju sa svirke u stepi kao lose i oni onda kazu i odluce ; 'Hajmo mi u Ameriku svirati,tamo se svako govno moze prodati'.
jefferson

#43 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by jefferson »

kijameta wrote:@ Nosferatu Hvala na tekstu o tablicama,zanimljivo i poucno.Procitao sam sa zanimanjem. Dok ostala komunikacija sa forumasima,ti i nije za pohvalu,gadljiva je,ima tu i istina ali nacin i stil su ; bljaaaaak.
Sto se tice personaliziranih tablica,meni se cini skroz u redu,ko voli nek izvoli.Ali cini mi se da vrli dijasporci ne znaju da personalizirane tablice mozes imati i u Bosni.Jedini problem a i razlog sto ih nema vise,jeste cijena oko 450 maraka.
Kod nas nisu napravili biznis od tablica.Nedostatak poslovnog duha i osjecaja ili jednostavna istina da je tasko praviti biznis medzu 3 miliona(niskoplateznih ljudi) sasvim drugacije od USA,gdje je sa 300 miliona (visokoplateznih ljudi) sve izuzetno lako.
Sto bi rekli u filmu finskoga rezisera Aki Kariusmakija,Leningrad cowboys,kada finske svirace istjeraju sa svirke u stepi kao lose i oni onda kazu i odluce ; 'Hajmo mi u Ameriku svirati,tamo se svako govno moze prodati'.
Kakvi niskoplatezni i visokoplatezni? Ja imam personalizovane tablice, platio 15 dolara!
bushido

#44 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by bushido »

Imam i ja :-D

Image
d2

#45 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by d2 »

ahahahah :D

ja sam vidio tablicu isto njemacka S EX :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#46 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by Nosferatu »

kijameta wrote:@ Nosferatu Hvala na tekstu o tablicama,zanimljivo i poucno.Procitao sam sa zanimanjem. Dok ostala komunikacija sa forumasima,ti i nije za pohvalu,gadljiva je,ima tu i istina ali nacin i stil su ; bljaaaaak.
Pa kad moze - sto ne dodjes? Strah te da Bosnica ne odgalopira negdje daleko, ili je tesko krenuti opet od nista, od onoliko koliko nikada u Bosni nisi kretao, jel to "to"?

Dodji momce, muda stavi na liniju, i ne trebas ni $1 dollara zaraditi i odnjeti u Sarajevo. Samo ovo meni trebas reci. Jednom sam u zivotu krenuo sa nule, u svim dimenzijama, od jezicne, do poznavanja i familije, preko finansija, do skolovanja i diploma. Jednom sam u zivotu sve anulirao, presjekao i dosao. Samo to. To je ono sto se cijeni i zbog cega ja volim dijasporca - i najgoreg - jer je jednom u zivotu krenuo s kesom nekud, i kad je dosao, usao u prazan stan koji nije njegov, raspremio imovinu od dvije kese, i legao da spava a nema se cim pokriti, i nema koga zovnuti telefonom u tom gradu, nema telefona, nema nista.

Ti to nikad nisi. I mozes samo Finske filmove gledati o tome, a o prodaji cemo tek nakon sto budes imao muda da propadnes. Jerbo - ne moze se uspjeti ako nemas muda - da ne uspijes. Jer da bi se prodao mora se nesto riskirati. Ovako - drazi je 400 grama bureka i masnim rukama uzeti Avaz - sportsku stranu - nego pokusati nesto. Jebi ga "jajane" - nije BiH nisko-platezna koliko je nizak moral, koliko je neradnika i koliko je onih koji su rodjeni za penkala i kancelarije, koliko je mekih kita, koji bi kurcili i koliko je pakasa koji ce ti zabiti noz u ledja, samo jel imaju od tog - ma nista dovoljno je satisfakcija ego-tripa, i koliko je pobornika svih propalih sistema od Turskog preko Svapskog, komunistickog pa do ovog neo-Nazi, koji samo mjenja badem ogrtace, a ishodi nekako, nepromjenjeni, dockeaces ti polako, i da ne odes u Ameriku ali da osvoje kapitalci sve, i da ono sto je u Americi bude za Bosnicu humanizam, a oni koji su tu ostali da budu Atile Bicevi Boziji koji ce tjerati druge za 1/5 onog sto je placen Amerikanac da obavljaju i budu sretni jer su zaposleni. I to je fobija od koje bolujuci - Amerika se nesto - mrzi, ali sta bi bez nje - pa Bosna ako ima 2 sretne okolnosti to je - da je u Europi, i da ima neko interesovanje Americko, zavisno od administracije ali - barem od 1994-1999 je imala podrsku, ne finansijsku u smislu - da ce Amerika slati cek na svaku adresu u BiH - ali - znamo mi vrlo dobro sta je i kako je bilo do 1994 s Bosnicom.

To ces mi reci da niko u Sarajevu nema 450 maraka da dadne za registraciju - Hor-de-Zla? Tu pricu mozes pricati nekom drugom, dok svaki treci gradjanin ima telefon mobilni koji kosta otprilike toliko i cija modna kolekcija je u cjenjena na koliko kermica, shvati samo ovo - nisu ljudi otisli iz BiH zbog para. U BiH i danas ima dovoljno love, narucito za tog koje sposoban. Otisli su ljudi da ih ne zajebavaju ukravaceni idioti koji im izigravaju vlasnike kao kerovima, i otisli su jer vise se nista nije moglo nauciit, mogao si samo postati biljka i meditirati tj. gledati kako ti odumire mozak jer se ni na sta ne aplicira sto je - normalno - a tjeraju ga da procesira sve nenormalne informacije i sve aberacije s kojima se u drustvu susreces. Zbog toga su ljudi otisli, a to gdje su otisli od Albanije do Amerike - sve, sve jedno je. Ja samo znam da i tamo gdje su otisli - nije se niko nikad bolje prodao bez ikakve sposobnosti kao u BiH. To i ti sam znas, ko je tu na vlasti i kako se bore - grcevito - sto - jer znaju da ako ih iko ikad odatle otrese - gotovo je. A sposobnosti se nema da se pocne drugdje, ili u drugoj bransi ili zemlji - dakle - ostaje grcevita borba za fotelju u kojoj se ne gledaju sredstava, za nijansu vise nego bilo sto drugdje sto se gledaju.

Meni je jasno da smeta Amerika - jer - kapitalizam je dosao na velika vrata, ja svaki put kad u BiH dodjem, uvidjam da je sve blize i blize, a mnogi se boje toga - boje se arbeita od 6 do 6, i boje se da ih plate duplo vise a da rade duplo vise. Radije bi da zabusavaju i lezi ljebe da te jedem na bezmislenoj kancelarijskoj poziciji u kojoj neke papire filam, igramo se drzave i predstavnista, ambasade u zemlji koja neka nikakve konsekvetnosti, predstavnistva koje ne moze da proda u BiH nista od kompanije koju predstavlja itd, itd. Nije sve tako - ali - mnogo je toga takvoga - i ti namecu i sputavaju i ispamecuju ljude svojom anti-Americkom pricicom. Ja ti samo mogu ovo reci. Amerika je Sarajevo prehranila, a nista ne dolazi u zivotu besplatno i sve ima svoju cijenu. Amerikanci su ti uzeli svakog 10 Bosanca, a BiH drze na oku, i od kad je tako, oni Srbi i Hrvati koji bi je kolonizirali makar su na velikom odmoru. TI i dalje budi budala i slusaj efendijice i ostale komunjare skucene filozofije jer su tvoji suvremenici ali ti ja ovo mogu reci. Kad ne bude - Amerike - supci iz Finske ce gledati kako ti familije nabijaju na kolce i buljuke, a u Bosni ce samo "govna moci da zive i govna ubijaju govna, a to je proces neutralizacije fekalije, stoga - sto bi neko dobijao zgaravicu po Finskoj, od 2 litra Vodke, koju dovrsi jerbo sutra se moze zovnuti na posao i reci da nesto nije dobar, a i ako dobije nogicu doci ce cekic od drzave, poslali donaciju oni koji rade - da mozes biti pjano koji ce na kraju - skoncati roknuvsi se, ali - ali... meni ne treba Finski film da je interpretiram Ameriku. Kao sto tebi u BiH ne trebaju Finci govoriti sta je i kako je, i koje i sta je i kakvim je. A ti i dalje - kurci se s gradom koji je oslobodila okruzenja ili Krajiska ukaljana kalosa ili glava koja je pala s panja preklanom Srebrenicanina. Neka se ti nisi prodao, s tim sto si ostao, i neka mi ne bolujes od kokosijeg sljepila, i ranog Alzheimera, jerbo, najbitnije da je tebi dobro - i da ti ljepo s ljudima koji su stoka i plesu drugoma tango na ledjima, sa svojim mini vizurama svijeta i pricom "jajane znas ti Smaju koji se zove Shawn a zivi u Idahu". Jeste, trebam sa takvima ja ljepo, umjesto da ih zatjeram u kurac krasni, nego ne rece ti meni sto ti nisi sa cetaljima kad opkolise Sarajevo - ljepo se ljudski sporazumjeo, sto je trebalo da se krvimo i ginemo ovoliko? Zato jarane, sto nekada ne mozes nista dokazati drukcije - osim silom. Stoka samo silu postuje. Nista drugo - drugo sve gazi sigurnim papkom u 30 poruci pa se onda jarani sa mnom privatnim porukama. E pa - kad je to tako - po meni nece gacati niko. Previse sam ja krvario da bih od mene neko pravio perca sudja, a sto se tice para, jebes bolan lovicu ali mozes tek da je jebe onaj koji zna kako da je zaradi, a ne fukara, koji je gladan i guze bi dao, samo da dodje do kapitala, jebi ga - taj mora prvo da nauci, da ima neko ko ima, pa da je zaradio to nekom sposobnosti i na kraju da to nije prodaja - vec se zove arbeit sveti - i vrlo je edukativan, jer ko arbeituje nema vremena za bijelosvjetske gluposti na koje se svede zivot mnogih ne samo u Bosnici, vec svugdje drugdje u svijetu - koje god na rezervnom kolosjeku - nema svojih problema, ima tudje. Kurce se ljudi sa tablicama od $15. A u BiH ih nema jer svi nemaju podjednako. Nema niko 450 maraka da na automobil koji kosta 70-80.000 maraka - stavi tablice? Ili nece da ih stavlja da jos dodatno upada nekom u oko. Ili jos uvijek to "kurcenje" nije doslo u modu. Iako - 50% kustimiziranih tabli u Americi su saljivog karaktera tj da nasmiju - onog koji je iza tog automobila. To je "kurcenje" najcesce. Nije to sto je to u BiH 450 maraka a imati 450 maraka vise - je kurcenje, jer "ja to nemam, okle to meni, a ako ja nemam sto ce to tebi, ja sam mjera svih stvari u zivotu". Aferim bola - Amerika je govna samo kupovala, narucito iz Europe - svi su govna, i svi smrde, i sve su idioti, i sve je laz, i na lazi je zemlja nastala i postala ko jeste i izmisla 90% zivota kojim danas zivis, ukljucujuci i internet i 90% komponenti koje imas u kompjuteru, i sistem korporacija i veleprodajnih centara i bezicne telefonije itd, itd iz nje ti je od cokolade do kukurza i duhana, doslo koji % zivota, koji % Europljana je utekao - u tu Ameriku i u nju se utkao, sto - pa sto su Europljani malo ratovali, malo gladovali, malo neko izigravao kralja i kraljicu i vladao, na kraju nas nece da prime - u Europu jer smo presli na stranu Turaka - i gledase tako da nas kolju - ali to nisu govna, to je elita kojoj se treba diviti. Gledaj ti Fince, poslali su ti muzike malo, dok su crijeva svirala orkestaralno u okruzenju cetnickom, "What smells like a shit, looks like a shit, Bosnian gril" - to su Holandjani iz Srebrenice napisali a neki avioni stizali iz Avijana, zaboravio si ti moj jarane, da si zivjeo koliko godina - hranio te neko - jest da je bilo oskudno, jebi ga krali ljudi, morala se armija od 200.000 ljudi hraniti nekako od humanitarne- u punoljetnosti - ko behindaritog, sta si ti uradio za uzvrat? Tesko ti sutati samo. Reci mi sta ti smeta? Sta te zulja? Sta je tebi Amerika umanjila u zivotu i uzela, de javi da ti ja posaljem to u koverti - da ne bude necu zvake, hocu kusur.
mayab

#47 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by mayab »

Ja stvarno ne znam za to da se moze uzeti tablica po zelji u BiH, uglavnom to bi trebalo omoguciti, dakle ako vec nije moguce!

I jos nesto, mnogi su ovde na forumu gadno isfrustrirani, na najobicnijoj zabavnoj temi pocnete pucati svoje frustracije, ali u redu, bolje i tu nego po ljudima u vasoj okolini :-)
ko pita ne skita

#48 Re: "personolizovane" tablice auta

Hi everybody, I am Nosferatu and I am not an alcoholic. But I am coming from one shit country, like Eritrea, Kongo or Senegal and people in my country are dirty, lazy, stupid and poor fucking asseholes. I would like to change, to become real american citizen and gentleman. I would like to start with personalized license plates... :-) :-) :-) :-) :-)
Karabaja

#49 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by Karabaja »

Ja sam vidio jednom na novom Mercedesu CLK na Ilidži na austrijskim talblicama ime mjesta je HA pa ide grb pokrajine i onda je on dopisao LID 1. :D
karanana

#50 Re: "personolizovane" tablice auta

Post by karanana »

jao jao majko moja sta svasta ovaj napisa. nidje veze s vezom. ide od finske i vodke pa do holandije i turske. nidje veze s vezom. covjek se samo istresa istresa i istresa. apsolutno nidje veze prica, uopste ne kontam sta hoce da kaze uopsteno a kamoli da prica o samoj temi koja je "personalizovanje tablica".

ali da se vratim na temu, zmantalo mi se od citanja nicega. drug, da te naucim malo nesto o americkoj istoriji: znas li ti zasto kad u americi registrujes auto dobijes neku nelogicnu kombinaciju slova i brojeva s kojom ne mozes skontati ko je iz kojeg grada? jedino sto mozes znati je iz koje je savezne drzave.
e pa drug moj upravo iz istog razloga iz kojeg su tablice slicne i u bosni - jer postoji takodjer opasnost od netrpeljivosti. tako ti je drug moj i u italiji i u mnogim drugim drzavama. prema tome ne prosipaj svoje supljake ovuda. inace nisam osjetljiv kad neko sere o bosni jer je u mnogim slucajevima u pravu. medjutim ti ga bas pretjeravas i ides mi na zivce s tom nidje veze pricom.
Post Reply