Sulejman Tihic ALL ABOUT

Post Reply
homar

#26 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by homar »

Pa ovaj Tihić nije normalan. On ustvari hoće da legalizuje genocid i etničko čišćenje. Ovakav dogovor za BiH bi predstavljao najveću izdaju poslije priznavanja "republike srpske". Kolika je pohlepa za vlašću, govori da je Tihić prhvatio sve uslove Mileta samo da bi pridobio međunarodnu zajednicu, ne vodeći računa o interesima građana BiH u zemlji i onima koji su još van svojih domova a njih je oko 1 milion. Ako rukovodstvo stranke prihvati ovakav dogovor ovo će biti definitivno šta je interes SDA-to je "fildžan država" u kojoj će vladati suveren Tihi ili neki Alijica.
homar

#27 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by homar »

splavar šime wrote:
yugi wrote:Dobar je Tihi-on je vjenčo umene mi tetka i tetku :oops:
:lol: Ma haj što je vjenčo u tebe tetka i tetku al evo danas razveo Dodika od Harisa pa sad on prigrlio Milančeta da bi ga spasio od propasti.A to je u stvari ona formula koja se godinama vrti a narod il neće il ne konta pa nikako da je nauči a ta formula glasi: SDA=Stranka ZA BiH ili Stranka ZA BiH = SDA.Prije godinu jal dvije Haris spasi Mileta a sada ga spašava Tihić.
Noćas Mile pijeva: Hvala ti Tihi hvala ti brate,
ovi iz Europe htjedoše da me smlate,
ali ti ko i tvoja SDA stranka
spasiste me iz propaloga braka.

Hvala ti Hare za sve ove dane
što zajedno bijesmo,kad mi je bilo tesno.
Napustih te sada i nađoh drugog lafa
nije lep kao ti,a i s njim ću se zajebavati.

Oprosti mi Hare za naše lepe dane
sad Sulejmana volim i vrti ću ga oko prsta
a tebi ću poslat razglednicu iz Trsta,

još uvek te volim znaj 100%
jer ja sam isti Balvan i sirovina osto
sada imam novoga pajdaša
hvala ti za sve Hare voli te Mile iz Laktaša.
:thumbup:
sarlo

#28 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by sarlo »

Haris Silajdzic je gost dnevnika srne. Odavno nije bio hladniji. Cvrst kao i uvijek. Urednica ga stalno prekida pozivajuci se na Tihica. Haris kaze da je Tihic otisao u Beograd da blati Bosnu, sto je i u pravu. Evo satisfakcije za one koji su glasali za njega.
Nijedana Federalna televizija nije intervjuisla legalnog i legitimnog predstavnika Bosnajckog naroda. Za koga oni rade FTV i BHT. srna je dala nevjerovatnu paznju ovom sporazumu, realno on i jeste najznacajniji poslije Dejtona.
Haris kaze pc je nastao u Dejtonu, ali Dejton nije ispostavan i ne moze dalje egzistirati.
homar

#29 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by homar »

Od kuda Tihiću legitimitet da pregovara o sudbini BiH, kada su mu na demokrtaskim izborima građani rekli šta misle o njegovoj izdajničkoj politici. Jedini način da se ovaj lignjun spriječi u svojim izdajničkim pohodima je da ga SDA smijeni, on je izgubio kompas.
brucos7

#30 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by brucos7 »

Mozemo mi voliti ili ne Haris S. ali on jedini kaze sta misli o RS i Dodiku (i zato mi postaje sve drazi). Tihic je krelac. Kada malo analizirati vidjecete da je sada u Odzaku potpisao sve sto je Didik trazio! Sramota
ja.neron

#31 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by ja.neron »

mdasrim wrote:Da je izborni rezultat Stranke za BiH katastrofalan to je svima poznato.
Izborni rezultat je samo posljedica vođenja loše politike čelnih ljudi stranke a ne oćinskih odbora te stranke.
Podsjetimo se onako reda radi užeg rukovodstva:Haris silajdžić, Samir Silajdžić,Vahid Hećo,Sadik Bahtić,Meliha Alić,
Safet Halilović,Safet Oručević......JATA(Ibrić Harisov prijatelj).....
Pogledajte samo šta su ti ljudi radili ,kako su se ponašali ,kako su raspoređivali državni novac.
Da li je reis Cerić uzrok Silajdžićeve pobjede nad Tihićem.
Da li je na redu novo podmetanje i ko podmeće Sulejmanu Tihiću.
Odgovor je jasan svakom laiku.
Čiji je portal Biznis.ba
Na ovom portalu očigledno da je počela prljava kampanja protiv Sulejmana Tihića,pušten je intervju koji je Tihić dao pod prisilom novinarima u N.Sadu.
Nažalost neki koji se nisu našli u njegovoj koži čak šta više ne potpisujući aprilski paket prodali BiH ponovo bi podmetali.
Nadam se da narod ovog puta neće biti slijep .
Ima poslovica koja kaže ko drugom jamu kopa sam u nju pada.
Nisam prorok ali Stranka za BIH će da padaaaaaaaaa.
Ja i narod Vičemo........a vi ? Ne nasjedajte na podvale ove stranke.
dječače odrasti već jednom Tihiju treba podmetnuti plastičnog hirurga
zavrzlama

#32 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by zavrzlama »

Evo jednostavnog rjesenja za BIH....

a) shvatiti da je rat ucinio svoje i da se stanje iz 1991 ne moze vratiti u smislu demografske slike..
b) shvatiti da tri naroda moraju zivjeti jedni s drugim ili jedni pored drugih u drzavi zvanoj BIH..
c) kao kompromis jedino sto se moze uraditi je ukinuti svojatanje entiteta za eskluzivitet vecinskog naroda u tom entitetu...znaci ukinuti ime entitetima,i obiljezja koja podsjecaju na rat i stradanja i koja podsticu na secesiju i medjunacionalnu mrznju..

ovo pod "C" ako se ne ispostuje onda trebaju oni koji podrzavaju i vole BIH krenuti u obracun prvo sa raznim Tihicima pa tek onda sa rusiteljima BIH..

U BIH je problem svojatanja teritorija za vlasnistvo vecinskog naroda sto je automatski negiranje BIH,Konstutivnosti naroda i aparthejd najgore vrste..

ako ovo pod "C" nije Tihic postavio kao uslov za pristajanje na prihvatanja ostalih rezultata rata ..onda ga treba javno objesiti na sred Sarajeva...i prica zavrsena..
Orbini

#33 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Orbini »

Problem nisu pojedini politicari, svi su populisti, svi vole vlast, i niko ne moze nista promjeniti ma kako bio sposoban jer ima vlast samo na 23% BiH.

Glavni problem je sarajevska minderaska politika koja bi zarad monopola oko Miljacke prodala pola drzave. Tihic je tu samo jedan od istih, niko od njih ne sljivi podrinje, b.krajinu, hercegovinu,.. ni 2%. Kako medjutim oduzeti mandat da predstavljaju sve nas i raspolazu teritorijom. Tihic je ovdje pojeo g... da prostite, zaletio se osokoljen izbornim rezultatima, i sad se ne moze povuci ni da hoce. Sve mi mirise da je Dodik spasen ako je imalo bilo planova da se pritisme, kao potpisnik sporazuma ispasce sadi pozitivac i kola se lome na Harisu. Ali najogavnije je bilo danasnje pisanje Avaza koje ne samo da je podrzalo Tihica, vec je skrenulo paznju na moguce podmetace stupica tom "historijskom sporazumu". Avaz kao najrodavaniji list kreira javno mjenje. Par sedmica ispiranja mozga i Tihic je narodni spasitelj, reis prvi u Bosnjaka a Miskovic vlasnik naseg kapitala.
Kinder

#34 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Kinder »

brucos7 wrote:Mozemo mi voliti ili ne Haris S. ali on jedini kaze sta misli o RS i Dodiku (i zato mi postaje sve drazi). Tihic je krelac. Kada malo analizirati vidjecete da je sada u Odzaku potpisao sve sto je Didik trazio! Sramota
"Tiha voda bregove valja"
pipliček

#35 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by pipliček »

Tihić je uradio pozitivnu stvar. A ovo što rade i Silajdžić i Lagumdžija je dnevno-političko kritizerstvo koje nece BIH ništa dobrog donijeti. Lako je sjediti u Sarajevu i govoriti šta je dobro za BIH. Ali, sarajevska čaršija nije naprosto u situaciji da drugima nameće rješenja. Rat nije dobila, mir je rezultat komromisa kojeg su tadašnje političke i nacionalne elite potpisale i danas traje to stanje. Naprosto, "velika Silajdžićeva rješenja" nisu moguća i za novu BIH se mora raditi polako i strpljivo, a za to Silajdžić nema živaca. Takvim pristupom je zablokirao mnoge stvare u BIh, njegovi korumpirani političari su svojom pohlemo i neznanjem učestvovali u destruiranju nekih državnih institucija i time jačali RS.
Zato Tihiću prmagmatičnu politiku treba podržati i okanuti se ćoravih ideja mislioca Harisa Silajdžića.
kv99

#36 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by kv99 »

pipliček wrote:Tihić je uradio pozitivnu stvar. A ovo što rade i Silajdžić i Lagumdžija je dnevno-političko kritizerstvo koje nece BIH ništa dobrog donijeti. Lako je sjediti u Sarajevu i govoriti šta je dobro za BIH. Ali, sarajevska čaršija nije naprosto u situaciji da drugima nameće rješenja. Rat nije dobila, mir je rezultat komromisa kojeg su tadašnje političke i nacionalne elite potpisale i danas traje to stanje. Naprosto, "velika Silajdžićeva rješenja" nisu moguća i za novu BIH se mora raditi polako i strpljivo, a za to Silajdžić nema živaca. Takvim pristupom je zablokirao mnoge stvare u BIh, njegovi korumpirani političari su svojom pohlemo i neznanjem učestvovali u destruiranju nekih državnih institucija i time jačali RS.
Zato Tihiću prmagmatičnu politiku treba podržati i okanuti se ćoravih ideja mislioca Harisa Silajdžića.

:?: O kojoj ti pozitivnoj stvari pricas ? Ispunio je sve zahtjeve koje je Mr. Ronhill postavio. Da se za 5 godina i legalno priznaju od strane najvece bosnjacke stranke rezultati genocida ? Da se sva drzavna imovina prenosi na entitete ? Da se ustav mjenja u okviru zadatih ramova tj PiCi ostaje neokrnjena . Sta je tebi pozitvino u tome ? Sta je on sa svojim potpisom donio bolje ovoj drzavi, bosancima i hercegovcima ? Dobio si mozda jeftinije vize za EU ali ces morati imati pasos kad budes isao u Srebrenicu ili Kozarac :-?
Dejton mogu i da shvatim , rat, svaki dan se gine, glad, zima dolazi pred opkoljene enklave, cetnici fakticki drze noz nad vratom hiljadama ljudi....a ko je danas "natjerao " klempu da potpise dokument koji je 10 puta gori za Bosnu I Hercegovinu nego Dejton ? Cista izdaja i to najgore vrste, za pare i licnu korist.
Maraschino

#37 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Maraschino »

zavrzlama

Evo jednostavnog rjesenja za BIH....

a) shvatiti da je rat ucinio svoje i da se stanje iz 1991 ne moze vratiti u smislu demografske slike..
b) shvatiti da tri naroda moraju zivjeti jedni s drugim ili jedni pored drugih u drzavi zvanoj BIH..
c) kao kompromis jedino sto se moze uraditi je ukinuti svojatanje entiteta za eskluzivitet vecinskog naroda u tom entitetu...znaci ukinuti ime entitetima,i obiljezja koja podsjecaju na rat i stradanja i koja podsticu na secesiju i medjunacionalnu mrznju..
to je izgleda jedino za sta se mozemo boriti

pod a) na zalost sve stoji ali smo i mi krivi
pipliček

#38 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by pipliček »

Potpuno razumijem da nas ratne rane bole i da nam je teško prihvatiti činjenicu da RS uopće postoji. Međutim, jedini spas za sviju nas jeste da jačamo BIH. Imamo kakvu-takvu podršku EU i SAD i treba, uz njihovi asistenciju graditi mehanizme države BIH. Samo tako kroz neki vremenski proces možemo sanirati ratne posljedice. Zato se mora imati aktivna politika, a ne samo da kukamo i govorimo kako smo mi žrtva. Mora se političkim sredstvima graditi BIH i mora se sjediti i sa Dodikom sve dotle dok on legitimnim političkim sredstvima vodi svoju politiku. Oni su (nacionalisti iz RS) nesretniji od nas bosanskih patriota, jer ne mogu da se izdvajaju iz BIH. Mogu samo otići iz nje. To je prednost bosanska političkih snaga i aktivnom i zdravom politikom se BIH može ojačati do mjere da RS bude samo jedna administrativna jednica pod kontrolom centralnih vlasti ali sa određenom autonomijom, što je evropski princip.
zavrzlama

#39 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by zavrzlama »

Hajmo loptu na zemlju...
prvo: MZ kaze nema podjele BIH nema ukidanja entiteta...znaci rat sa vjetrenjacama da se ukinu naoprecac entiteti..treba vrijeme i strpljenje.
drugo: rat je ostavio realnost da je manji entitet sa 90% srba...sta znaci odrzavanje stanja iz 1991-e..znaci prakticki da guzonje koji predstavljaju hrvate i bosnjake zive u federaciji i ubjeru plate po rs-u sa birackim tijelom u dijaspori sirom svijeta...dajuci velikosrbima beneficiju da ne ukidaju diskriminaciju u rs-u..jer insistiranje na popisu iz 1991 je kao kompezacija nesrbima ..ne ne i ne ..treba traziti ukidanje diskriminacije u rs-u.

znaci ispada ako nekli obavljaju funkcije na osnovu popisa iz 1991 da ce time uspjeti hliljade nesrba vratiti u mjesta odakle su protjerani..nece...sta treba raditi..pa treba kao kompezaciju za aminovanje faktickog stanja prouzrokovanog ratom,genocidom i etnickim ciscenjem traziti ukidanje DISKRIMICIJE U TOM ENTITETU..IME ENTITETA,OBILJEZJA I VJERSKI ELEMENT IZ JAVNOG I INSTUTUCIJALNOG ZIVOTA KOJIM SE DAJE PREDNOST JEDNOM NARODU....to su stvari na kojim treba insistirati, jer sve ostalo ne pije vode niti ima realnih osnova za promjenu...boli Dodika to ako ce zadrzati fakticko stanje ali to nismo mi legalizovali svojim potpisom..ja sam za kompromis..odmah sad ukinut popis iz 1991- e u zamjenu za ukidanje diskriminacije u manjem entitetu..to treba i srbima i MZ dati do znanja...e sad sto to nece probosanski politicari da urade je znak da ja i svi ostali trebamo uzeti stvari u svoje ruke i poceti kititi bandere..
veljaca

#40 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by veljaca »

Treba shvatiti da je Tihic ( na zalost ) bolestan covjek - sa dijagnozom raka . I kao takav on nece ni dozivjeti ( na zalost ) 2014 godinu .... Samo nije mi jasno kako to ne shvataju njegovi saradnici iz SDA stranke .... ILI MOZDA SHVATE I PROMIJENE TO ....
bamby_tz

#41 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by bamby_tz »

da je doticni mislio o bosni , a ne o svom bolesnom egu kad je vec pristao na famozni popis trebao je osigurati zastitu nacionalnog interesa uvesti dom naroda u rs, zatim izvrsiti pritisak da se ukine famozni clan 17 jer najvise bosnjaka zeza ovaj clan 17 , dok ce dodik ugurati u popis 200.000 srba iz krajne.
ukidanje entitetskog glasanja u parlamentu bih. i na kraju ono sto najmanje razumijemo , a najveci je problem amandmanska izmjena ustava , to je samo kozmetike i peglanje neuspjesnog ustava dejtonskog mirovnog sporazuma. ono sto bih treba je normalan ustav. suljo napravi sjednicu GO u brckom i donese odluku da ako se dejton ne ispostuje do kraja , a nije se ispostovao za sda ne vazi vise i traziti ce vracanje ustava RBIH i svi kazu kako je napokon se vratio u kolosjek , i on onda odjednom poslije susreta (nelegalnog) u beogradu odjednom bi frizirao dejtonski sporazum. pa imali neko u stranci sda da na nekim svojim zakljuchcima ostane barem 7 dana. koji su to prevrtaci . zalosno je i oprosti nam nasa domovino Bosno i Hercegovino sto glasasmo i izabrasmo izdajnika da nakon sto ga narod odbacio na izborima nadje nacina da remeti tvoj mir i da poipusta tvojim dusmanima.
vee-jay

#42 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by vee-jay »

brucos7 wrote:Mozemo mi voliti ili ne Haris S. ali on jedini kaze sta misli o RS i Dodiku (i zato mi postaje sve drazi). Tihic je krelac. Kada malo analizirati vidjecete da je sada u Odzaku potpisao sve sto je Didik trazio! Sramota
Kao sto je Haris 100% potpisao sve sto je Dodik trazio za policiju RS.
popajic

#43 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by popajic »

Skoro sve procitah,a ne skontah ko mu sta podmece.
podmetanje= iznosenje lazi...
ko to tamo laze ? (zar ima i lazova medju nasim "politicarima"? Ja mislim da su svi za :kiss: )
Ponekad s'proljeca

#44 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Ponekad s'proljeca »

Ma I Haris progovori samo kada izgubi na izborima!!!!!

Sve us vemu mi smo nahebali, ukoliko se ne pojavi neki novi politicki genije!!!!

[quote="brucos7"]Mozemo mi voliti ili ne Haris S. ali on jedini kaze sta misli o RS i Dodiku (i zato mi postaje sve drazi). Tihic je krelac. Kada malo analizirati vidjecete da je sada u Odzaku potpisao sve sto je Didik trazio! Sramota[/quote]
Orbini

#45 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Orbini »

pipliček wrote:Potpuno razumijem da nas ratne rane bole i da nam je teško prihvatiti činjenicu da RS uopće postoji. Međutim, jedini spas za sviju nas jeste da jačamo BIH. Imamo kakvu-takvu podršku EU i SAD i treba, uz njihovi asistenciju graditi mehanizme države BIH. Samo tako kroz neki vremenski proces možemo sanirati ratne posljedice. Zato se mora imati aktivna politika, a ne samo da kukamo i govorimo kako smo mi žrtva. Mora se političkim sredstvima graditi BIH i mora se sjediti i sa Dodikom sve dotle dok on legitimnim političkim sredstvima vodi svoju politiku. Oni su (nacionalisti iz RS) nesretniji od nas bosanskih patriota, jer ne mogu da se izdvajaju iz BIH. Mogu samo otići iz nje. To je prednost bosanska političkih snaga i aktivnom i zdravom politikom se BIH može ojačati do mjere da RS bude samo jedna administrativna jednica pod kontrolom centralnih vlasti ali sa određenom autonomijom, što je evropski princip.
Ne da je tesko prihvatiti cinjenicu da RS postoji vec je neprihvatljivo. Prihvatljivo je da su Srbi tamo vecina kako god okrenes i da je diskriminacija Bosnjaka kako god okrenes. Kao Banjalucanin sam davno prihvatio realnos stanje ali nedam blagoslov za to. Moja generacija je svakako nahebala i osjecace cjeli zivot nepravdu. Ali sta ako za 30 god. napr. Bosnjaci budu jak ekonomski faktor, homogeni, brojniji,... i politicki jaci? Sta ako bude bilo moguce i realno da imaju perspektivu i u Banjaluci, Prijedoru,... Ogranicis li sad perspektivu na ovo malo Bosne - to ti je zauvjek. Prezivi li sad RS politicki, ona ce uvijek ostati samo srpska pravno i mi smo ograniceni na geto. Pa nad sljedece generacije psuju majku sto smo potpisali ovo ili ono zarad sitnih interes. A interes jeste sitan jer ovaj sporazum ne donosi nikakvu promjenu nabolje. Dug je put ka ekonomskom oporavku, i to eventualni sutrasnji prijem u EU nece preko noci donijeti.
Kriza ce biti svakako bez obzira pravio kompriomise sa dodikom ili bez. A sa dodikom je nemoguce napraviti kompromis jer radi samo za interes Srba i RS. Znaci sve sto je njemu prihvatljivo, za Bosnjake nije.

Bosnjacima ce biti tesko kako god okrenes bar jos koju deceniju. Zar onda ima neke bitne razlike ne prihvatati etnicko ciscenje ili prihvatati. A vidjeces koliko ce biti bolje poslije tihicevog angazmana. Samo poslije je.. nema ka...
Altsa

#46 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Altsa »

prica vam je bespotrebna s obzirom da ovo nece proci u parlamentu. tako da ce to biti jos jedan propali dogovor. :skoljka:
veljaca

#47 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by veljaca »

kv99 wrote:Ko mu je podmetnuo da danas potpise legalizaciju svega onoga sto su cetnici trazili ? Lijepo nas Tihic zaj.eba, bas onako advokatski sa potezom olovke je aminovao sve one pobijene i protjerane u ime genocidne stvorevine. Najgore je da nije on to kao pojedinac uradio vec je citava stranka iza njega, svi bi da kopiraju SNSD jer u cijeloj Bosni i Hercegovini ne mogu da imaju aposlutnu vlast ali zato u "fildzanu" kojeg oni prave mogu .
Jesi li siguran u ovo ????? Moze on izjaviti TO , ali valjda ce se naci neko ko ima mud... i reci pravu ISTINU .... Rechi to i zbog svoga obraza a i zbog tolikog broja SEHIDA , protjeranih, silovanih, invalida ......
Orbini

#48 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Orbini »

Altsa wrote:prica vam je bespotrebna s obzirom da ovo nece proci u parlamentu. tako da ce to biti jos jedan propali dogovor. :skoljka:
Sa tom razlikom sto ce Bosnjaci biti losa i nekooperativna strana a Dodik hem sto sam zaradi poene, hem sto mu RS zaradi poene. Ako je ikako i bilo kakvih planiranih pritisaka na njega - sad je spasen. A Tihic nas je ukopao ko malo ko.
Ponekad s'proljeca

#49 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by Ponekad s'proljeca »

Ma tihica treba upucati ko kera, mamu mu balijsku neka prodaje svoju babovinu
za_sada_bez_dobrog_nicka

#50 Re: podmetanja sulejmanu Tihiću

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Uhoda wrote:Dovoljno ti je samo da pogledaš kako funkcioniraju ostale države ex Yuge a kako BIH.

Hoćeš reći kako funkcioniranje BiH ovisi isključivo od SDA!?
Post Reply