Jos koju milju pa kupit Dodge Durango.maksumx wrote:mislim da je bolje dodati jos koju milju i kupiti nesto provjereno kao npr RAV4
Ford "Kuga"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Citizen-X
#26 Re: Ford "Kuga"
-
d2
#27 Re: Ford "Kuga"
provjereno u smislu prekomjerne potrosnje ulja kod dizel motora za rav ? 
evo bas gledam pred kucom kako je golf petica udario s ledja audi q7, moje iskrene cestitke
mogli ste staviti trokut da milion auta iza vas zna da treba skrenuti kroz parking umjesto da se zaglave na cesti neznajuci sto tu stojite
ah ja, vi vozite q7 i golf 5, sto bi postavljali trokut, zakon ne vrijedi za vas a i sto bi mislili na druge.
evo bas gledam pred kucom kako je golf petica udario s ledja audi q7, moje iskrene cestitke
mogli ste staviti trokut da milion auta iza vas zna da treba skrenuti kroz parking umjesto da se zaglave na cesti neznajuci sto tu stojite
ah ja, vi vozite q7 i golf 5, sto bi postavljali trokut, zakon ne vrijedi za vas a i sto bi mislili na druge.
- Cholina_Lokica
#28 Re: Ford "Kuga"
to prvo upada u ociCitizen-X wrote:Jah, sto su ti zene - namah prvo u dupe gledaju - srce, dusa nistaDile wrote:nije lose, ali mu je dupe ruzno skroz
-
hocunecu
#29 Re: Ford "Kuga"
ljubav traje vec godinamamaksumx wrote:mislim da je bolje dodati jos koju milju i kupiti nesto provjereno kao npr RAV4
doduse,platonska
- zecko_kupuz
#30 Re: Ford "Kuga"
Huhu, ovaj Volvo se pojavio na hrv. tržištu i cijenom starta od 80 hiljada (maraka naravno)
. Preeeskup. Tiguan je, mislim, jeftiniji od rav-a. A možda se i varam.
-
nigdje.nikog
#31 Re: Ford "Kuga"
meni je jos uvijek ljepsi ovaj desno

- DoradO
#32 Re: Ford "Kuga"
nigdje.nikog wrote:meni je jos uvijek ljepsi ovaj desno
e svaka cast
- chuchumbamayumbe
#33 Re: Ford "Kuga"
A sta im ustvari znaci "kinetički dizajn"?!
- amrica
#34 Re: Ford "Kuga"
Dile wrote:nije lose, ali mu je dupe ruzno skroz
- chuchumbamayumbe
#35 Re: Ford "Kuga"
A i da li zna neko kakva je kod Mazde furka na "zoom-zoom" fazon?! Sta im to znaci?!chuchumbamayumbe wrote:A sta im ustvari znaci "kinetički dizajn"?!
Samo marketinski trikovi ili nesto drugo?!
Meni skroz pogresna furka, ali mozda je ne razumijem?!
Iko, ista?!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#36 Re: Ford "Kuga"
Pa to su marketinški trikovi naravno, a cilj im je da proizvođača predstave kao okrenutog sportu i dinamici.chuchumbamayumbe wrote:A i da li zna neko kakva je kod Mazde furka na "zoom-zoom" fazon?! Sta im to znaci?!chuchumbamayumbe wrote:A sta im ustvari znaci "kinetički dizajn"?!
Iko, ista?!
Kinetika=kretanje, dizajn koji odaje dojam da se auto kreće čak i kad stoji...Zoom-zoom=brzina, sport, dinamičnost...
- chuchumbamayumbe
#37 Re: Ford "Kuga"
To sam i pretpostavljao.Romeo 80 wrote:Pa to su marketinški trikovi naravno, a cilj im je da proizvođača predstave kao okrenutog sportu i dinamici.chuchumbamayumbe wrote:A i da li zna neko kakva je kod Mazde furka na "zoom-zoom" fazon?! Sta im to znaci?!chuchumbamayumbe wrote:A sta im ustvari znaci "kinetički dizajn"?!
Iko, ista?!
Kinetika=kretanje, dizajn koji odaje dojam da se auto kreće čak i kad stoji...Zoom-zoom=brzina, sport, dinamičnost...
Shupljak, nidje veze
-
nigdje.nikog
#38 Re: Ford "Kuga"
vrlo jasno - Kineticki dizajn znaci da su ga Kinezi dizajniralichuchumbamayumbe wrote:A sta im ustvari znaci "kinetički dizajn"?!
Kako niko da to skonta?!
- Cholina_Lokica
#39 Re: Ford "Kuga"
pa da, zensko, razumijeamrica wrote:Dile wrote:nije lose, ali mu je dupe ruzno skroz
![]()
-
d2
#40 Re: Ford "Kuga"
nigdje.nikog wrote:vrlo jasno - Kineticki dizajn znaci da su ga Kinezi dizajniralichuchumbamayumbe wrote:A sta im ustvari znaci "kinetički dizajn"?!
Kako niko da to skonta?!
- Haris033
#41 Re: Ford "Kuga"
"Kuga" je bez obzira na Vase "Kineske" stavove, ipak EXTRA auto!!!
U subotu sam ga vidio na auto putu... ...jednostavno, auto za kojim se moras okrenuti, i diviti.... Btw, njemac je to pravio!!! 
-
Wolfheart
#42 Re: Ford "Kuga"
mene zanima koji ce nam kurac ti auti tipa kuga ,tuareg, cx7... ?? mislim, to je jos jedan marketinski trik, kako povecati prodaju, izmisliti novi auto, profurati americku formulu...meni su ova auta uvijek bila i bice za soccer moms.
umjesto da se furaju na maje aute tipa smart koji ne trose nis niti zagadjuju, ovi prave zvijeri poput Q7 da bi se neki pitar ili cevapdzija mogli kurcit po mahali...bjaaazi ba. nista mi nema gore nego kad vidim mladu curu u dvadesetim, koja ne zna voziti, kako sjedi u X5 ili Q7 i kotrlja se...jaooo, pa dajte joj Swifta i vozdra.
umjesto da se furaju na maje aute tipa smart koji ne trose nis niti zagadjuju, ovi prave zvijeri poput Q7 da bi se neki pitar ili cevapdzija mogli kurcit po mahali...bjaaazi ba. nista mi nema gore nego kad vidim mladu curu u dvadesetim, koja ne zna voziti, kako sjedi u X5 ili Q7 i kotrlja se...jaooo, pa dajte joj Swifta i vozdra.
- Haris033
#43 Re: Ford "Kuga"
hahahaWolfheart wrote:mene zanima koji ce nam kurac ti auti tipa kuga ,tuareg, cx7... ?? mislim, to je jos jedan marketinski trik, kako povecati prodaju, izmisliti novi auto, profurati americku formulu...meni su ova auta uvijek bila i bice za soccer moms.
-
zlatan01
#45 Re: Ford "Kuga"
Meni je Kuga vrlo lijep auto, ali Ford ne pravi bas pouzdana auta pa licno nisam musterija. Volvo XC60 je barem isto lijep auto, ali ni Volvo vise nije sto je nekad bio, valjda je poceo liciti na gazdu Forda. Ipak XC60 cu probati narednih dana. Auto koje je mene jako pozitivno iznenadilo je Skoda Scout, zapravo Octavia 4x4, Haldex spojka i nesto izdignuta karoserija. Odlican motor i mjenjac kao i vozne osobine, a cijena otprilike kao Kuga. Za mene nema nikakve prednosti voziti SUV u odnosu na crossover, izuzev mozda preglednosti ali zato je losije drzanje na cesti, losije vozne osobine, potrosnja veca i td. Da sada kupujem "zimsko" auto, ovaj Scout bi bio visoko na listi...
- spreca
#46 Re: Ford "Kuga"
Narode a sta kazete za novi Mondeo?
-
d2
#47 Re: Ford "Kuga"
da pred tebe neko stavi Q7 i Swifta ti bi naravno uzeo SwiftaWolfheart wrote:mene zanima koji ce nam kurac ti auti tipa kuga ,tuareg, cx7... ?? mislim, to je jos jedan marketinski trik, kako povecati prodaju, izmisliti novi auto, profurati americku formulu...meni su ova auta uvijek bila i bice za soccer moms.
to je kao onaj vic o bosancu i slovencu, voze se oni vozom i u neko doba slovenac ponudi bosanca jabukama, dvije jabuke, jedna veca a druga manja.
bosanac hop uzme onu vecu, kaze slovenac - eto kakvi ste vi bosanci nekulturni, to je tako primitivno, valjda si trebao uzeti manju posto ja tebe nudim pa da meni ostane veca. pita ga bosanac pa eto haj koju bi ti uzeo ? kaze slovenac manju ! pa eto ti manja jebla te ona
elem eto ti swift, ja cu q7 pa se ti zgrazavaj
- Bullet Tooth Tony
#48 Re: Ford "Kuga"
ja sam pitar pa cu ja X5

-
d2
#49 Re: Ford "Kuga"
neces valjda, znas koliko trosi 
uzmi swifta 1.0
uzmi swifta 1.0
- Cholina_Lokica
#50 Re: Ford "Kuga"