kamere na raskrsnicama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ja1977

#26 Re: kamere na raskrsnicama

Post by ja1977 »

Wolfheart wrote:ima li ih po Danskim autoputevima? ja se neki dan vratio, a vozio 180 na auto putu. :-?
po gradu sam bio pristojan.

Ima, doduse alabo, ali ih ima. Puuunnnnooo vise ih je u Svedskoj
VR6

#27 Re: kamere na raskrsnicama

Post by VR6 »

ja1977 wrote:
Wolfheart wrote:ima li ih po Danskim autoputevima? ja se neki dan vratio, a vozio 180 na auto putu. :-?

Ako si vozio sa BH tablama, mogu te slikati do sutra, nista ti nece doci iz Evropske unije :)

Provjereno!!
Wolfheart

#28 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Wolfheart »

haha znam. u amsterdamu dva puta dobio kaznu za parkiranje prije par godina...uzas, moro molit drotove da mi ne stave one klipove na tockove. kaznu nikad platio nisam i nikom nista. :) takodjer, ako ti daju kaznu za parkiranje u Hr, slobodno je bacis u smece - nista ti ne mogu, na tebi je da platis.
Wolfheart

#29 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Wolfheart »

ja1977 wrote:

u Svedsku iso vozom. bjezi ba, onaj most Kopenhagen-Malmo sto maraka tamo vamo :-x
Maraschino

#30 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Maraschino »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote::roll: :roll: Mene, kad sam ono vozio 275 na sat nisu stigli ni uslikat' :roll: :roll:

ocam' :D
a ti si ovo bia :-)

drugi put znas, znas... :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=HEwTz2L-DcI
VR6

#31 Re: kamere na raskrsnicama

Post by VR6 »

Maraschino wrote:drugi put znas, znas... :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=HEwTz2L-DcI
Haha, genijalno :D
amrica

#32 Re: kamere na raskrsnicama

Post by amrica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Haj' ga ne pusti :lol: :lol: :lol:

Trabao je izaci na cestu sa tablicom stop :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#33 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Maraschino »

amrica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Haj' ga ne pusti :lol: :lol: :lol:

Trabao je izaci na cestu sa tablicom stop :lol: :lol: :lol:

ma on je mislio da ga jos nabere na radaru :lol: :lol:

mozda drugom prilikom krenu za njim :-) :D
VR6

#34 Re: kamere na raskrsnicama

Post by VR6 »

pun_mjesec wrote:ima li kakav sluzbeni info o ovome?
Ma kakva sluzbena informacija, jos neznamo tacno ni na koliko slikaju ove po Sarajevu, a ne nesto vise :) Nego one za koje cujes ili ih sam skuzis, za te i znas. Kamere im donose pare, pa su ih sad postavili svugdje, osim ovih gore spomenutih, imaju i u malom mjestu iza Zenice - iz pravca Sa, Vitezu, Travniku, Bihacu, Tuzli, Gorazdu, Ljubuskom, onda mjesto Šije - vidio sam samo senzore doduse. Tako pazljivo... ;-)
d2

#35 Re: kamere na raskrsnicama

Post by d2 »

kako se ne zna, pa bilo je po novinama, 10 na sat preko ogranicenja i 2 sekunde nakon paljenja crvenog
vjesticanametli

#36 Re: kamere na raskrsnicama

Post by vjesticanametli »

i u Sijama je natakarena pa polaHko :mrgreen:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#37 Re: kamere na raskrsnicama

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Veliki brat nas gleda... :D
Better Man

#38 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Better Man »

VR6 wrote:
madnessa wrote:otkad to? gdje tacno? :-)
Oko kilometar nakon naplatnih kucica :)

Pazljivo next time dok ne skuzis gdje su, a onda kao i do sada :mrgreen:
Kamere su na početku zavoja gdje se ulazi u okuku i ogranićenje od 110 km, kad se ide iz pravca Jošanice, odnosno na kraju okuke i ogranićenja od 110 km, kad se ide iz pravca Podlugova.
chuchumbamayumbe

#39 Re: kamere na raskrsnicama

Post by chuchumbamayumbe »

Wolfheart wrote:haha znam. u amsterdamu dva puta dobio kaznu za parkiranje prije par godina...uzas, moro molit drotove da mi ne stave one klipove na tockove. kaznu nikad platio nisam i nikom nista. :) takodjer, ako ti daju kaznu za parkiranje u Hr, slobodno je bacis u smece - nista ti ne mogu, na tebi je da platis.
Naravno, a onda, jednog dana ti hladno podjes u Makarsku, i pogleda ti na granici licnu i vidi da je auto na tebi i da imas neplacenu kaznu u HR. Sve je to povezano preko CIPS-a, razmjenjuju se podatci, tako da nije nikakav problem uganjati te za neplacenu kaznu.
Pa se ti zajebaji do mile volje.
dimu

#40 Re: kamere na raskrsnicama

Post by dimu »

d2 wrote:kako se ne zna, pa bilo je po novinama, 10 na sat preko ogranicenja i 2 sekunde nakon paljenja crvenog
20 preko
VR6

#41 Re: kamere na raskrsnicama

Post by VR6 »

dimu wrote:
d2 wrote:kako se ne zna, pa bilo je po novinama, 10 na sat preko ogranicenja i 2 sekunde nakon paljenja crvenog
20 preko
Eto koliko se sluzbeno ista zna :mrgreen:

Kamere slikaju 20 preko, to sam i ja cuo, u novinama je drugacije pisalo, al nigdje ne nadjoh zvanicnu obavjest MUp-a da pise 20 km/h :-)
d2

#42 Re: kamere na raskrsnicama

Post by d2 »

dimu wrote:
20 preko
ne bih se kladio u to
Bakir1

#43 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Bakir1 »

iz federalnog mupa provjerena informacija to na autoputu su brojila prometa kakve crne kamere mene ste vec bili prepali
potpuni stranac

#44 Re: kamere na raskrsnicama

Post by potpuni stranac »

Bakir1 wrote:iz federalnog mupa provjerena informacija to na autoputu su brojila prometa kakve crne kamere mene ste vec bili prepali
a zasto bi se uzoran vozac prepao, ha? :D
potpuni stranac

#45 Re: kamere na raskrsnicama

uzgred da spomenem, primjetio sam kameru par kilometara prije Kiseljaka iz pravca Sarajeva, kod nekakve skole. frisko postavljena. :D
Bakir1

#46 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Bakir1 »

potpuni stranac wrote:
Bakir1 wrote:iz federalnog mupa provjerena informacija to na autoputu su brojila prometa kakve crne kamere mene ste vec bili prepali
pa neko jutro sam prosao malo brze pored te "kamere" fala Bogu kad imamo ove pasose pa eto onako idemo pred ove nam mile ambasade u gluha doba ko pascad da ketimo i cekamo da se neko smiluje i kaze sad neka udje 5 vas. :x
nisam ja rekao da sam uzoran vozac ali mi cobra nije svirala a kao sto rekoh prosao sam "malo" brze pored te "kamere" ;-)
potpuni stranac

#47 Re: kamere na raskrsnicama

Bakir1 wrote:
potpuni stranac wrote:
pa neko jutro sam prosao malo brze pored te "kamere" fala Bogu kad imamo ove pasose pa eto onako idemo pred ove nam mile ambasade u gluha doba ko pascad da ketimo i cekamo da se neko smiluje i kaze sad neka udje 5 vas. :x
nisam ja rekao da sam uzoran vozac ali mi cobra nije svirala a kao sto rekoh prosao sam "malo" brze pored te "kamere" ;-)
pa normalno je da ti nece svirati jer ove kamere rade na principu elektro magnetne indukcije, sto hoce reci da ne odasilju nikakve talase koje bi tvoj uredjaj registrovao. sto, na kraju, hoce reci da ce stati u kraj dobrom dijelu trkaca. nek me neko ispravi ako grijesim.
Bakir1

#48 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Bakir1 »

to n kojem principu rade ne bih da polemisem one koje imaju ugradjene senzore u podlogu ok ali ove "kamere" stavljene bez senzora bi trebale odasiljati signale npr u d. vakufu na semaforu obicno pobudali jer na semaforu ima to kino koje mjeri broj vozila u saobracaju.
to sto ce stati na kraj trkacima mozda kada njihove lokacije ne budu javne i transparentne mozda tada hoce ovako raja smanji gas i opet opleti.
ja se ne smatram trkacem i uvijek cu reci bolji je vozac koji vozi i do 10% iznad dopustene brzine na ovim magistralnim putevima i saobracajnicama nego onaj koji se natovari sa striktnih 60-65-70 pravac sarajevo zenica i laganini a iza njega 3 kamiona jedan drugom disu po karambolkama vjerovatnost za obici debile ravna nuli svaki pokusaj kao ruski rulet.
mozete po meni paljbu slobodno ali se ja takvima uvijek sjetim bliznjih kada se nadjem iza njega,pred njim je svoj vrijeme ovog svijeta i razgleda on ko insan krave ceste pasnjake bankine i sve ostalo.
Chemist

#49 Re: kamere na raskrsnicama

Post by Chemist »

Nekad je bilo "Bilo kuda kiki svuda" sad je "Bilo kuda kamera svuda"...dodje kraj i uzivanciji na otvorenoj cesti i malo "angazovanijoj voznji", na kraju nece nam nista ostati nego da svako pronadje kakvu brdsku cestu gdje nema puno vozila pa da se tamo "ispuca" sa autom, a onda polako na ovim normalnim cestama 10-20 iznad ogranicenja... ja sam primjetio par kamera, u Vitezu odmah poslije semafora za ulaztak u grad iz pravca Sa, prije Kiseljaka u naselju Brnjaci, nekada su tu bili lezeci, prije Hadzica, na autoputu, iza Zenice gdje je onda cesma...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#50 Re: kamere na raskrsnicama

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

I ja sam u gradu malo iznad 60 jer automatika nekako tačno na 60 nikako da "odluči" hoće li ostati u trećoj ili će u četvrtu.
Post Reply