Lajcak na testu na FTV-u

Abacija

#26 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Abacija »

vee-jay wrote:Evo pogledah ovaj interviju sa Mikijem Kolumbom i moram priznati

SVAKA MU JE NA MJESTU

-> Sta on ima da smijenjuje ljude koje narod nagradjuje

-> najbolja mi je cetvrta minuta intervijua :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kolumbov posao nije samo da prica nego i da djeluje po opisu svog namjestenja. Znaci ako on nista ne radi onda je sva ova njegova prica samo suplja...

EDIT: Mogao je voditelj postavljati i bolja podpitanja. :( Pa prosjecni forumas bi natjerao Kolumba da zamuca.
Last edited by Abacija on 26/10/2008 14:38, edited 1 time in total.
Abacija

#27 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Abacija »

zlatiborka wrote:
Sarajevcac wrote:Ako je Bosnjacima toliko stalo do BiH, zasto su skoro svu imovinu rasprodali u RS? Stanovi su prodati sigurno u 95% slucajeva Na sto ce se vratiti u RS? Hoce li dizati kredite da ponovo kupe stanove u RS?
Slazem se sa tobom, bosnjaci su masovno rasprodali svoju imovinu u RS i ne misle se tamo vratiti. To su uradili po nalogu svojih stranaka SDA i SBiH, koji su na taj nacin privukli u Federaciju BiH veliku glasacku masinu.

Privukli su ih i to je trajalo godinama, naravno i Mile ronhil nije imao nista protiv, dapace aktivno se zalagao da se RS ocisti od nesrba.

Glasacka masina od bosnjaka iz RS je opet prevarena, neke mrvice su dobili njihove vodje, obicni narod je popusio kao i do sada....

Kako ce se to zavrsiti niko ne zna.....
Ne cese se onaj koga svrbi. U prevodu; jesi li docekala ili prezivjela rat na sadasnjoj teritoriji pc-a?
Vodenjak

#28 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Vodenjak »

Sarajevcac wrote:
zagazaga wrote:neko još uvijek budan sanja :-) :-)
Sarajevcac wrote:Ako je Bosnjacima toliko stalo do BiH, zasto su skoro svu imovinu rasprodali u RS? Stanovi su prodati sigurno u 95% slucajeva.
ja nisam :P
Onda si ti izuzetak, ali vidim npr. po mojoj zgradi...Svi su Bosnjaci prodali stanove, i ostao je samo jos jedan Bosnjak koji nije prodao stan, ali ne zivi u tom stanu nego u Svedskoj i dodje preko ljeta na mjesec dana, mada ovaj zadnji put nije bio ni mjesec dana nego desetak dana, a ostatak je bio na moru.
A otkud on u Svedskoj?
Šeha

#29 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Šeha »

antikorupt wrote:
Vodenjak wrote:
A otkud on u Svedskoj?
Tako je glasao na referendumu ;)
Fuj!
vee-jay

#30 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by vee-jay »

Abacija wrote:
vee-jay wrote:Evo pogledah ovaj interviju sa Mikijem Kolumbom i moram priznati

SVAKA MU JE NA MJESTU

-> Sta on ima da smijenjuje ljude koje narod nagradjuje

-> najbolja mi je cetvrta minuta intervijua :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kolumbov posao nije samo da prica nego i da djeluje po opisu svog namjestenja. Znaci ako on nista ne radi onda je sva ova njegova prica samo suplja...

EDIT: Mogao je voditelj postavljati i bolja podpitanja. :( Pa prosjecni forumas bi natjerao Kolumba da zamuca.
Pa ne putuje bez razloga po svijetu, nego upravo moli da mu ljudi kazu sta da radi. U MZ nema jedinstvenog stava -> sam rece, njemu je jedna od najvaznijih stvari da MZ dobije jedinstven stav i po tome reaguje. MZ je malo izgleda u zeznutioj situaciji jer je ipak planirao da ovu zemlju do sada napusti a sad nema plana. Tako je naredjeno Kolumbu da nista ne radi. I ovaj ne radi nista, ali ima jedan vrlo dobar izgovor za to: mi imamo demokratiju i narod glasa sam svoje politicare. Po nekoj logici, odkud njemu pravo da on smijenjuje legalno i demokratski izabrane politicke vodje.
Abacija

#31 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Abacija »

vee-jay wrote:
Pa ne putuje bez razloga po svijetu, nego upravo moli da mu ljudi kazu sta da radi. U MZ nema jedinstvenog stava -> sam rece, njemu je jedna od najvaznijih stvari da MZ dobije jedinstven stav i po tome reaguje. MZ je malo izgleda u zeznutioj situaciji jer je ipak planirao da ovu zemlju do sada napusti a sad nema plana. Tako je naredjeno Kolumbu da nista ne radi. I ovaj ne radi nista, ali ima jedan vrlo dobar izgovor za to: mi imamo demokratiju i narod glasa sam svoje politicare. Po nekoj logici, odkud njemu pravo da on smijenjuje legalno i demokratski izabrane politicke vodje.
E jes' mu demokratija kada propaganda i dalje radi svoj posao.
Najbolje bi bilo kad bi gospon Kolumbo otvorio svoj blog pa da ga mi malo protresemo. :dance:
spreca

#32 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by spreca »

Abacija wrote:
vee-jay wrote:
E jes' mu demokratija kada propaganda i dalje radi svoj posao.
Najbolje bi bilo kad bi gospon Kolumbo otvorio svoj blog pa da ga mi malo protresemo. :dance:

Pa on to zna zato i nece nije on bas sasvim lud :D
splavar šime

#33 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by splavar šime »

zlatiborka wrote:
Sarajevcac wrote:Ako je Bosnjacima toliko stalo do BiH, zasto su skoro svu imovinu rasprodali u RS? Stanovi su prodati sigurno u 95% slucajeva Na sto ce se vratiti u RS? Hoce li dizati kredite da ponovo kupe stanove u RS?
Slazem se sa tobom, bosnjaci su masovno rasprodali svoju imovinu u RS i ne misle se tamo vratiti. To su uradili po nalogu svojih stranaka SDA i SBiH, koji su na taj nacin privukli u Federaciju BiH veliku glasacku masinu.

Privukli su ih i to je trajalo godinama, naravno i Mile ronhil nije imao nista protiv, dapace aktivno se zalagao da se RS ocisti od nesrba.

Glasacka masina od bosnjaka iz RS je opet prevarena, neke mrvice su dobili njihove vodje, obicni narod je popusio kao i do sada....

Kako ce se to zavrsiti niko ne zna.....
sarajevac samo da znaš da u mom gradu koji je u federaciji i tokom rata je granatiran godinama od četnika,4 godine bez struje i vode a evo sa ponosom ti mogu reći da u mojoj zgradi je bilo prije rata 7 srpskih familija,5 njih je ostalo tokom rata i sa svima nama su dijelili sve one proklete ratne dane bez struje,vode i gledajući svake minute hoćemo li poginuti od četničkih granata.Te familije su i dalje u mojoj zgradi i sa ponosom kažem da su bili zajedno sa svima nama moj prijatelj Igor je izgubio život od jedne granate ispaljene sa položaja bradatih nemani tada su izginuli još 7 civila.I zato te molim i tebe i sve ostale bilo koje vijere bio da prestanete više pričati o nekim glupostima,pokaži svoim postupkom da želiš i da mogu se vratiti dojučerašnje tvoje komšije a tako i svi drugi neka pokažu dobar gest prema svoima komšijama da su dobro došli normalno samo oni koji nisu ruke okrvavili a da se to sigurno zna a ne da svrstavamo sve pod jedan isti koš jer nisu narodi krivi za ovo krivi su pojedinci i oni moraju odgovarati za sva zlodijela bez obzira kojoj vijeri pripadao. :bih:
zavrzlama

#34 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by zavrzlama »

lajcak je dosao u BIH sa velikim ambicijama i umislio se da on na svoju ruku moze nesto uraditi i nametnuti se kao neki diplomata koji ce i svojom glavom razmisljati..medjutim tip shvatio da je MZ stavila BIH na dno liste i prioroteta i tip se okrenuo Dodiku jer tu bar ima koja mrvica i za njega....sad kako je situacija dosla do ivice novog rata u BIH,medjunarodna zajednica istog ponovo ubacuje u igru i daje mu ovlasti ali prekasno jer su ga domaci politicari vec kompromitovali i ofirali...Lajcak je jednostavno izgubio kredibilitet kao autoritet i tesko da moze MZ na njega racunati...sad je i sam lajcak postao zrtva pasivnosti i duplih standarada od Mz i njegova karijera je ugrozena i vizija nekog velikog politicara u EU mu se izmakla ..otici ce kao trecerazredni politicar kojeg je BIH od perspektivnog politicara napravila evropskim potrckom..ali sam je kriv..jer je presao na stranu luzera...
paratrooper

#35 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by paratrooper »

antikorupt wrote:Samo što to nije Bosna na ta 24% bivše SRBiH - to je neki ''stan'' - tj. bošnjakistan ili sl......Bosna je ubijena 1992. na nelegalnom i ratnohuškačkom referendumu ....tj. bolje rečeno ubijena je 15.10.1991. nešto iza ponoći, kada su se kukavice iz SDA i HDZ skupile u sobici i potvrdile da Srba nema (jer su otišli na spavanje) i donijeli ratnohuškačku odluku da se ide na nelegalni referendum , pa makar žrtvovali mir --- i vidite uspjeli su u žrtvovanju mira....Darvinova nagrada za taj čin.....;)
do kada ti srboslave namjeravas nastaviti sa provokacijama ?
sodom

#36 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by sodom »

Bihac_4_ever wrote:Biskup Sudar: BiH je podijeljena između dva naroda

Hrvatski politički predstavnici, a onda i svi mi zajedno trebamo se izboriti da Hrvati u BiH dobiju samo ono što im pripada, ništa više ili lakše od drugih naroda. Tu ravnopravnost Hrvati moraju imati u pravom smislu, kazao je biskup Sudar.

BOBOVAC - Bobovac i kraljica Katarina najbolji su pokazatelj da se svoja domovina nikad ne zaboravlja. Ovo nas mjesto mora ujedinjavati i inspirirati, pa će tek tada svim narodima u BiH biti lakše razumjeti jedni druge. Bez spremnosti na žrtvu vlastitim primjerom u ovoj državi se ne može govoriti o nekakvom napretku”, poručio je , uz ostalo, u svojoj nadahnutoj propovijedi pomoćni biskup vrhbosanski, monsinjor dr. Pero Sudar, koji je pred više od 1000 vjernika iz cijele BiH, velikog broja vojnika i policajaca predvodio molitvu za domovinu u kraljevskom gradu Bobovcu.

To je, kako piše Večernji list, ustvari bio i 5. molitveni pohod djelatnika Ministarstva obrane BiH, pripadnika Oružanih snaga BiH, Granične policije te pripadnika agencija SIPA i OSA u kraljevskom gradu Bobovcu, koji je za Hrvate u BiH već godinama oltar domovine.

Ovo je do sada bilo najmasovnije hodočašće. Biskup Sudar jasno je istaknuo kako je Bobovac mjesto gdje se inspiracija za domovinu može podijeliti, ne samo Hrvatima, već i svim drugim narodima i manjinama u BiH. Ovom vojno-redarstvenom hodočašću na Bobovcu nazočili su i vojni i politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH.

Među njima su bili: zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš, predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta BiH Niko Lozančić, potpredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš, ravnatelj Granične policije Vinko Dumančić, te general Oružanih snaga BiH Ante Jeleč. Brojni su policajci i vojnici molili za svoje obitelji i svoju domovinu, a na kraju su svi zajedno čitali tekst molitve za domovinu.

“Daytonski sporazum je nažalost omogućio podjelu BiH između dva naroda. Tu su Hrvati ostali uskraćeni i to ne može biti perspektiva za napredak BiH. Hrvatski politički predstavnici, a onda i svi mi zajedno trebamo se izboriti da Hrvati u BiH dobiju samo ono što im pripada, ništa više ili lakše od drugih naroda. Tu ravnopravnost Hrvati moraju imati u pravom smislu. Nažalost, Crkva može samo buditi nadu i postavljati znakove i ne može odigrati odlučujuću ulogu u tim stvarima”, rekao je biskup Pero Sudar.

26.10.2008.
Pincom.info

Image

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=60322
Jok, tudjman je kupio oluju i protjerao srbe iz hrvatske zrtvujuci hr entitet u bih!
Sjetite se ko su 3 potpisnika dejtona...

Nikad hrvati nece dobiti svoj entitet u bih iz gore navedenog razloga i taj pap*k koji nosi mantiju bi se trebao baviti pametnijim stvarima a ne politikom, bosna domovina- a hoce da je djeli... e svasta :run:

Iskreno, imaju i vise nego sto im pripada 17% naroda a 33% vlasti- to nema nigdje!
sodom

#37 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by sodom »

Sarajevcac wrote:U mojoj zgradi je ostao jos jedan bosnjacki stan, a oni zive u Svedskoj. Imaju djecu, a ta djeca ove godine nisu bila cak ni par dana u svom stanu, nego su odmah spicili za more. Kad im umru roditelji, pitanje da li ce uopste dolaziti da obidju stan u RS.
Momak se bavi i spijunazom, bas kul.
:lol: , imas li jos neki drugi hobi mozda? skupljas oruzje i tako to?
colt

#38 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by colt »

Opet Sarajevcat prosipa supju pricu dok ga neko ne poklopi argumentima !!!!!!!!!
colt

#39 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by colt »

Sarajevcat
Samo u januaru ove godine iz Bileće se iselilo 20 srpskih porodica. Niko iz Gacka ko je otišao da studira neće da se vrati u to mjesto, iz Trebinja je posljednih godina iselilo 6.000 Srba, a oko 200 ih radi u Rusiji. Posljednih nekoliko godina iz sarajevsko-romanijske regije iselilo je 40.000 Srba, .Prema nekim računicama iz opština od Zvornik do Trebinja, u zadnjih desetak godina, iselilo je više od 100.000 ljudi i oni sada žive u zemljama zapadne Evrope, SAD-u i Kanadi.
Samo s područja Rogatice u posljednje tri godine iselilo se više od četiri hiljade stanovnika
Ako se ovakav trend nastavi procjenjuje se da u školama u Rudom, Rogatici i Višegradu za tri godine neće biti učenika. Razlozi iseljavanja su uglavnom ekonomske prirode.
Stanovnici ovog dijela RS-a ogorčeni su na Vladu Milorada Dodika za kojeg kažu da jedino brine o Banjaluci i Laktašima.

Ali sve u svemu dodaj tu vasu finu natalitetnu politiku (o kojoj ti pises) pa saberi i oduzmi pa vidi da vam se ne pise dobro.Vidi se ko prodaje imovine i ubrzano odlazi iz Bosne. Ako ovako nastave, jedne godine Srbi u RS ce biti manjina, pa ce u parlamentima sjediti vecinski Bosnjaci i konacno odluciti o sudbini tog entiteta.
Nego de se ti poklopi usima i ne pisi svasta
zemo_online

#40 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by zemo_online »

Ovaj Deyton je nemoguce promjeniti tako da Bih postane funkcionalna i normalna drzava.
Primjer:Kako da srbin u b.luci prihvati to da nema vise svoju vladu,skupstinu,predsjednika?To bi bila izdaja.
Judge_Dread

#41 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:05, edited 1 time in total.
harka

#42 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by harka »

Sarajevcac wrote:
Bihac_4_ever wrote:
RS ima dosta manju javnu potrosnju u odnosu na BDP nego Federacija, a ako si iole sposoban da shvatis, znaces da je onda tvoj post besmislen.
Ja ti govorim o ciframa,koje su tacne...
Pa tacno je to, da je u Federaciji ogromni budzetski deficit, da RS ima veci bdp per capita nego Federacija, da su u RS manji porezi, da su vece plate, da je manja javna potrosnja u odnosu na BDP, da je bolja pokreivenostvo uvoza izvozom, da je manja nezaposlenost...

Svi ekonomski pokazatelji su na strani RS.[/quote]

pokazatelji?????ali stvarnost na terenu je uzasna.
jos narod nista od tih pokazatelja ne vidi i nema.
Nema srednje klase,samo oni ogromno bogati(odkud im) i
oni ogromno siromasni.Dolazim cesto u okupirani dio BiH
takva mi vrsta posla i vidim mnogo vise od tih tvojih pokazatelja.
Nisam prodala svoju imovinu(nije mi nikada palo napamet-na vasu zalost)
i sljedece godine se definitivno vracam.Dovodim i par stranaca koji su
u gradu pokupovali kuce(nisu od bosnjaka :D )a predhodni vlasnici su se
vratile na svoja ognjista u planine :kravata:
Bihac_4_ever

#43 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Bihac_4_ever »

Lajcak je po meni ovaj interfuj (kako moj dido kaze :mrgreen: ) proveo jako dobro,na pitanje novinara ",zasto nesmjenite Dodika i Silajdzica"(kako kaze necu i nesmijem na to pitanje odgovoriti),Miro odgovori,"pa zato sam upravo i proveo mnogo vremena u Briselu i ostalim zemljama clanica",sta on hoce da kaze? Kaze da sad ima punu podrsku MZ i EU,kaze da se MZ i EU fokusirale na BiH i tom problemu prvenstveno,jer je kriza oko kosova previse uzela snage za MZ.

Primjetno olaksanje se vidi u govoru Lajcaka na FTV-u i direktno govori sta je problem i kako da se rijesi,narode probudi se!
Bihac_4_ever

#44 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by Bihac_4_ever »

Ovo potvrdjuje njegov govor na FTV i moje nagadjanje:

Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak sutra putuje u Prag gdje će sa češkim zvaničnicima govoriti o političkoj situaciji u BiH

Češka Republika preuzima predsjedavanje EU 1. januara 2009. godine. Na sastancima sa premijerom i zamjenikom premijera, Mirekom Topolanekom i Alexandrom Vondrom, te ministrom vanjskih poslova Češke Republike Karelom Schwarzenbergom, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU će prezentirati trenutnu političku situaciju u BiH i navesti koje pomake je BiH ostvarila u ispunjenju pet uslova i dva cilja koje je pred nju postavilo Vijeće za implementaciju mira u februaru 2008. godine. U pogledu implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Lajčak će navesti šta se očekuje od Bosne i Hercegovine, kao i naglasiti potrebu da EU ponovo preusmjeri svoju pažnju na BiH i pruži pomoć procesima reformi i integracija u EU, kaže se u saopštenju. (ONASA)

http://www4.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=37&n=11214
zvornicanin

#45 Re: Lajcak na testu na FTV-u

Post by zvornicanin »

max_power wrote:
Sarajevcac wrote:A kakvu BiH zamisljaju u RS, ako su tamo Bosnjaci rasprodali skoro svu imovinu, i vratili se uglavnom samo starci, a onim mladjim Bosnjacima ne pada na pamet da se vrate u RS (mada nemaju vise ni gdje da se vrate) jer im je ljepse u Svedskoj.
Bolje im je u Svedskoj trenutno, jer imaju posao, skolu, redovan izvor prihoda
A pare se stekaju, za povratak jednog dana... :D
Jako jako istinita trvdnja ALI problem je koji su uslovi povratka tih svedana???Ako neko ocekuje da jednostavno dode sto se kaze na gotovo e na to se ima nacekati!!!
BiH ma koliko dijasporu ne osjecala svojom(dokaza ima na tone) ipak jednog dana bi trebala naci neki mehanizam koji bi bio privlacan za tu istu diasporu koja bi usla sa :znanjem,kesom,i posebno drugim nacinom zivota i prilaza ne samo ekonomiji vec i politici gdje bi ta ista gledala vise na ekonomske nego nacionalne interese.
Dakle kako ko...vecina se nece odreci zemalja u kojoj zive neki zbog tog sto su uspjeli vidjeti malo vise od livade a neki koji nebi rizikovali ono koje su stekli svih tih godina izvan BiH.
Znaci igranje na kartu patriotizma i nostagije kod vecine nece bas upaliti jer nismo djeca,ali kombinacija tih istih sa nekom vrstom sigurnosnih i ekonomski prihvatljivih garancija...e to bi bila druga prica!
Post Reply