Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tamo gubimo 2 razlike, ovdje nerijeseno! Jaci su od Turske, koji su realno bili zreli da ih potopimo u Istambulu (fakticki smo igrali protiv turske lige), ali zbog svoje bojazljivosti nismo uspjeli.
Pa tacno je da trebamo izvuci maksimum iz te dvije utakmice sa Belgijom ili u najmanju ruku 4 boda, ali ima jos puno do te utakmice, pad u igri i formi moze se dogoditi na obe strane, jos je prerano da se opterecujemo s tim, barem mi, navijaci...
Na pitanje da uporedi BiH i Belgiju, od koje je njegova ekipa u subotu izgubila sa 0:2, Poulsen je rekao da je to vrlo teško.
- To su selekcije koje igraju sa dva različita stila. BiH igra agresivno i napadački. Velika je razlika između BiH u gostima i kući. Belgija je sistematičnija i organizovanija. Bit će to sjajne utakmice sigurno - odgovorio je Poulsen.
Ako se postavimo upravo ovako, napadacki i agresivno, onda mozda i imamo sansu. Inace
Na pitanje da uporedi BiH i Belgiju, od koje je njegova ekipa u subotu izgubila sa 0:2, Poulsen je rekao da je to vrlo teško.
- To su selekcije koje igraju sa dva različita stila. BiH igra agresivno i napadački. Velika je razlika između BiH u gostima i kući. Belgija je sistematičnija i organizovanija. Bit će to sjajne utakmice sigurno - odgovorio je Poulsen.
Ako se postavimo upravo ovako, napadacki i agresivno, onda mozda i imamo sansu. Inace
odbrana se mora rijesiti,jer i belgija ima jak napad i sredinu
znaju oni biti i agresivni i napadati
kad bi nam dosao bajramovic,nadarevic pandža i jos jedan odbrambeni...uf
Elvo wrote:mi njih moramo kuci dobiti,to je najvaznije-i to sa boljim rezultatom nego sto ce oni nas dobiti u belgiji ( ako nas dobiju)-a pustite se toga ,da mi njih tamo moramo dobiti-nemoramo!!!!
mi moramo estonce i armence na strani dobiti, a sve drugo moramo kuci rjesavati i eto nam drugog mjesta
sto ih ne bi i tamo dobili kad mozemo...i tako rijesimo skoro sve dileme oko drugog mjesta
Elvo wrote:mi njih moramo kuci dobiti,to je najvaznije-i to sa boljim rezultatom nego sto ce oni nas dobiti u belgiji ( ako nas dobiju)-a pustite se toga ,da mi njih tamo moramo dobiti-nemoramo!!!!
mi moramo estonce i armence na strani dobiti, a sve drugo moramo kuci rjesavati i eto nam drugog mjesta
sto ih ne bi i tamo dobili kad mozemo...i tako rijesimo skoro sve dileme oko drugog mjesta
Čak i da ih dobijemo u dvije utakmice, daleko je to suvše od toga da bi sve dileme riješili. Zato mislim da se treba kanit proglašavanja nekih utakmica "ključnim", jer ako tako gledamo sve utakmice do kraja su ključne...
Čak i da ih dobijemo u dvije utakmice, daleko je to suvše od toga da bi sve dileme riješili. Zato mislim da se treba kanit proglašavanja nekih utakmica "ključnim", jer ako tako gledamo sve utakmice do kraja su ključne...
armenija i estonija ce se tamo dobiti sigurno.turskoj ako bude trebalo trazit ce kod nas cijeli pljen,protiv rasterecene spanije ce isto tako ovdje biti teze igrati nego tamo....
jasta je belgija kljucna i tamo i ovdje
dinty2 wrote:armenija i estonija ce se tamo dobiti sigurno.turskoj ako bude trebalo trazit ce kod nas cijeli pljen,protiv rasterecene spanije ce isto tako ovdje biti teze igrati nego tamo....
jasta je belgija kljucna i tamo i ovdje
"Pogotovo se to odnosi na mladoga središnjeg veznjaka, 20-godišnjeg Belgijca Marouanea Fellainija, igrača koji stilom, kretanjem i odličnim skokom podsjeća na nekadašnjega brazilskog velemajstora Socratesa. Nakon što je jednom priprijetio, u 63. je minuti nakon kornera lijepim skokom i udarcem glavom izjednačio rezultat zabivši svoj drugi gol u dresu Evertona. Ovog je ljeta došao iz Standarda iz Liegea"
Belgijanci su favoriti, ali ni mi nismo bez sansi, posebno ako se pogleda forma nasih igraca u zadnje vrijeme. Sto neko gore rece Ciro mora vratiti Nadarevica jer bi bio majmunski potez lisiti se usluga najboljeg odbrambenog igraca (pored Spahica) kojeg imamo. Uostalom Ciro je i rekao da je on kriv i zasto onda da kaznjava druge zbog svoje krivice. Nadarevic je u pravom smislu ostavlja srce na terenu i sjecam se jedne utakmice koja mi se urezala u pamcenje kada povrijedjen, sav krvav, i sa zavojem oko glave pokusava ubjediti Muzurovica da moze jos igrati. Neodoljivo me podsjecao na rimskog ratnika i gladijatora.
E sada ga kazniti tako drasticno samo sto je brinuo za povredjenu sestru???? Mislim stvarno da ne ide.
Ja se pitam zasto protiv Belgije ne bismo preuzeli sistem Hoffenheim-a sa tri klasicna spica.BH reprezentacija je slicna kao Hoffenheim-imamo sjajne igrace u napadu i vezi,ali odbrana nam je losa.Hoffenheim losu odbranu ne nadoknaduje smanjenjem igraca u napadu,nego suprotno...igraju sa tri napadaca ofanzivno i ako prime 2 gola daju 5.
Tako bismo i mi trebali da igramo.Spahica mozemo staviti na lijevog beka(on je to vec igrao),a Rahimic moze sjajno odigrati stopera.Fali nam jos jedan stoper i ja mislim da je trenutno najbolje rjesenje Nadarevic.Siguran sam da sa ovakvom formacijom,ukoliko svi igraci budu zdravi i spremni,mozemo pobijediti bilo koga:
komeba wrote:Ja se pitam zasto protiv Belgije ne bismo preuzeli sistem Hoffenheim-a sa tri klasicna spica.BH reprezentacija je slicna kao Hoffenheim-imamo sjajne igrace u napadu i vezi,ali odbrana nam je losa.Hoffenheim losu odbranu ne nadoknaduje smanjenjem igraca u napadu,nego suprotno...igraju sa tri napadaca ofanzivno i ako prime 2 gola daju 5.
Tako bismo i mi trebali da igramo.Spahica mozemo staviti na lijevog beka(on je to vec igrao),a Rahimic moze sjajno odigrati stopera.Fali nam jos jedan stoper i ja mislim da je trenutno najbolje rjesenje Nadarevic.Siguran sam da sa ovakvom formacijom,ukoliko svi igraci budu zdravi i spremni,mozemo pobijediti bilo koga:
Ovaj sistem bi zapravo bio najbolji sa Bajramovicem u prvom sastavu jer je bolji u defanzivi,a Pjanic da u drugom poluvremenu zamijeni Salihovica ili Misimovica,tacnije ovako:
belgija ima jaku odbranu koju nose dva ajaxova odlicna igraca
pravo su kompaktna ekipa imaju glavu i rep
mislim da je nama dosta dva napadaca sa pjanicem i bajramovicem u sredini
i veoma jakom odbranom
a trenutna odbrana je nula
dinty2 wrote:belgija ima jaku odbranu koju nose dva ajaxova odlicna igraca
i veoma jakom odbranom
Koji su to igraci?Ja sam mislio da su njihovi najveci aduti kada je odbrana u pitanju stoperski par
Van Buyten - Company
dinty2 wrote:belgija ima jaku odbranu koju nose dva ajaxova odlicna igraca
i veoma jakom odbranom
Koji su to igraci?Ja sam mislio da su njihovi najveci aduti kada je odbrana u pitanju stoperski par
Van Buyten - Company
DF Thomas Vermaelen (Ajax)
DF Jan Vertonghen (Ajax)
uz njih dvojicu koji su se takodjer pokazali kao izuzetno dobra kombinacija
Ne smijemo zaboraviti i Vanden Borre-a(Fiorentina) koji je bio njihov najbolji igrac protiv Spanije.Najcesce igra desnog beka,a igra i na desnom krilu i kao zadnji vezni.
komeba wrote:Ne smijemo zaboraviti i Vanden Borre-a(Fiorentina) koji je bio njihov najbolji igrac protiv Spanije.Najcesce igra desnog beka,a igra i na desnom krilu i kao zadnji vezni.