ma njima je predmet finansije opdijeljen na dva predmeta....
nema usmenog kod azre...
na odsjeku ekonomija nema finansijsko...kao ni na poslovnoj skoli, gdje nema ni matematike..
al fakat sam mislio da je bolnja teza jer su ih na tri godine sveli,medjutim ,kad vidjeh kako neko na bolonji polozi ispit, koji po starom nije mogao cak iz tri puta...to me navelo na razmisljanje ,koliko je bolonja teza...
jer nije lako izaci kod azre na usmeni, gjde od njenog rarpolozenja zavisi hoces li poloziti ili ne...
a rece gore djevojka...kod vas je bitna aktivnost, prisustvo na nastavi, seminarski ,prezentacije, samim tim skupis jednu trecinu ocjene, i onda malo bodova iz testova, pa dovoljno za prolaz...
ja sam htio da obnovim po bolonji, i isao par predavanja, i kad vidjeh kako sve funkcionira, predomislih se i vratih se na stari program...
Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
-
latinalover
#27 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
po starom planu kod Krese imali smo finansije,pogledaj drugu godinnu po starom...pa onda govori o nebulozama.Admir_1984 wrote:Kakva nebulozalatinalover wrote:meni su govorili da su pitanja zaokruzivanje....
a ispit finansije, podijeljen je na javne i monetarne finansije![]()
I po starom planu pola semestra su bile monetarne, drugo pola semestra javne finansije
meni u indeksu pise finansije
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#28 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
Da se razumijelatinalover wrote:po starom planu kod Krese imali smo finansije,pogledaj drugu godinnu po starom...pa onda govori o nebulozama.Admir_1984 wrote:Kakva nebulozalatinalover wrote:meni su govorili da su pitanja zaokruzivanje....
a ispit finansije, podijeljen je na javne i monetarne finansije![]()
I po starom planu pola semestra su bile monetarne, drugo pola semestra javne finansije
meni u indeksu pise finansijenigdje toga sto pricas...
Po starom planu se predmet zvao finansije (prvi dio semestra radile se monetarne, drugi dio javne)
Na bologni, odsjek mgmt i vps sve je isto samo se predmet zove monetarne i javne finansije
Na bologni, odsjek ekonomija to su dva razlicita predmeta, monetarne finansije i javne finansije. Ali to ne znaci da je podjeljeno, skraceno il sta ti ja znam vec. Tematika se dublje izucava i to je to
A vidim da je prica kome je lakse i slicno. Ja sam bio i na starom planu, a zavrsavam sad po bologni. Kad se sve sabere i oduzme svaki sistem ima svoje prednosti i mane, a u nekom globalu sve je u 5 deka i kako se covjek prilagodi. Tamo imas 8 rokova, nikada ne moras biti na nastavi pa je i logicno sto je malo teze poloziti jer veze zive nemas o cemu citas kada se napokon nakanis da ucis. Dok po bologni primoran si non stop biti na faksu, pa taman igrao iks-oks na casovima ostat ce ti bar neshto u glavi sto ce ti biti od koristi na parcijalama i ispitima (makar dovoljno za suplju pricu na esejima).
- edin_Basket
#29 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
.
Last edited by edin_Basket on 28/10/2010 09:39, edited 1 time in total.
- tek_stigla
#30 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
..po potrebi..i urlaj i kezi se,pa upalit ce nestoedin_Basket wrote:pa sta cu sad, da se kezim ili da urlam
ma gurat cu, sve mi se cini da bi imo volje, samo da mi se upisat
- amrica
#31 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
Imam jedno pitanje, mozda malo off topic, da li jos uvijek predaje Milić Simić?
On je bio kralj, bar sto se tiče predavanja, nikad nije bilo dosadno.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#32 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
Predaje josamrica wrote:Imam jedno pitanje, mozda malo off topic, da li jos uvijek predaje Milić Simić?
tezak covjek skroz
-
fgr
#33 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
Admir_1984 wrote:Da se razumijelatinalover wrote:po starom planu kod Krese imali smo finansije,pogledaj drugu godinnu po starom...pa onda govori o nebulozama.Admir_1984 wrote: Kakva nebuloza![]()
meni u indeksu pise finansijenigdje toga sto pricas...
Po starom planu se predmet zvao finansije (prvi dio semestra radile se monetarne, drugi dio javne)
Na bologni, odsjek mgmt i vps sve je isto samo se predmet zove monetarne i javne finansije
finansije, sead kreso predavao po starom sistemu..
i tu je bila i monetarna i fiskalna u jednom...
Na bologni, odsjek ekonomija to su dva razlicita predmeta, monetarne finansije i javne finansije. Ali to ne znaci da je podjeljeno, skraceno il sta ti ja znam vec. Tematika se dublje izucava i to je to
A vidim da je prica kome je lakse i slicno. Ja sam bio i na starom planu, a zavrsavam sad po bologni. Kad se sve sabere i oduzme svaki sistem ima svoje prednosti i mane, a u nekom globalu sve je u 5 deka i kako se covjek prilagodi. Tamo imas 8 rokova, nikada ne moras biti na nastavi pa je i logicno sto je malo teze poloziti jer veze zive nemas o cemu citas kada se napokon nakanis da ucis. Dok po bologni primoran si non stop biti na faksu, pa taman igrao iks-oks na casovima ostat ce ti bar neshto u glavi sto ce ti biti od koristi na parcijalama i ispitima (makar dovoljno za suplju pricu na esejima).
-
fgr
#34 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa
sead kreso, finansije, tu je bila i monetarna i fiskalna...
tako je bilo po starom sistemu..
ne znam sta se o tome prica kad je to jedan od laksih predmeta..
tako je bilo po starom sistemu..
ne znam sta se o tome prica kad je to jedan od laksih predmeta..