Kad se voli, što se rastaje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
PalaSa Marsa

#26 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

mišica wrote:
J. wrote:Ma jok, kakva ljubav, to je bila samo zaljubljenost i ništa više...dok se govori o nekom ,,pravom licu''. :)
:thumbup: naravno...zaljubljenost je već nešto drugo.....ona može i nestati...ali prave ljubavi ne nestaju :-D ...eh da mi je znati samo kako prepoznati pravu ljubav :D da se dalje ne zaljubljujem........ :skoljka:

Heheeh, pa svaka je prava ako umijes naci nacin da dovoljno uzivas u njoj, a prepoznati pravu ljubav, vec je diskutabilno, jer ako bi to uopste bilo moguce, nebi ljudi toliko "trazili" tu ljubav, naprosto samo bi je cekali, bez da u medjuvremenu ne dozive razlicite ljubavi ....to bi vec bilo ljubav sa odredjenim ciljem..(dali ljubav uposte takva moze biti?)... Po meni treba upoznavati vise osoba, druziti se, pa i zaljubiti, jer svaka osoba ima nesto svoje, i sva ta ljubav koju proizvede druga strana ili ti, je na neki nacin drugacija..Zivot cine razne stvari, a ljubav...Ljubav se daje, ljubav se dobiva... :)
kolega

#27 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

otherside wrote:opaaaa kolega, nisam te prepoznala :D jesi li se to i ti resetovao? :D
nisam, komplikovano je to, ..., samo sam pogasio nekoliko aplikacija koje su mi smetale :D
otherside

#28 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by otherside »

kolega wrote:
otherside wrote:opaaaa kolega, nisam te prepoznala :D jesi li se to i ti resetovao? :D
nisam, komplikovano je to, ..., samo sam pogasio nekoliko aplikacija koje su mi smetale :D
sudeci po ovoj novoj izjavi, pogasio si ti neke goleme aplikacije :D
kolega

#29 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

otherside wrote:sudeci po ovoj novoj izjavi, pogasio si ti neke goleme aplikacije :D
dobro si, bojim se da sutra na poslu ne budem znao gdje mi je Word (of wisdom) :D
otherside

#30 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by otherside »

kolega wrote:
otherside wrote:sudeci po ovoj novoj izjavi, pogasio si ti neke goleme aplikacije :D
dobro si, bojim se da sutra na poslu ne budem znao gdje mi je Word (of wisdom) :D
moraces ti jos poraditi na svom sistemu...bojim se da si se prebrzo apgrejdov'o :D
nego da se vratimo temi...sto se ba rastajete kad se voLJite :D
kolega

#31 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

otherside wrote:nego da se vratimo temi...sto se ba rastajete kad se voLJite :D
to bih ja volio pitati i tvoju rodicu, okrenu mi leđa a nisam joj dobro zapamtio ni lika :D
otherside

#32 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by otherside »

kolega wrote:
otherside wrote:nego da se vratimo temi...sto se ba rastajete kad se voLJite :D
to bih ja volio pitati i tvoju rodicu, okrenu mi leđa a nisam joj dobro zapamtio ni lika :D
eno stavila najnovije slike na facebook pa pogledaj jopet :D
kolega

#33 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

otherside wrote:eno stavila najnovije slike na facebook pa pogledaj jopet :D
ma nemam tamo otvoren account a i da imam pitanje je da li bi me dodala u prijatelje, a bojim se da ne bih vidio nešto na slikama što bi me rastužilo :)
otherside

#34 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by otherside »

kolega wrote:
ma nemam tamo otvoren account a i da imam pitanje je da li bi me dodala u prijatelje, a bojim se da ne bih vidio nešto na slikama što bi me rastužilo :)
ovo su vec intimnije stvari, nije za javnog foruma :)
kolega

#35 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

otherside wrote:
kolega wrote:
ovo su vec intimnije stvari, nije za javnog foruma :)
dobro, može onda uz kafu u četiri oka :)
RIZVA

#36 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by RIZVA »

Eh ta ljubav...moj slucaj u kratkim crtama,ispocetka sve sjajno,bajno,super,zadovoljni i jedno i drugo,doslo se dotle da se uzmemo,jednostavno vise nismo mogli da izdrzimo jedno bez drugog,i sta se desi,napravim ja jedan hajmo reci "blagi " lapsus,uvrijedio sam je nesto pred drustvom,i vec nakon toga osjetim to njeno zahladzenje prema meni i kaze sta je bilo,ok ja priznam da sam pogrijesio i obecam da vise se nece ponoviti,i opet nakon odredzenog perioda vidim bas njen hladan odnos prema meni, vidim nije to vise kao nekad,i nakon mukotrpnog nagovaranja da mi kaze sta je sad problem,navodi mi tako, tako neke glupavo sitnjicave razloge da ono bas sam sebi kazem"sta je ovo" :shock: ili sam ja lud ili ona,i hajd ja opet idem linijom manjeg otpora,opet priznajem te tzv.pogreske,da bi ona na kraju rekla kako ona kao toboze vise ne osjeca prema meni kao sto je nekad bilo,da se ne zeli udavati da razmislja da ode vani na daljnje skolovanje,bas sam ostao ne znam ni ja kako bih opisao svoje stanje,kao da zeli reci da nema vise nista od ovoga, i sta ce biti,dobijem tarabu tako da i dan danas jedva da dodzem sebi cim pomislim na to sve,nesanicu,gubitak apetita,bol u zelucu i dosta toga

il sam bas .urate srece.
d2

#37 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by d2 »

nisi, to su zene :lol:

Čika Rizva pusti se crnjaka, rjesenje tog tipa problema stane u svega tri rijeci, to su: "Misli na sebe".
Ako bih krenuo u objasnjavanje prakticne primjene te tri rijeci pola foruma bi me jako zamrzilo pa neka ostane na ovome :D

To su tri carobne rijeci dragi Rizva :D
GODZZILA

#38 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by GODZZILA »

RIZVA wrote:Eh ta ljubav...moj slucaj u kratkim crtama,ispocetka sve sjajno,bajno,super,zadovoljni i jedno i drugo,doslo se dotle da se uzmemo,jednostavno vise nismo mogli da izdrzimo jedno bez drugog,i sta se desi,napravim ja jedan hajmo reci "blagi " lapsus,uvrijedio sam je nesto pred drustvom,i vec nakon toga osjetim to njeno zahladzenje prema meni i kaze sta je bilo,ok ja priznam da sam pogrijesio i obecam da vise se nece ponoviti,i opet nakon odredzenog perioda vidim bas njen hladan odnos prema meni, vidim nije to vise kao nekad,i nakon mukotrpnog nagovaranja da mi kaze sta je sad problem,navodi mi tako, tako neke glupavo sitnjicave razloge da ono bas sam sebi kazem"sta je ovo" :shock: ili sam ja lud ili ona,i hajd ja opet idem linijom manjeg otpora,opet priznajem te tzv.pogreske,da bi ona na kraju rekla kako ona kao toboze vise ne osjeca prema meni kao sto je nekad bilo,da se ne zeli udavati da razmislja da ode vani na daljnje skolovanje,bas sam ostao ne znam ni ja kako bih opisao svoje stanje,kao da zeli reci da nema vise nista od ovoga, i sta ce biti,dobijem tarabu tako da i dan danas jedva da dodzem sebi cim pomislim na to sve,nesanicu,gubitak apetita,bol u zelucu i dosta toga

il sam bas .urate srece.

DeAngelo gdje smo pogrijesili...
otherside

#39 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by otherside »

ostavite se zena...to su vam sve sejtanske sceri :D
RIZVA

#40 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by RIZVA »

GODZZILA wrote:
RIZVA wrote:Eh ta ljubav...moj slucaj u kratkim crtama,ispocetka sve sjajno,bajno,super,zadovoljni i jedno i drugo,doslo se dotle da se uzmemo,jednostavno vise nismo mogli da izdrzimo jedno bez drugog,i sta se desi,napravim ja jedan hajmo reci "blagi " lapsus,uvrijedio sam je nesto pred drustvom,i vec nakon toga osjetim to njeno zahladzenje prema meni i kaze sta je bilo,ok ja priznam da sam pogrijesio i obecam da vise se nece ponoviti,i opet nakon odredzenog perioda vidim bas njen hladan odnos prema meni, vidim nije to vise kao nekad,i nakon mukotrpnog nagovaranja da mi kaze sta je sad problem,navodi mi tako, tako neke glupavo sitnjicave razloge da ono bas sam sebi kazem"sta je ovo" :shock: ili sam ja lud ili ona,i hajd ja opet idem linijom manjeg otpora,opet priznajem te tzv.pogreske,da bi ona na kraju rekla kako ona kao toboze vise ne osjeca prema meni kao sto je nekad bilo,da se ne zeli udavati da razmislja da ode vani na daljnje skolovanje,bas sam ostao ne znam ni ja kako bih opisao svoje stanje,kao da zeli reci da nema vise nista od ovoga, i sta ce biti,dobijem tarabu tako da i dan danas jedva da dodzem sebi cim pomislim na to sve,nesanicu,gubitak apetita,bol u zelucu i dosta toga

il sam bas .urate srece.

ti si upoznat sa ovim
GODZZILA

#41 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by GODZZILA »

RIZVA wrote:
GODZZILA wrote:

il sam bas .urate srece.

ti si upoznat sa ovim
Mah pusti trebe haj na msn :-D
d2

#42 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by d2 »

izgleda da me Rizva nije ozbiljno shvatio, haj ima vremena.
sa srecom
GODZZILA

#43 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by GODZZILA »

otherside wrote:ostavite se zena...to su vam sve sejtanske sceri :D

Ko igra za trebe i zanemaruje taktiku zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku... ;-)
RIZVA

#44 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by RIZVA »

d2 wrote:izgleda da me Rizva nije ozbiljno shvatio, haj ima vremena.
sa srecom
ma ne,nije da te nisam shvatio ozbiljno,al izgleda treba biti krmak bas pravi,i onda bi ko imao prodze,sad ce salva optuzbi na mene.....
d2

#45 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by d2 »

ne trebas biti krmak ni slucajno jer ces doci u situaciju da ako sljedeca veze pukne sebe optuzujes da je veza pukla jer si bio krmak i to ce te pojesti

budi najbolji sto mozes biti kako bi bio cista srca i mirne duse ali misli na sebe
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#46 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by Latina »

jedva da dodzem sebi cim pomislim na to sve,nesanicu,gubitak apetita,bol u zelucu i dosta toga
Oops, ne bih da vam kvarim musku seansu o zenskim ( sad idu raznovrsni epiteti ), ali to se desava i nama, zamisli.

Back on topic; ponovicu ono sto je rekla metal_rules_cura : Samo ljubav nije dovoljna - nikada bila. Nazalost.
RIZVA

#47 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by RIZVA »

Latinica wrote:
jedva da dodzem sebi cim pomislim na to sve,nesanicu,gubitak apetita,bol u zelucu i dosta toga
Oops, ne bih da vam kvarim musku seansu o zenskim ( sad idu raznovrsni epiteti ), ali to se desava i nama, zamisli.

Back on topic; ponovicu ono sto je rekla metal_rules_cura : Samo ljubav nije dovoljna - nikada bila. Nazalost.
znaci materijalizam igra veliku ulogu :roll:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#48 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by Latina »

RIZVA wrote:
Latinica wrote:

znaci materijalizam igra veliku ulogu :roll:
Zato sto ti tako mislis ili zato sto mislis da si to procitao u mom postu ? Ako me vec direktno pitas, kod mene ne igra - iz nekoliko razloga.

pozdrav
x0z0y0

#49 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by x0z0y0 »

a valjda zavisi i kakva je ljubav u pitanju
i da li je uopce to ROMANTICNA ljubav ?
nekada ljubav preraste u naviku...drugarsku..bratsku ljubav..slucaj kada volis tu osobu i sve bi ucinio za nju/njega..ali je ne volis vise onako kako bi trebao voljeti partnera

dakle...ako volis..na nacin na koji treba da volis ne rastajes se
ako se rastajes..nije to-to
metal_rules_cura

#50 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by metal_rules_cura »

Mislim da je moja recenica pogresno protumacena... Kada sam rekla da samo ljubav nije nikada bila dovoljna sama od sebe, znaci kao nesto sto postoji, osjecaj, nisam pritom mislila da je materijalno bitnije vec da je to osjecaj koji se mora znati njegovati, iskazati, posmatranje istog moraju biti barem donekle slicna kod para da bi sve potrajalo i da bi se oni razumijeli. Sama cinjenica ljubavi nije dovoljna ukoliko je neko ne zna pokazati ili je pokazuje na pogresan nacin ili se desavaju "sumovi" u komunikaciji. A jako mnogo je takvih slucajeva gdje ne mozes reci da se ljudi ne vole, osjecaj sam od sebe postoji, ali oni sa njim ne znaju. Da se tako izrazim...
Post Reply