slatki su mi, ali kad znam da dave macke, ne mogu ih...
zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Moderator: anex
-
pesak
#26 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
ma koji psi. psi dave macke.
-
d2
#27 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
zasto se ja ludiram a ne spavam ? 
- Skyfox
#28 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
to je bukvalan stavpesak wrote:ma koji psi. psi dave macke.![]()
![]()
u ratu je komsija drzao u dvoristu ogromnog sarplaninca, al sto su ti macke namazane. 2 male mace koje su ostale bez mame se pocele motati oko negove zdjele sa hranom i na nas sok nije ih zadavio vec posvojio. Bukvalno su spavale na njemu zimi jedna na ledima druga na vratu
-
pesak
#29 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
ma znam, ja volim i pse, a;li zgrozim se na pomisao da oni dave macke.
cast izuzecima. ali to su izuzeci. inace moja posvojenica se ne odvaja od mene i bas mi prija na ovoj hladnoci i u ovom ludilu.
cast izuzecima. ali to su izuzeci. inace moja posvojenica se ne odvaja od mene i bas mi prija na ovoj hladnoci i u ovom ludilu.
- Skyfox
#30 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
jesi je okupala 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#31 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Skyfox wrote:jesi je okupala
ja nikome ne preporucujem da ikada okupa macku. usvojila sam svoj Ducha prije nekih 10godina i kao malo macencega okupala. dobio je temperaturu, odvela veterinaru, oni rekli... ma nije nista. Sretno je zivio nekih 5 godina, ali je uvijek tesko disao, a veterinari nikada nista nisu otkrili. Mislim da je bila neka upala od tog prvog kupanja. maca se sama ocisti.
Sto se tice ludiranja, obozavam kada macke nakostrjese rep i kao lude trce po kuci, ponekad pustajuci cudne zvukove. Samo sam vidjela jos da to rade nojevi u zivotinjskom svijetu.
- sheilak
#32 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Meni su mace uvijek interesantne, zabavne, djeluju umirujuce na mene, oraspoloze me, ma sta god radile. Na zalost, vec duze vrijeme ne smijem ih drzati kod sebe, zbog zdravstvenih razloga ( ali se nadam da cu ubrzo moci
). Najljepse mi je kad se sklupcaju kod mene i predu i nesto pricaju. Tako umirujuce. Ili kad su sasvim male, pa ukoce repic i trckaraju. Jednom su moje 4 macice ( oko mjesec dana su imale ) takav rusvaj napravile po sobi - njihale se na zavjesama, zapetljavale su u marame i salove, sve papire mi srusile na pod i onda po tom skakale. U trenutku kad sam uslu u sobu - napale su peglu, doduse iskljucenu. Jednom su htjele vidjeti sta je u posudi sa krecom, pa su upale u nju i po cijelom dvoristu ostavile male tragove sapica
I znaju toliko presti, da se cijela kuca razlijeze .
Koliko su puta meni donosile miseve, pri tom me " prekoravajuci ", zasto i ja ne idem loviti. Mislim da su me smatrale clanom porodice, dragim clanom, ali potpuno beskorisnim.
Ali, meni je sve to preslatko. I zaista mi nedostaju.
Ali, meni je sve to preslatko. I zaista mi nedostaju.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#33 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
macka se kupa do ramena. niposto glavu. Niposto voda u ushi...niposto pustiti vani mokru..osusiti fenom...KatarinaKosaca wrote:Skyfox wrote:jesi je okupala
ja nikome ne preporucujem da ikada okupa macku. usvojila sam svoj Ducha prije nekih 10godina i kao malo macencega okupala. dobio je temperaturu, odvela veterinaru, oni rekli... ma nije nista. Sretno je zivio nekih 5 godina, ali je uvijek tesko disao, a veterinari nikada nista nisu otkrili. Mislim da je bila neka upala od tog prvog kupanja. maca se sama ocisti.
Sto se tice ludiranja, obozavam kada macke nakostrjese rep i kao lude trce po kuci, ponekad pustajuci cudne zvukove. Samo sam vidjela jos da to rade nojevi u zivotinjskom svijetu.
- Skyfox
#34 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
nisam veterinar ali upala koja traje 5 godina???KatarinaKosaca wrote:Skyfox wrote:jesi je okupala
ja nikome ne preporucujem da ikada okupa macku.
ja sam svoju nasao na drvetu sa kojeg nije mogla sici tri dana u decembru, sa upalom pluca... evo je sada puca od zdravlja
kao i kosa i kod njih dlaka se umasti ili uprlja ako ide van pa zato je treba okupat doduse rijetko jednom dva x godisnje...
- KatarinaKosaca
#35 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Nisam ni ja veterinar, ali je tesko disao cijeli zivot. Da ne nagadjam, neki hronicni bronhitis ili tako nesto.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#36 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Imas macke koje se rode sa slabim plucima, moj hexa je takva, slabo dishe i veterinar mi je naglasio da je cuvam zime...KatarinaKosaca wrote:Nisam ni ja veterinar, ali je tesko disao cijeli zivot. Da ne nagadjam, neki hronicni bronhitis ili tako nesto.
-
zelenashica
#37 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
A-R-N-I wrote:lamija_SA wrote:Psi su zakon...
![]()
![]()
ma zeza...volim ja i mace,al nekako psi su ipak moji ljubimci
-
pesak
#38 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
ne sme maca da se kupa.
- slavkoimamodilera
#39 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Oooooooooooooooo jel to kontriras mircerki??pesak wrote:ne sme maca da se kupa.
Sjoooo kad ti ovo vidi, pa te odmah zik-zik! Zik!
-
pesak
#40 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
pa ona me ionako ne voli bas nesto, ali nema veze.
meni je jedna maca umrla kad sam je okupala i od tada se uzasavam svakog kupanja macaka. to je bilo strasno iskustvo. moj veliki greh.
meni je jedna maca umrla kad sam je okupala i od tada se uzasavam svakog kupanja macaka. to je bilo strasno iskustvo. moj veliki greh.
- KatarinaKosaca
#41 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
Bas me cudipesak wrote:pa ona me ionako ne voli bas nesto, ali nema veze.
-
d2
#42 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
zar je moguce da maca umre samo od kupanja ??pesak wrote:pa ona me ionako ne voli bas nesto, ali nema veze.
- Skyfox
#43 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
jeste ako je okupas u decembru i mokru shiknes van!!! Inace ako je osusis fenom i imas grijanje nije moguce!!!d2 wrote:zar je moguce da maca umre samo od kupanja ??pesak wrote:pa ona me ionako ne voli bas nesto, ali nema veze.
-
pesak
#44 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
nije bila van, ali je nisam osusi;la fenom i bila je vec naceta, malo mace, sa ulice. htewla sam da ga soasem, a ubila sam ga.Skyfox wrote:jeste ako je okupas u decembru i mokru shiknes van!!! Inace ako je osusis fenom i imas grijanje nije moguce!!!d2 wrote:zar je moguce da maca umre samo od kupanja ??pesak wrote:pa ona me ionako ne voli bas nesto, ali nema veze.
to sebi nikad becu oprostiti.
-
pesak
#45 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
d2 wrote:zasto se ja ludiram a ne spavam ?
-
pesak
#46 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
mace se ludiraju nocu, a ne spavaju, zato sto spavaju preko dana....
ne sme maca da spava preko dana.
evo, vec 4 dana da spavam po 4 sata .
zbog moje devojcice
zalepila se za me, kud ja-tu i ona. spava mi na vratu, kad spava... i gricka za lice...
i prede....
i skace na monitor, hoda po tastaturi i td i td...
okrece mi guzu da joj ja polizwem posle wca.
uglavnom se nacisto probudi u ponoc i pocne da skace po sobi kao veverica i trci ukrug, obara stvari, nesto kotrlja.. strasno
ne sme maca da spava preko dana.
evo, vec 4 dana da spavam po 4 sata .
zbog moje devojcice
zalepila se za me, kud ja-tu i ona. spava mi na vratu, kad spava... i gricka za lice...
i prede....
i skace na monitor, hoda po tastaturi i td i td...
okrece mi guzu da joj ja polizwem posle wca.
uglavnom se nacisto probudi u ponoc i pocne da skace po sobi kao veverica i trci ukrug, obara stvari, nesto kotrlja.. strasno
-
d2
#47 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
zvacu cika doktorapesak wrote:d2 wrote:zasto se ja ludiram a ne spavam ?ee, to treba da se ispitas sam sa sobom u ponoc..
-
pesak
#48 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
da ti da bocu ?d2 wrote:zvacu cika doktorapesak wrote:d2 wrote:zasto se ja ludiram a ne spavam ?ee, to treba da se ispitas sam sa sobom u ponoc..
-
d2
#49 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
sta bilo, moze i duplu ljutu samo da spavam 
- Skyfox
#50 Re: zasto se mace ludiraju, a ne spavaju ?
preimenovati temu u
zasto se D2 ludira, a ne spava ?

zasto se D2 ludira, a ne spava ?