Vojvodina usvojila Statut pokrajine

and

#26 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by and »

behavac wrote:
Maraschino wrote:
behavac wrote:
Pa RS vec ima zadovoljavajucu autonomiju !
silom stvorenu,

i Vojvodina je silom izgubila autonomiju i evo sada nakon 20 god. ponovo je vracena

sve sto je nekada silom stvoreno, mora se i ponistiti
Ha demagogije... isti Haris...

Vojvodina je ponovo dobila autonomiju kakvu i moze imati kao dio Srbije tj autonomna pokrajina Srbije a ne kao sto je bila prije 90 prakticno kao jos jedna republika u SFRJ.
Uglavnom poenta je se Vojvodina nece odvajati od Srbije iz ranije navedenih razloga.

A ako sa drugim komentarom mislis na ponistavanje RS-a onda znaj da Republika Srpska nece biti ponistena, pa ako to po tebi znaci da nesto stvoreno silom nece biti ponisteno onda neka tako bude.
kakva je razlika između vojvodine i kosova?
Maraschino

#27 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by Maraschino »

behavac wrote:
Maraschino wrote:
behavac wrote:
Pa RS vec ima zadovoljavajucu autonomiju !
silom stvorenu,

i Vojvodina je silom izgubila autonomiju i evo sada nakon 20 god. ponovo je vracena

sve sto je nekada silom stvoreno, mora se i ponistiti
Ha demagogije... isti Haris...

Vojvodina je ponovo dobila autonomiju kakvu i moze imati kao dio Srbije tj autonomna pokrajina Srbije a ne kao sto je bila prije 90 prakticno kao jos jedna republika u SFRJ.Uglavnom poenta je se Vojvodina nece odvajati od Srbije iz ranije navedenih razloga.

A ako sa drugim komentarom mislis na ponistavanje RS-a onda znaj da Republika Srpska nece biti ponistena, pa ako to po tebi znaci da nesto stvoreno silom nece biti ponisteno onda neka tako bude.
Svasta ti nesta udrobi. Vojvodina je i prije bila AP koja je jednim dijelom bila vezana za Srbiju a jednim za SFRJ. Sada joj se vraca ponovni status AP (nema vise jogurt ratnika). Dali ce se Vojvodina osamostaljivati, zabole me bundeva. :D

Ovo gore boldirano, pa sto se bune radi nezavisnosti Kosova kada su i Vojvodina i Kosovo imali isti status u SFRJ.
behavac

#28 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by behavac »

and wrote: kakva je razlika između vojvodine i kosova?
Prije je nije bilo a sad je razlika sto je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost i sto je jos mimo medjunarodnog prava priznato od nekih drzava.
Maraschino wrote: Svasta ti nesta udrobi. Vojvodina je i prije bila AP koja je jednim dijelom bila vezana za Srbiju a jednim za SFRJ. Sada joj se vraca ponovni status AP (nema vise jogurt ratnika). Dali ce se Vojvodina osamostaljivati, zabole me bundeva. :D

Ovo gore boldirano, pa sto se bune radi nezavisnosti Kosova kada su i Vojvodina i Kosovo imali isti status u SFRJ.
znio

Pa u teoriji je bila AP al u praksi je bila i malo vise sto mozes vidjeti ako se bolje informises a sad joj se vraca status AP al u svakom pogledu AP.
A za samostaljenje zaboli i mene, al samo sam iznio svoje misljenje po kom se nece osamostaljivati.

Pa ni Kosovo nema pravo na nezavisnost al sto bi rekli zakon postoji da bi se krsio...
Abacija

#29 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by Abacija »

behavac wrote:
Pa ni Kosovo nema pravo na nezavisnost al sto bi rekli zakon postoji da bi se krsio...
Ma ja, i sudovi postoje da se ne priznaju......................................................................... sve dok tebi ne zatrebaju. :-)
„Bio sam spreman da prihvatim jedan neutralan govor Ministarstva vanjskih poslova za nastup u UN-u, ali je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović insistirao da se u taj tekst ugradi podrška zahtjevu Srbije o pitanju Kosova. Bio sam protiv toga, ne zato što mislim da Međunarodni sud pravde ne treba da se bavi tim predmetima, već zbog toga što Srbija nije ispoštovala presudu tog istog suda od koga sada traži podršku“, rekao je on.
Haris Silajdžić za FENU http://www.sarajevo-x.com/clanak/081017023
behavac

#30 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by behavac »

Abacija wrote:
behavac wrote:
Ma ja, i sudovi postoje da se ne priznaju......................................................................... sve dok tebi ne zatrebaju. :-)
„Bio sam spreman da prihvatim jedan neutralan govor Ministarstva vanjskih poslova za nastup u UN-u, ali je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović insistirao da se u taj tekst ugradi podrška zahtjevu Srbije o pitanju Kosova. Bio sam protiv toga, ne zato što mislim da Međunarodni sud pravde ne treba da se bavi tim predmetima, već zbog toga što Srbija nije ispoštovala presudu tog istog suda od koga sada traži podršku“, rekao je on.
A koju to konkretno presudu Srbija nije ispostovala.
Abacija

#31 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by Abacija »

behavac wrote:
Abacija wrote:
behavac wrote:
A koju to konkretno presudu Srbija nije ispostovala.
Ima tu vise tacaka, a ja cu navesti samo jednu - nekaznjavanje odgovornih za genocid. Cak sto vise Srbija ih (Mladic i Hadzic) skriva i stiti!
behavac

#32 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by behavac »

Abacija wrote: Ima tu vise tacaka, a ja cu navesti samo jednu - nekaznjavanje odgovornih za genocid. Cak sto vise Srbija ih (Mladic i Hadzic) skriva i stiti!
Ja mislim da ti znas samo za ovu al i ona je upitna.
Jer Srbija zaista nije njih izrucila iako postoje sumnje da su oni u Srbiji.
Al to je samo sumnja, iako opravdana i nema 100% dokaza za to.
Druga stvar tebi mozda izgleda da ne saradjuje jer ih nije izrucila ali zavanicna politika Srbije je ZA Saradnju sa tim sudom i do sad su velik broj ljudi izrucili, pa cak i Karadzica, eto jedino su ostali ova dvojica.
Oni su trenutno trzeni al ne mogu ih naci, zvanicno.

Prema tome iako ti mislis nesto drugo ne mozes zvanicno tvrditi da Srbija ne saradjuje sa tim sudom.
Tullius Iustinius

#33 Re: Vojvodina usvojila Statut pokrajine

Post by Tullius Iustinius »

and wrote: kakva je razlika između vojvodine i kosova?
Као небо и земља... :roll:
Post Reply