Mislim da se pod skupljom registracijom starijih vozila ne misli samo na ona koja će da se uvoze, već i na ona koja su već na našim cestama.sjever76 wrote:sve to stoji ali pazi paradoksa koji je napisan u clanku.kazu da ce registracija takvih vozila biti dosta skuplja od ostalih sto je po meni prava diskriminacija jer po toj logici ja uvezem golfa 4 2000 godiste (kojeg dosad nisam mogao uvesti) i na njega cu platiti duplo ili vise skuplju registraciju u odnosu na raspadajuceg golfa 2 ovde kupljenog koji je totalna prijetnja sigurnosti u saobracaju.
ima ovde i pozitivnih i negativnih stvari ali me cinjenica da se evropa rjesava svog otpada na ovaka nacin totalno ubija u pojam.
Jer pazite, danas što je auto starije to mu je registracija jeftinija, dakle cijena registracije pada. Ali tu granicu do koje bi registracija padala bi trebalo staviti na nekih 12-15 godina, i nakon toga bi cijena registracije opet počela da raste. Tako da se može desit da registracija novog Audija A4 i registracija Golfa 2 iz 1983. godine bude približna, dakle 1000 maraka (umjesto današnjih 300njak-za golfa). Pa ko voli nek izvoli.
Možda se na prvu čini da će nas opet preplaviti loša vozila, ali ja mislim da bi se moglo desiti upravo suprotno - da se riješimo krša za sva vremena.