Mislim da je naglasak u topiku na publiku. To je tema.Compos_Sui wrote:jest..SA puno papaka..i..???
sve vam je negativno..SVE..
pa nisam otisla da gledam i slusam publiku nego izvodjace!
istina je da vecina onih koji su dosli nisu u zivotu odslusali Carminu...i da su aplaudirali kad ne treba..i izlazili kad ne treba..i smijali se i blah blah
ali HALOOOO who cares???
ja sam uzivala...zatvoris oci i prepustis se muzici ZBOG koje si i dosao..a ne mahalanja ovo valja a ovo ne..
kome smeta nek brate sjedi kod kuce i slusa na CD-u
ne shvatate da ce ovi koji su sinoc bili nauciti nesto...ma mnogo toga..pa sljedeci put mozda i ne bude papanskih ispada..
ljudi ko ljudi...love them anyway
Bilo je prelijepo...svaka cast Filharmoniji...iskrene cestitke od sveg srca za 85 godina postojanja...
Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
- Vision 2020
#26 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
- madnessa
#27 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
ma pubilici je trebao dirigent i sve bi bilo rijeseno...alphonse kauders wrote:Ma nama treba ponovno kulturološko opismenjavanje i kada se dešavaju ovakvi hepeninzi fino dijeliš letke ljudima na ulazu kako treba da se ponašaju na određenom događaju.
Mislim da bi tim letcima educirao 80% publike na vrijeme pa i npr. to neprimjereno pljeskanje bilo znatno umanjeno..
-
saban murat
#28 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
ja licno mislim da je orkestar sinoc bio ocajan uz povremene bljeske briljantnosti. kao da su svi bili po tremom. doduse malo je i lose ozvucena dvorana doprinjela tome ali za svecani koncert ono sinoc je bilo nizerazredno. o publci nemam komentara. svaka cast solistici koja je btw dobila najmanji aplauz iako je bila duplo bolje od obojice solista. kantonalni ministar (ne)kulture, fuj. onolika galama i nepotrebno izgovaranje i imena i funkcije harisu silajdzicu i jos k tome hvaljenje "nase" kantonalne tv koja je btw netacno potpisivala pojedine dijelove izvedbe...ali opet, rijetke su prilike za uzivanje u klasici u sarajevu, makar ona bila i prosjecna...
- alica.k
#29 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
samo da se ima zasto buniti...
-
kruskoliki
#30 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
Da. Ja sam recimo, (ne hvalim se, al' eto da se zna) prisustvovao postavljanju prve Carmine u Narodnom pozoristu, ako se nevaram 1983 god, kada je cijeli scenski pokret, i inace da tako kazem "redateljsku palicu" drzao pokojni Dragutin Boldin. Poslije toga sam je vise puta slusao u Narodnom, i lijepo je sto je ponovo postavljena. To sto se tice publike, valjda ce doci tobe. I mi smo tih godina (istina prije 20tak) ucili uzivati u muzici. Sada vise nismo u Sa, dosla je neka druga publika, pa polako.
- strong69
#31 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
kruskoliki wrote:To sto se tice publike, valjda ce doci tobe. I mi smo tih godina (istina prije 20tak) ucili uzivati u muzici. Sada vise nismo u Sa, dosla je neka druga publika, pa polako.
Ponovicu opet, ako je od nekoliko hiljada posjetilaca njih 100 "kupljeno" i "zarazeno" ovom umjetnoscu i doci ce na sljedecu izvedbu to je uspjeh.
- slavkoimamodilera
#32 Re: Sarajevo i OPERA Carmina Burana ...
Po meni je osnovna greska pokusati smjestiti nesto ovakvo u sportsku dvoranu... da Zetra jeste izmedju ostalog projektovana za odrzavanje koncerata i da ima veliki kapacitet za ovakav jubilej koji simfonijski orkestar zeli obiljeziti... ali to jednostavno nije mjesto za odrzavanje koncerta klasicne muzike...
Ima brate narodno pozoriste, pa ko stane, stane... dok god se ne sjete da je konacno vrijeme da Sarajevo dobije koncertnu dvoranu/operu...
Ima brate narodno pozoriste, pa ko stane, stane... dok god se ne sjete da je konacno vrijeme da Sarajevo dobije koncertnu dvoranu/operu...