BiH - Armenija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#26 Re: BiH - Armenija
Ovo je otprilike reprezentacija Armenije, odnosno igrači koje se u zadnje vrijeme vrte na spisku.

-
Autobus
#27 Re: BiH - Armenija
Cyprus,
Izgleda da imamo communication problem
Poenta tvoje price je da ih ne treba olako shvatiti. Shvatio sam i slazem se, te nisam nikad rekao nesta suprotno. Ali, to nista ne mjenja slabost Armenije. Armenija, cije sam zadnje dvije utakmice gledao ( sto je i najvaznije, a ne pobjeda nad Poljacima prije dvije godine ), je amaterska reprezentacija. Oni nemaju kvalitet niti bilo sta drugo da nas pobjede, niti da nam uzmu bodove. To se moze desiti samo ako mi budemo igrali nonsalantno. Moj post o slabosti Armenije vrijedi samo ako Bosna bude igrala potpuno motivisano i ozbiljno, sto se i podrazumijeva!
Drugo, ja sam znao i za te ostale utakmice, nije bilo potrebe da ih stavljas. Namjerno ih nisam nabrojao, jer ih ne smatram uspjesima. Prvo, sto je malo bitno za ovu temu, jer su gotovo sve igrali kod kuce, drugo, reprezentacije od kojih su uzeli bod nisu top klasa, osim Portugala, kojeg sam i naveo iz tog razloga.
To sto je Armenija remizirala sa Portugalom, ili evo Ukrajinom i Rumunijom, ne znaci da nisu veoma slabi, tj. amateri. Pa i Malta je igrala 2-2 sa Turcima prosle godine. Znas sta kazu, i corava koka potrefi zrno, i pokvaren sat dva puta pokazuje tacno vrijeme.... ne treba na tome bazirati misljenje.
Totalno se slazem sa tvojim postom, Armeniju treba shvatiti OZBILJNO, ali to ne mjenja cinjenicu da su veoma slaba ekipa, te da je lagana pobjeda realno ocekivanje.
Izgleda da imamo communication problem
Poenta tvoje price je da ih ne treba olako shvatiti. Shvatio sam i slazem se, te nisam nikad rekao nesta suprotno. Ali, to nista ne mjenja slabost Armenije. Armenija, cije sam zadnje dvije utakmice gledao ( sto je i najvaznije, a ne pobjeda nad Poljacima prije dvije godine ), je amaterska reprezentacija. Oni nemaju kvalitet niti bilo sta drugo da nas pobjede, niti da nam uzmu bodove. To se moze desiti samo ako mi budemo igrali nonsalantno. Moj post o slabosti Armenije vrijedi samo ako Bosna bude igrala potpuno motivisano i ozbiljno, sto se i podrazumijeva!
Drugo, ja sam znao i za te ostale utakmice, nije bilo potrebe da ih stavljas. Namjerno ih nisam nabrojao, jer ih ne smatram uspjesima. Prvo, sto je malo bitno za ovu temu, jer su gotovo sve igrali kod kuce, drugo, reprezentacije od kojih su uzeli bod nisu top klasa, osim Portugala, kojeg sam i naveo iz tog razloga.
To sto je Armenija remizirala sa Portugalom, ili evo Ukrajinom i Rumunijom, ne znaci da nisu veoma slabi, tj. amateri. Pa i Malta je igrala 2-2 sa Turcima prosle godine. Znas sta kazu, i corava koka potrefi zrno, i pokvaren sat dva puta pokazuje tacno vrijeme.... ne treba na tome bazirati misljenje.
Totalno se slazem sa tvojim postom, Armeniju treba shvatiti OZBILJNO, ali to ne mjenja cinjenicu da su veoma slaba ekipa, te da je lagana pobjeda realno ocekivanje.
-
convict
#28 Re: BiH - Armenija
auuuu, vec vidim da cemo se nesto kao vaditi u zadnjem kolu protiv SpanijeMikado wrote:U srijedu je samo pobjeda opcija, a sve drugo nas ostavlja bez realnih sansi da se plasiramo na SP 2010.
Evo i rasporeda nakon Armenije:
28.03.09' - Belgija : BiH
01.04.09' - BiH : Belgija
05.09.09' - Armenija : BiH
09.09.09' - BiH : Turska
10.10.09' - Estonija : BiH
14.10.09' - BiH : Spanija
- La Mer
#29 Re: BiH - Armenija
Jedno pitanje, odkud onog Muratovica u timu? Liku preko 30 i sad ko on neka vazna karika u timu? Uz Ibricica totalno izgubljen u vremenu i prostoru.
- vee-jay
#30 Re: BiH - Armenija
bitno je mala bitnocyprus wrote:slično ako i ova "analiza" vee jaya, al nebitno
sto je plitka? da se bavim bacanjem love kroz prozor onda bih se tako kladio.
Evo ako se smijem svojom logikom posluziti: protiv Armenije pobjedujemo. A ako izgubimo, izgubili smo svaku sansu da idemo da odemo na SP. Plitko? Meni nekako realisticno.
-
Dead Man Walking
#31 Re: BiH - Armenija
Ako Belgija ne izgubi kuci od Spanije nama su kvalifikacije gotove jer se onda namece pobjeda u Belgiji kao imperativ a to sa taktikom 9-1-0 mozemo sanjati. A Armence cemo uzeti 2 razlike. 
-
Tuzlachina
#32 Re: BiH - Armenija
....e.... zna neko gdje ce biti online tekma ?????????????

-
El_comadante
#33 Re: BiH - Armenija
mislim da čemo dobiti Armeniju li ipak nečemo otići na SP iz razloga što i jačim reprezentacijama treba otkidati po bod što mi nismo učinili i za pola godina neče se niko sječati dobrih igara jer su bitni bodovi. sad imamo dodani pritisak da nesmjemo kaksati protiv ovih slabih i nadati se da če neko kiksati protiv njih.
- mire - ložač
#34 Re: BiH - Armenija
Molim Boga dragog da oni ne povedu k'o mi u Istanbulu
Ne bi nasi mogli vratiti nema teorije, onda bi popili još 4-5 komada, jer im odma uđe voda u uši.
Jedina solucija je brzi golovi, i presing od prve minute, sa dva napadača i da se igra fudbal a ne da se naguze k'o što su se naguzili Turcima kad su im dali go, i imali nakon par minuta priliku da im zapečate sudbinu zauvijek.
Nama treba rezultat i treba nam odmah a ne "zalaganje" kako neko napisa, i nemojmo zaboraviti da se i ova tekma IGRA a ne upisuje kako bi to neki htjeli.
Moje razmišljanje je da nam u ovoj tekmi u početku treba Muslimović i Ibišević u startu, zajedno sa Pjanićem, i da to bude postava koja će standardno da počinje mečeve, a ne sa 9 igrača u pozadini koji po prirodi stvari ne znaju iznijeti loptu na stranu protivnika već stalno igraju na svojoj polovini.
Ne bi nasi mogli vratiti nema teorije, onda bi popili još 4-5 komada, jer im odma uđe voda u uši.
Jedina solucija je brzi golovi, i presing od prve minute, sa dva napadača i da se igra fudbal a ne da se naguze k'o što su se naguzili Turcima kad su im dali go, i imali nakon par minuta priliku da im zapečate sudbinu zauvijek.
Nama treba rezultat i treba nam odmah a ne "zalaganje" kako neko napisa, i nemojmo zaboraviti da se i ova tekma IGRA a ne upisuje kako bi to neki htjeli.
Moje razmišljanje je da nam u ovoj tekmi u početku treba Muslimović i Ibišević u startu, zajedno sa Pjanićem, i da to bude postava koja će standardno da počinje mečeve, a ne sa 9 igrača u pozadini koji po prirodi stvari ne znaju iznijeti loptu na stranu protivnika već stalno igraju na svojoj polovini.
-
Stari
#35 Re: BiH - Armenija
Nemao tu velike mudrolije ...utakmica - ova sa armenijom - bi trebala biti vaznija od one u subotu , po svim mejrilima. Po meni je to izmedju svega ostalog i fina prilika za navijace i fudbalske simpatizere da mmalo pocnu skretati ka normalnijem rezonu ...jah kako sad normalnijem ? Pa evo lijepi moji , svi mi ovdje sto nesto ko biva pametujemo bi naravno voljeli da BiH pobjedi ...i ima nas brate mili - brat/bratu...svakakvih u ovoj gomili. Ali nekako u cjelini svi mi ovdje bi mogli biti podjeljeni u ...pa nako recimo ... dvije vece skupine .
-Jedna su oni koji ce ...da recimo nasi 15-tog tuku Armence... reci i komentarisati..."tako je momci - samo naprijed" "bravo majstori"..."odlicno, vrlo vazni bodovi za nastavak" (na proljece se igra sa Belgijom) i tako ...jednom rjecju pohvalno.
--Druga su oni momci, koji ce na isti ili slican rasplet dogadjaja komentarisati : ...ono kao: "Dobro je , samo ...eis jeste nasli koga cete tuci , Armence - amatere " ... "nasli ste na kome cete chunu shiljiti" ... "lako je to - hajd onda kad se zapravo pika"... i tako dalje ...i tako blize.
-Prva grupa ce u slucaju poraza vjerovatno prokomentarisati u stilu : "Ybm-mu-mamu ...ovo nam je bilo lose - ali idemo dalje jos nije sve izgubljeno"...ili... "sudac nam je mogao progledati kroz prste za onaj penal"...ili ...tako nesto
- Druga bi grupa tada reagovala u stilu: "Naaa tornjaci ...eto vam vas Ciro...ybo vam on sestru svima" , "Opaa brale, deru ovi armenci sine(k)...aaa sta velis...gdje su sad Dzeko, Miske, Pjanic i ostale gegule" ...i tako to.
Pa ja nesto sjedim i kontam ...kad bih bio kojim slucajem na mjestu onih momaka sto igraju tu loptu za nasu drzavnu reprezentaciju (majka priroda me dala takvog da nikad nisam bio nadaren za loptu ...ni kosarkasku i odbojkasku...nikakvu)...znajuci kakvih nas ima...znajuci da je izjeo vlastite dzigerice onaj koji je nama svima pokusao udovoljiti...jer naravno uvjek ce se naci neki frajko ...strucnjak... kakvim nas je bog sve masalla napravio i na ovaj svijet postavio...da nedje nesto sto je bilo ...katastrofa, debakl, grozomora ...smak.
Sta je to ...majka ga sprcala njegova ...sto cini da, kad recimo Svedska jedva tuce Lichtensteina ...vecina ovih ovdje u svedskoj kaze ..."dobar posao momci"..."vazno je upisati bodEve i idemo dalje" ... A mi kad nabijemo Estoniju skoro pola raje se sprda ...u stilu ..."lako je ovo - cekaj da vidimo - kad nas budu Spanci i Turci derali. Ne mogu skontati to ...pa na obrve da se nasadim. Ne mogu i bog.
Ova utakmica protiv Armenije je daleko , neizmjerljivo , nepojmljivo vaznija ...od one u subotu... gubeci ovakve utakmice smo gubili kvalifikacije...izgarajuci u utakmicama protiv objektivno boljih, podcjenjivali smo one koji su poput nas ili za nijansu slabiji i ...ne kontam , fakat ne kontam sta je to sto nam blokira mozak ..pa nemozemo ukontati da ako se svi gosti pobjede na domacem terenu ...nisu potrebne nikakve spektakularne pobjede u Stambolu ili Madridu (ili gdje li je vec bilo)....
-Jedna su oni koji ce ...da recimo nasi 15-tog tuku Armence... reci i komentarisati..."tako je momci - samo naprijed" "bravo majstori"..."odlicno, vrlo vazni bodovi za nastavak" (na proljece se igra sa Belgijom) i tako ...jednom rjecju pohvalno.
--Druga su oni momci, koji ce na isti ili slican rasplet dogadjaja komentarisati : ...ono kao: "Dobro je , samo ...eis jeste nasli koga cete tuci , Armence - amatere " ... "nasli ste na kome cete chunu shiljiti" ... "lako je to - hajd onda kad se zapravo pika"... i tako dalje ...i tako blize.
-Prva grupa ce u slucaju poraza vjerovatno prokomentarisati u stilu : "Ybm-mu-mamu ...ovo nam je bilo lose - ali idemo dalje jos nije sve izgubljeno"...ili... "sudac nam je mogao progledati kroz prste za onaj penal"...ili ...tako nesto
- Druga bi grupa tada reagovala u stilu: "Naaa tornjaci ...eto vam vas Ciro...ybo vam on sestru svima" , "Opaa brale, deru ovi armenci sine(k)...aaa sta velis...gdje su sad Dzeko, Miske, Pjanic i ostale gegule" ...i tako to.
Pa ja nesto sjedim i kontam ...kad bih bio kojim slucajem na mjestu onih momaka sto igraju tu loptu za nasu drzavnu reprezentaciju (majka priroda me dala takvog da nikad nisam bio nadaren za loptu ...ni kosarkasku i odbojkasku...nikakvu)...znajuci kakvih nas ima...znajuci da je izjeo vlastite dzigerice onaj koji je nama svima pokusao udovoljiti...jer naravno uvjek ce se naci neki frajko ...strucnjak... kakvim nas je bog sve masalla napravio i na ovaj svijet postavio...da nedje nesto sto je bilo ...katastrofa, debakl, grozomora ...smak.
Sta je to ...majka ga sprcala njegova ...sto cini da, kad recimo Svedska jedva tuce Lichtensteina ...vecina ovih ovdje u svedskoj kaze ..."dobar posao momci"..."vazno je upisati bodEve i idemo dalje" ... A mi kad nabijemo Estoniju skoro pola raje se sprda ...u stilu ..."lako je ovo - cekaj da vidimo - kad nas budu Spanci i Turci derali. Ne mogu skontati to ...pa na obrve da se nasadim. Ne mogu i bog.
Ova utakmica protiv Armenije je daleko , neizmjerljivo , nepojmljivo vaznija ...od one u subotu... gubeci ovakve utakmice smo gubili kvalifikacije...izgarajuci u utakmicama protiv objektivno boljih, podcjenjivali smo one koji su poput nas ili za nijansu slabiji i ...ne kontam , fakat ne kontam sta je to sto nam blokira mozak ..pa nemozemo ukontati da ako se svi gosti pobjede na domacem terenu ...nisu potrebne nikakve spektakularne pobjede u Stambolu ili Madridu (ili gdje li je vec bilo)....
-
Benighted
#36 Re: BiH - Armenija
ovo i ja htjedoh napisat... molit boiga da belgija ne izvuce bod.Dead Man Walking wrote:Ako Belgija ne izgubi kuci od Spanije nama su kvalifikacije gotove jer se onda namece pobjeda u Belgiji kao imperativ a to sa taktikom 9-1-0 mozemo sanjati. A Armence cemo uzeti 2 razlike.
a nama je svkako imperativ pobjeda u Belgiji ako se ista kalkulise...
evo sad citam hasagic ozbiljno povrijedjen...brasnic i tripic
-
hamdija
#37 Re: BiH - Armenija
Dajte ljudi budite realni,neko rece ako ne pobijedimo armeniju mozemo se pozdraviti sa svjetskim prvenstvom.Kakve nebuloze nismo mi za velikog natjecanja,jer jednostavno nemamo kvalitet a ni mentalitet da nesto uradimo.
Pogledajte samo ove kvalifikacije protiv Turske(koja je bila tanka u odbrani po mom misljenju) i Spanije branimo se ko Zepa da su mogli u gol ući ušli bi ,i govorimo o nekom dobrom rezultatu.Samo se zapitajte kakve su akcije bile kod golova protiv Estonije ? sve neki nabacaji prekidi i sl.Protiv Turske sramota nemogu 2 pasa da izmjenjaju i sad govorimo o dobrom rezultatu.Jebes tu igru kad nam je sva taktika nabij loptu na njihovu polovinu pa cekaj da ti dodje lopta u noge pa opet isto,a o pokrivanju igraca da ne govorim protiv nas kad neko igra igrac koji prima loptu nebitno gdje na nasoj polovini ima 5 metara prostora oko njega nidje nasega igraca dok ne dodju u sesneast,e tu vec imaju problem s obzirom da je nasih 11 tamo.
Vise bi volio da igramo otvoreno pa primimo 5 komada nego da se vazda branimo ko neka stvar u nasem sesnaestercu.
Pogledajte samo ove kvalifikacije protiv Turske(koja je bila tanka u odbrani po mom misljenju) i Spanije branimo se ko Zepa da su mogli u gol ući ušli bi ,i govorimo o nekom dobrom rezultatu.Samo se zapitajte kakve su akcije bile kod golova protiv Estonije ? sve neki nabacaji prekidi i sl.Protiv Turske sramota nemogu 2 pasa da izmjenjaju i sad govorimo o dobrom rezultatu.Jebes tu igru kad nam je sva taktika nabij loptu na njihovu polovinu pa cekaj da ti dodje lopta u noge pa opet isto,a o pokrivanju igraca da ne govorim protiv nas kad neko igra igrac koji prima loptu nebitno gdje na nasoj polovini ima 5 metara prostora oko njega nidje nasega igraca dok ne dodju u sesneast,e tu vec imaju problem s obzirom da je nasih 11 tamo.
Vise bi volio da igramo otvoreno pa primimo 5 komada nego da se vazda branimo ko neka stvar u nasem sesnaestercu.
-
papacja
#38 Re: BiH - Armenija
Ovo boldirano je i moj način razmišljanja.hamdija wrote:Dajte ljudi budite realni,neko rece ako ne pobijedimo armeniju mozemo se pozdraviti sa svjetskim prvenstvom.Kakve nebuloze nismo mi za velikog natjecanja,jer jednostavno nemamo kvalitet a ni mentalitet da nesto uradimo.
-
hamdija
#39 Re: BiH - Armenija
Sve to stoji sto kazes buraz,ali s druge strane prava snaga nase reprezentacije se moze vidjeti kad igramo proti Spanije i Turske a ne protiv Armenije,Estonije i slicnih reprezentacija.Prema tome ono sto smo vidjeli protiv Spanaca i Turske treba nam jasno otvoriti oci da znamo na cemu smo.NAs cilj u kvalifikacijama bi trebao da bude 3 mjesto i to max.Kad to svatimo necemo se nervirat previse kad ih gledamo.Stari wrote:Nemao tu velike mudrolije ...utakmica - ova sa armenijom - bi trebala biti vaznija od one u subotu , po svim mejrilima. Po meni je to izmedju svega ostalog i fina prilika za navijace i fudbalske simpatizere da mmalo pocnu skretati ka normalnijem rezonu ...jah kako sad normalnijem ? Pa evo lijepi moji , svi mi ovdje sto nesto ko biva pametujemo bi naravno voljeli da BiH pobjedi ...i ima nas brate mili - brat/bratu...svakakvih u ovoj gomili. Ali nekako u cjelini svi mi ovdje bi mogli biti podjeljeni u ...pa nako recimo ... dvije vece skupine .
P.S. Volio bih da sam se zajebao vise nego ista pa da jednom gledam nasu repku na nekom takmicenju.
-
Stari
#40 Re: BiH - Armenija
@Hamdija
Nesto drugo sam pokusavao reci ...ali eto izgleda da sam to lose napravio...kako god...ako nasi momci budu odigrali isto onako kako su odigrali protiv turske .... mozemo tuci Armence. Dalje ...mislim u utakmicama koje dolaze kasnije...treba odrzati taj nivo igre i ako je moguce ...malo , za koji milimetar unaprijediti igru u odbrani, ...malo pomalo se to radi...i igra ...a i psiha (samopozudanje - pobjednicki nacin razmiljanja i tako to). Jedan dio ljudi sto se javlja na ovaj forum stvaarno misli da je to moguce napraviti sad -odmah - ...-stvarno misle da smo ekipa koja moze i treba , redovno tucispance u gostima (samo je , kao , problem sto je rukovodstvo =mafija...sto je strucni stab = banda bezvezinjosa)...da smo mi ekipa koja moze i treba ,redovno, biti na zavrsnicama velikih takmicenja. Kvalitet, po njima , naravno imamo ...samo eto kreteni su pa ili nece ili ne znaju dovesti ljude koji ce to napraviti.
Nesto drugo sam pokusavao reci ...ali eto izgleda da sam to lose napravio...kako god...ako nasi momci budu odigrali isto onako kako su odigrali protiv turske .... mozemo tuci Armence. Dalje ...mislim u utakmicama koje dolaze kasnije...treba odrzati taj nivo igre i ako je moguce ...malo , za koji milimetar unaprijediti igru u odbrani, ...malo pomalo se to radi...i igra ...a i psiha (samopozudanje - pobjednicki nacin razmiljanja i tako to). Jedan dio ljudi sto se javlja na ovaj forum stvaarno misli da je to moguce napraviti sad -odmah - ...-stvarno misle da smo ekipa koja moze i treba , redovno tucispance u gostima (samo je , kao , problem sto je rukovodstvo =mafija...sto je strucni stab = banda bezvezinjosa)...da smo mi ekipa koja moze i treba ,redovno, biti na zavrsnicama velikih takmicenja. Kvalitet, po njima , naravno imamo ...samo eto kreteni su pa ili nece ili ne znaju dovesti ljude koji ce to napraviti.
Last edited by Stari on 14/10/2008 09:35, edited 2 times in total.
-
Abacija
#41 Re: BiH - Armenija
To je zato sto znamo da ti momci i mogu i znaju vise. Nas navijace frustrira to sto ima isuvise faktora sa strane pa onda oni slabo i igraju.Stari wrote: Sta je to ...majka ga sprcala njegova ...sto cini da, kad recimo Svedska jedva tuce Lichtensteina ...vecina ovih ovdje u svedskoj kaze ..."dobar posao momci"..."vazno je upisati bodEve i idemo dalje" ... A mi kad nabijemo Estoniju skoro pola raje se sprda ...u stilu ..."lako je ovo - cekaj da vidimo - kad nas budu Spanci i Turci derali. Ne mogu skontati to ...pa na obrve da se nasadim. Ne mogu i bog.
- mire - ložač
#42 Re: BiH - Armenija
Ne bi se složio da ne možemo dostići veliko takmičenje, jednostavno et ne mogu...
Činjenica je da smo dobili uslovno po ušima od B ekipa Španije i Turske, ali ipak to su zvanični sastavi, i tu nema puno pameti.
Gostujuća pobjeda se pravi bezobrazno ( napominjem lekciju koju je Muzurović održao Norveškoj).....
Ekipa koja nam dolazi uvijek i mislim "UVIJEK" odbije nekome bodove i zagorča život, a mene je nešto puno strah da ne bude ko sa Mađarima, San Marinom ili Maltom, da ne idem dalje, sad je red da vidimo kako se naši nose sa pritiskom pobjede i to pobjede bez kalkulisanja uopšte.
U srijedu nema razmišljanja ko bi mogao igrati remi i sa kim, 3 boda se moraju upisati ili se mogu svi lagano pozdraviti sa ovom euforijom koja i mene drži.
Objektivno mislim da u našem timu ima dosta odmornih igrača koji mogu razvući Armence, i da imamo rezultat s kojim ćemo prezimit i polako kontati šta i kako sa Belgijom.
Opet je bitno da se uopšte ne vraća nazad tekma je bila sa Turcima i prošla, na redu je Armenija i to treba dobit, znači razmišljanje u tom pravcu a ne k'o je i šta zajebo na prošloj tekmi, jer nam ovi bodovi trebaju k'o žednom vode.
Činjenica je da smo dobili uslovno po ušima od B ekipa Španije i Turske, ali ipak to su zvanični sastavi, i tu nema puno pameti.
Gostujuća pobjeda se pravi bezobrazno ( napominjem lekciju koju je Muzurović održao Norveškoj).....
Ekipa koja nam dolazi uvijek i mislim "UVIJEK" odbije nekome bodove i zagorča život, a mene je nešto puno strah da ne bude ko sa Mađarima, San Marinom ili Maltom, da ne idem dalje, sad je red da vidimo kako se naši nose sa pritiskom pobjede i to pobjede bez kalkulisanja uopšte.
U srijedu nema razmišljanja ko bi mogao igrati remi i sa kim, 3 boda se moraju upisati ili se mogu svi lagano pozdraviti sa ovom euforijom koja i mene drži.
Objektivno mislim da u našem timu ima dosta odmornih igrača koji mogu razvući Armence, i da imamo rezultat s kojim ćemo prezimit i polako kontati šta i kako sa Belgijom.
Opet je bitno da se uopšte ne vraća nazad tekma je bila sa Turcima i prošla, na redu je Armenija i to treba dobit, znači razmišljanje u tom pravcu a ne k'o je i šta zajebo na prošloj tekmi, jer nam ovi bodovi trebaju k'o žednom vode.
- mire - ložač
#43 Re: BiH - Armenija
samo da dodam :
Za 15. oktobar
Blažević pozvao Torlaka, Vasilića i Tripića
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević za predstojeći kvalifikacioni susret sa selekcijom Armenije, 15. oktobra u Zenici, uputio je pozive trojici novih igrača - stoperima FK Sarajevo i Zvijezde iz Gradačca - Sedinu Torlaku i Veliboru Vasiliću, te golmanu Čelika Bojanu Tripiću.
Navedeni igrači već su stigli na Ilidžu i trenirat će sa ostalim reprezentativcima na popodnevnom treningu, koji će se održati na stadionu Grbavica u 16.30 sati.
Blažević z apredstojeći meč neće moći računati na Ivana Radeljića, koji je dobio drugi žuti karton, te Kenana Hasagića, čija je povreda koljena teže prirode.
(FENA)
Za 15. oktobar
Blažević pozvao Torlaka, Vasilića i Tripića
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević za predstojeći kvalifikacioni susret sa selekcijom Armenije, 15. oktobra u Zenici, uputio je pozive trojici novih igrača - stoperima FK Sarajevo i Zvijezde iz Gradačca - Sedinu Torlaku i Veliboru Vasiliću, te golmanu Čelika Bojanu Tripiću.
Navedeni igrači već su stigli na Ilidžu i trenirat će sa ostalim reprezentativcima na popodnevnom treningu, koji će se održati na stadionu Grbavica u 16.30 sati.
Blažević z apredstojeći meč neće moći računati na Ivana Radeljića, koji je dobio drugi žuti karton, te Kenana Hasagića, čija je povreda koljena teže prirode.
(FENA)
- KemooSA
#44 Re: BiH - Armenija
Ovaj Torlak nema ni 2 zvanicne utakmice za Sarajevo a vec doguro do repke!
Opet jebeni savez i razni menadzeri igraju igrice i pune sebi dzepove!
Opet jebeni savez i razni menadzeri igraju igrice i pune sebi dzepove!
-
Stari
#45 Re: BiH - Armenija
To da zanju i mogu vise ...od cega vise? ...vise od 7:0 protiv estonije ...ili vise od 0:1 u stambolu, mislim sta je usporedbena referenca kad tvrdis da znaju i mogu vise. Ako je opcenito ...onda koliko je to "mogu i znaju vise" u konkretnim orjentirima ...Naime ja smatram da "mogu i znaju za vise" znaci da mogu odigrati dobro i ponekad pomrsiti racune nekoj velikoj drzavi...pa mozda ponekad, uz stabilnu igru i nesto srece (koja i najvecima treba) pa i stici na neki od velikih turnira. Ali redovno tuci spance u gostima ...i ne samo spance nego i ostale ekipa Spanjolskog kalibra...i biti redovni na Uefa euro i Fifa mundialima ... ? Jel to - to sto ti podrazumjevas pod ..."mogu i znaju vise."Abacija wrote:To je zato sto znamo da ti momci i mogu i znaju vise. Nas navijace frustrira to sto ima isuvise faktora sa strane pa onda oni slabo i igraju.Stari wrote: Sta je to ...majka ga sprcala njegova ...sto cini da, kad recimo Svedska jedva tuce Lichtensteina ...vecina ovih ovdje u svedskoj kaze ..."dobar posao momci"..."vazno je upisati bodEve i idemo dalje" ... A mi kad nabijemo Estoniju skoro pola raje se sprda ...u stilu ..."lako je ovo - cekaj da vidimo - kad nas budu Spanci i Turci derali. Ne mogu skontati to ...pa na obrve da se nasadim. Ne mogu i bog.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#46 Re: BiH - Armenija
Najvise volim ove shizoferenicare za koje garantujem da su prije utakmice sa Turskom bili prepuni euforije a sad pljuju po istoj repki.
Prvo, istina je da smo bili blizu bodova sa Turskom, mozda ne igrom ali fudbal se igra u golove. Ja nisam ocekivao da cemo povesti I zapravo sam impresioniran da su momci se pokazali kao nezgodan tim. Peh je da smo primili dva zicera ali to je fudbal.
Drugo, u prva tri kola odigrali smo dvije najteze utakmice u ovoj grupi I za malo izvukli bodove u njima. To definitivno ulijeva optimizam.
Trece, tim se negradi u 3 utakmice vec se gradi mjesecima I godinama. Igraci jos nisu uigrani kao tim, ni jedan trener do Cire nije imao kohezivnu taktiku a to je ako nista jedna stvar koja se Ciri treba staviti na cast. Uveo je disciplinu I odgovornost u tim.
Cetvrto, pobjeda protiv Armenije je imperativ jer nesmije biti propusta kod kuce. Sa tom pobjedom sve su igre u opciji s obzirom da je Turska vec jednom kiksala kod kuce. Sa jos 2-3 prijateljske utakmice do marta 2009 ocekujem da ce tim biti jos uvezaniji I solidniji.
Prvo, istina je da smo bili blizu bodova sa Turskom, mozda ne igrom ali fudbal se igra u golove. Ja nisam ocekivao da cemo povesti I zapravo sam impresioniran da su momci se pokazali kao nezgodan tim. Peh je da smo primili dva zicera ali to je fudbal.
Drugo, u prva tri kola odigrali smo dvije najteze utakmice u ovoj grupi I za malo izvukli bodove u njima. To definitivno ulijeva optimizam.
Trece, tim se negradi u 3 utakmice vec se gradi mjesecima I godinama. Igraci jos nisu uigrani kao tim, ni jedan trener do Cire nije imao kohezivnu taktiku a to je ako nista jedna stvar koja se Ciri treba staviti na cast. Uveo je disciplinu I odgovornost u tim.
Cetvrto, pobjeda protiv Armenije je imperativ jer nesmije biti propusta kod kuce. Sa tom pobjedom sve su igre u opciji s obzirom da je Turska vec jednom kiksala kod kuce. Sa jos 2-3 prijateljske utakmice do marta 2009 ocekujem da ce tim biti jos uvezaniji I solidniji.
- mire - ložač
#47 Re: BiH - Armenija
Mislim da se ovdje podrazumijeva ovaj novi i po meni drugačiji pristup prema igračima, jer sada ipak mislim da se igrači ne puštaju tako lako, barem kao što je to do sada bio slučaj.Stari wrote:To da zanju i mogu vise ...od cega vise? ...vise od 7:0 protiv estonije ...ili vise od 0:1 u stambolu, mislim sta je usporedbena referenca kad tvrdis da znaju i mogu vise. Ako je opcenito ...onda koliko je to "mogu i znaju vise" u konkretnim orjentirima ...Naime ja smatram da "mogu i znaju za vise" znaci da mogu odigrati dobro i ponekad pomrsiti racune nekoj velikoj drzavi...pa mozda ponekad, uz stabilnu igru i nesto srece (koja i najvecima treba) pa i stici na neki od velikih turnira. Ali redovno tuci spance u gostima ...i ne samo spance nego i ostale ekipa Spanjolskog kalibra...i biti redovni na Uefa euro i Fifa mundialima ... ? Jel to - to sto ti podrazumjevas pod ..."mogu i znaju vise."Abacija wrote:To je zato sto znamo da ti momci i mogu i znaju vise. Nas navijace frustrira to sto ima isuvise faktora sa strane pa onda oni slabo i igraju.Stari wrote: Sta je to ...majka ga sprcala njegova ...sto cini da, kad recimo Svedska jedva tuce Lichtensteina ...vecina ovih ovdje u svedskoj kaze ..."dobar posao momci"..."vazno je upisati bodEve i idemo dalje" ... A mi kad nabijemo Estoniju skoro pola raje se sprda ...u stilu ..."lako je ovo - cekaj da vidimo - kad nas budu Spanci i Turci derali. Ne mogu skontati to ...pa na obrve da se nasadim. Ne mogu i bog.
Dalje, ako isti ti igrači igraju na profesionalnom evropskom nivou u svojim klubovima, onda ih samo treba uklopiti pa da igraju na istom profesionalnom nivou i za reprezentaciju, pa da eventualno ugroze nekoga od favorita.
Ja sam siguran da u Hrvatskoj u prošlim kvalifikacijama nisu razmišljali "MI NE MOŽEMO" nego suprotno, a objektivno su potpuno slabiji od Engleske, pa su Englezi sjedili kod kuće dok su Hrvati išli na Euro.
Dakle, ne može se pričom " ja sam slab" pobijediti niko, ali kad se stisnu zubi bogami može svako jer je lopta okrugla.
I da završim, ne može me niko ubijediti da ekipa koja u sastavu ima najjače napadače-strijelce Bundeslige, treba da se boji igranja lopte i da ja kao navijač , a nisam jedini, griješim kad kažem "mogu i znaju".
Ponavljam opet, slaba odbrana UKIDAMO NAPAD !!!!
Napad je jedino realno oružje koje mi objektivno imamo uopšte i treba ga uvesti da NAPADA
E to je ono što mi kažemo :" MOGU I ZNAJU"
- ruud
#48 Re: BiH - Armenija
de ba ljudi sta se svadjate BIH - ARMENIJA = 4-1
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#49 Re: BiH - Armenija
Prognoza za baraz
Odigrano:
Belgium - Estonia 3:2 (1:0)
Armenia - Turkey 0:2 (0:0)
Spain - Bosnia-Herzegovina 1:0 (0:0)
Bosnia-Herzegovina - Estonia 7:0 (2:0)
Turkey - Belgium 1:1 (0:1)
Spain - Armenia 4:0 (2:0)
Belgium - Armenia 2:0
Turkey - Bosnia-Herzegovina 2:1
Estonia - Spain 0:3
Prognoza:
Bosnia-Herzegovina - Armenia 2:0
Belgium - Spain 1:1
Estonia - Turkey 1:2
Spain - Turkey 2:1
Belgium - Bosnia-Herzegovina 2:1
Armenia - Estonia 2:1
Turkey - Spain 2:2
Bosnia-Herzegovina - Belgium 2:1
Estonia - Armenia 3:1
Turkey - Estonia 2:0
Spain - Belgium 2:0
Armenia - Bosnia-Herzegovina 0:1
Spain - Estonia 4:1
Armenia - Belgium 1:2
Bosnia-Herzegovina - Turkey 1:0
Belgium - Turkey 2:2
Armenia - Spain 0:4
Estonia - Bosnia-Herzegovina 0:1
Bosnia-Herzegovina - Spain 0:1
Estonia - Belgium 1:2
Turkey - Armenia 3:0
Tabela prognoza:
Spain 8-2-0 24:3 26
Bosnia-Herzegovina 6-0-4 15:7 18
Turkey 5-3-2 16:11 18
Belgium 5-3-2 17:13 18
Estonia 1-0-9 9:27 3
Armenia 1-0-9 4:24 3
Odigrano:
Belgium - Estonia 3:2 (1:0)
Armenia - Turkey 0:2 (0:0)
Spain - Bosnia-Herzegovina 1:0 (0:0)
Bosnia-Herzegovina - Estonia 7:0 (2:0)
Turkey - Belgium 1:1 (0:1)
Spain - Armenia 4:0 (2:0)
Belgium - Armenia 2:0
Turkey - Bosnia-Herzegovina 2:1
Estonia - Spain 0:3
Prognoza:
Bosnia-Herzegovina - Armenia 2:0
Belgium - Spain 1:1
Estonia - Turkey 1:2
Spain - Turkey 2:1
Belgium - Bosnia-Herzegovina 2:1
Armenia - Estonia 2:1
Turkey - Spain 2:2
Bosnia-Herzegovina - Belgium 2:1
Estonia - Armenia 3:1
Turkey - Estonia 2:0
Spain - Belgium 2:0
Armenia - Bosnia-Herzegovina 0:1
Spain - Estonia 4:1
Armenia - Belgium 1:2
Bosnia-Herzegovina - Turkey 1:0
Belgium - Turkey 2:2
Armenia - Spain 0:4
Estonia - Bosnia-Herzegovina 0:1
Bosnia-Herzegovina - Spain 0:1
Estonia - Belgium 1:2
Turkey - Armenia 3:0
Tabela prognoza:
Spain 8-2-0 24:3 26
Bosnia-Herzegovina 6-0-4 15:7 18
Turkey 5-3-2 16:11 18
Belgium 5-3-2 17:13 18
Estonia 1-0-9 9:27 3
Armenia 1-0-9 4:24 3
- Mahalac
#50 Re: BiH - Armenija
Definitivno ima jos puno da se igra, ali mi zalimo za vec itekako propustenim prilikama