KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by mIRCerka »

vi ko da ste jeli bunike majke mi moje...

Pa nije ovo vise period kad ima jedan TV ili radio prijemnik u zgradi i kad ima samo jedna stanica...

Nije da zapad mrzi Dodu, stavise oni ga vole, ali osamostaljivanjem RSa se daje odlican slagvort za raspad federacije na muslimanski i hrvatski entitet, a onda ide prica o radikalizmu, terorizmu, i ostalim izmima, i na kraju nista od te price :D

opustite se, vidite sto se natmurilo nebo iznad sarajeva, ko da ce g da padaju!
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Liberalism wrote:A na kraju krajeva ocigledno je da se stanovnici F BiH nesto pretjerano ne brinu za stanje u RS-u. Kao eto sarajlije se brinu za probleme koje imaju stanovnici han pijeska.... kad malo bolje razmislimo, mozda se RS vec i odvojila samo sto to nevidimo
Zar nije logicno da se za potrebe i probleme stanovnika Han Pijeska pobrine prvo lokalna zajednica (opstina) pa tek onda entiteti i drzva?
behavac

#28 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: SIlajdzic je trebao reci koji *urac onda imamo vaseg us*anog visokog predstavnika i sve kancelarije svih vasih relavantnih institucija ako ne zelite da se mijesate u nase unutrasnje stvari. :oops:
Imas pogresan stav u startu.
Evropa nece nametati nista u BIH niti treba.
Ovo je drzava tri konstitutivna naroda i sve odluke se donose koncezusom, tj vecinom predstavnika svih naroda.
Trenutno je uredjenja kako je uredjena i za svaku odluku i promjenu se mi moramo dogovoriti a ne ice vani i traziti nametanja.

A druga stvar ako BIH hoce u EU i ako EU hoce da primi BIH onda visoki predstavnik mora prestati sa nametanjima.
Jednostavno drzava u EU ne moze uci ako nije potpuno nezavisna, a BIH dok god postoji visoki to nije.
Al kao sto se vidi u zadnje vrijeme se njegove ovlasti sve manje koriste sto je uvod u ukidanje.
Tj doce do transformacije pa ce postati predstavnik EU sa savjetodavnim funkcijama.

A jos jedna stvar nije EU nesto gdje cemo mi na silu uci niti ce nas sama EU siliti unutra.
To je udruzenje na dobrovoljnoj bazi u koju se moze uci ako se oni hoce da nas prime i ako mi ispunimo sve uslove koje oni traze i to je to.
Ja licno jesam za EU i njihove standare jer smatram da su bolji od nasih a i jedino tako cemo uvesti te standarde.
behavac

#29 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

DobroJutroKolumbo wrote: Upravo tako!
Jos vise me zabrinjavaju odluke vlade RS-a i njihov memorandum u vezi BiH , koji treba da bude iznesen, koje su po svemu sudeci savrseno tajmirane , pa onda izjave fantomskog "Croatia Libertas", koji je produzena ruka HDZ-a , bas kao sto je i "Izbor je nas" produzena ruka SNSD-a i Milorada Dodika , pa odjednom i izjava S. Mesica za nasu zemlju , a sto je najzalosnije , a ujedno i najopsanije Sarajevski politicari sute! Pa ako se nesto iza brda valja recite nam vise!
Ako ste podjelili zemlju , recite nam mater vam jebem guzonjasku!
A ne zabrinjava te Haris i njegov licni nastup u UN-u.
Vidis ovaj memorandum je samo reakcija na jednostran i neodobren nastup Hare u UN-u kako RS treba biti ukinuta.
On bukvalno trazi da UN prekrsi ustav BIH.
Meni je to zabrinjavajuce a ovo je samo reakcija.
vratnik

#30 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by vratnik »

Her Flick wrote:evo vam jedna teroija

svi znamo da mile ronhil pljacka rs pa i drzavu
svi znamo da se taj narod u rs-u a i nas u federaciji zaviti u crno, ali anamo njih vise

e sad posto je vecinski narod u rs srpski, znao da je taj narod kros hitroji pljackao i ubijao (potvrda je i zadnji rat), da bi se domogao zemlj i materijalnih dobara, a to sve radio u ime velikosrpstva i njihove ugrozenosti

znaci mile pljacka svoj narod, kad ga opljacka one se ispari, nedje se neka njegova budala koja ce rec da smo mi ostali krivi sto oni nemaju para i sto je mile pobjegao, jer da je on tu bio bi svega, i naravno pocne pozivati na rat, iz gore navedenih razloga srbi odma krecu u boj, i eeto nam rata

naravno ovo je samo jedna teorija
Dobro, samo teorija. Jedino sto mi smeta: zar ti mislis da sad svi Srbi jedva cekaju da ih neko nalozi, pa da krenu? Gdje ce u p. m.?! Pa i njih muce iste stvari kao i ljude u federaciji, 92. je bila sala poceti rat, sad bi se mozda zapucalo sto su ljudi kivni na tajkune, (ista stvar u federaciji). Ljudi, ovo je samo podizanje tenzija, mozda se mile ronhil stvarno sada s pravom boji posto mu je nestala vadiona, (100% hare), tako da gleda da stvori novog hareta, ili makar da pokaze da smo svi takvi. Eh, pa nismo.. A ja znam da oni ljudi koji su najvise u zadnjem ratu najebali mogu iskopati oruzje samo ako im neko dodje do vrata (sto je toliko apsurdna teorija da necu ni da razmisljam o istoj) ili da odu do brankovica. (da je uvesti par dana pravnog vakuma, vidio bi cistki).
I mojne sad neke pokazatelje (jebote, ispasce da pad na berzi u njujorku ima veze sa BiH :-) ). U svijetu je kriza, ista nema veze sa nama, rusi se sad zabavljaju konkretnim stvarima (novcem, naftom, plinom).. Sto bi i mi trebali, a ne 'vako pravit ZABIH-u opravdanje za postojanje..
mile je samo pola opasnosti bez hareta, sacekajte sest mjeseci..
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

behavac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: SIlajdzic je trebao reci koji *urac onda imamo vaseg us*anog visokog predstavnika i sve kancelarije svih vasih relavantnih institucija ako ne zelite da se mijesate u nase unutrasnje stvari. :oops:
Imas pogresan stav u startu.
Evropa nece nametati nista u BIH niti treba.
Ovo je drzava tri konstitutivna naroda i sve odluke se donose koncezusom, tj vecinom predstavnika svih naroda.
Trenutno je uredjenja kako je uredjena i za svaku odluku i promjenu se mi moramo dogovoriti a ne ice vani i traziti nametanja.
Ti kao da si se sada probudio? Karikiram, ali zelim te pitati ko ce sutra pitati Bosnjake i/ili Hrvate ako SKupstina R.S donese zakljucak u kome donose odluku o raspisivanju referenduma?
behavac wrote:A druga stvar ako BIH hoce u EU i ako EU hoce da primi BIH onda visoki predstavnik mora prestati sa nametanjima.
Jednostavno drzava u EU ne moze uci ako nije potpuno nezavisna, a BIH dok god postoji visoki to nije.
Al kao sto se vidi u zadnje vrijeme se njegove ovlasti sve manje koriste sto je uvod u ukidanje.
Tj doce do transformacije pa ce postati predstavnik EU sa savjetodavnim funkcijama.

A jos jedna stvar nije EU nesto gdje cemo mi na silu uci niti ce nas sama EU siliti unutra.
To je udruzenje na dobrovoljnoj bazi u koju se moze uci ako se oni hoce da nas prime i ako mi ispunimo sve uslove koje oni traze i to je to.
Ja licno jesam za EU i njihove standare jer smatram da su bolji od nasih a i jedino tako cemo uvesti te standarde.
SVe je to O.K ali mi nismo normalna drzava, zivimo na mirovnom sporazumu.
Liberalism

#32 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Liberalism »

test01 wrote:zasto do sada nisu proglasili nezavisnost?zasto bas sada?
Mozda zato sto je otisao EUFOR. Pa ipak to je bila jedina institucija kojoj niko nije smio stavljati bilo kakva ogranicenja.
behavac

#33 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

DobroJutroKolumbo wrote:
Lincoln-Burrows wrote:tema je morbidna, nema nikakvih znakova da će se
zapucati, isto tako i ona Mesićeva izjava. Odakle
nekome ideja da će netko zapucati prvi?

Tko odgovori na ovo, tko će zapucati, slobodno nek otvara ovakve teme.
Ja nisam rekao da ce rat , nego kraj BiH ! Malo citaj vijesti iz medija , ali izmedju redova...Srbi su skontali , svijet je u k...u zbog finansijske krize , Amerikanci zabavljeni oko rata u Iraku , Afganistanu i IZBORA u SAD! Evropljani takodje zabavljeni fin. krizom,Rusija Srbe ohrabruje, Kosovo se odvojilo , Srbija ide na kartu, ako moze Kosovo , moze i RS! A Hrvati iz Hercegovine samo slijede njihov primjer i koriste priliku , ako ide RS , odose i Hrvati...I niko nece u svijetu ni pucnuti prstima , ako se BiH razjebe! Zato me je strah , tema nije uopste glupa , cak tvoje rijeci podsjecaju na rijeci mnostva Bosanaca i Hercegovaca , da rata i podjela nece biti! Parola je, budi jednom tele , ali nemoj do kraja zivota!
Mislim da nece biti rata pa me nije strah.
Al ako bi bilo rata onda bi me i bilo strah.
A ako se BIH kako ti kazes razjebe bez rata ni tad me nece biti strah.
latinalover

#34 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by latinalover »

Ukoliko se bilo šta od toga ostvari, najveću cijenu platit će Bošnjaci.

sta podrazumijeva pod ovim?
dacem o biti evropska palestina?
behavac

#35 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

Liberalism wrote:jeste da se u uvodu spominje rat. Ali rat moze biti sredstvo kojim bi se ostvario cilj: kraj Bosne i Hercegovine. Ali sta ako se cilj moze ostvariti i bez rata. Ja upravo mislim o tome. Ako Dodik proglasi odcjepljenje, ko bi ga u tome mogao sprijećiti? Ko?
Pa ne bi njega niko mogao sprijeciti al velika je sansa da bi se RS tad nasla u izolaciji.
I iz tog razloga mislim da do tog proglasenja nece doci.
Nije ni Dodik bas naivan.
Jedino kad bi on dobio uvjeravanja od MZ-a da ce RS biti priznata od vecine svijeta kao Kosovo onda to ne bi bio problem ali sad nije takva situacija.
nezavisni

#36 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by nezavisni »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
nezavisni wrote:Svakako je zabrinjavajuci stav EU da se 'neće miješati u unutrašnje stvari BiH'. Nisu se mijesali ni '91.-'95. pa znamo kako nam je bilo.
Meni je vec dugo vremena jasno kuda Dodik sa svojom politikom ide, ali nazalost nema nikoga (dovoljno mocnog) da se toj politici suprotstavi. Ipak, ne mislim da se Dodiku zuri sa referendumom i proglasenjem nezavisnosti, jer bi to u ovom trenutku bilo kontraproduktivno, ali da je to dugorocni cilj, u to nema sumnje. Sto se nekakvog rata tice, nije iskljucen, mada ne vidim ko bi to zapoceo rat, pogotovo ne u bliskoj buducnosti.
Dovoljan povod za pocetak rata bi bio nalog policiji R.S da preuzme kontrolu unutrasnjih granica R.S i granicnih prelaza u R.S-u. Odmah iza toga bi slijedio nalog i poziv srpskoj brigadi u sastavu OS BiH da se podredi direktnoj komandi samo Vladi R.S i da odbije svaku naredbu glavnog stozera OS BiH.
Eto to bi za pocetak bilo dovoljno da se u F.BiH proglasi stanje neposredne ratne opasnosti, citaj RAT. :oops:
Ma cuj, to nije nerealan scenario, ali jednostavno ne vjerujem u ikakve otvorene sukobe. Stanje neposredne ratne opasnosti moze trajati godinama, a da se ne ispali nijedan metak. Jednostavno nikome cak i u tako radikalnom razvoju dogadjaja ne bi odgovarao otvoreni sukob.
zemo_online

#37 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by zemo_online »

sto se brinete kad ne zavisi nista od nas tj. od bih,srbije i hrvatske.
mi smo pikzibneri bili i sada smo i biti cemo.
latinalover

#38 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by latinalover »

latinalover wrote:Ukoliko se bilo šta od toga ostvari, najveću cijenu platit će Bošnjaci.

moze li mi neko odgovoriti
Liberalism

#39 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Liberalism »

behavac wrote:
Liberalism wrote:jeste da se u uvodu spominje rat. Ali rat moze biti sredstvo kojim bi se ostvario cilj: kraj Bosne i Hercegovine. Ali sta ako se cilj moze ostvariti i bez rata. Ja upravo mislim o tome. Ako Dodik proglasi odcjepljenje, ko bi ga u tome mogao sprijećiti? Ko?
Pa ne bi njega niko mogao sprijeciti al velika je sansa da bi se RS tad nasla u izolaciji.
I iz tog razloga mislim da do tog proglasenja nece doci.
Nije ni Dodik bas naivan.
Jedino kad bi on dobio uvjeravanja od MZ-a da ce RS biti priznata od vecine svijeta kao Kosovo onda to ne bi bio problem ali sad nije takva situacija.
kakvoj izolaciji???

Da bi EU izolovala RS morala bi je prvo priznati. Ovde se samo radi o policiji na granici entiteta. Sve ostalo ostaje kao i do sada. Institucije BiH svakako ne funkcionisu. Pitanje je samo GDS
Frankyee

#40 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Frankyee »

Secesionisitcke snage u RS, na celu sa Dodikom, ce da proglase nezavisnost BiH onog trenutka kada ode OHR.

Danas su probosanske snage mnogo slabije nego sto su bile 92 ili 2002 jer 92 cetnici su morali da zapocnu Genocid da bi dobili teritorij koji modu da odrze pa prema tome su bili oznaceni ka pocinioci rata i stradanja. Sto se tice 2002 tada su probosanske snage, a prije svega Bosnjaci, imale armiju ( VFBiH ) koja je mogla da vojno sprijeci secesiju bar na primjer u Posavini ili da spoji Krajinu sa Srednjom Bosnom preko Mrkonjic Grada.

Danas cetnici ne treba da prave zlocine i Genocid, dovoljno je jednostavno "desavanje naroda" a probosanske snage, medju njima narocito Bosnjaci nisu u stanju da vojno ucine bilo sta.

Mi iz Krajine bi vjerovatno nesto ucinili da branimo nasu drzavu ali Sarajevski politicari bi ponovo izdali sve one koji zive malo dalje od Visokog je to se ne uklapa u fildzan drzavu. Nekad mi ce cini da Sarajevski lideri Bosnjaci su najveci neprijatelji ocuvanja Bosnjaka a samim tim i BiH kao drzave u sadasnjem obliku.

Mnoge probosanske snage, a medju njima su i oni koji nisu Bosnjaci, su spremne za odbranu ali zbog licnog interesa vrha SDA, SBiH, HDZ (oba) te snage nemaju nikakav mehanizam da sprijece Dodika kada krene u otcjepljenje. Sve drzavne agencije bi se raspale u roku od 24 sata jer cijeli kadar koji je tu ubacen je prvenstveno odan svojim nacionalnim i politickim liderima.

Najveca zalost i ponizenje je da bi jedine organizovane akcije sprjecavanja odvajanja RS vjerovatno dosle od Vehabija i slicnih radikalnih grupa sto bi na kraju samo jos vise ojacalo poziciju Dodika. Od stanovnista Kantona Sarajevo ne ocekujem ni postene demonstracije.

Jedino one snage koje su jednom gledale Genocidu u oci, kao na primjer u Krajini, Istocnoj Bosni, Posavini, i koje su dozivjele izdaju od svih pa i rodjene brace Bosnjaka, bi pokusale nesto da urade. Posto je sva politicka moc u rukama politicara iz Sarajeva ti pokusaji bi propali uprkos zrtvama i pozrtvovanju pojedinaca i naroda is gornje navedenih krajeva.

Plan SANU se ostvaruje, imamo lidere koji ce nas prodati i jedino nas moze spasiti vjera u moc naseg otpora, umjesnost u odbrani od jaceg neprijatelja i ljubav prema ovoj nasoj crkavici. AKo se povedemo primjerima nasih babi i brace, koji su dolazili iz pecalbe i pjeske, sa puskom u ruci, mnogi gubeci zivote , se provlacili kroz teritorij RSK da odbrane svoju drzavu, e jedino onda imamo sanse. Tu se jos nadam da ce da proradi postenje, svijest onih Sarajlija, koji su branili svoju drzavu 92 i koji su gledali sta cetnici rade njima i njihovim familijama. Ako te i takve Sarajlije se dignu i otjeraju ovu sadasnju prljavstinu sa vlasti e onda imamo sanse. Treba da se ponosimo ljudima kao sto su Dudakovic, Alagic, Zaim Imamovic, Zajko, Talijan, Kapetan Hajro, Cuskic i slicnima.

Zato se spremajte, nedozvolite da se ponovi 92 kada smo poceli od nule.

[b]Haris Silajdzic = Fikret Abdic[/b]
behavac

#41 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

vratnik wrote: Dobro, samo teorija. Jedino sto mi smeta: zar ti mislis da sad svi Srbi jedva cekaju da ih neko nalozi, pa da krenu? Gdje ce u p. m.?! Pa i njih muce iste stvari kao i ljude u federaciji, 92. je bila sala poceti rat, sad bi se mozda zapucalo sto su ljudi kivni na tajkune, (ista stvar u federaciji). Ljudi, ovo je samo podizanje tenzija, mozda se mile ronhil stvarno sada s pravom boji posto mu je nestala vadiona, (100% hare), tako da gleda da stvori novog hareta, ili makar da pokaze da smo svi takvi. Eh, pa nismo.. A ja znam da oni ljudi koji su najvise u zadnjem ratu najebali mogu iskopati oruzje samo ako im neko dodje do vrata (sto je toliko apsurdna teorija da necu ni da razmisljam o istoj) ili da odu do brankovica. (da je uvesti par dana pravnog vakuma, vidio bi cistki).
I mojne sad neke pokazatelje (jebote, ispasce da pad na berzi u njujorku ima veze sa BiH :-) ). U svijetu je kriza, ista nema veze sa nama, rusi se sad zabavljaju konkretnim stvarima (novcem, naftom, plinom).. Sto bi i mi trebali, a ne 'vako pravit ZABIH-u opravdanje za postojanje..
E sa ovim se slazem.
Ja ne bi isao u neki rat ni da me tjeraju.
Jedino normalno ako neko dodje do moje kuce i hoce mene licno da ubije da bih se tad branio.
I cak da sad neko kaze eto ajd u rat jedno vrijeme, bice malo poginulih a poslije ce RS postati priznata i nezavisna ja opet ne bih isao.
Jednostavno to nije vrijedno ljudskih zivota.
Tako da meni ne pada na pamet da recimo patroliram sa puskom po granici RS-a i FBIH-a.

Imam pametnija posla u zivotu...
behavac

#42 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ti kao da si se sada probudio? Karikiram, ali zelim te pitati ko ce sutra pitati Bosnjake i/ili Hrvate ako SKupstina R.S donese zakljucak u kome donose odluku o raspisivanju referenduma?
Pa ne bi ih iko pitao al tad bi RS prekrsila Dejton i vjerujem da bi za to snosila sankcije, prvenstavno izolaciju.
Jedino kad bi za to dobila podrsku MZ-a al kao sto sam rekao to sad nije situacija.

Vi morate shvatiti da nisu Bosnjacu ti koji ne daju nezavisnost RS nego MZ.
Bosnjaci se samo protive tome al kad bi se samo oni pitali, oni nemaju mogucnost to da sprijece.
Ja licno nisam za jednostano proglasenje nezavisnosti RS-a.
Drvosjeca iz Dejcica wrote: SVe je to O.K ali mi nismo normalna drzava, zivimo na mirovnom sporazumu.
Pa upravo zato i ne mozemo u EU dok ne postanemo 'normalna drzava' tj da usvojimo novi ustav.
Liberalism

#43 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Liberalism »

behavac wrote:
vratnik wrote: Dobro, samo teorija. Jedino sto mi smeta: zar ti mislis da sad svi Srbi jedva cekaju da ih neko nalozi, pa da krenu? Gdje ce u p. m.?! Pa i njih muce iste stvari kao i ljude u federaciji, 92. je bila sala poceti rat, sad bi se mozda zapucalo sto su ljudi kivni na tajkune, (ista stvar u federaciji). Ljudi, ovo je samo podizanje tenzija, mozda se mile ronhil stvarno sada s pravom boji posto mu je nestala vadiona, (100% hare), tako da gleda da stvori novog hareta, ili makar da pokaze da smo svi takvi. Eh, pa nismo.. A ja znam da oni ljudi koji su najvise u zadnjem ratu najebali mogu iskopati oruzje samo ako im neko dodje do vrata (sto je toliko apsurdna teorija da necu ni da razmisljam o istoj) ili da odu do brankovica. (da je uvesti par dana pravnog vakuma, vidio bi cistki).
E sa ovim se slazem.
Jedino normalno ako neko dodje do moje kuce i hoce mene licno da ubije da bih se tad branio.
I cak da sad neko kaze eto ajd u rat jedno vrijeme, bice malo poginulih a poslije ce RS postati priznata i nezavisna ja opet ne bih isao.
Tako da meni ne pada na pamet da recimo patroliram sa puskom po granici RS-a i FBIH-a.

Vjerovatno nisu nista drukcije razmisljali 1990-te godine kada je markovic uveo konvertibilni dinar oni koji su direktno učestvovali u genocidu. Hocu da kazem da nikome rodjenjem na celu ne pise ja sam cetnik koji jedva ceka da zakolje ljudsko bice.
osa

#44 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by osa »

behavac wrote:
E sa ovim se slazem.

išao bi ti išao, samo kad bi te na pravi način potjerali.
behavac

#45 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

latinalover wrote:
latinalover wrote:Ukoliko se bilo šta od toga ostvari, najveću cijenu platit će Bošnjaci.

moze li mi neko odgovoriti
Pa pitaj Mesica, to je njegova izjava a svi ga toliko vole ???
AbU_JamaL_MovE

#46 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by AbU_JamaL_MovE »

Mozda zato sto su clanice NATOa potresene fin. krizom i nece imati para za ratovanje?
Te vlade nemaju para za svoje potrebe a kamoli da izdvajaju za svoje vojske koje ce stititi tamo neku Bosnu
behavac

#47 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

Liberalism wrote: kakvoj izolaciji???

Da bi EU izolovala RS morala bi je prvo priznati. Ovde se samo radi o policiji na granici entiteta. Sve ostalo ostaje kao i do sada. Institucije BiH svakako ne funkcionisu. Pitanje je samo GDS
Istoj onoj u kakvoj je RS bila tokom rata kad nije bilo dovoljno hrane, redovna nestasica struje, nedostatak goriva, zabranja putovanja, trgovine, itddd.
U prevodu zeznuta izolacija, a sjeti se i Srbije tokom sankcija i redova za ulje i hljeb ako znas kako je bilo.
behavac

#48 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by behavac »

osa wrote: išao bi ti išao, samo kad bi te na pravi način potjerali.
Pa mozda bih jedino isao protiv tih sto me tjeraju.
A jedino nacin da dobrovoljno odem u rat je ako je pitanje samoodbrane.
vratnik

#49 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by vratnik »

AbU_JamaL_MovE wrote:
Mozda zato sto su clanice NATOa potresene fin. krizom i nece imati para za ratovanje?
Te vlade nemaju para za svoje potrebe a kamoli da izdvajaju za svoje vojske koje ce stititi tamo neku Bosnu
:D
Liberalism

#50 Re: KRAJ BiH pocinje na datum IZBORA U SAD!

Post by Liberalism »

behavac wrote:
Liberalism wrote: kakvoj izolaciji???

Istoj onoj u kakvoj je RS bila tokom rata kad nije bilo dovoljno hrane, redovna nestasica struje, nedostatak goriva, zabranja putovanja, trgovine, itddd.
U prevodu zeznuta izolacija, a sjeti se i Srbije tokom sankcija i redova za ulje i hljeb ako znas kako je bilo.
Malo pazljivije pravi poredjenja. Sankcije su uvijek za pocinjeno djelo. Tada je ta ista RS napravila genocid i dobila je sankcije.
Post Reply